Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Majeczko cieszę się z udanej wizyty i gratuluję synka! Megi, ja jako przyszła mamuśka nie mam żadnych oczekiwań co do płci. Kiedyś chciałam mieć synów, teraz się łamie i myślę że fajnie by było mieć córeczkę, ale tak naprawdę jest mi to obojętne
meeegi1771, majeczka8 lubią tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Majeczko gratuluję! Ja też miałam przeczucie na dziewczynkę a tu siusiak
Kochana jeszcze chwilka i te kopniaczki będą Cię budziły czy to w nocy, czy nad ranemmajeczka8 lubi tę wiadomość
-
Majeczka gratulacje!!! Po pierwsze tego, że Maluszek zdrowy a po drugie tego, że synuś No naprawdę przewaga chłopców na naszym forum Dziewczynki będą miały w kim wybierać
Przeczucie potrafi czasami zmylićmajeczka8 lubi tę wiadomość
-
Majeczka - super wieści ! Hehe, ale dużo chłopaków tu u nas
Mama_Mai - no może za tydzień ja się podzielę wiadomością i może dziewczynka będzie Jak na początku miałam przeczucie, że chłopak będzie, tak od ostatniej wizyty już nie mam żadnych przeczućmajeczka8 lubi tę wiadomość
-
To na 12 ciężaróweczek - u 7 będzie Synek, a u 3 Córeczki . Jeszcze tylko ja i Lucy nie wiemy kto tam się chowa aaa u Lucy wstępnie też chłopak, tak na fb patrzę pod zdjęciem napisała no to 8 chłopaków
Mysia 15, majeczka8 lubią tę wiadomość
-
Wow faktycznie przewaga niezła! A pamiętam jak długo Antek był rodzynkiem... a tu proszę jak się posypało Dziewczyny będą miały w czym przebierać
meeegi1771 lubi tę wiadomość
-
Majeczka gratuluje synka ja też mam lewy instynkt, czułam ze bedzie dziewczynka, jest synek, a ja mam dalej wrazenie ze lekarz sie pomyli, bo przeczucie podpowiada inaczej
Mysia dopiero wrociłam do domu, ale już wszytsko pisze jak było na wizycie u położnej. Jestem bardzo zadowolona i raczej zdecydowana, przegadałysmy ponad 2h, dała mi duzo dobrej energii i pozytywnego myslenia. Koszt obecności jej podaczas porodu to 550zł, można dodatkowo umowic sie na spotkania przed lub po porodzie jak kto woli. Podczas porodu jest głownie wsparciem emocjonalnym, nie wchodzi w kompetencje lekarzowi czy położnej, ewentualnie doradza rodzącej w kwestii medycznej. Na 2 tyg. przed terminem porodu jest do mojej dyspozycji 24h w momencie jak jade do szpitala dzwonie do niej i spotykamy sie na miejscu. to chyba tyle poźno już wiec pisze bez ładu lae chyba dac sie zrozumiec.majeczka8 lubi tę wiadomość
-
Wiedziałyście ze mamy prawo do wizyt raz w tygodniu poloznej od 21 do 31 tyg. a pozniej dwa razy w tygodniu i to w ramach NFZ??? Dzisiaj sie dowiedziałam i byłam bardzo zaskoczona, ze jestem 3 raz w ciązy i nikt wczesniej o tym nie mówil.
-
Cieszę się, że jesteś zadowolona z wizyty Kochana! I jak czytam to co napisałaś to myślę, że to świetny pomysł taka położna, a koszt nie jest aż taki duży. Naprawdę niewielka cena za spokój! A najważniejsze, że ja polubiłaś, poczułaś do niej sympatię i zaufanie. Ważne również, że jest do dyspozycji 24 godziny. Naprawdę warto skorzystać.
A o położnej na NFZ nie wiedziałam. Pewnie boją się mówić bo nie daj Boże jeszcze ktoś chciałby skorzystać z tej darmowej pomocy. -
Dostałam 2 lektury do domu zebym nie myslała negatywnie i zeby zajac czyms mysli i nie wracac do tego co przezyłam na ostatnim porodzie. Musze zaczac myslec pozytywnie i cieszyc sie ciaża. We wrzesniu spotkamy sie jeszcze pare razy zeby omowic przygotowanie do porodu i wierze ze tym razem sie uda.
Mysia 15, Mama_Mai lubią tę wiadomość
-
mama Martynki wrote:Dostałam 2 lektury do domu zebym nie myslała negatywnie i zeby zajac czyms mysli i nie wracac do tego co przezyłam na ostatnim porodzie. Musze zaczac myslec pozytywnie i cieszyc sie ciaża. We wrzesniu spotkamy sie jeszcze pare razy zeby omowic przygotowanie do porodu i wierze ze tym razem sie uda.
Słonce i tak masz myśleć cały czas!!! Uda się na pewno!! I ciesz się ciążą bo to przecież magiczny czas- tworzysz nowego człowieka!
Już przez to, że zaczęłaś myśleć pozytywnie warto było spotkać się z położną. To musi być mądra osoba!mama Martynki lubi tę wiadomość
-
Mama Martynki to super! Spokój i Twój komfort psychiczny najważniejszy!
Ja coś o tych położnych słyszałam w tv kiedyś, że mogą przychodzić już w ciąży i potem po porodzie... Ostatnio szukałam info o tym w necie, ale nic nie znalazłam... pytałam w rodzinie kobiet, ale mówią, że to tylko po porodzie przychodzi, ale tutaj miało się coś zmienić. A wiesz może jak się takie wizyty załatwia?
Mamo Martynki a ta Pani to taka bardziej położna, czy bardziej doula? -
Taa z tymi przeczuciami tak jest. Ja tez szłam w zaparte byłam pewna ,że chłopiec ... nie śpię juz od 4 taka burza była do tej pory pada jestem taka głodna od 7.30 laboratorium idę zrobić ta glukozę ,przeciwciała morfologie i mocz. Dziewczyny pani z apteki mówiła ,że sok z cytryny może zaburzyc wynik hmmm na necie dziewczyny pisały ,że normalnie wciskaly. ...
-
Jestem juz po za 2h idę na ponowne pobranie krwi. Kobieta w lab zrobiła Mi tej glukozy dosłownie na dużego łyka wcisnela sok z całej cytryny i wypicie było bez problemu Lubie słodkie ale teraz trochę niekoniecznie się czuje odruch wymiotny co chwile siedzę sobie w ganku drzwi otwarte deszczyk pada ... trochę lepiej. Jagodzie chyba smakowało bo kopie jak szalona cały brzuch się trzęsie
Miłego dnia ❤ -
A zastanawiałam się ile bierze taka doula
Meeegi mi też Panie z laboratorium mówiły, że ta cytryna jest sama w sobie słodka, więc nie można jej dużo. Moje 3 krople nic nie dały Na łyka? Miałaś farta, ja miałam 3/4 kubka plastikowego, więc się nie dało. Ale co prawda to prawda- Maluchom w brzuchu się podoba Kochana ja po tej glukozie spałam jak głupia w dzień, co mi się nie zdarza i czułam się tak kiepsko, że mąż musiał kupić pizzę, bo nie dałam rady zrobić obiadu... Więc może też się połóżcie, będzie lepiej -
Wiecie co a ja jak dobrze sie czulam i wogole to teraz jakos szybciej sie stresuje, martwie i mysle jak to wszystko bedzie i taka ciezka sie czuje i brzuszek odczuwam mocniej jak chodze czy wstaje z krzesla..nie wiem czy to hormony czy co ale jakas jestem troche zdolowana..
moze to przesilenie ogolne i upaly bo do pracy to mi sie wogole nie chce chodzic najchetniej to bym w lozku lezala jakis len mnie ogarnal
test na glukoze ten o ktorym mowicie ja mam dopiero na sierpienWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 13:26