Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Martynki - ale Wam się poszczęściło :) gratulacje!!! :)

monilia84 - witaj, to bardzo przykre co Was spotkało, ja też mam córcię jak Ty i też by chciała mieć rodzeństwo :(

Mama_Mai - wow już jutro wizyta :)

jangwa_maua - wielkie gratulacje, super wieści, swoją drogą twój lekarz to chyba jakiś ,,burak" :)

monilia84 lubi tę wiadomość

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa wspaniała wiadomość! Dobrze, że Maluszek rośnie! Jeszcze wszystko przed nim żeby nadrobić! :D

jangwa_maua lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba mam pecha do lekarzy..pewno jakiegoś innego jeszcze poszukam :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa gratulacje duzo zdroweczka dla mamusi i maluszka :)

jangwa_maua lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84
    Współczuje bardzo!
    A jeśli można spytać, wiesz może czemu u Was tak się stało - w 27tyg to już baaardzo duża strata!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 16:53

Malina15 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje Kochane :-)
    Nie pisalam bo tu budzą o drakonskich godzinach i musiałam odespac. My czujemy sie dobrze :-) ja podsluchuje serduszko więc jestem spokojna, lekarz mówi ze dobrze ze nie krwawie i mamy nadzieje ze krwiak sie wchlonie. Bede tu min do piatku niestety :-( dupa mnie boli od lezenia!!!

Mama Martynki super ze w koncu babeczka nam sie trafiła!! :-) gratuluję! Kosmowka sie nie przejmuj, bo przynajmniej dzięki temu ze pisalas to bylam spokojniejsza ze nie mam czegoś co z ksiezyca spadło :-) :-) :-) a ja tam mam nadzieje ze sie podniesie, a jak trzeba będzie lezec do pazdziernika to bede lezec :-P

Monilia witam Cię serdecznie!!!

Jangwa ciesze sie baaaardzo!!! Super!!! I teraz juz tak trzymajcie :-) kiedy następna wizyta?

kehlana_miyu, Mysia 15 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia, witaj i zostań z nami. Bardzo bardzo mi przykro z powodu twojej ogromnej straty. Nawet nie chcę wiedzieć co przeszłaś, ale wiedz, że Na naszym wątku dzieją się czary: dziewczyny zdrowieją w oczach i ekspresowo zachodzą w ciążę! :)

ggonia, super, że dogadałaś się z mężem :) też właśnie widziałam nowe serduszka więc troszkę się domyślałam, że robi się między wami ok :) i trochę zazdroszczę szczeniaczka.

jangwa, kochana, a tak się martwiłaś po ostatniej wizycie :) nasze modlitwy zawsze skutkują. Zobaczysz, że twój Frędzelek szybko nadrobi i będzie zdrowym i tłuściutkim bobaskiem :)

Kkasienka, naprawdę się cieszę że już nie krwawisz i że bije serduszko, to chyba teraz najważniejsze. Będę się za was modlić!

kehlana, pod żadnym pozorem nie spisuj obecnego cyklu na straty, zobaczysz, że na końcu się jeszcze zazieleni :) ja bym chciała wytrzymać do 19 kwietnia (do niedzieli) z testowaniem. Mój mąż ma wtedy wolne i jeśli będzie + to chcę to przeżyć razem z nim, a jeśli - to chcę być przy jego boku i wspólnie się pocieszać :)

Mysia, to fantastycznie, że próbujecie od następnego cyklu. Uda się na pewno :)

Mama Martynki, to cudowne wiadomości :) oby dzidziuś rósł zdrowo.

jangwa_maua, Mysia 15 lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkasienka, super, że u Was dobrze :) Jak widzę, ile spokoju zapewnia Ci ten detektor, to upewniam się w przekonaniu, że też zaopatrzę się w taki jak mi się uda ponownie zajść :) Będę się wtedy odzywać o rekomendacje do Ciebie :)

KkasienkaA lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy, owulka jeszcze nadejdzie, jestem pewna :) a co do Domi to z tego co mówiła to ma testować jutro lub pojutrze. Aż mnie zżera z ciekawości :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia, ja na razie postawiłam sobie cel, że żadnego testowania ani latania na betę do 13.04. kiedy mam wizytę u lekarza. Oczywiście jeżeli nawet zajdę, to 13.04. lekarz też nic nie zobaczy, bo za wcześnie, ale z drugiej strony chcę wiedzieć czy dopytywać się o receptę na duphaston czy inną luteinę, czy nie ma jeszcze potrzeby :) Oczywiście to będzie dopiero 11 lub 12 dpo, więc pewnie i tak nic nie będę jeszcze wiedzieć na pewno, jeżeli test wyjdzie negatywny a @ się nie pojawi, ale próbuję sobie wyznaczać realistyczne cele, nie wiem, czy dłużej wytrzymam z testowaniem :D

Tulisia lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana, na betę to i ja nie pojadę, a co do testowania to zobaczymy czy wytrzymam. Chciałabym :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj z tym testowaniem to niestety korci bardzo :D ale kazda z Was bedzie wiedziala kiedy jest odpowiedni moment :) ja sama w tym cyklu zrobilam test 1 dzien przed planowana @ no i wyszedl mi piekny pozytyw :) i to bardzo szybko, az sie smieje do meza ze moze blizniaki :D

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Oj z tym testowaniem to niestety korci bardzo :D ale kazda z Was bedzie wiedziala kiedy jest odpowiedni moment :) ja sama w tym cyklu zrobilam test 1 dzien przed planowana @ no i wyszedl mi piekny pozytyw :) i to bardzo szybko, az sie smieje do meza ze moze blizniaki :D

No widzisz, a gdy ja w grudniu robiłam test w dniu spodziewanej @ to wyszedł mi straszny bladzioch, wręcz uważałam że sobie wmawiam. Nie ma na to niestety reguły :) dlatego jeśli tylko wytrzymam to testuję 19 kwietnia (o ile nie dostanę @, no ale mam nadzieję że nie przyjdzie :) ) ale już teraz wiem, że ciężko będzie mi wytrzymać :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa super dobre wieści :) bardzo się cieszę że Kropeczka rośnie i na pewno niedługo nadgoni... Ale komentarz lekarza pozostawiam bez komentarza... Masz możliwość zmiany lekarza prowadzącego??? Bo ja z takim bym za długo nie wytrzymała...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Lucy samopoczucie dobre u mnie :) mijaja kolejne dni, objawow jak na lekarstwo, tylko czuje ze jest mi bardzo cieplo popoludniami i w nocy, a tak nic.... chcialabym chociaz mdlosci miec, bym sie czula jak ciezarna ;) jutro pierwsza wizyta, zobaczymy jaki duży juz jest Groszek, chociaz watpie zeby bylo widac cokolwiek oprocz samego pęcherzyka.

Jangwa mam nadzieje ze wszystko u Was jest dobrze i ze zobaczylas dzis serducho :*

Eeeee ciesz się że jeszcze nie masz nieprzyjemnych objawów i się nie bój - na pewno coś się niedługo pojawi i jeszcze będziesz tęsknić za tymi dniami :)
    Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, obyś zobaczyła swoją Kropeczkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia zycze ci duuuuuuuuuzo cierpliwosci w takim razie ;) no i zeby ta wredna @ nie przyszla!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa kochana tak się bardzo cieszę że wszystko jest dobrze :)

Mama_Mai a u Ciebie też będzie fasoleńka piękna !

A wiecie co mnie to wogóle nie korci z testem ,spokojna jestem jak nigdy . A teraz z mężem objadamy się budyniem :D

Mama_Mai, jangwa_maua, Tulisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tymi testami to też zawsze za wcześnie robiłam bo nie mogłam się powstrzymać.

Mój lekarz ginekolog to straszny gbur i w ogóle taki humorzasty, każdy to o nim mów, do tego bierze 150 zł za wizytę, ale i tak ma mega dużo klientek bo jest bardzo dobrym specjalistą, najlepszym w naszej okolicy, dlatego zaczęłam do niego chodzić po poronieniu :(.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam test jeden dzień przed tylko dlatego, że miałam tą gorączkę :/ i tez już wyszedł całkiem ładny, a w dniu miesiączki to już w ogóle grube krechy. Ostatnio dzień po @ zrobiłam i był cień cienia.

No z tymi lekarzami jest różnie...ja jakoś nie trafiłam chyba jeszcze na tego swojego...pewno rozejrzę się za jakimś prywatnym teraz ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam poprzednio 2 dni po terminie miesiączki i wyszedł bladzioch, więc teraz staram się hamowac moje testowe zapędy, bo jak zatestuję za wczesnie pewnie i tak nic nie zobaczę. Ale trudno mi to sobie wytłumaczyć, pomimo że jakoś nie mam do tego cyklu przekonania :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ