Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia ja uwielbiam rower... ale niestety nie sprzyja ciąży i zagnieżdżeniu, więc odstawiłam już dawno. i Tęsknię :(

Lucy tak leżę w domu teraz. Lekarz się śmiał, że tak się broniłam przed tym zwolnieniem, że w końcu przymusowe dostałam :) Ale mam nadzieję, że będzie dobrze i w maju/czerwcu wrócę choć na trochę do pracy... W końcu rok szkolny jest tylko do końca czerwca, a ja będę tęsknić za dzieciakami :(

Kochane ja trzymam mocno kciuki za pierwsze i ostatnie @, owulki i za przyszłe teściki! Już nie mogę się doczekać kolejnych wieści i codziennie tu wchodzę z nadzieją na nowiny od Was!!! :) <3

monilia84 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA - nie chcę się wymądrzać i nie zrozum mnie źle, zrobisz i tak jak uważasz, ale ja na Twoim miejscy została bym na zwolnieniu, wiem jak wygląda praca w szkole, nie mówiąc już o chorobach którymi można się za razić od dzieci, ale przecież dzieci biegają z tymi plecakami, ktoś może cię potrącić albo wpaść na Ciebie na przerwie, sama byłam świadkiem takich sytuacji, już nie mówiąc o stresie.

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA, trochę mnie przeraziłaś tym że rower nie sprzyja zagnieżdżeniu? Wiem oczywiście, że nadmierny wysiłek fizyczny nie jest wskazany, ale powiedzcie mi dziewczynki (szczerze, nie obrażę się :) ) czy jeżeli przejadę się kilka km tak spokojnie ,,noga za nogą" bez zadyszki to może mi to zaszkodzić w zajściu w ciążę? Szczerze mówiąc jak dziś byłam w mieście to tym chodzeniem po tym mieście bardziej się zmęczyłam niż jazdą na rowerze... :(

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande biorę wszystkie rady :) Oczywiście analizuję wszelkie za i przeciw :) Ja pracuję w szkole specjalnej i to od kilku lat, więc mam świadomość co mogę, co nie itd... A nasze dzieciaki też są meeega kochane :D :D :D Ale jak to powiedział jeden z lekarzy- dla zdrowia psychicznego lepiej żeby trochę popracowała :) A prawda jest taka, że dzisiaj już sprawdzałam kilka zaburzeń w rozwoju dzieci i ciąży itd, bo cholerka mam na to czas... :( Zabraniam sama sobie, ale a to coś mi przyjdzie do głowy i tylko się denerwuję...

Ale teraz nie ma co- muszę leżeć i nie ruszę do pracy bez pozwolenia lekarza :D

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia z rowerem to chodzi o wstrząsy! :) Na stacjonarnym możesz się męczyć :D

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja też poszlabym na Twoim miejscu na l4, duże ryzyko jest, a po co mieć potem do siebie żal? Ja w poprzednich ciazach chciałam być aktywna zawodowo i pracowałam, teraz w tej ciąży wiedziałam że od razu idę na l4. Odpoczywam bardzo dużo, robię tylko to co bezwzględnie muszę. Podchodzę do tego jak do zasłużonego urlopu, czytam książki przynajmniej jedną dziennie ( juz w bibliotece miejskiej się śmieją, że chyba im zabraknie pozycj) nadrabiam zaległości towarzyskie robię dużo dla siebie. To ostatnie miesiące kiedy mogę sobie pozwolić na to by myśleć o swoich przyjprzyjemnosciach, bezkarnie spać do południa w październiku czeka nas rewolucja ;) pomyśl czy nie lepiej spojrzeć na to moimi oczami? Jeszcze dość się w życiu nnapracujemy, teraz jest czas dla nas ;)

Anastazja85, majeczka8 lubią tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia - a Ty na stacjonarnym jeździsz?,
    Taka jedno moja znajoma w ciąży jeździła na rowerze stacjonarnym, tak się bała żeby nie przytyć za dużo w ciąży ;) hehehe dla mnie to już lekka przesada, jej to akurat nie zaszkodziło, ja bym się bała szczególnie teraz po poronieniu, jeśli mi się uda zajść znowu w ciążę :))) to będę o wiele bardziej na siebie uważać niż w pierwszej ciąży :(

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do ciężarówek,( ale i przyszłym mamom się przyda) robilyscie badania związane z konfliktem plytkowym w ramach bezpłatnej kampanii? Ja chyba zrobię to badanie, tyle się teraz o tym mówi...

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/index.php/przystapdoprogramu#Punkty

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili oczywiście ja nic nie zrobię wbrew dziecku, czy zaleceniom lekarza. Ale prawda jest taka, że żadna książka, czy żadne spotkanie, czy żadna aktywność nie zastąpi mi czasu spędzonego np z moimi dzieciakami z downem... No kocham ich i tyle :D Ale na razie mam czas, bo jeżeli w ogóle to prędzej niż maj/czerwiec nie wrócę. A jeżeli wrócę to ja naprawdę pracuję np 3 godziny dziennie, więc to saaama przyjemność :D :D :D

Lili co do tej kampanii... hmm... nie słyszałam, czytam to ale mało czytelnie to napisali :) Co prawda dla mnie to druga strona miasta, ale myślę, że mogę się przejechać, to tylko pobranie :) O ile mnie mąż zawiezie, bo sama na razie nie chcę prowadzić, żeby brzucha nie naciągać...

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilli30 - ja bym się pewnie zgłosiła bo ja mam Rh- a mąż Rh+, szkoda że to w Warszawie, tylko bym o to chciała się dodatkowo dopytać: ,,nieinwazyjne badanie czy płód jest HPA-1a dodatni"

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz patrzę że jest i bliżej mnie punkt pobrań, dzięki za link Lilli, może mi się przyda

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania są w całej Polsce w sieci diagnostyki można oddać materiał do badania. Trzeba poszukać zakładce punktów pobrań z konkretnego miasta. Badania wykonuje się z krwi.

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA - przełącz sobie na zakładkę : Konflikt płytkowy, tam jest szerzej opisane

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    Tulisia z rowerem to chodzi o wstrząsy! :) Na stacjonarnym możesz się męczyć :D
    jeżdżę na normalnym rowerze ale jeżeli chodzi o wstrząsy to jest ok :) wybieram trasy po asfalcie z równiutką nawierzchnią. Za bardzo boli mnie tyłek żeby jeździć po dołach :) No to uff... trochę mi ulżyło :)
    Wiem że jestem trochę dziwna ale chodzi mi o to że w tamtej ciąży dmuchałam na siebie i chuchałam, chodziłam jak królowa angielska. Kiedyś nasze matki pracowały do samego porodu i urodziłyśmy się zdrowe. Wiem że czasy się zmieniły i obecne ciąże są bardzie narażone na różne niebezpieczeństwa, ale po tym wszystkim co się stało potrzebuję trochę normalności. Myślę że jak mam zajść w ciążę, to ta spokojna przejażdżka na pewno mi nie zaszkodzi. :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkasieńka ja tam doskonale cię rozumiem jeśli chodzi o pracę, że dobrze działa na psychikę jednak dla dobra dziecka zostałabym w domu, żeby potem nie mieć wyrzutów sumienia... Ja też lubię swoją pracę, ostatnio znowu sprawia mi dużo przyjemności po tym jak trochę wyluzowałam i mniej pracuję, ale doskonale wiem że z dniem pozytywnego testu ciążowego nie będę mogła więcej pracować w laboratorium... Jednak podobnie jak Lili potraktuję to jak zasłużony urlop :)

Dbaj o siebie i synusia:)

KkasienkaA lubi tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30 wrote:
    Badania są w całej Polsce w sieci diagnostyki można oddać materiał do badania. Trzeba poszukać zakładce punktów pobrań z konkretnego miasta. Badania wykonuje się z krwi.

Hmm, jeżeli ten program będzie jeszcze funkcjonował, gdy zajdę w ciążę i dojdę do 8 tygodnia, to pewnie zrobię to badanie. I tak mam już potnecjalny konflikt serologiczny, bo mam Rh-, a mąż Rh+.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh zazdroszczę Wam spokoju... Ja od siedzenia w domu dostaję takiego świra, że dziś już kazałam mężowi się wyprowadzać, choć tak naprawdę nic nie zrobił... Po prostu nie umiem... Ale jak się zdenerwowałam to aż mnie brzuch rozbolał :( Taka to głupia baba :)

Tulisia rozumiem Cię doskonale... Ja w tamtej ciąży od razu byłam na zwolnieniu, zanim cokolwiek zjadłam to google i sprawdzałam czy mogę- totalny świr. I nic to nie dało... Trochę normalności. Myślę, że spokojna asfaltowa nie zaszkodzi :) U mnie to zdecydowanie leśne itp, więc tam to ostro wyboiście.

Ja też zrobię te badania :) Ale czy dobrze zrozumiałam, że lekarz musi podpisać ten dokument zanim tam pojadę?

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Pogoda nam dopisuje a ja dziś mialam cieżką noc spać nie mogłam , i pociłam się strasznie :/ chora nie jestem wiec zupełnie nie wiem czemu :(

Ale żeby poprawić sobie nastrój zmykam do fryzjera :D

Miłego dnia dziewczyny ściskam :)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radosnego dnia :)
    Zycze kazdej z Was wielu promyczkow slonca :)

KkasienkaA, majeczka8, Tulisia, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ