Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mama Martynki piekne zdjecie slodziutkie twoje malenstwo
Lili super ze wizyta sie udala I fasolka rosnie zdrowo
Kasienka dobrze ze jestes w domu odpoczywajcie duzo I nie rob niczego czego nie musisz
ja wczoraj tez bardzo nakrzyczalam na meza mysle ze przemeczenie daje mi w kosc..plus wczoraj zauwazylam ze widac u mnie nie wiem jak to powiedziec taki maly balonik? przez spodnie w bluzce w pracy popatrzylam do lustra I moj profil zmienil sie delikatnie.. I maz tez mowi ze cos tam juz widac..ja jeszcze w pracy nie powiedzialam chce miec drugie usg wtedy powiem..sama juz nie wiem co robic moze pojde na zwolnienie od poniedzialku..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 09:36
-
Ggonia a szykujesz większe zmiany??? Mi się marzy już farba, ale jeszcze się boję tych oparów
Azande ale Ci zazdroszczę tych kwiatów!!! A co będziesz sadzić???
Ja chciałam żeby mi teściowa dała trochę ziemi pod ogródek na warzywa, bo przeprowadziliśmy się do mieszkania i mamy tylko 30m. Ale moja mama się wściekła, że nie będę nic robiła i nabuntowała mojego męża i po ogródku... Ale przecież to on by kopał itd Ja bym tylko wysiała Ale uwielbiam swoje warzywka i kwiatuszki Teraz czekam na skrzynkowe kwiaty, ale to chyba jeszcze trochę.
Majeczka a kiedy teraz nacie USG? Brzunio rośnie, Maleństwo będzie się rozpychać -
Pamiętam że i ja w ciąży byłam trochę nerwowa, a mąż to tylko patrzył na mnie w ten sposób:
o_O
o co jej chodzi???
Ale dyplomatycznie tylko wzruszał ramionami i nic nie mówił. Ja sama dobrze wiedziałam kiedy przesadzałam i jakoś starałam się hamować na przyszłość, ale jak wiadomo różnie to wychodziło
Dzisiaj jest naprawdę piękny dzień i życzę każdej z was mnóstwo radości zarówno dzisiaj jak i w każdym kolejnym dniu!10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Witajcie ja zabrałam się za układanie ciuchów. Myślę że te zimowe mogę schować głębiej, płaszcze i kurtki oddać do pralni i wrzucić do szafy trochę kolorów dopasowane sukienki i olowkowe spódnice poszły juz w zapomnienie w talii przybyło cieszy mnie to niezmiernie ja też bardzo chciałabym juz ufarbowac włosy ale poczekam jeszcze miesiąc dla bezpieczeństwa malucha
Miłego dnia dziewczyny oraz owocnego weekendu3 Aniołki w niebie
-
nick nieaktualny
-
Hej, dziewczyny! Dzisiaj naprawdę fantastyczny dzień, może uda mi się mojego małżonka wyciągnąć na chwilę do parku naprzeciwko :)On jest przeciwny słońcu, wampir jeden, ale jak dostatecznie powiercę dziurę w brzuchu to pójdzie ze mną dla świętego spokoju
Ja się dziś wieczorem wybieram na wieczór panieński mojej przyjaciółki, będziemy mieć lekcję salsy i kolację w meksykańskiej restauracji, więc szykuje się niezła impreza!
A najlepsze ze wszystkiego, temperatura ciągle w górze No, zobaczymy co będzie, ale nawet jeżeli w tym cyklu się nie udało, to po wykresie sądzę, że moje hormony wróciły do normy i w przyszłym to już uda nam się wstrzelić na pewnoKkasienkaA, Tulisia lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
lucy1983
"Truskaweczka - u mnie podobnie jak u Ciebie, wyczekuję na owu a ono mi psikusa robi i się spóźnia W zeszłym cyklu była w 12dc a teraz już 16dc a temperatura stoi w miejscu ale popatrzyłam sobie na moje stare wykresy sprzed poronienia i tam też często miałam skoki ok 16-17dc więc jeszcze nie tracę nadziei Co najwyżej tracę nadzieję na chęci mojego męża do seduszkowania bo chyba już mu siły odchodzą U mnie też śluzu jakoś już nie ma, czuję się kiepsko prawie jak na przeziębienie... na szczęście dziś piątek i zaraz weekend to sobie odpocznę..."
u mnie to ewidentny psikus - 17 dc a mi ovu nie wyznaczyło wcale?!
Albo już była, albo jej w tym miesiącu nie bedzie - cholera.
Ale jak jeszcze 1 cykl bede miała bez ovu lub z linią przerywaną to idę do gin na jakieś badania albo coś, a najlepiej usg w dniu przewidywanych płodnych dni, żeby zobaczył czy coś w pęcherzyku jest itd.
Denerwuje mnie to, może dlatego w ciążę zajść nie mogłam bo ovu nie było?
Ale robiłąm badania, byłam na usg - dawno temu i byłam akurat po owulacji powiedział mi gin.
Sama już nie wiem co myśleć.
A Wam dziewczyny kiedy najpóźniej wyznaczył program ovu - ile dni po ovu?
Może mi wyznaczy, że np tydzień temu miałam.
Ja chyba mam krótki żywot jajeczka- bo robiłąm rano test - bladzioch, na drugi dzień rano i już mocny róż - ale jaśniejszy od kontrolnej, na 3 dzień - nic, więc może jajeczko było około 12h i ja przegapiłam ten moment, ale w zeszłym cyklu aż 3 dni miałam mocną grubą krechę.
Głupieje już!
ggonia
właśnie też bardzo bym chciała pomimo tego szaleństwa - negatywnych testów, niskich pomiarów temp - żeby @ nie przyszła, to byłaby bardzo miła niespodzianka
Mi też marzy się fryzjer - ale zawsze wychodze niezbyt zadowolona, a to z fryzury a to z koloru, i tak na zmianę, teraz sama robię kilka pasków blond - ala balejaż, ostatnio w grudniu obcinał mnie mąż - tzn wyrównywał mi włosy lekko - bo tak mi pocieniowała strasznie fryzjerka, że miałam mega pierze. a na farbowaniu byłam w lipcu ostatnio, teraz co miesiąc sama po ok 10 pasemek robie i jest fajnie - wszystkim się podoba.
Kupiłam sobie wymarzoną kamizelkę żółtą top secret, przyszła do mnie ja zadowolona choć dałam za nią 129zł!!! Była za duża wiec ją lekko zwęziłam, patrze na strone top secret w tym samym dniu a ona kosztuje 79zł!!! To 50zł taniej- prawie szlag mnie trafił- ale jestem zła!!! Jakbym nie zwężała to bym ją zwróciłą- naprawdę! Co za pech!
Kupiłąm buty sportowe za 153zł na allegro - sprzedawca 2 tyg migał się, nie wysłał mi ich, spór nie pomógł dopiero pozew zbiorczy z innymi oszukanymi użytkownikami pomógł i odzyskałam kasę -ledwo - to chyba znak, żeby już nic nie kupywać - same niepowodzenia w tej kwestii mam.
Zauważyłam, że od stycznia - od poronienia -nic mi sie nie ukłąda - w pracy duuuże problemy - baaardzo podpadłam tą ciążą, sama już nie wiem co zrobić aby to poprawić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 11:44
Malina15 lubi tę wiadomość
-
Truskaweczka, co do ovufriend, to prowadzę raptem z nim dopiero drugi cykl, ale zarówno w tamtym jak i w tym cyklu ovufriend wyznaczyło mi owulację 3 dni po fakcie. Tylko potem jeszcze nanosił poprawki z racji danych jakie wprowadziłam. Myślę że w tej kwestii powinny się wypowiedzieć dziewczyny które dłużej monitorują swoje cykle z ovu
Życzę dużo wytrwałości, aby nie kupować
A na pocieszenie to mogę ci powiedzieć że moja rodzona siostra miała owulację trzydzieści parę dni po dacie ostatniej @ i zaszła w ciążę i teraz m fajnego synka . Wie to na pewno ponieważ od @ przez miesiąc nie miała narzeczonego przy sobie, dopiero gdy przyjechał to zaczęli i zaszła w ciążę co prawda miała wtedy jakieś fiksacje z @ no ale mimo wszystko taka późna owulacja to już hardkor a więc kochana nie poddawaj się, życie płata nam różne figle i tobie też teraz może się udać!10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Truskaweczka piszesz o testach, ale one określają stężenie hormonu, który jest wydzielany tuż przed owulacją, więc pozytywny określa na 48-24 przed owu. A testy najlepiej robić popołudniu, albo wieczorem, bo rano wychodzą zafałszowane.
Ale spokojnie, ja jestem okazem samych późnych owulacji. W tym cyklu miałam 24 lub 26 dc, a też już myślałam, że będzie bezowulacyjny, a tu niespodzianka owu jest, a za kilka dni i kropek. Co do cykli bezowulacyjnych (a miałam często) to ja pamiętam, że coś tam brałam z taich ziołowych i jadłam jakieś rzeczy żeby ją wspomagać. Ale teraz już nie pamiętam, na pewno grejpfruty. I jadłam też tą macę (sproszkowany korzeń) ale z tym trzeba uważać i używać tylko w II fazie cyklu.
Widzisz Ty poszłaś na policję w sprawie nieuczciwego sprzedawcy, a mi się nie chciało i przepadło... a teraz żałuję, bo na takich osłach jak ja oni żerują... -
Truskaweczka, mi się w tym cyklu owulacja przesunęła o 4 dni, też się już frustrowałam, że chyba cykl bezowulacyjny wyjdzie. A aplikacja w telefonie wyznaczyła mi owulkę dopiero 4 dni po, nie mówiąc już o tym, że i tak mi potem zmieniła, bo przypomniałam sobie, że powinnam zaznaczyć zakłócenie (w jeden weekend pospałam sobie do 11, więc wysoka temperatura z tego dnia nie powinna być brana pod uwagę).
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Jeśli chodzi o wyznaczanie owulacji przez ovufriend to niestety jest pic na wodę. To program który jest zawodny i nie bierze pod uwagę wszystkich założeń NPR np dnia szczytu śluzu... W zależności od tego co się mu wprowadzi to nam da...wykres tutaj prowadziłam dla jaj nie ufajcie ovufriend i jego wyliczeniom w 100%
Tulisia lubi tę wiadomość
3 Aniołki w niebie
-
Tulisia wrote:Truskaweczka, co do ovufriend, to prowadzę raptem z nim dopiero drugi cykl, ale zarówno w tamtym jak i w tym cyklu ovufriend wyznaczyło mi owulację 3 dni po fakcie. Tylko potem jeszcze nanosił poprawki z racji danych jakie wprowadziłam. Myślę że w tej kwestii powinny się wypowiedzieć dziewczyny które dłużej monitorują swoje cykle z ovu
Życzę dużo wytrwałości, aby nie kupować
A na pocieszenie to mogę ci powiedzieć że moja rodzona siostra miała owulację trzydzieści parę dni po dacie ostatniej @ i zaszła w ciążę i teraz m fajnego synka . Wie to na pewno ponieważ od @ przez miesiąc nie miała narzeczonego przy sobie, dopiero gdy przyjechał to zaczęli i zaszła w ciążę co prawda miała wtedy jakieś fiksacje z @ no ale mimo wszystko taka późna owulacja to już hardkor a więc kochana nie poddawaj się, życie płata nam różne figle i tobie też teraz może się udać!
Kurcze wiec jak piszesz, mogę mieć jeszcze ovu nawet nie wiadomo kiedy.
Ponoć temperatura jest najlepszym wyznacznikiem poza usg oczywiście.
Wiec nie bede przywiązywać aż takiej uwagi strasznej do tego wykresu.
Kurcze jak ja bym chciała tak jak Twoja siostra zajść w ciążę zaraz, szybko, ale by radocha byłą, no i strach. Ciekawa jestem ile po tej owulacji siostra Twoja by miała @ ? Oczywiście wiem,że jej nie miałą. Bo tu na ovu pisze, że awsze od 12-14 dni po ovu występuje @ i bardzo ciekawa jestem czy to prawda?
Czy zdarza się, że np 5 dni po?
Trzymam się tej nadzieji strasznie:Tulisia wrote:życie płata nam różne figle i tobie też teraz może się udać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 14:59
-
kehlana_miyu wrote:Truskaweczka, mi się w tym cyklu owulacja przesunęła o 4 dni, też się już frustrowałam, że chyba cykl bezowulacyjny wyjdzie. A aplikacja w telefonie wyznaczyła mi owulkę dopiero 4 dni po, nie mówiąc już o tym, że i tak mi potem zmieniła, bo przypomniałam sobie, że powinnam zaznaczyć zakłócenie (w jeden weekend pospałam sobie do 11, więc wysoka temperatura z tego dnia nie powinna być brana pod uwagę).
No, wykresik masz obiecujący - jest super!
może ja też z nieznanego powodu mam jakieś przesunięcie?
teraz mam jakby pobolewanie w podbrzuszu, takie jak na @
nie wiem czemu?
ale w cyklu kobiety się różne rzeczy dzieją.
Powodzenia
Lili30
Masz rację, to program i on tylko kalkulacyjnie dodaje lub odejmuje i wychodzi ovu lub nie. Czyli musi być zawodny a ja tak wierzyłąm wkręciłąm się, chyba chciałam łapać się czegoś co da mi nadziję!
Bede wiedziała, że trzeba to traktować z przymrózeniem oka.
Dzięki;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 15:19
-
KkasienkaA wrote:Truskaweczka piszesz o testach, ale one określają stężenie hormonu, który jest wydzielany tuż przed owulacją, więc pozytywny określa na 48-24 przed owu. A testy najlepiej robić popołudniu, albo wieczorem, bo rano wychodzą zafałszowane.
Ale spokojnie, ja jestem okazem samych późnych owulacji. W tym cyklu miałam 24 lub 26 dc, a też już myślałam, że będzie bezowulacyjny, a tu niespodzianka owu jest, a za kilka dni i kropek. Co do cykli bezowulacyjnych (a miałam często) to ja pamiętam, że coś tam brałam z taich ziołowych i jadłam jakieś rzeczy żeby ją wspomagać. Ale teraz już nie pamiętam, na pewno grejpfruty. I jadłam też tą macę (sproszkowany korzeń) ale z tym trzeba uważać i używać tylko w II fazie cyklu.
Widzisz Ty poszłaś na policję w sprawie nieuczciwego sprzedawcy, a mi się nie chciało i przepadło... a teraz żałuję, bo na takich osłach jak ja oni żerują...
Twój cykl bardzo mnie zaskoczył!
Obejrzałąm wykres i jestem pełna podziwu, ze jest kropeczek, do pewnego momentu nie wskazywało na to, aż nagle coraz wyższe temp i niespodzianka.
Ja piłam w zeszłym miesiącu zioła ks Sroki systematcznie aż do ovu, a w tym ze złości, że nie bedziemy się starac przestałąm, i bez nacisku bez zmuszania serduszkujemy. A i mam wiesiołka, ale w tym miesiącu tez nie brałam.
Na policje nie poszłam, ale przygotowałąm pozew i mu wysłąłam go, znalazłąm osoby też oszukane ale byłąm zdecydowana iśc. W tym samym dniu oddał pieniądze na konto. Ale mam nauczkę, że allegro w niczym nie pomoże - nic nie zrobią! To pic na wodę ta ochrona kupującego!
Trzymam kciuki za Was
-
Truskaweczka83 wrote:
A owulacja to bestia może być 3 dni przed lub po skoku temperatury, dlatego ważna jest potrojna obserwacja temperatury, śluzu i szyki... a i tak mimo mmonitoringu i wszystkich obserwacji jedynym pewnikiem ze owulacja była prawidlowa jest... ciąża. I bądź tu mądra kobieto...
dlatego zakłada się ten ooptymalny czas współżycia podczas starań, aby nie przegapić podstępnnej bestiiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 15:24
KkasienkaA lubi tę wiadomość
3 Aniołki w niebie
-
Grupa zamknięta jest fajna bo nikt obcy nie czyta i można wrzucić fotki ale trudniej się pisze; )
Bylam wczoraj na pierwszym usg; ) jest dzidzi i pięknie bije mu serduszko;)Lili30, kehlana_miyu, Tulisia, jangwa_maua, Mysia 15, monilia84 lubią tę wiadomość