Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Jangwa, gratuluję kopniaczków
Tulisia, jestem pod wrażeniem! 5kg w miesiąc to bardzo dużo! Zdradzisz, co takiego robisz?
Ja wizytę mam 29 lipca, powinnam mieć już wtedy wyniki z poradni genetycznej, więc poszłabym z nimi i z histeroskopią, i mam nadzieję, że to zielone światło będzie Mój mąż właśnie dzisiaj po pracy zaczął urlop, więc pod koniec przyszłego tygodnia jedziemy w góry
Kierzynka, a powiedz, na tej papierowej kuli z Ikei nie zbiera się kurz? Jak ją czyścisz? Bo też się nad nią zastanawiam i te dwa pytania nie dają mi spokojuMysia 15 lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
My już po wizycie... Trochę jestem zła Powiedziałam mu o wodnych upławach, które mnie męczą, o bólu brzucha i spojenia.. Kazał mi brać no-spę 3 razy dziennie, szyjka skróciła się do 3,5 cm, a na każdej wizycie była 4 cm... Powiedział, że z taką długością to kobiety startują, a norma jest do 2,5 i że mogła się skrócić od twardnienia brzucha i bóli. Nosz kurcze, ale czy musiała?? I będę się teraz martwiła, dodatkowo jeszcze na wyjazd Płyn owodniowy w nomie, więc te upławy to nie płyn. Młody nie urósł za dużo, ale przytył waży 941g. Jakaś zamiast uspokojona, to zaniepokojona jestem
-
nick nieaktualnyKochana twoja szyjka jest dluga nie martw sie. Moze lekarz mial gorszy dzien i nie byl zbyt mily dlatego ty sie teraz martwisz?
uplawy w ciazy tez sa normalne, ja z Majka to juz od 4 miesiaca bez wkladki nie dawalam rady. Teraz tez zmieniam wkladki po 5 razy dziennie
ciesz sie kochana, synek rosnie jak na drozdzach zaraz bedzie wazyl caly kg -
Kasieńka nie dziwię się, że jesteś zła i zaniepokojona. Ale jeżeli lekarz mówi, że jest dobrze to może trzeba mu zaufać i nie martwić się jednak na zapas. Nie wiem co w takiej sytuacji jeszcze można doradzić. Najważniejsze, że z Dzidzią wszystko dobrze.
-
Dzięki Dziewczyny, już mi trochę lepiej... Może po prostu zawsze było tak super, a teraz nie miał za bardzo co chwalić Starał się mnie przekonać, że ona nadal jest długa, ale ja w głowie miałam tylko, że jak zaczęła się skracać to już będzie...
Mama Mai no właśnie ja miałam upławy, ale teraz to powodzie są! Majtki wyglądają koszmarnie i są non stop mokre. Ja wkładki zakładam rzadko, bo jak za dużo noszę to mi drożdzaki szybko wracają... No ale powiedział, że z tym jest ok, więc wierzę
Standardowo za trzy tygodnie kolejna wizyta.
Pytałam też o zalecenia wakacyjne- powiedział, że normalnie żyć, no może tylko bez szaleństw. Ja już planuję wykopać dołek w piachu i położyć się na brzuchu!!! Oj tak...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 18:09
-
Kasienka najważniejsze że synuś rośnie juz prawie kilo waży a jeśli chodzi o upławy to ja bez wkładki się praktycznie nie ruszam i to od początku ciazy a tylko raz lekarz stwierdził u mnie infekcje także nie martw się, w ciazy to normalne że chodzimy w mokrych majtach
Ja w nocy coraz gorzej śpię, budzę się co chwila, mam zgage, mała czasem tak kopie ze mnie budzi i doszedł do tego zespół niespokojnych nóg co w ciazy ponoć tez się zdarza. Ale często nie mogę zasnąć bo przebieram nogami. Ciągle mam wrażenie jakby jakieś mrówki mi lazily po nogach. -
A ja właśnie wróciłam ze szpitala, gdyby nie to że odmowilam przyjęcia to bym została. Pojechałam tylko dlatego że zobaczyłam plamke krwi na wkładce i możecie sobie wyobrazić co pomyślałam, do tego dokładnie ten sam tydzień ciąży w którym straciłam Martynke, wolałam się upewnić. Z Wojtusiem wszystko dobrze, łożysko się nie odkleja, rozwarcia nie ma, mam tylko skrócona szyjke do 3cm najważniejsze ze jesteśmy w domku i możemy spać spokojnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 09:02
-
Kochana, ale przeżyłaś strach i nerwy! Bardzo Ci współczuję. Dobrze, że pojechałaś- lepiej wszystko sprawdzić!
Najważniejsze, że nie stwierdzili nic złego! Co za ulga!
Serce mi zamarło jak przeczytałam, że właśnie wróciłaś ze szpitala. Jak dobrze, że z Wojtusiem wszystko dobrze!
Kiedy masz wizytę u gina? -
kehlana_miyu wrote:Jangwa, gratuluję kopniaczków
Tulisia, jestem pod wrażeniem! 5kg w miesiąc to bardzo dużo! Zdradzisz, co takiego robisz?
Ja wizytę mam 29 lipca, powinnam mieć już wtedy wyniki z poradni genetycznej, więc poszłabym z nimi i z histeroskopią, i mam nadzieję, że to zielone światło będzie Mój mąż właśnie dzisiaj po pracy zaczął urlop, więc pod koniec przyszłego tygodnia jedziemy w góry
Kierzynka, a powiedz, na tej papierowej kuli z Ikei nie zbiera się kurz? Jak ją czyścisz? Bo też się nad nią zastanawiam i te dwa pytania nie dają mi spokoju
Stosuję dietę MŻ czyli mniej żreć i DUUUUUŻO jeżdżę na rowerze.
Mama_Mai, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Mam tylko nadzieje, że to sie nie powtórzy, boje się też czy dam radę donosić Wojtka do października, szyjka jest miekka i już sie skróciła
Nastepną wizytę mam 31 lipca, ale doktor w szpitalu powiedziała ze najlepiej by bylo skonsultować sie z moją gin w poniedziałek czy nie skraca sie dalej, bo 3cm to nie jest wskazanie do założenia szwu ale 2,5 już tak. -
nick nieaktualny
-
Mama Mai ma rację- jeżeli tylko możesz to odpoczywaj. Chociaż wiem, że przy czterolatku to nie takie proste I jeżeli się da to chyba dobrze byłoby przyśpieszyć wizytę lekarską. 31 lipiec w tej sytuacji to bardzo daleko.