X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja czasem czuje takie gazowanie w jednym miejscu ale nie wiem czy to to ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, gratuluję kopniaczków :)

Tulisia, jestem pod wrażeniem! 5kg w miesiąc to bardzo dużo! Zdradzisz, co takiego robisz? :)

Ja wizytę mam 29 lipca, powinnam mieć już wtedy wyniki z poradni genetycznej, więc poszłabym z nimi i z histeroskopią, i mam nadzieję, że to zielone światło będzie :) Mój mąż właśnie dzisiaj po pracy zaczął urlop, więc pod koniec przyszłego tygodnia jedziemy w góry :)

Kierzynka, a powiedz, na tej papierowej kuli z Ikei nie zbiera się kurz? Jak ją czyścisz? Bo też się nad nią zastanawiam i te dwa pytania nie dają mi spokoju :)

Mysia 15 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie... Trochę jestem zła :( Powiedziałam mu o wodnych upławach, które mnie męczą, o bólu brzucha i spojenia.. Kazał mi brać no-spę 3 razy dziennie, szyjka skróciła się do 3,5 cm, a na każdej wizycie była 4 cm... Powiedział, że z taką długością to kobiety startują, a norma jest do 2,5 i że mogła się skrócić od twardnienia brzucha i bóli. Nosz kurcze, ale czy musiała?? I będę się teraz martwiła, dodatkowo jeszcze na wyjazd :( Płyn owodniowy w nomie, więc te upławy to nie płyn. Młody nie urósł za dużo, ale przytył waży 941g. Jakaś zamiast uspokojona, to zaniepokojona jestem :( :( :(

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA nie martw się, najważniejsze, że ogólnie z Synusiem wszystko dobrze ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana twoja szyjka jest dluga nie martw sie. Moze lekarz mial gorszy dzien i nie byl zbyt mily dlatego ty sie teraz martwisz?
    uplawy w ciazy tez sa normalne, ja z Majka to juz od 4 miesiaca bez wkladki nie dawalam rady. Teraz tez zmieniam wkladki po 5 razy dziennie :/
    ciesz sie kochana, synek rosnie jak na drozdzach :) zaraz bedzie wazyl caly kg :)

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka nie dziwię się, że jesteś zła i zaniepokojona. Ale jeżeli lekarz mówi, że jest dobrze to może trzeba mu zaufać i nie martwić się jednak na zapas. Nie wiem co w takiej sytuacji jeszcze można doradzić. Najważniejsze, że z Dzidzią wszystko dobrze.

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, już mi trochę lepiej... Może po prostu zawsze było tak super, a teraz nie miał za bardzo co chwalić :/ Starał się mnie przekonać, że ona nadal jest długa, ale ja w głowie miałam tylko, że jak zaczęła się skracać to już będzie...
    Mama Mai no właśnie ja miałam upławy, ale teraz to powodzie są! Majtki wyglądają koszmarnie i są non stop mokre. Ja wkładki zakładam rzadko, bo jak za dużo noszę to mi drożdzaki szybko wracają... No ale powiedział, że z tym jest ok, więc wierzę :)
    Standardowo za trzy tygodnie kolejna wizyta.

Pytałam też o zalecenia wakacyjne- powiedział, że normalnie żyć, no może tylko bez szaleństw. :) Ja już planuję wykopać dołek w piachu i położyć się na brzuchu!!! Oj tak... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 18:09

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana z tego można wytrzepac albo odkurzacz delikatnie przystawic ale w zasadzie to kurz się tak bardzo nie zbiera ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka, dzięki za info, może męża namówię na tą lampę :) Mieszkamy w naszym mieszkaniu od roku i ciągle jesteśmy na etapie uzgadniania szczegółów urządzenia wnętrza :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka ja od jakiegos czasu tez tak mam majtki mokre a ja nie lubie wkladek zastanawialam sie czy to na pewno tak ma byc ale po twoim wpisie widze ze nie jestem wyjatkiem ;-)

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka najważniejsze że synuś rośnie :) juz prawie kilo waży :) a jeśli chodzi o upławy to ja bez wkładki się praktycznie nie ruszam i to od początku ciazy a tylko raz lekarz stwierdził u mnie infekcje także nie martw się, w ciazy to normalne że chodzimy w mokrych majtach ;)
    Ja w nocy coraz gorzej śpię, budzę się co chwila, mam zgage, mała czasem tak kopie ze mnie budzi i doszedł do tego zespół niespokojnych nóg co w ciazy ponoć tez się zdarza. Ale często nie mogę zasnąć bo przebieram nogami. Ciągle mam wrażenie jakby jakieś mrówki mi lazily po nogach.

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam ze szpitala, gdyby nie to że odmowilam przyjęcia to bym została. Pojechałam tylko dlatego że zobaczyłam plamke krwi na wkładce i możecie sobie wyobrazić co pomyślałam, do tego dokładnie ten sam tydzień ciąży w którym straciłam Martynke, wolałam się upewnić. Z Wojtusiem wszystko dobrze, łożysko się nie odkleja, rozwarcia nie ma, mam tylko skrócona szyjke do 3cm :( najważniejsze ze jesteśmy w domku i możemy spać spokojnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 09:02

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama Martynki - ojej, dobrze, ze pojechałaś i sprawdziłaś i całe szczęście z Synusiem wszystko dobrze ! To najważniejsze

mama Martynki lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, ale przeżyłaś strach i nerwy! Bardzo Ci współczuję. Dobrze, że pojechałaś- lepiej wszystko sprawdzić!
    Najważniejsze, że nie stwierdzili nic złego! Co za ulga! :D
    Serce mi zamarło jak przeczytałam, że właśnie wróciłaś ze szpitala. Jak dobrze, że z Wojtusiem wszystko dobrze!

Kiedy masz wizytę u gina?

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Jangwa, gratuluję kopniaczków :)

Tulisia, jestem pod wrażeniem! 5kg w miesiąc to bardzo dużo! Zdradzisz, co takiego robisz? :)

Ja wizytę mam 29 lipca, powinnam mieć już wtedy wyniki z poradni genetycznej, więc poszłabym z nimi i z histeroskopią, i mam nadzieję, że to zielone światło będzie :) Mój mąż właśnie dzisiaj po pracy zaczął urlop, więc pod koniec przyszłego tygodnia jedziemy w góry :)

Kierzynka, a powiedz, na tej papierowej kuli z Ikei nie zbiera się kurz? Jak ją czyścisz? Bo też się nad nią zastanawiam i te dwa pytania nie dają mi spokoju :)

Stosuję dietę MŻ czyli mniej żreć i DUUUUUŻO jeżdżę na rowerze. :)

Mama_Mai, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Martynki wyobrażam sobie jaki strach poczulas, bardzo Ci współczuję. Dobrze ze u Wojtusia wszystko dobrze :* odpoczywaj w domku Kochana, na szczęście możesz odetchanc

mama Martynki lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko nadzieje, że to sie nie powtórzy, boje się też czy dam radę donosić Wojtka do października, szyjka jest miekka i już sie skróciła :/
    Nastepną wizytę mam 31 lipca, ale doktor w szpitalu powiedziała ze najlepiej by bylo skonsultować sie z moją gin w poniedziałek czy nie skraca sie dalej, bo 3cm to nie jest wskazanie do założenia szwu ale 2,5 już tak.

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Martynki ale musialas sie najesc strachu :( ciesze sie ze u Wojtusia wszystko w porzadku :* kochana jak masz mozliwosc to przyspiesz wizyte, trzeba kontrolowac ta szyjke i w razie czego dzialac. Odpoczywaj duzo w lozku :*:*:*

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai ma rację- jeżeli tylko możesz to odpoczywaj. Chociaż wiem, że przy czterolatku to nie takie proste ;) I jeżeli się da to chyba dobrze byłoby przyśpieszyć wizytę lekarską. 31 lipiec w tej sytuacji to bardzo daleko.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wywołuję naszą kochaną Truskaweczkę! :) Kochana, odezwij się i pisz co się u ciebie dzieje :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ