Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana_miyu gratuluje !!!!!! Tak sie ucieszylam jak zobaczylam to zdjecie :) :) :)
    Nasze forum naprawde jest cudowne :) i magiczne :* dzieja sie tu takie cuda jak chyba nigdzie indziej ;) a to dzieki Rachele bo ona zalozyla ten watek :* :* :*

kehlana_miyu, Rachele, Lili30 lubią tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie jest cudowne :) Jak popatrzę ilu już z nas udało się zajść ponownie w ciążę w ciągu tych zaledwie kilku miesięcy, to aż się cała uśmiecham - chyba pobiłyśmy jakiś statystyczny rekord, zwłaszcza, że część z nas dopiero zaczyna albo jeszcze czeka na starania :)

Ja troszeczkę ochłonęłam z pierwszego szału radości i trochę zaczynam się bać, żeby tylko wszystko było ok. To jeszcze takie wszystko wczesne i delikatne :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje ratujcie, zlapał mnie jakis dziwny ból brzucha, moze nawet nie bol, ale takie mrowienie, cmienie, nie jest to przyjemne. Przy poprzednicg ciążach nie zwracałam uwagi czy boli czy nie bo wydawało mi sie ze tak ma byc, a teraz cos mnie zaboli, kłuje to zaraz panika :(

Mama_Mai lubi tę wiadomość

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu
    GRATULUJE! ;)
    Bardzo się cieszę!
    Mam nadzieję, że też dołącze ;)

monilia84, Malina15 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele prosze o dopisanie mnie do dolnej tabelki
    Utrata malenstwa 26.02.2015 ostatnia@ 4.04.2015
    Dzieki:)

Gratulacje kehlana bardzo sie ciesze i mocno przytulam :) mam nadzieje ze ja tez kiedys do Was dolącze :) buziaki

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Kochane, radosnego dnia i duzo sloneczka dla kazdej z Was :) :)

Nasz plan na ten tydzien:

DomiBW -10.03 ostatnia @ \ 7.04 data @

Ggonia - 20.03 ostatnia @/ 15.04 data @

Tulisia - 19.03 ostatnia @ \ 18.04 data @

Monilia84, dodalam Cie do naszej magicznej listy, wierze ze przyniesie Ci szczescie :) Podaj jeszcze prosze date kolejnej @.

Ja mam dzis rano endo, ale jestem pozytywnie nastawiona bo wyniki hormonow sa podobne do tych z 1 ciazy wiec wszystko powinno byc dobrze :) Dzis zadzwonie aby umowic sie do ginekologa i zaczne odliczac dni do wizyty :)

Buziaki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 07:10

lucy1983 lubi tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Martynki popraw suwak bo nie działa i nie widzę w jakim czasie jesteś. Ale chyba około 14-15 tydzień? u mnie też macica delikatnie ciągnie ale to raczej normalna sprawa ponieważ wszystko się rozciąga i powiększa więc takie odczucia są normalne, ale jeśli coś Cie mocno niepokoi zadzwoń do lekarza ;) ewentualnie na stany nerwów można w ciąży spokojnie brać Validol jest to w pełni bezpieczny ziołowy preparat. A nerwy szkodzą nam...

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, teoretycznie ja to wszystko wiem, ale każdy najmniejszy ból i zaczynam myśleć ze coś jest nie tak, ta obawa o maleństwo chyba skończy się w październiku na porodowce jak będę mogła trzymać ja na rękach :) ale dziękuję za radę, może rzeczywiście coś na stres mi się przyda. A suwak chyba działa, bo dzisiaj jest 13 tydzień, a jutro zaczynamy 1 dzień 14.

Tulisia lubi tę wiadomość

z8hs7m2.png4uyly46.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo _Martynki i jak się kochana czujesz? Mam nadzieję że wszystko dobrze. Daj znać konieczne co i jak!

kehlana, owszem - wszystko jest świeże i delikatne ale my z całych sił wierzymy że będzie wszystko dobrze i ty też masz tak myśleć. Innego scenariusza nie dopuszczamy :)

tak poza tym witam się z rana!

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele następną @ powinnam mieć 3.05.2015 :)

Pozdrowionka i miłego dnia życzę :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, a co u ciebie?

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilla, dane uaktulanione:)

Wlasnie mialam tez pytac co u Domi???? Ktos ma z nia kontakt na prv???

monilia84 lubi tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu - gratulacje :) mieliście z mężem super Niedzielę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 08:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie od rana boli głowa, może jak się bardziej rozruszam to minie mi, od rana pobolewa mnie brzuch okresowo, mam nadzieję że dostanę go w końcu, dzisiaj mam 39 dni po zabiegu, wg moich obliczeń dzisiaj 14 temperatura po skoku, więc jutro powinna być niższa i w końcu @ :))) a w środę wizyta u lekarza, tak się ułożyło

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziałam rodzicom - nie zamierzam mówić nic nikomu innemu jeszcze przez co najmniej kilka tygodni, ale z rodzicami zawsze byłam bardzo blisko - i oczywiście u obojga pierwsza reakcja to "nie za wcześnie"? Cholerne wskazania z lat 80tych na czekanie pół roku po poronieniu (tyle moi rodzice czekali po pierwszym poronieniu. Po drugim dostali zakaz starań na rok)! Musiałam tłumaczyć, że odczekałam 2,5 miesiąca, USG kontrolne wyszło dobrze, okresy wróciły do normy i żaden lekarz nie kazał mi czekać dłużej niż do kwietnia. Wrrr!

A, i obojgu nie podoba się termin na 24 grudnia. Mają wizję świąt na porodówce. A skąd ja im mogłam przewidzieć, że uda się za pierwszym razem? W dodatku jakbym odczekała miesiąc i miała termin na koniec stycznia, to młode i tak mogłoby się wybrać na świat wcześniej :)

Ale przynajmniej jak tata ochłonął to się bardzo ucieszył i powiedział po raz kolejny, że on już czuje się bardzo gotowy zostać dziadkiem :) Mama nie czuje się aż tak przygotowana na bycie babcią, ale wspiera z całych sił :)

jangwa_maua lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :*
    Ja dzis zakatarzona, leze w lozku i nie mam zamiaru z niego wychodzic. Musze to cholerstwo szybko wyleczyc!!!
    Kehlana_miyu rodzicom nie przetlumaczysz ze czasy sie zmienily, zalecenia co do poronien tez... najwazniejsze ze to byla wasza wspolna i dobrze przemyslana decyzja ze chcecie sie starac o dziecko, a to ze udalo sie od razu to tylko powod do radosci :)

Domi co u ciebie??? Czekamy tu na jakas wiadomosc!!!
    Ggonia, tulisia co u was? Ktoras juz zatestowala??? ;)

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia,już jest ok, pewnie tak jak napisała Lili macica się rozciąga i stąd te bóle. Może niepotrzebnie panikuje, ale każdy objaw wywołuje niepokój, ale dzisiaj planuje relaks, odwiozlam Igora do przedszkola i czeka mnie lenistwo :)

z8hs7m2.png4uyly46.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu gratuluję Kochana!!! Tak właśnie przeczuwałam Twój cykl :)
    Czytałam spokojnie forum, nadrabiałam zaległości, ale zobaczyłam kawałek fotki... od razy przeleciałam- a tu takie fantastyczne wieści! No muszę przyznać, że ja też od rodziny, co prawda dalszej ale uszłyszałam, czy nie za szybko... to tak trochę podcina skrzydła... :( Ale potem już jest tylko radość :) Gratuluję Ci kochana jeszcze raz i teraz już samych nudnych wizyt życzę :D

Czekamy na kolejne!! :)

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande, życzę aby ta upragniona @ w końcu do ciebie zawitała. Zdaje sobie sprawę z jakim utęsknieniem się na nią czeka :)

kehlana, pewnie rodzice się martwią czy taki ,,pośpiech" nie zagrozi maleństwu :) najważniejsze że wy tego mocno chcieliście, a gdy z czasem ciąża będzie się rozwijać, to ich radości nie będzie końca, zobaczysz :)

Mama_Mai, miałam wytrzymać do niedzieli ale wiem że nie wytrzymam, dlatego postawiłam sobie bardziej realny cel: testuję w czwartek :)

Mamo Martynki, uff to dobrze że bóle minęły, domyślam się że radość z maleństwa jest ogromna ale i obawy nie mniejsze. Będzie dobrze!

Kasienka a u ciebie wszystko ok? Żadnych plamień lub krwawień?

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana, myślę że Twoi rodzice są trochę zdystansowani, bo zwyczajnie się boją o Ciebie, że kolejny raz możesz cierpieć, tym bardziej że sam przez to przeszli i wiedzą jak jest ciężko. Zobaczysz, że im Dzidziuś bedzie wiekszy tym wieksza bedszie radosc i zaczna sie szalenstwa dziadkow :) Kupowanie kocyków, ubranek, grzechotek :)
    Ja tez nikomu nie powiedziałam, poza rodzicami i przyjaciółka, nie chce byc oceniana, tym bardziej, że po urodzeniu Martynki moja rodzina nie popisała się, traktowali mnie jak zjawisko, byli ciekawi jak to sie odbyło, jak było w szpitalu itd. zero taktu i zrozumienia i dodatkowo teksty "macie czas, jestescie młodzi". dlatego teraz uważam, że nie zasługuja na to by towarzyszyc mi w kolejnej ciąży.

Mamo Mai dbaj o siebie, herbatka z miodem i cytrynką i ciepły kocyk. Dużo zdrówka :)

z8hs7m2.png4uyly46.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ