Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKehlana_miyu gratuluje !!!!!! Tak sie ucieszylam jak zobaczylam to zdjecie
Nasze forum naprawde jest cudowne i magiczne :* dzieja sie tu takie cuda jak chyba nigdzie indziej a to dzieki Rachele bo ona zalozyla ten watek :* :* :*kehlana_miyu, Rachele, Lili30 lubią tę wiadomość
-
Faktycznie jest cudowne Jak popatrzę ilu już z nas udało się zajść ponownie w ciążę w ciągu tych zaledwie kilku miesięcy, to aż się cała uśmiecham - chyba pobiłyśmy jakiś statystyczny rekord, zwłaszcza, że część z nas dopiero zaczyna albo jeszcze czeka na starania
Ja troszeczkę ochłonęłam z pierwszego szału radości i trochę zaczynam się bać, żeby tylko wszystko było ok. To jeszcze takie wszystko wczesne i delikatne
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Kochane moje ratujcie, zlapał mnie jakis dziwny ból brzucha, moze nawet nie bol, ale takie mrowienie, cmienie, nie jest to przyjemne. Przy poprzednicg ciążach nie zwracałam uwagi czy boli czy nie bo wydawało mi sie ze tak ma byc, a teraz cos mnie zaboli, kłuje to zaraz panika
Mama_Mai lubi tę wiadomość
-
Rachele prosze o dopisanie mnie do dolnej tabelki
Utrata malenstwa 26.02.2015 ostatnia@ 4.04.2015
Dzieki:)
Gratulacje kehlana bardzo sie ciesze i mocno przytulam mam nadzieje ze ja tez kiedys do Was dolącze buziakikehlana_miyu lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Moje Kochane, radosnego dnia i duzo sloneczka dla kazdej z Was
Nasz plan na ten tydzien:
DomiBW -10.03 ostatnia @ \ 7.04 data @
Ggonia - 20.03 ostatnia @/ 15.04 data @
Tulisia - 19.03 ostatnia @ \ 18.04 data @
Monilia84, dodalam Cie do naszej magicznej listy, wierze ze przyniesie Ci szczescie Podaj jeszcze prosze date kolejnej @.
Ja mam dzis rano endo, ale jestem pozytywnie nastawiona bo wyniki hormonow sa podobne do tych z 1 ciazy wiec wszystko powinno byc dobrze Dzis zadzwonie aby umowic sie do ginekologa i zaczne odliczac dni do wizyty
Buziaki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 07:10
lucy1983 lubi tę wiadomość
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
Mama Martynki popraw suwak bo nie działa i nie widzę w jakim czasie jesteś. Ale chyba około 14-15 tydzień? u mnie też macica delikatnie ciągnie ale to raczej normalna sprawa ponieważ wszystko się rozciąga i powiększa więc takie odczucia są normalne, ale jeśli coś Cie mocno niepokoi zadzwoń do lekarza ewentualnie na stany nerwów można w ciąży spokojnie brać Validol jest to w pełni bezpieczny ziołowy preparat. A nerwy szkodzą nam...3 Aniołki w niebie
-
Lili, teoretycznie ja to wszystko wiem, ale każdy najmniejszy ból i zaczynam myśleć ze coś jest nie tak, ta obawa o maleństwo chyba skończy się w październiku na porodowce jak będę mogła trzymać ja na rękach ale dziękuję za radę, może rzeczywiście coś na stres mi się przyda. A suwak chyba działa, bo dzisiaj jest 13 tydzień, a jutro zaczynamy 1 dzień 14.
Tulisia lubi tę wiadomość
-
Mamo _Martynki i jak się kochana czujesz? Mam nadzieję że wszystko dobrze. Daj znać konieczne co i jak!
kehlana, owszem - wszystko jest świeże i delikatne ale my z całych sił wierzymy że będzie wszystko dobrze i ty też masz tak myśleć. Innego scenariusza nie dopuszczamy
tak poza tym witam się z rana!10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymnie od rana boli głowa, może jak się bardziej rozruszam to minie mi, od rana pobolewa mnie brzuch okresowo, mam nadzieję że dostanę go w końcu, dzisiaj mam 39 dni po zabiegu, wg moich obliczeń dzisiaj 14 temperatura po skoku, więc jutro powinna być niższa i w końcu @ )) a w środę wizyta u lekarza, tak się ułożyło
-
Powiedziałam rodzicom - nie zamierzam mówić nic nikomu innemu jeszcze przez co najmniej kilka tygodni, ale z rodzicami zawsze byłam bardzo blisko - i oczywiście u obojga pierwsza reakcja to "nie za wcześnie"? Cholerne wskazania z lat 80tych na czekanie pół roku po poronieniu (tyle moi rodzice czekali po pierwszym poronieniu. Po drugim dostali zakaz starań na rok)! Musiałam tłumaczyć, że odczekałam 2,5 miesiąca, USG kontrolne wyszło dobrze, okresy wróciły do normy i żaden lekarz nie kazał mi czekać dłużej niż do kwietnia. Wrrr!
A, i obojgu nie podoba się termin na 24 grudnia. Mają wizję świąt na porodówce. A skąd ja im mogłam przewidzieć, że uda się za pierwszym razem? W dodatku jakbym odczekała miesiąc i miała termin na koniec stycznia, to młode i tak mogłoby się wybrać na świat wcześniej
Ale przynajmniej jak tata ochłonął to się bardzo ucieszył i powiedział po raz kolejny, że on już czuje się bardzo gotowy zostać dziadkiem Mama nie czuje się aż tak przygotowana na bycie babcią, ale wspiera z całych siłjangwa_maua lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualnyCzesc :*
Ja dzis zakatarzona, leze w lozku i nie mam zamiaru z niego wychodzic. Musze to cholerstwo szybko wyleczyc!!!
Kehlana_miyu rodzicom nie przetlumaczysz ze czasy sie zmienily, zalecenia co do poronien tez... najwazniejsze ze to byla wasza wspolna i dobrze przemyslana decyzja ze chcecie sie starac o dziecko, a to ze udalo sie od razu to tylko powod do radosci
Domi co u ciebie??? Czekamy tu na jakas wiadomosc!!!
Ggonia, tulisia co u was? Ktoras juz zatestowala??? -
Tulisia,już jest ok, pewnie tak jak napisała Lili macica się rozciąga i stąd te bóle. Może niepotrzebnie panikuje, ale każdy objaw wywołuje niepokój, ale dzisiaj planuje relaks, odwiozlam Igora do przedszkola i czeka mnie lenistwo
-
kehlana_miyu gratuluję Kochana!!! Tak właśnie przeczuwałam Twój cykl
Czytałam spokojnie forum, nadrabiałam zaległości, ale zobaczyłam kawałek fotki... od razy przeleciałam- a tu takie fantastyczne wieści! No muszę przyznać, że ja też od rodziny, co prawda dalszej ale uszłyszałam, czy nie za szybko... to tak trochę podcina skrzydła... Ale potem już jest tylko radość Gratuluję Ci kochana jeszcze raz i teraz już samych nudnych wizyt życzę
Czekamy na kolejne!!kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Azande, życzę aby ta upragniona @ w końcu do ciebie zawitała. Zdaje sobie sprawę z jakim utęsknieniem się na nią czeka
kehlana, pewnie rodzice się martwią czy taki ,,pośpiech" nie zagrozi maleństwu najważniejsze że wy tego mocno chcieliście, a gdy z czasem ciąża będzie się rozwijać, to ich radości nie będzie końca, zobaczysz
Mama_Mai, miałam wytrzymać do niedzieli ale wiem że nie wytrzymam, dlatego postawiłam sobie bardziej realny cel: testuję w czwartek
Mamo Martynki, uff to dobrze że bóle minęły, domyślam się że radość z maleństwa jest ogromna ale i obawy nie mniejsze. Będzie dobrze!
Kasienka a u ciebie wszystko ok? Żadnych plamień lub krwawień?10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Kehlana, myślę że Twoi rodzice są trochę zdystansowani, bo zwyczajnie się boją o Ciebie, że kolejny raz możesz cierpieć, tym bardziej że sam przez to przeszli i wiedzą jak jest ciężko. Zobaczysz, że im Dzidziuś bedzie wiekszy tym wieksza bedszie radosc i zaczna sie szalenstwa dziadkow Kupowanie kocyków, ubranek, grzechotek
Ja tez nikomu nie powiedziałam, poza rodzicami i przyjaciółka, nie chce byc oceniana, tym bardziej, że po urodzeniu Martynki moja rodzina nie popisała się, traktowali mnie jak zjawisko, byli ciekawi jak to sie odbyło, jak było w szpitalu itd. zero taktu i zrozumienia i dodatkowo teksty "macie czas, jestescie młodzi". dlatego teraz uważam, że nie zasługuja na to by towarzyszyc mi w kolejnej ciąży.
Mamo Mai dbaj o siebie, herbatka z miodem i cytrynką i ciepły kocyk. Dużo zdrówka