Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam!
też nie śpie od 5.30
i też temperatura mi spada
jeszcze głupia zrobiłąm test - oczywiście negatyw - żadnego cienia, cienia nawet- co ja myślałam w 9 dpo???
ból krzyża nie daje mi leżeć, chodzić, siedzieć, chyba @ się zbliża
no nic pozostaje czekać do czwartku na @
PrimaSort, Malina15 lubią tę wiadomość
-
mama Martynki wrote:Miracle of life
https://www.youtube.com/watch?v=lM2-8se6pp8
Tak na dobre zakończenie dnia i cudowne sny Dobranoc
świetny ten filmik - bardzo mi się podobał....
i zasmuciłąm się, że w ostatniej ciąży nie doczekałam tego wszystkiego....
ale choć raz było mi to dane, miałam w tedy 20 lat i nie doceniłam tego - teraz mam karę...nie mogę zajść w ciążę a jak zajdę to poronienie...
Ale najwiekszą nagrodą jest córcia - która ma już swój świat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 07:56
Malina15 lubi tę wiadomość
-
pap86 wrote:Dziewczynki rzadko się tu u Was odzywam ale czytam codziennie i trzymam za Was kciuki. Chciałam Was zapytać czy wiecie może co może być przyczyną, że kolejny raz mam tylko dwudniowy okres?przed stosowaniem antykoncepcji okresy miałam 5dniowe co 28dni. Po odstawieniu anty miałam dwudniowy okres a potem zaszłam w ciążę, ktora obumarla. Teraz po zabiegu okres przyszedl po35dniach i znów trwał tylko dwa dni macie dużą wiedzę- dlaczego po anty tak mi się zmienilo?
nie mam pojęcia, ale ja miałam też około 2,3 dni okres przed poronieniem - słabe krwawienie, nie zachodziłąm dłuuugo w ciążę (około 4 lat)i spytałam lekarza czy to może być powodem - to nawymyślał mnie, że wydziwiam, zamiast się cieszyć, inne kobiety by się cieszyły a ja marudzę, i że nie ma to związku z płodnościa!
ja byłąm innego zdania, ale co zrobie?Malina15 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTruskaweczka83 wrote:Witam!
też nie śpie od 5.30
jeszcze głupia zrobiłąm test - oczywiście negatyw - żadnego cienia, cienia nawet- co ja myślałam w 9 dpo???
no nic pozostaje czekać do czwartku na @ -
nick nieaktualnyTruskaweczka83 wrote:Witam!
też nie śpie od 5.30
no nic pozostaje czekać do czwartku na @ -
Rachele wrote:Moje Kochane, dziekuje za troske i cieple slowa.
Pojechalam znow do szpitala, bo krwawie coraz wiecej ale do tej pory na szczescie brunatna krwia.
Szyjka dalej zamknieta. Dobra wiadomosc, to ze dzis jest juz zarodek! Wczoraj nie bylo. Zla wiadomosc w jednym miejscu jest slad oklejenia stad krwawienie.Lekarz powiedzial, ze mam lezec, brac progesteron i czekac.
Jesli pojawi sie zywa krew mam przyjechac. Jesli nie, czekac do wizyty u mojego gin i zobaczyc co sie dzieje. Powiedzial ze albo bedzie dobrze albo nie. Najblizsze dni beda decydujace.
Kochane, trzymajcie prosze kciuki i prosze rowniez pamietacje o mnie w modlitwie...
Sciskam kazda z osobna!!
Buziaki10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
nick nieaktualny
-
PrimaSort wrote:Mogę zobaczyć Twój wykres? Bo nie masz udostępnionego
Zaprosiłąm Cie do przyjaciółęk i dla nich udostępniłąm wykres.
Dlatego tak, że bardzo się nakręcam komentarzami - i wariuje dosłownie!
Wykonuje test w 9dpo!!!To był impuls- sekunda - test rozpakowany.
Ale z drugiej strony dało mi to szanse na przygotowanie się, że nic z tego.
Nienawidzę tej nadzieji- zwłąszcza kiedy nie udaje się.
Werka 84
ale w 10 dniu po ovu to za późno na implantacje, ona już zapewne by była, teraz to spadek na @Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 10:01
PrimaSort, Malina15 lubią tę wiadomość
-
jangwa_maua wrote:Dziewczyny czy wy też na początku ciąży chudłyście ? Bo mi leci waga w dół pewno przez żołądek i że prawie nic nie mogę jeść, bo kończy się przytulaniem kibelka, ale trochę mnie to martwi ...w 2 dni 1 kilogram w dół
Ja w 1 ciąży przez 3 miesiące spadłąm z 5kg - całodobowe wymioty, w nocy mnie budziły, masakra jakaś. potem 18kg do przodu
A w drugiej - zero wymiotów, lekkie zachcianki na kwaśne - 2 kg na plusie przez 3 miesiące - poronienieMalina15 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTruskaweczka83 wrote:Zaprosiłąm Cie do przyjaciółęk i dla nich udostępniłąm wykres.
Dlatego tak, że bardzo się nakręcam komentarzami - i wariuje dosłownie!
Wykonuje test w 9dpo!!!To był impuls- sekunda - test rozpakowany.
Ale z drugiej strony dało mi to szanse na przygotowanie się, że nic z tego.
Nienawidzę tej nadzieji- zwłąszcza kiedy nie udaje się.
Werka 84
ale w 10 dniu po ovu to za późno na implantacje, ona już zapewne by była, teraz to spadek na @ -
Truskaweczka83 wrote:Ja w 1 ciąży przez 3 miesiące spadłąm z 5kg - całodobowe wymioty, w nocy mnie budziły, masakra jakaś. potem 18kg do przodu
A w drugiej - zero wymiotów, lekkie zachcianki na kwaśne - 2 kg na plusie przez 3 miesiące - poronienie
jak zajdę w ciążę to mogę mieć mdłości codziennie, w obydwu ciążach poronionych nie miałam takich dolegliwości , a z Kubą i Olą zwracałam codziennie, pamiętam jak przy ciąży z Olą przypadkowy lekarz wykonujący mi USG zapytał czy mam mdłości i stwierdził że to bardzo dobrze bo na pewno poziom hormonów jest prawidłowy -
Werka84
czyli mdłości to jednak wyznacznik prawidłowej ciąży - też tak słyszałam, im gorzej tym lepiej!
ja idąc na busa średnio 2 razy wymiotowałam na chodniku - wstydzior - ludzie myśleli, że przepita jestem
ale wole to, niż super samopoczucie i potem smutek
na swoim przykłądzie nawet widzisz, że zdrowa ciąża= wymioty, poroniona ciąża=wszystko ok.
chciałabym, żeby u mnie ten spadek był implantacyjny, baaaardzo!
ale nie chce też się nastawiać bo będzie mi bardziej przykro.
zobacze co jutro bedzie-jaka temp z rana.Werka84, Malina15 lubią tę wiadomość
-
mama Martynki wrote:Rachele zobaczysz będzie dobrze, byłam rano u Martynki na cmentarzu i prosiłam żeby zaopiekowala się Twoim maluszkiem, żeby był silny i zdrowo rósł.
Kochana, dziekuje calym sercem! az mi lezki polecialy ze wzruszenia......
Fasolka 9tyg (24.12.14)