X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och dziewczyny jestescie NIESAMOWITE KOBIETKI az sie caly czas usmiecham takie ladne posty piszecie :-D

ja teraz nie wiem od czego zaczac!

Wiec.. Lucy kochana bardzo pieknie ze wizyta udana ciesze sie razem z Toba :-)
    dobrze ze twoj szef byl mily, niewazne czy zadowolony sytuacja ale wazne ze byl mily i nie musisz sie martwic praca!

Azande ty jestes hitem na forum :-D my sie tu martwimy czy wszystko w porzadku a tu fasolinka robi psikusy i ty nawet nie wiedzialas ze malusi ktosik buduje domek :-) gratuluje kochana i zycze aby wszystko bylo dobrze!

Mysia bardzo podoba mi sie nazwa Groszkowe Slonce :-)

Nie wiem co jeszcze chcialam dodac bo juz zapomnialam acha co do badan ja mam w niedziele spotkanie z lekarzem beda sprawdzac przeziernosc ale oczywiscie trzymam sie mysli ze wszystko jest dobrze oczywiscie powiadomie was po wizycie. Bylam dzis w pracy jutro nie zamierzam musze odpoczac bo czuje bol taki jakby mi sciegna naciagali i z rana wymiotuje wiec zrobie sobie dlugi weekend ;-)

Mysia 15 lubi tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka to oczywiście kciuki mocno zaciśnięte!!! Czekam na dobre wiadomości od Was!!!

majeczka8 lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande tutaj tez musze ci pogratulowac :) twoj dzidzius to prawdziwa niespodzianka ;) a powiedz mi niedawno bylas na usg i to u 2 lekarzy, zaden z nich nie zauwazyl pecherzyka ciazowego???

Kehlana nie smuc sie, my nigdzie sie nie wybieramy. Teraz najwazniejsze, zebys porobila badania i poznala przyczyne poronien. A dzidzius sie pojawi i to szybciej niz myslisz :)

Benitka witamy w naszym gronie :* przykro mi ze przeszlas tyle strat. U nas dzieja sie magiczne rzeczy :) wierze ze i tobie sie uda zostac znow mama :*

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane bardzo Was proszę- jak będziecie miały chwilkę wolną- to proszę policzcie czy od 03.03 do 30.08. jest 182 dni. Boję się, że źle liczę i już nie wiem do kiedy mamy czas na starania. Będę bardzo wdzięczna.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benitka witaj serdecznie :-)
    podziel sie swoja historia jesli masz ochote.
    Dolacz do nas jak najbardziej im nas wiecej tym razniej i weselej bo jak widzisz my sie tu mocno wirtualnie wspieramy! :-)

0r13dma.png
  • benitka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja historia ...mam 37lat ,jestem ze śląska...mąż i córeczka 9 lat.Pierwsza ciąża w wieku 28 lat bezproblemowa.W roku 2013 zaczeliśmy starania o rodzeństwo .Zaszłam w pierwszym cyklu ..w 6 tyg.usłyszałam serduszko,w 7 zaczeły sie plamienia,a w 9 doszło do poronienia.Odczekaliśmy 6 miesięcy w pierwszym cyklu starań zaszłam znowu ,seduszko biło nie było plamień ,tydzien przed badaniami 12 tygodnia dowiedzieliśmy się,że ciąża obumarła gdzies około 10tyg.Nie było zadnych objawów świadczących o tym,żeby było coś nie tak...Potem zrobiliśmy badania i histeroskopie i zaczeliśmy starania ponowne,,,Piuerwszy cykl znowu szczęsliwy ...dostałam leki i wierzyliśmy że już będzie ok.Jednak znowu zaczęły się plamieniai z poronieniem zagrazającym trafiłam do szpitala,serduszko biło,nowe leki.Jednak lekarz uważał,że coś z ciążą jest nie tak bo zarodek zajmował prawie cały pęcherzyk ciążowy...zarodek rósł ale pęcherzyk się nie powiększał i dziecko nie miało miejsca na rozwój...doszło do poronienia,ale wyczyściłam sie samoistnie i niepotrzebny był zabieg...długo zastanawialiśmy sie czy spróbować ponownie ale będziemy walczyc i wierzę ,że z Bożą pomoca sie uda...

bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • benitka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytania może któras z was jest ze śląska i może polecić jakiegoś dobrego lekarza ze śląska ...jakiegoś szpeca od poronień bo chciałabym się jeszcze udać do jakiegoś innego na konsultację...

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benitka na pewno Wam się uda!!!

benitka lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Azande, gdyby mi się teraz bardziej poszczęściło miałybyśmy taki sam termin porodu... Ech, ostatnia tu zostanę bez brzuszka, w takim tempie tu zachodzicie :)

nie pisz takich głupotek, ale wiem że jest Ci przykro, mi też bardzo było że wszyscy dostają okresu po 30-40 dniach a ja tyle muszę czekać, mam nadzieję że badania szybko porobisz i kolejny cykl będzie już szczęśliwy dla WAS :) no i spokojnie załapiesz się na początek roku a nie tak jak ja na Boże Narodzenie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    benitka wrote:
    Mam pytania może któras z was jest ze śląska i może polecić jakiegoś dobrego lekarza ze śląska ...jakiegoś szpeca od poronień bo chciałabym się jeszcze udać do jakiegoś innego na konsultację...
    i ja Ciebie witam, szkoda że musimy się spotykać w takich okolicznościach, współczuję Ci przeżyć, u mnie podobna sytuacja jak u Was, pierwsza ciąża bezproblemowa a w kolejnej problemy :(

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    benitka wrote:
    Może ten?
    http://www.znanylekarz.pl/jacek-magnucki/ginekolog/katowice

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze na innym forum przewija się to nazwisko http://www.znanylekarz.pl/violetta-skrzypulec-plinta/ginekolog-endokrynolog-seksuolog/mikolow

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Azande tutaj tez musze ci pogratulowac :) twoj dzidzius to prawdziwa niespodzianka ;) a powiedz mi niedawno bylas na usg i to u 2 lekarzy, zaden z nich nie zauwazyl pecherzyka ciazowego???

Kehlana nie smuc sie, my nigdzie sie nie wybieramy. Teraz najwazniejsze, zebys porobila badania i poznala przyczyne poronien. A dzidzius sie pojawi i to szybciej niz myslisz :)

Benitka witamy w naszym gronie :* przykro mi ze przeszlas tyle strat. U nas dzieja sie magiczne rzeczy :) wierze ze i tobie sie uda zostac znow mama :*
    też się nad tym zastanawiam jak to możliwe, może coś widzieli ale nie chcieli mi robić nadziej ?

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    benitka wrote:

Benitka ponoć doktor Wilk chyba jest dobrym specjalistą i jest ze śląska, ja jestem z małopolski ale dr Wilk u nas przyjmuje prywatnie i moja mama do niego chodzi. Mam nadzieje, że nie pomyliłąm nazwiska, wiem, że wizyta to od 120zł
    i że ma klinikę leczenia niepłodności.

Ja powinnam się do niego wybrać bo w sumie mam duuuuże problemy z zajściem w ciążę.

Udało mi się to tylko 2 razy.
    Mam córcię 12 letnią, która po półrocznym serduszkowaniu (takim po minimum 1 raz- 2 razy dziennie)
    Z drugim dzieckiem po ponad 4 latach udało się zajść, ale poronienie 14 tc...
    Koleżance lekarz powiedział, że największy problem kobiety to ten z zajściem w ciążę, każdy inny jest do rozwiązania, wyleczenia, a czasem tak jak u nas na niepłodność idiopatyczną wtórna nie ma rady...
    Na invitro, inseminacje nas nie stać a też nie ma pewności, że się uda.
    Czasem się załamuje już. <3 są w dobrym terminie, więc powinna się prędzej czy później pojawić, a tu nic a nic!
    Muszę się pogodzić z tym, że byc może nigdy już nie zajdę w ciążę...
    Mam już 32 lata wiec czas na starania też określony.
    Nie mam siły na lekarzy, wizyty, badania, zwłąszcza, żę dwa razy zaszłąm bez pomocy, bez ingerencji.
    Ciesz się, że możesz w ciążę zajść, napewno wam się uda mieć jeszcze dzieciątko i tego ci życzę!

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benitka przykro mi ze cie to spotkalo i ze trzy razy przeszlas przez to wszystko..
    ja to nie wiem czy my zyjemy w takich czasach czy my jestesmy slabsze przez to srodowisko?
    jest tyle sytuacji gdzie to sie zdaza i lekarze nie znajduja przyczyny..przeczytalam twoja wypowiedz i czy za drugim razem nie bylo plamien objawow? Ja mialam plamienia lekkie i przeziebienie ale nie wiem co bylo przyczyna..
    Sciskam cie mocno to przykre ze poznajemy sie wszystkie na takim forum, mam nadzieje ze uda ci sie szczesliwie przejsc to wszystko i twoja corka bedzie miala rodzenstwo :-)

0r13dma.png
  • benitka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za drugim razem było ok...na wizytach serduszko biło,plamień nie było,objawy ciążowe się utrzymywały a na rutynowej kontroli gdy przyszłam po L4 i poprosiłam o dodatkowe usg tak dla świętego spokoju okazało się że serduszko nie bije.Lekarz w szoku a ja w jeszcze większym...

• benitka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W żadnej ciąży nie chorowałam...nawet lekkiego przeziębienia nie było a tak się kończyło...Po drugim poronieniu miałam histeroskopie i wycięto niewielką przegrodę ale lekarz nie dawał głowy,że to była przyczyna poronień..zresztą 3 ciąża też się nie udała więc to chyba nie to.

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czuję się jak idiotka. Najpierw się od forum separuje, teraz chcę wrócić z powrotem. Bez was mi jeszcze gorzej! :) Czuję się jak syn marnotrawny jakiś :) Brakuje mi pogawędek z wami, czy przyjmiecie mnie z powrotem?

W dodatku, strasznie korci mnie testować. WIEM że jeszcze za wcześnie i że mogę się niepotrzebnie rozczarować, ale wiecie też zapewne jak pokusa bywa silna :) Dlatego proszę trzymajcie mnie wirtualnie od testów ciążowych :)

A o Azande to dziś myślę cały dzień :)

Lili30, Mysia 15, KkasienkaA lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia no nie wiem nie wiem...
    Witaj znowu ;) Bądź tutaj z nami a my nie będziemy Ciebie nakręcać prawda dziołchy?!!
    Czekamy do dnia spodziewanej miesiączki z testem i basta ;)

Mysia 15, Tulisia lubią tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    Dziewczyny czuję się jak idiotka. Najpierw się od forum separuje, teraz chcę wrócić z powrotem. Bez was mi jeszcze gorzej! :) Czuję się jak syn marnotrawny jakiś :) Brakuje mi pogawędek z wami, czy przyjmiecie mnie z powrotem?

W dodatku, strasznie korci mnie testować. WIEM że jeszcze za wcześnie i że mogę się niepotrzebnie rozczarować, ale wiecie też zapewne jak pokusa bywa silna :) Dlatego proszę trzymajcie mnie wirtualnie od testów ciążowych :)

A o Azande to dziś myślę cały dzień :)

Witaj córko marnotrawna! Azali zaprawdę chcesz być z nami? ;) To zaszczyt wieść dysputy z tak zacną personą!

A tak na poważnie to bardzo się ciesze, że wróciłaś!! Bez Ciebie to już nie byłoby takie samo forum!

I na razie masz zakaz testowania!!! Po co niepotrzebnie się stresować. Kochana na testowanie masz jeszcze czas!

Tulisia, lucy1983 lubią tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ