X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele, ja się czuję wyśmienicie :) Po infekcji nie ma już prawie śladu (dzięki ci Marzusiax za nazwę tego żelu :) - nawet gdy smarowałam z zewnątrz to taka ulga...!!! :) ), a poza tym nowina dnia jest taka, że moja rodzona siostra w nocy urodziła zdrowego synka! :) Chłopaczek waży 4 kg i mierzy 54 cm i jest wszystko dobrze - zarówno z dzieckiem jak i z mamą. Poród odbył się ekspresowo, bo o 12.30 siostra poczuła silniejsze skurcze (rozwarcie na 3 cm) a za godzinę mały był już na świecie ( swoją drogą też bym tak kiedyś chciała :) ) a więc dzień zaczął się pięknie i niech taki też będzie dla was!

Od jutra przestaję mierzyć temperaturę. Zawsze to o jeden czynnik stresogenny mniej :)

Mysia 15, KkasienkaA, kehlana_miyu, lucy1983, majeczka8 lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :)

Megi ciesze się ze napisałaś! Witaj w klubie mam córeczek :-) niech Jagodka zdrowo nam rośnie :-)

Mama_Mai no to teraz zaczną się coraz mocniejsze musniecia i kopniaczki, cudowna sprawa :-)

Mysia Kochana tak się ciesze ze tak miło spędzać czas :) Julcia szczęśliwa, rodzice też :) pogoda Wam dopisuje, ten wyjazd Wam się należał! A cóż jeśli chodzi o test no to ja już skrycie się ciesze, bo podobnie jak dziewczyny, tez zawsze cień cienia miałam :-) może znajdziesz gdzieś w aptece jeszcze inny test a jak nie to zrobisz po powrocie do domu. Czekamy tu wszystkie na wieści od Ciebie. Jeju ale bym chciała żeby Ci się udało :-)

Tulisia super ze infekcja wyleczona. No i przede wszystkim gratuluję siostrzenca :-) takie małe złotko, żyję na świecie dopiero kilka godzin a już tyle radości wprowadził :-) tez bym chciała mieć taki poród :-)

Buziaki dla Was wszystkich i miłego dnia życzę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 08:19

Mysia 15, Tulisia lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey
    Mysia dobre wieści :) póki nie ma @ to czekamy :) i fajnie sobie odpoczywacie nad morzem, zazdroszczę Wam :)
    Tulisia - super że wszystko wraca do normy :)
    wszędzie trąbią o tym długim weekendzie, tylko nie wiem kto ma ten długi weekend, chyba tylko w szkołach, bo dookoła wszystko czynne i wszyscy moi znajomi normalnie pracują dzisiaj, a u Was jak tam macie długi weekend?

Mysia 15 lubi tę wiadomość

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuję! Co ja bym bez Was zrobiła! )

Koasieńka, Rachele dajecie mi nadzieję. Zawsze myślałam, że muszą być mocne dwie kreski, żeby był Dzidziuś, a tu okazuje się, że niekoniecznie :D

Nadal @ nie ma, więc jest nadzieja.

Dzisiaj piękne słoneczko. Idziemy teraz na plażę, a potem jedziemy do Gdańska, Gdyni i Sopotu. Na szczęście nie mam czasu się zamartwiać- w domu bym pewnie oszalała.
    Tutaj naprawdę jest cudownie. Taki rodzinny wyjazd to super sprawa!

Życzę Wam miłego dnia! Buziaczki!

KkasienkaA, lucy1983, monilia84 lubią tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam pytanko co do kwasu foliowego do kiedy brać?

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 - myślę, że coś jest na rzeczy skoro @ nie ma a na teście dopatrzeć mogłaś się cień cienia :). Super, że wyjazd wam dobrze mija :). To dziś będziesz w moich okolicach :) ładniejsza pogoda dziś.. :)

Tulisia - dobrze, że już po infekcji nie ma śladu :) mam nadzieję, że <3 owocne będzie :)

Tulisia, Mysia 15 lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande mi lekarz kazal do konva 1 trymestru brac kwas foliowy bezwzglednie, a pozniej to juz jak chce.

Mam pytanie. Czy rodzinny moze mi wypisac luteine?? Bo wizyta dopiero w srode a mi zbraknie do weekendu...

Mysiu ciesze sie ze @ nadal brak :) tez mysle ze cos jest jednak na rzeczy:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 10:04

Mysia 15 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama.Mai ja myślę że wypisze Ci bez problemu, przynajmniej u nas rodzinny wypisuje mężowi leki na alergię jak mu się skończą a do wizyty u alergologa daleko,

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande ja brałam kwas foliowy do końca 1 trymestru. Tak mi kazał lekarz. Ale teraz biorę prenatal duo i w tym też jest troche kwasu.

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama.Mai - masz już troszkę brzuszka czy jeszcze nie? Podobno w drugiej ciąży szybciej widać tak slyszalam, u mnie na razie sadelko tylko widać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Tulisia gratulacje dla siostry

Tulisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande no brzuszka juz nie ukryje :) chociaz poki co wiecej w nim tluszczyku niz dziecka :D no i moj Groszek wedruje w gore :) dzis serduszko bylo slychac dosc wysoko z 3 cm pod pepkiem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia ja tez ci gratuluje siostrzenca :) kawal cholpaka z niego :)
    u nas chrzesniaczka meza co chwile sie pyta czy to chlopczyk czy dziewczynka :D
    no a wczoraj sie pytala czy sa takie tabletki zeby dzidzius sie urodzil zdrowy... rozwala mnie na loptki takimi pytaniami

• Rachele Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia, gratuluje bratanka i trzymam za Ciebie caly czas mocno kciuki!!!! :) :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Azande no brzuszka juz nie ukryje :) chociaz poki co wiecej w nim tluszczyku niz dziecka :D no i moj Groszek wedruje w gore :) dzis serduszko bylo slychac dosc wysoko z 3 cm pod pepkiem ;)

:) :) :) Kochana, uwielbiam czytac takie wpisy.... :)

U mnie widac bardzo brzuszek...ale dla tych co mnie znaja :) ja mam brzuszek plasmi jak deska a teraz jest juz spory... ale obcy mysla ze to tluszczyk :) Ostatnio pani w aptece mi powiedziala, ze to chi pierwsze tygodnie bo nic nie widac a ja mam moj olbrzymi balonik :) Moj M mi caly czas powtarza, ze widac bardzo.
    To z czego jestem bardzo zadowolona, to moj biust..... Normalnie mam 2 a tu cudna 3 jest :) ;) ;) ;) Fajnie by bylo gdyby tak zostalo :) :) hihihihi

lucy1983 lubi tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie nikt nie wpadł że jestem w ciąży, a to już 12 tydzień, niedługo zaczynam drugi trymestr, wie o ciąży tylko mąż, teście i moi rodzice no i siostra, ostatnio tzn wczoraj powiedzialam córci, bardzo się ucieszyła, powiedziałam jej że to tajemnica i mam nadzieję że nie wygada się nikomu :)

KkasienkaA, lucy1983 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :)

Tulisia - jak dobrze że infekcja przeszła i tryskasz dobrym humorkiem :) tak trzymać :) a dobra pogoda na pewno pomaga w dobrym nastroju :)

Mysia - jak się cieszę że urlop upływa tak błogo i że Jula szczęśliwa :) ja nadal trzymam kciuki że @ jednak nie zawita :) bierz to na spokojnie i zrób test jak wrócisz do domu a teraz żyj chwilą i pięknymi momentami :) a będzie co będzie :)

Azande - ja teraz biorę Femibion 1 a tam jest 0,8 mg kwasu foliowego a za dwa tygodnie pewnie przejdę na Femibion 2 atam jest chyba tylko 0,4 mg i DHA.

Mnie wczoraj strasznie muliło i miałam mdłości cały dzień i siłę na nic... Przeleżałam dzień na tarasie, dopiero wiecorem zmusiłam się na spacer, który w sumie dobrze mi zrobił :)

Dziś mi minimalnie lepiej ale pewnie tylko dlatego że mąż był rano w domu, dopiero teraz poszedł do pracy. Na obiad była pizza :) i nawet coś zjadłam a najważniejsze że nie musiałam gotować bo od tego mnie dodatkowo mdli... Na deser smothie z truskawek, mango i kefiru żeby było coś zdrowego. W ogóle mam taką ochotę na arbuza...

U mnie niby nie ma wielkiego wzrostu wagi ale brzuszek mi nieźle wywaliło ;) ale to raczej mięśnie puściły i te jelita... Najgorsze jest to, że została mi tylko jedna para dżinsów która nie uwiera... a do pracy przecież w dresach nie pójdę ;)
    Więc dzisiaj zaszalałam i kupiłam pierwsze spodnie ciążowe i są boskie - z taką elastyczną częścią aż pod piersi i nareszcie nic mnie nie ciśnie, jaka to ulga :) i nawet nie były droższe od normalnych spodni :)

A teraz uprawiam słodkie lenistwo na leżaku pod parasolem, u nas jest chyba z 30 stopni...

Miłego dnia Kochane!

Tulisia, Mysia 15 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele, ci nasi faceci są niemożliwi ;) mój też jest zachwycony piersiami... No ale nic dziwnego, bo ja normalnie mam małe a teraz z B zrobiły się D :) :) :)

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    A i Tulisia gratulacje dla siostry
    Dziękuję w jej imieniu!

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    Dziękuję w jej imieniu!

Tulisia a ja gapa gratuluję cioci zdrowego siostrzeńca :) i jego rodzicom oczywiście też :)

‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ