X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka jak ja ci współczuję kochana :( jak ci nie przejdzie jedź do szpitala, dadzą ci chociaż kroplówkę na wyrównanie elektrolitów... To nie żarty. Jadłaś coś co mogło ci zaszkodzić???

U mnie niby lepiej ale wczoraj po południu zjadłam coś 'normalnego' i znowu toaleta i ból brzucha :( nie wiem jeszcze ile to potrwa :( bo czasem jestem tak głodna że nie wytrzymuję i potem zaczyna się od nowa :(
    Dziś jadę do rodzinnego, niech on się wypowie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka moze skontaktuj sie z lekarzem, z takimi objawami nie ma zartow.

A u mnie z tych nerwow cisnienie mam podwyzszone juz 2 dzien!!! Boje sie ze przez to cisnienie beda mnie trzymac tu dluzej :( kurcze w domu mierze bo lekarz kazal mi kontrolowac i zawsze idealne a tu 140/90 :(

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wczoraj rano w drodze do pracy (pierwszy raz na ulicy wymiotowalam) po tym zaczela mnie bolec glowa, w domu zjadlam obiad (mysle ze mi zrobil gorzej) bo zaczal sie gorszy bol glowy wymioty a potem rozwolnienie..no straszne to bylo dzis zjadlam tosta i czekam ..

wiem ze kroplowka wzmacnia zobacze jak sie dzis bede czula jestem slaba..ty rowniez musisz cos zrobic bo u ciebie to sie kilka dni utrzymuje..nie wiem czy to sa uroki ciazy?;)

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka dużo pij i odpoczywaj, żebyś się nie odwodniła. Mi pomaga rumianek i sucharki. Możesz też spróbować rozgnieść banana widelcem i zjeść tą papkę, ma dużo pektyn co wiążą wodę, ewentualnie starte jabłko.

majeczka8 lubi tę wiadomość

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Tak popatrzyłam na pierwszą stronę i niewiele z nas już zostało starających się. Ech też bym chciała być na fioletowej stronie. Bardzo się cieszę Kochane, że Wam się udało, ale obawiam się, że sama w końcu zostanę. :(

No nic to. Najważniejsze żeby Wasze Maleństwa rosły zdrowo. :)

Kochana, nie zostaniesz jako ostatnia. :) Może to śmieszne, ale mam jakieś takie przeczucia, że nie uda się mi i mężowi teraz tak szybko zajść w ciążę. Wtedy w grudniu bach! i udało się za pierwszym razem, a teraz przeczuwam problemy. W dodatku 10 lipca mija mój 182 dzień zwolnienia, więc żeby nie wracać do pracy (za którą nie bardzo przepadam :/ ) musiałabym zajść w ciążę teraz w tym cyklu, a wiecie jak to jest gdy tak się bardzo chce... chyba muszę powoli oswajać się z myślą, że powrót do pracy jest nieunikniony. Ale może to i dobrze? Padłabym ze śmiechu, gdybym wróciła, a za dwa tygodnie okazało by się że jestem w ciąży :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande, cieszę się z twoich dobrych wieści :) Niech maluszek zdrowo rośnie!

Majeczka, trzymaj się tam. Może to jakiś wirus? Obyś szybko wyzdrowiała!

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi trochę czasu jeszcze zejdzie na ten maraton lekarzy i badań, więc pewnie najwcześniej wrócimy do starań pod koniec czerwca. Tak więc trochę nas tu jeszcze starających zostanie przez chwilę :) Ale chociaż czasem strasznie mi żal, że moja druga ciąża się nie utrzymała, strasznie cieszę się, że tak dużo z nas jest zafasolkowanych i wszystko dobrze idzie - daje mi to tyle nadziei, że jeszcze wszystkie z nas będą się dzielić zdjęciami maluchów! :)

Tulisia, mi też przez te problemy z pracą przydałaby się ciąża w bardzo konkretnym momencie i bardzo, bardzo staram się wyrzucić to z pamięci, żeby mnie broń Boże psychika nie zablokowała. Zobaczymy, jak nam wyjdzie z tym wstrzeleniem się :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia powrót do pracy wcale nie jest taki straszny... A czasem pozwala na chwilę oderwać myśli od ciąży i wtedy się udaje :) jestem tego przykładem :) a jak zajdziesz po powrocie do pracy to nic wielkiego też się chyba nie stanie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia a myślałaś żeby do swojej suplementacji włączyć Inofolic albo Inofem? Ja nie wiem co u mnie zadziałało ale w tym szczęśliwym cyklu brałam i się udało. To kwas foliowy i myoinozytol który pobudza pracę jajników. Zaszkodzić nie powinien a może pomoże? Jedyna wada że trochę kosztuje, ale czego my nie robimy dla dzidzi ;)

• mama Martynki Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parę dni mnie nie było, a tu tyle się wydarzyło. Mama_Mai nie denerwuj sie bo na pewno Cie zatrzymają z takim cisnieniem, a długi pobyt w szpitalu nie służy Tobie i Groszkowi.

Kasienka strasznie sie ciesze ze lozysko idzie w gore, bo wiem jakie to ważne sama czekam zeby i moje sie podniosło, mam nadzieje ze to ostatnie plamienie i sie wiecej nie powtórzy.

Majeczka bardzo współczuje, ale moze rzeczywiscie to tylko jakis wirus, możesz też spróbować zjesc papkę z ryżu i gotowanej marchewki.

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia je tez w szczesliwym cyklu pilam infolic :) w plocku a aptece Avena kosztuje ok 28 zl a naprade warto, bo jak widac pomaga :) a napewno nie zaszkodzi ;)

Mamo Martynki staram sie nie denerwowac, ale jak przychodza mierzyc cisnienie to tak bardzo chce zeby bylo niskie, ze skacze mi do gory :( paranoja... ale chociaz ordynator nawet tego nie komentowal, mysle ze jak widzi moja historie to rozumie, dlaczego cisnienie mi skacze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 10:02

Wysłany: 14 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Mai to trzymam kciuki żeby udało Ci się wyjść ze szpitala żebyś mogła być na urodzinach siostry. A poza tym ciśnieniem to wszystko ok??

z8hs7m2.png4uyly46.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wszystko inne jest w najlepszym porzadku :) bardzo chce juz byc w domu!!!!

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka8 wrote:
    Dziewczyny u mnie dzis wszystkie objawy -wymioty mocne, okropny bol glowy a teraz mega rozwolnienie..juz nie wiem co myslec..

Ja w 7mc miałam żołądkowego wirusa 1 dzień i mi przeszło. Ratowałam się miętową herbatą, pepsi - odgazowaną. Jeden dzień nic nie jadłam a następnego już było lepiej.

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...

Wysłany: 14 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    W ramach zabawy polecam tabelkę: http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html Zgadza się komuś płeć ? :)
    To moja 3 ciąża i płeć za każdym razem się zgadza :)

z8hs7m2.png4uyly46.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie spr w tym kalkulatorze i z córcią się zgodziło a teraz wychodzi chłopczyk :)))))))))))))))) była bym prze szczęśliwa gdyby się sprawdziło, no ale wiadomo, na razie moje priorytet to żeby ciąża się utrzymała, żeby dzidziuś się rozwijał i żeby był zdrowy :)

ja się strasznie stresuję tą ciążą, na prawdę dziewczyny, wczoraj byłam na wizycie a i tak nie mogłam w nocy spać z nerwów, bardzo się boję o mojego skarba maleńkiego,o moją niespodzianeczkę :) , staram się nie myśleć o tym ale ta myśl mi siedzi w głowie, że coś pójdzie nie tak :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Was pewnie jakieś wirusówki dopadły jelitowe, u nas ostatnio krążyły takie wirusy, szczególnie dzieci męczyła silna biegunka, nie wiem czy smectę można w ciąży ale na pewno by pomogła

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam rano w zusie zawieść moje l4, bo pracodawca chciał żebym sama zawoziła teraz, no ale nie wzięli ode mnie bo musi być pieczątka, podpis i takie tam adnotacje że jestem zatrudniona nadal, no ale przy okazji, kupiłam sobie fajną bluzeczkę luźniejszą w brzuszku już z myślą o brzuszku :)

Mysia 15 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki żebyśmy wkrótce wszystkie były w ciąży i cieszyły się tym szczęściem :)

Mysia 15 lubi tę wiadomość

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    Kochana, nie zostaniesz jako ostatnia. :) Może to śmieszne, ale mam jakieś takie przeczucia, że nie uda się mi i mężowi teraz tak szybko zajść w ciążę. Wtedy w grudniu bach! i udało się za pierwszym razem, a teraz przeczuwam problemy. W dodatku 10 lipca mija mój 182 dzień zwolnienia, więc żeby nie wracać do pracy (za którą nie bardzo przepadam :/ ) musiałabym zajść w ciążę teraz w tym cyklu, a wiecie jak to jest gdy tak się bardzo chce... chyba muszę powoli oswajać się z myślą, że powrót do pracy jest nieunikniony. Ale może to i dobrze? Padłabym ze śmiechu, gdybym wróciła, a za dwa tygodnie okazało by się że jestem w ciąży :)

Tulisia wiesz, że za Ciebie mocno trzymam kciuki!! I staraj się myśleć pozytywnie- właśnie, że się uda!! Kochana jeden cykl masz jeszcze do starań? Teraz maj jest jeszcze czerwiec. @ pisałaś chyba powinnaś dostać 08.06 więc jeszcze czerwiec!! Dwa cykle! Uda się!!!

lucy1983 lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ