X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* kochane i niezastąpione jesteście :)

Zapomniałam napisać że termin porodu wyznaczył na 31 grudnia, a to dla nas trochę data magiczna, bo to był dzień urodzin dziadka mojego męża, który odszedł od nas kilka tygodni temu... Więc ktoś odchodzi a ktoś przychodzi... taka kolej losu.

Kehlana - szef przyjął tą wiadomość spokojnie, tak jakby się tego spodziewał... Więc jest ok, przynajmniej przysługuje mi ochrona przed zwolnieniem... Muszę teraz rozdzielić moje projekty i tyle. Będę próbować dalej pracować na ile zdrowie pozwoli, ale mam zamiar się oszczędzać :)

kehlana_miyu, kierzynka, Mysia 15 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Kochana, dzięki za pamięć :*

Ja już po wizycie, trochę mi się zeszło bo pojechałam od razu po do pracy porozmawiać z szefem.
    Jak na razie wszystko dobrze: pęcherzyk ma 1.42 cm i jest zarodek 0.24 cm :) Biło też serduszko - taka mała migająca kropeczka :) Bardzo się wzruszyłam że aż mi łzy stanęły w oczach...bo całą noc tak się bałam, że spać nie mogłam...
    Następna wizyta dopiero 11 czerwca, więc nie wiem jak to wytrzymam ;)

Teraz do poniedziałku leżę w łóżeczku bo niestety jakiś katar mi się przypętał i czuję się przeziębiona :( ale herbatki z miodem imbirem i cytryną poszły w ruch i mam nadzieję że szybko przejdzie...

Gratulacje :) :) :) super wieści :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zajrzyjcie na fb jest i news ode mnie :) wczoraj tak mnie nastraszyłyście że całą noc nie spałam ale rano zawiozłam moją dzidzię do przedszkola i pojechałam do szpitala, najpierw wizyta, badanie ginekologiczne a potem usg i niespodzianka .....

PrimaSort, lucy1983, kierzynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande :) gratuluję Kochana :) ale zrobiłaś niespodziankę :)

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złamałam swój przykaz gdy weszłam na facebooka ze względu na Azande :) Kochana pochwal się, bo nie wszystkie są na fb :), o Boże, aż nie mogę wysiedzieć spokojnie z podniecenia :) Azande, jesteś niemożliwa, z taką historią się jeszcze nie spotkałam :D Jeszcze raz zdrówka i wszystkiego naj!!!

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima jak dla mnie negatywny zdecydowanie :) Czy jest już dobrze :) Ja w tym cyklu z Młodym też miałam 3 pozytywy :)

Lucy super wieści!!! Bardzo się cieszę i zdrówka dla Was :* Odpoczywajcie :*

Azande WOW!!! Kochana no i wszystko jasne :D :D :D GRATULACJE!!! :) Cieszę się, że poszłaś i że tak pięknie się to skończyło :D

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rano zawiozłam córeczkę na 7 do przedszkola na świetlice, strasznie mi było szkoda jej budzić i żal zostawiać bo była pierwszym dzieckiem, ale dzisiaj ładna pogoda i Pani opiekunka wzięła ją za raz na spacer przed szkołę więc mi trochę ulżyło :)
    pojechałam do szpitala zarejestrować się do ginekologa, byłam tam o 7.30, o 8 zaczęła rejestrować, dostałam 5 numerek, na wizytę weszłam po 9, pani dr zbadała mnie i powiedziała że jest macica powiększona, dała skierowanie na usg, pojechałam na drugie piętro i tam czekałam do 12 na usg, weszłam, położyłam się, usg mi robiła młoda przesympatyczna lekarka, jedne spojrzenie na monitor i już wiedziałam jestem w ciąży, zamknęłam oczy a ona do mnie mówi ,,gratuluję jest Pani w ciąży" a ja zaczęłam szlochać jak dziecko, ona się mnie pyta czy się cieszę czy rozpaczam, no jej powiedziałam że bardzo się cieszę,
    z dzidzią jest wszystko oki, serduszko bije, to 7 tydzień wg usg, termin porodu 25.12.2014 :) jak Bóg da córcia dostanie pod choinkę brata albo siostrzyczkę :))))) potem poszłam do lekarki z powrotem na dół, powiedziała żebym się nie martwiła, skoro miałam owulację i zaszłam w ciążę, która dobrze się rozwija bez brania żadnych leków na podtrzymanie to będzie wszystko dobrze
    kolejna wizyta za dwa tygodnie na nfz, mam badania do zrobienia, morfologię, mocz, różyczkę, glukozę, hcv,hiv, wr i przeciwciała bo mam grupę krw rh - a mąż mój ma rh+

kehlana_miyu, Mysia 15, KkasienkaA, majeczka8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo się boję, nie wiedziałam o ciąży i piłam wino, no nie jakoś dużo, ale lampkę wieczorem i to parę razy no a co gorsza byłam przeziębiona i brałam tabcin, modlę się do Boga żeby to nie po szkodziło mojej dzidzi :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande kochana, nie martw się tym winem i tabletkami... Jak ciąża jest zdrowa i dzidzia się rozwija to wszystko jest ok. Pomyśl o kobietach co w ogóle nie planują ciąży, piją, palą a potem i tak rodzą zdrowe dzieciaczki :)
    Myślimy pozytywnie :)

majeczka8 lubi tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    zajrzyjcie na fb jest i news ode mnie :) wczoraj tak mnie nastraszyłyście że całą noc nie spałam ale rano zawiozłam moją dzidzię do przedszkola i pojechałam do szpitala, najpierw wizyta, badanie ginekologiczne a potem usg i niespodzianka .....
    aaaaa bosko! ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się pozytywnie zaskoczyłaś ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Kochana, dzięki za pamięć :*

Ja już po wizycie, trochę mi się zeszło bo pojechałam od razu po do pracy porozmawiać z szefem.
    Jak na razie wszystko dobrze: pęcherzyk ma 1.42 cm i jest zarodek 0.24 cm :) Biło też serduszko - taka mała migająca kropeczka :) Bardzo się wzruszyłam że aż mi łzy stanęły w oczach...bo całą noc tak się bałam, że spać nie mogłam...
    Następna wizyta dopiero 11 czerwca, więc nie wiem jak to wytrzymam ;)

Teraz do poniedziałku leżę w łóżeczku bo niestety jakiś katar mi się przypętał i czuję się przeziębiona :( ale herbatki z miodem imbirem i cytryną poszły w ruch i mam nadzieję że szybko przejdzie...

Kochana, cudne wiadomosci :) Ciesze sie razem z Toba ;)

teraz szybko do lozeczka! :)

Zobaczysz,ze szybko zleci do kolejnego badania... u mnie 3 tyg wydawaly sie nierealne ....a tu jeszcze 4 dni :)

Raz jeszcze gratuluje:) Buziaki :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    U mnie jednak cud się nie zdarzył.

Rachele Kochana jak będziesz miała chwilkę to uzupełnij proszę.
    Ostatnia @ 07.05. Następna @ 02.06.

I chyba ten cykl też będzie stracony, ponieważ mąż akurat w dni płodne wyjeżdża prawdopodobnie w delegację. :(

A czasu mamy coraz mniej :(

.....;( Kochana, to pewne z ta delegacja?? ufff

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, Azande, wciąż nie wierzę! Ale super! Aż mi się gęba cała w biurze cieszy :D

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande przeszło mi to wczoraj przez myśl jak patrzyłam na Twoją temperaturę. Gratuluję i życzę żeby wszystko dobrze się skończyło ;)

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande....... GRATULUJE :)
    Ale swietnie! ...i jaka niespodzianka!!!!!
    aaaaaaaaaaaaaaaaa :) :) yuppiiii

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande, gdyby mi się teraz bardziej poszczęściło miałybyśmy taki sam termin porodu... Ech, ostatnia tu zostanę bez brzuszka, w takim tempie tu zachodzicie :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, nadal jestem w szoku, wiecie na pewno jak bardzo się boję :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana na pewno nie będziesz ostatnia, poza tym my się nigdzie nie wybieramy... Ten wątek i tak jest najlepszy bo nie ma zbyt wielu ,spięć' hormonalnych jak na wątkach ciążowych...
    Niedługo dołączysz do grona mamusiek, trochę cierpliwości, badań i konkretnego leczenia i będzie dobrze :)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Lucy, i sorki za marudzenie! Staram się trzymać pozytywnych myśli, bo mniej pozytywne mnie dobijają i denerwują (nigdy nie byłam typem, który lubi siedzieć smutny), ale czasami w ostatnich tygodniach bywają gorsze momenty. Generalnie powtarzam sobie, że niedługo dołączę ponownie do grona zafasolkowanych, tym razem na 9 miesięcy, a że będziecie z przodu, to będę z wyprzedzeniem patrzeć co mnie czeka :)

lucy1983, majeczka8 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ