Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysia15
To dla Julci :
Ile jest rzek na świecie
Ile gwiazd jest we wszechświecie
Ile gór i ile szczytów
Tyle życzeń i zaszczytów
Dla Jubilatki podróżniczki
Dla której nudne są księżniczki
Bo woli traktorki i podróże
Niech Ci się spełnią marzenia duże
A maleńkie niech wzrastają
Tego Ci życzą i pozdrawiają
forumowe cioteczki!!!lucy1983, APS lubią tę wiadomość
-
Truskaweczka83 wrote:Mysia15
To dla Julci :
Ile jest rzek na świecie
Ile gwiazd jest we wszechświecie
Ile gór i ile szczytów
Tyle życzeń i zaszczytów
Dla Jubilatki podróżniczki
Dla której nudne są księżniczki
Bo woli traktorki i podróże
Niech Ci się spełnią marzenia duże
A maleńkie niech wzrastają
Tego Ci życzą i pozdrawiają
forumowe cioteczki!!!
Wspaniały wiersz!! Cudowny!!! Wydrukuję go Julii!! Dziękuję Kochana!!! -
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim! U mnie niedosyt bo jednak wczoraj nie było serduszkowania Mąż zasnął zanim poszłam się myć a chrapał tak słodko, że nie miałam sumienia go męczyć bo wiem, że miał ciężki dzień. Jak wróci z pracy to nadrobimy
Te temperatury są mega rozbieżne z termometru owulacyjnego i bezstykowego.
Na wykres żeby nie robić zamieszania nanoszę temperatury z bezstykowego. Z owulacyjnego nanosić będę na jakimś internetowym wykresie.
Bezstykowy 37,3
Owulacyjny 36,62
Założyłam sobie kalendarz cyklu online na stronie:
enpr.pl
Na nim nanosić będę od dziś temperaturę z termometru owulacyjnego.
Niebieski plus u góry to wynik testu owulacyjnego.
Odnośnik zarówno do kalendarza na owufriend.pl (termometr bezstykowy), jak i do kalendarza na enpr.pl zamieszczam w stopce i codziennie będę aktualizowała
Od przyszłego cyklu będę kożystała tylko z termometru owulacyjnego.
Tylko dla porównania w stopce będę miała dwa wykresy do końca tego cyklu
Liczę po cichutku na Wasze wnioski i sugestie !!!!!!!!!!!!!!!! -
nick nieaktualnyDziewczyny zapisałam się do ginekologa na jutro na NFZ. Mam być między 10 a 11.
Pierwszy raz tam idę, ale chodzi mi głównie o skierowania na jakieś dodatkowe badania i informację, czy ja mam, miałam lub będę miała owulację bo to priorytet. Chyba będzie w stanie określić czy owulacja wystąpiła czy nie? Dziś mój 16 dzień cyklu. Na wizycie jak będę to będzie 17 dzień cyklu -
Witaj Prima ale się pprzygotowalas jak na wojnę ginekolog poprzez usg powinien stwierdzić czy jest pęcherzyk dominujący lub jeśli już będzie po owulacji to czy jest płyn w zatoce Douglasa. Ma którymś wątku widziałam ze zastanawiasz się czy nie masz pcos? Dlaczego tak myślisz?
PrimaSort lubi tę wiadomość
3 Aniołki w niebie
-
nick nieaktualnyLili30 wrote:Witaj Prima ale się pprzygotowalas jak na wojnę ginekolog poprzez usg powinien stwierdzić czy jest pęcherzyk dominujący lub jeśli już będzie po owulacji to czy jest płyn w zatoce Douglasa. Ma którymś wątku widziałam ze zastanawiasz się czy nie masz pcos? Dlaczego tak myślisz?
Nie wiem też, czy u nie w ogóle owulacja występuje bo już kilka miesięcy się staramy a termometr owulacyjny dopiero wczoraj kupiłam żeby się jakoś wspomóc w staraniach -
PrimaSort gin powinien zobaczyć na USG, chociaż powiem Ci ze ja miałam USG 5 dni przed zajściem w ciaze i mi powiedział zr to cykl bezowulacyjny wiec takiej 100% pewności tez nie ma. ale trzymam kciuki dzisiaj za jego sokoli wzrok
PrimaSort lubi tę wiadomość
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Ja chciałam jeszcze od siebie powiedzieć ze to moje krwawienie to jednak nie był okres tylko jeszcze poronienie moja wczorajsza beta to 9,3. Bardzo wolno spada, bo tydzień wcześniej miałam tylko 45,1. poza tym wyleciał mi wczoraj malutki skrzep i po nim plamienie ustalo, wiec nie mam wątpliwości ze to jeszcze nie @. Zaczelam trochę panikować, bo jak tylko przestalam krwawic to zaczelismy znowu serduszkowac i boje się ze za wcześniej. z drugiej strony gin nic nie mowil żeby odczekać jakiś czas, to tylko chyba po zabiegu?
to prawda ze owulacja wraca dopiero jak spadnie beta?PrimaSort lubi tę wiadomość
22.7.16 IUI
nick nieaktualny
-
U mnie jednak cud się nie zdarzył.
Rachele Kochana jak będziesz miała chwilkę to uzupełnij proszę.
Ostatnia @ 07.05. Następna @ 02.06.
I chyba ten cykl też będzie stracony, ponieważ mąż akurat w dni płodne wyjeżdża prawdopodobnie w delegację.
A czasu mamy coraz mniej -
nick nieaktualnyRachele wrote:Zycze wszystkim radosnego dnia
Lucy, Kochana trzymam mocno kciuki!!!!!
Kochana, dzięki za pamięć :*
Ja już po wizycie, trochę mi się zeszło bo pojechałam od razu po do pracy porozmawiać z szefem.
Jak na razie wszystko dobrze: pęcherzyk ma 1.42 cm i jest zarodek 0.24 cm Biło też serduszko - taka mała migająca kropeczka Bardzo się wzruszyłam że aż mi łzy stanęły w oczach...bo całą noc tak się bałam, że spać nie mogłam...
Następna wizyta dopiero 11 czerwca, więc nie wiem jak to wytrzymam
Teraz do poniedziałku leżę w łóżeczku bo niestety jakiś katar mi się przypętał i czuję się przeziębiona ale herbatki z miodem imbirem i cytryną poszły w ruch i mam nadzieję że szybko przejdzie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 11:34
Mysia 15, APS, kehlana_miyu, Lili30, KkasienkaA, mama Martynki lubią tę wiadomość
-
Tak bardzo się cieszę!!! Wspaniała wiadomość Kochana moja!!! Wiedziałam, że będzie dobrze! I serduszko już jest!! Mnie też łzy stanęły w oczach!
A teraz szybciutko wskakuj do łóżeczka!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 11:37
lucy1983 lubi tę wiadomość
-
Lucy to swietna wiadomość!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 11:45
lucy1983 lubi tę wiadomość
22.7.16 IUI
nick nieaktualnyLucy tak sie ciesze to jest najpiekniejszy widok - malenkie pulsujace seruszko :* gratuluje :*
i kuruj sie kochana :* duzo tych herbatek pij a ja polecam jeszcze sok malinowy
Mysia kochana nam tez sie od razu nie udalo, ale nie poddawaj sie :* owu lubi robic psikusy i sie przesunac, moze traficie w tym cyklu :* trzymam za to kciuki :*lucy1983, Mysia 15 lubią tę wiadomość
-
Mysia 15 wrote:U mnie jednak cud się nie zdarzył.
Rachele Kochana jak będziesz miała chwilkę to uzupełnij proszę.
Ostatnia @ 07.05. Następna @ 02.06.
I chyba ten cykl też będzie stracony, ponieważ mąż akurat w dni płodne wyjeżdża prawdopodobnie w delegację.
A czasu mamy coraz mniej
Mysia, Mama_Mai ma rację - owu różnymi ścieżkami chodzi i może się wstrzelicie w tym cykluMysia 15 lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015