Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Rachele Kochana proszę Cię staraj się myśleć pozytywnie. Nerwy i płacz nie pomagają, a mogą zaszkodzić. Wierzę, że będzie dobrze, że Maluszek jest silny i walczy, aby pozostać u mamusi w brzuszku. Daj mu szansę i wspieraj! Nie myśl, że nie dane Ci być mamą! To brzmi jakbyś się poddała- nie wolno Ci! Dużo Dziewczyn tutaj plamiło, krwawiło i jest dobrze. Maluszki zdrowiuteńkie. Twój Maluszek też ma szansę!
Trzymam kciuki i modlę się za Twoją Dzidzię! -
nick nieaktualnyRechele kochana , będzie dobrze napewno, musisz w to wierzyć my w to wierzymy !!
Ściskam kochana
A moja @ jest prawdziwa taka jak zawsze, bo po tej luteinie to była skąpa nawet skrzepów nie było , a teraz ładnie mnie czyści nawet się cieszę może dzięki temu będę miała szanse zajść w ciaże w tym cykluKkasienkaA, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
Kehlana ja w ciąży nie przechodziłam żadnej infekcji- przynajmniej nie czułam, że ją mam i co okazało się, że mam ureaplasmę. Czasami to chyba lepiej jak się ma objawy ponieważ można się leczyć. Gorzej jak ma się formą utajoną.
Ja przy antybiotykoterapii stosuję lacibios femina aby nie przyplątały się do mnie jakieś dodatkowe zapalenia- to jest doustny probiotyk ginekologiczny. Na ulotce jest napisane, że jest polecany kobietom w ciąży gdyż chroni przed infekcjami. Należy go przechowywać w lodówce. -
Rachele słuchaj dziewczyn i nigdy w życiu nie myśl że nie dane ci zostać mamą! Ty jesteś silna, twój maluszek jest silny i razem dacie rade tym dziewięciu miesiącom które was czekają! Głęboko w to wierzę!
Monilia, życzę aby wyniki badań wyszło w normie
Anka, nie poddawaj się! Teraz już masz ta wiedzę co jest nie tak, jakie działania trzeba podjąć. Szybciutko do lekarza i działaj, poprawiaj wyniki a potem staranka i cudowny bobas
ggonia, moja obecna @ tez daje czadu. To że pierwsza @ po zabiegu była mega obfita i ze skrzepami to się nie dziwiłam, ale podczas tej @ lecą ze mnie takie ,,brudy" że sama nie wiem co o tym myśleć. Dobrze że nie jest już tak obfita jak poprzednia. A jak mi coś tam zostało i przez to nie będę mogła zajść w ciążę? Boję się
Ja dziś miałam tragiczny sen. Śniło mi się że miałam malutkiego synka a mój mąż umarł i jechałam do księdza żeby zorganizować pogrzeb. Boże to było straszne. Płakałam jak dzika w tym śnie. Nigdy więcej. Skończyło się tak że obudziłam się z wielkim bólem głowy.10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Faktycznie tak jak pisze Mama Martynki ja też ten Multigyn mam i stosuję od czasu do czasu Dał mi go lekarz, który ja usłyszał, że smaruje Pimafucortem to mnie ochrzanił, że sterydami się faszeruję.
-
Tulisia byłaś na wizycie? Byłaś. Powiedział Ci lekarz, że wszystko pięknie wygląda- powiedział. Więc skąd te czarne myśli? Oczywiście, że będziesz mogła zajść w ciążę i to pewnie już w tym cyklu! U mnie też od porodu Mai @ jest ze skrzepami, a byłam już kilka razy u gina i wiem, że pięknie się wszystko oczyściło, endometrium też ładnie przyrasta- widocznie taka uroda teraz.
Żadnych czarnych myśli! Ten cykl będzie Twój, mój i Ggoni!Tulisia lubi tę wiadomość
-
Tulisia a nie miałaś USG kontrolnego? Zazwyczaj się je robi właśnie po pierwszej @, która oczyszcza i wtedy sprawdzają, czy coś nie zostało i podejmują dalej kroki. W sumie po to ono jest, bo z pozostałości robią się infekcje, ale myślę że jak coś to już byś wiedziała, bo jest podobno jak infekcja, brzydki śluz i źle pachnie. Więc spokojnie
Ja tam wierzę, że Ci się uda! I Ggoni i Mysi takżeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 11:30
Mysia 15 lubi tę wiadomość
-
mysia i KkasienkaA, miałam usg kontrolne i dr powiedział że nic złego nie widzi. Śluz w czasie cyklu jest normalny, pachnie i wygląda tak jak zawsze po prostu zaczęłam się trochę niepokoić bo nigdy takich skrzepów nie miałam (sporadycznie coś tam wyleciało), no a teraz już trzeci dzień mnie męczy. Ale skoro inne tak mają no to się nie martwię.
dziękuję wam dziewczyny!Mysia 15 lubi tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Dziewczyny, dzięki za rady. Chyba poszukam tego żelu Ja biorę po ostatnich walkach z infekcjami lactovaginal i podczas poniedziałkowej wizyty Ph miałam idealne, więc chyba ogólnie działa, tylko teraz przyplątało się znowu jakieś podrażnienie Robiłam po poronieniu badania na chlamydię, ureaplasmę i mycoplasmę i na szczęście wszystkie ujemne, więc mam nadzieję, że cokolwiek to jest za świństwo tym razem to rzeczywiście za parę dni przejdzie. Chyba faktycznie będę dalej smarować i poczekam do piątku, może do tego czasu się wyniesie.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
kehlana_miyu wrote:Dziewczyny, dzięki za rady. Chyba poszukam tego żelu Ja biorę po ostatnich walkach z infekcjami lactovaginal i podczas poniedziałkowej wizyty Ph miałam idealne, więc chyba ogólnie działa, tylko teraz przyplątało się znowu jakieś podrażnienie Robiłam po poronieniu badania na chlamydię, ureaplasmę i mycoplasmę i na szczęście wszystkie ujemne, więc mam nadzieję, że cokolwiek to jest za świństwo tym razem to rzeczywiście za parę dni przejdzie. Chyba faktycznie będę dalej smarować i poczekam do piątku, może do tego czasu się wyniesie.
Może jeszcze rumianek? Lili pomógł na początku ciąży z tego co pamiętam. -
Tulisia wrote:Mysia wiem że już wspominałaś, ale kiedy masz teraz @? Czy któraś oprócz mnie, Mysi i ggoni zaczyna cykl? Żebym wiedziała komu kibicować
Kolejna nieoczekiwana przeze mnie @ 08.05. -
Uff... powiedziałam dziś tacie o ciąży wykorzystałam fakt, że odwoziłam go na samolot bo na 2 tygodnie wyjeżdża to będzie miał czas na oswojenie się z tą informacją. Tylko tak szybko mi z samochodu wyskoczył, że musiałam do niego zadzwonić całkiem nieźle to przyjął
KkasienkaA, Mysia 15, Tulisia, kehlana_miyu, kierzynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTulisia niby wiem co jest nie tak mam to wszystko przekroczone ale jeszcze nie jakoś tragicznie wiec chyba mogłoby być gorzej... ja nie zamierzam nagle zacząć się zabezpieczać także co ma być to będzie. Mam tylko nadzieje ze tabletki które lekarz mi przepisze nie wpływają na apetyt, zatrzymywanie wody w organizmie bo nie chciałabym przytyć musze go uprzedzić ze ma mi dobrać leki idealnie
Nie nawidze badań i nie nawidze jeździć do lekarzy... szybko się zniechecam i poddaje. Czekam już na poniedziałek... -
anka, w takim razie trzymam kciuki za kurację i za bobo
Mysia, czyli będziesz pierwsza z nas testować co to będą za emocje
kehlana, na temat infekcji mogłabym napisać książkę. Począwszy od 16 do 22 roku życia mordowałam się z tym paskudztwem średnio co 2, 3 miesiące. To było okropne. Aż nagle przypuściłam zmasowany atak na grzybka i chyba odpuścił. Ale i tak profilaktycznie przez kilka dni w miesiącu biorę albo lactovaginal, albo iladian direct plus, albo podmywam się tantum rosa, a płyn lactacyd jest stałym gościem na półce pod prysznicem. żaden lekarz nie był w stanie powiedzieć skąd się u mnie te infekcje brały. Najważniejsze że na razie mam spokój, a właśnie ostatni raz coś mnie swędziało w sylwestra, gdy zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny.Mysia 15 lubi tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
nick nieaktualnyMysia napewno ten cykl musi być nasz ja nie widze innego wyjścia Ty pierwsza , Tulisia druga a ja trzecia
3 cykl starań, 3 testuje i 3 zachodze w ciaże . Do 3 razy sztuka
Moja @ jest taka jak zawsze od kiedy pamiętam i zapewne posiedzi ze mną jeszcze 6 dni ale nie ważne, ważne żeby owulacja była a ja już te moje jajeczko odpowiednio zaatakuje żołnierzamiMysia 15, Tulisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny