X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas na wątku zaprzeczenie tej ciekawostki :P hehe :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No macie racje bedzie dobrze :-)
    Ale mam ostatnio tak ze przeczytalam cos smutnego ze sie przytrafilo komus w ciazy to pomyslalam wtedy ze jak juz bede miec malego przy sobie to sie wtedy wyluzuje..
    albo wtedy przyjda inne zmartwienia hehe

kochane jestescie buziaki :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 20:56

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to miałybyśmy tego samego dnia :D Ale ja przełożyłam na 19.08, bo mój lekarz wraca 20 z urlopu, więc lepiej mieć świeże USG :)
    No ja już z racji zawodu uwielbiam wszystko co wiąże się z rozwojem dziecka, ale teraz też jestem żądna wiedzy właśnie z ciąży i porodu. Bo wpływa to potem na całe nasze życie. No i mam nadzieję, że Mężusiowi do głowy nakładą trochę mądrych rzeczy :D

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka juz niedługo i Wy z mężem zaczniecie chodzić do szkoły rodzenia. Miesiąc szybko zleci :) mój mąż dzisiaj słuchał z zaciekawieniem o ułożeniu dzieciatka, jak można zmienić ułożenie, jak rozpoznawać w jaki sposób jest ułożone także myślę że i Twojego zaciekawia :-)

Śmiać mi się chciało jak po kolei wszyscy mówili że córka. Od razu pomyślałam o naszym forum i tym ze tutaj taka przewaga synusiow :-)

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wszystkich super wiadomości :) Niech maluszki zdrowo Wam rosną w brzuszkach :)

Rośnie nam grono mężczyzn na wątku wyjątkowo :) hehehe. Zostało nas jeszcze troszkę także jest szansa na zwiększenie grona kobietek :)

Mam nadzieje, że niedługo My pozostałe "staraczki" doczekamy się tego, że też będziemy mogły pochwalić się Wam wiadomościami z wizyt :)

Azande udanego wypoczynku :)

Tulisia, majeczka8, meeegi1771, kehlana_miyu, lucy1983 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja się!

Zwolnienie kończy mi się w piątek, więc teoretycznie sobota i niedziela byłaby pracująca, ale moja kierowniczka w grafiku wstawiła mi weekend wolny od pracy i wracam dopiero w poniedziałek. Jestem very happy :D

Ja mam dziś energiczny dzień. Wstałam po 7.00, wstawiłam obiad, trochę ogarnęłam dom, właśnie przed chwilą zdążyłam wrócić z przejażdżki rowerem (14 km :) ) a po południu idę w goście do przyjaciółki.

Wam również życzę pozytywnej energii kochane! :)

majeczka8, meeegi1771, KkasienkaA, lucy1983 lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia ja jestem pewna że już niedługo będziecie informować nas o swoich objawach, będziecie wstawiać zdjęcia swoich fasolek :) Trzymam za to mocno kciuki :*

Tulisia fajnie wyszło z praca, zawsze to jeszcze 2 dodatkowe dni wolne :) daj mi trochę swojej energii bo mi się dziś nie chce kompletnie nic ;) miłego popołudnia

Tulisia lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :-)

to ze nie czuje sie za dobrze wrecz dolujaco to juz wiecie ale tak sobie tlumacze ze po prostu hormony ciazowe daja o sobie znac :-)

wczoraj wieczorem nastepna niespodzianka przed prysznicem zauwazylam na piersi pieprzyka..nie bylo go tam wczesniej a jesli nawet to byla kropeczka a teraz jest wiekszy i nierowny I rzuca sie w oczy..maz tez potwierdzil tego wczesniej nie mialam..od razu internet czytanie informacji potem ja placze maz tez lzy w oczach bo ja juz zdazylam poczytac o niebezpiecznych pieprzykach -
    I tak sie przestraszylam ze jejku..
    dzis rano polecialam do lekarza faktycznie jest to nie takie jak powinno byc wiec bedziemy monitorowac za 2tyg nastepna wizyta..teraz to juz mi sie wogole odechciewa wszystkiego schowalabym sie pod koldre do porodu!

teraz rozumiem kobiety te co sie staraja I sa w ciazy.. I te co maja dzieci..jak bardzo nasza psychika I nasze cialo zmienia sie podczas I po urodzeniu dzieci to jest niesamowite..wczesniej chyba to widzialam bardziej na rozowo ;-)

nastepna sprawa rozmawiam z kolezanka na skype (piszac na chacie)dlugo nie gadalysmy ona do mnie..a wy co czas leci malzonkowie co wy tam??
    czy cos takiego sposob w jaki zapytala o dzieci byl bezposredni wcale mi sie to nie podobalo..to powiedzialam jej o ciazy ona happy ale ona nie wie co wczeniej przeszlam ale jako matka dwojki dzieci powinna wiedziec juz chyba ze roznie bywa I nalezy uwazac jak pyta sie o takie sprawy..bo gdybym nie byla w ciazy to co ona by mnie zaczela uswiadamiac o czasie ze leci szybko?? kiedy ja wiem ze to nie tak znowu jest ze pstrykniesz palcem I masz dziecko..ehh szkoda gadac..

przepraszam ze rzadko sie udzielam a teraz jak mi pisze to litania zbiorowa az otworzylam laptopa..ja chyba potrzebuje urlopu :-)

dziewczynki ktore sie staraja duzo sily I pozytywnego nastawienia a jak czasem macie chwile zwatpienia to nie wazne bo przeciez 7razy upasc a 8razy sie podniesc ;-)
    mamusie wam tez pozytywnej energii :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 13:25

0r13dma.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko, dobrze że poszłaś z pieprzykiem do lekarza, trzeba dmuchać na zimne ale jestem pewna że to nic groźnego. I dziękuję za życzenia dla mnie jako staraczki :) mam w was ogromne wsparcie :)

majeczka8 lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ja mam dość dużo pieprzykow, lubię się opalać więc jestem pod stałą kontrolą dermatologa i wiem że w ciąży mogą pojawiać się, wybarwiac zmnamiona i nie jest to związane z patologią tylko zmianami hormonalnymi. Tak też uczyli mnie na zajęciach z dermatologii na studiach. Jeżeli masz wątpliwości to po porodzie usuń znamię, daj do badania histopatologicznego i będziesz miała pewność.

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka Kochana piszę teraz z pozycji osoby "pieprzowej". Znamion mam mnóstwo- to w spadku po tacie. Kilka mam już usuniętych, ponieważ zaczęły robić się z nich jakieś dziadostwa. Mam też znamię na piersi, które w ciąży- chyba przez powiększenie piersi- zrobiło się nieregularne i naprawdę duże i takie już pozostało. Jest niegroźne, ale trzeba je obserwować. I mam nadzieję, że Twoje właśnie należy do tego gatunku co moje- tych niegroźnych. Na piersiach często w czasie ciąży powiększają się znamiona- to wiem od mojego onkologa. Jestem pod jego stałą kontrolą. Ale każde trzeba obserwować- jeżeli zmienia barwę, kształt, rośnie lub krwawi to należy od razu udać się do lekarza. I bardzo dobrze, że od razu poszłaś sprawdzić to znamię. Teraz go obserwuj, ale bez zbędnej paniki Słonce- będzie dobrze. Ja niektóre miałam naprawdę paskudne, a po pobraniu wycinka wychodziło, że to nic groźnego.

I Kochana więcej uśmiechu i optymizmu- będzie naprawdę dobrze. Twój Maluszek nie lubi smutnej mamy. Gdy się urodzi będzie dużo płakał- to udowodnione!

Gdy masz gorszy dzień pisz do nas- po to tutaj jesteśmy!

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane staram sie myslec ze to znamie to nic groznego ale oczywiscie troche sie tez martwie.. koniec zrzedzenia musze znowu nakrecic sie na pozytywne myslenie :-)

Mysia 15 lubi tę wiadomość

0r13dma.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Ja mam teraz na dniach owulację prawdopodobnie i powtarzam sobie, że za miesiąc będę się czaić na mojego męża :) Muszę jeszcze potwierdzić z moją ginką, że dostaniemy na sierpień zielone światło, ale mam nadzieję, że tak :) Ach, szkoda, że już teraz nie możemy działać, nie mogę się doczekać!

Mysia 15, majeczka8, lucy1983, Tulisia, jangwa_maua, meeegi1771 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Majeczko przestraszyłam się trochę... Bo mi też się zrobiła taka bardzo ciemna plamka, akurat na brodawce. Zrobiła się jakiś miesiąc-dwa temu. Myślicie, że powinnam to sprawdzić? Ja myślałam, że to jakieś przebarwienie z ciąży :(

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka każdą zmianę lepiej sprawdzić.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana sierpień już niedaleko! I zaczniecie starania! Szybciutko zleci :)

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie racje czytalam teraz pieprzyk/ znamie mozna usunac, zbadac i jak wszystko jest ok to miec to z glowy..
    Kasienka moj pieprzyk jest widoczny, podluzny (nie okragly) nie moge tego tak zostawic bede obserwowac..jak dziewczyny mowia te zmiany moga byc hormonalne ale dobrze isc do lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 19:08

0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana dobrze się czyta twoje optymistyczne nastawienie! Tak trzymaj!!! Trzymam kciuki za rozpoczęcie starań od następnego cyklu :) Kiedy masz wizytę u gina?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana trzymam kciuki z calych sil za to zielone swiatelko :D no wlasnie kiedy masz wizyte? I kiedy spodziewasz sie wynikiw z kariotypow?? Licze na same dobre wiadomosci :)
    Widac ze humor juz masz lepszy :) oby tak dalej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie rozmawiam ze swoim synem pytam go jak chce miec na imie i kopnal tylko jak nazwalam go Groszkiem :D
    a my nadal nie mamy pomyslu jak go nazwac

Tulisia, Mysia 15 lubią tę wiadomość

‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ