Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJak wiecie dzisiaj miałam USG z moja dzidzią wszystko oki, ma rączki, nóżki i wszystko na miejscu pani dr przebadała mnie bardzo dokładnie, to było moje najdłuższe usg jakie miałam, wg usg wyszedł 22 tydzień i termin na 25.12 a ja sugerowałam się cały czas terminem na 17.12 i liczyłam już 23 tyg, no ale coś koło tego, wymiary jakie wyszły z dzisiejszego badania są akurat na średniej dla tego tygodnia no i waga 440 gram, więc nie całe 0,5 kg jeszcze, i Michałek pozostał Michałkiem, wg Pani dr na 99% chłopak
kehlana_miyu, majeczka8, Mysia 15, Tulisia, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMysiu z Twojego opisu Julcia była o wiele grubej ubrana niż moja córcia w Październiku, ale to mówię wszystko zależy od pogody
KkasienikaA - na pierwsze ubranie u nas akurat dają szpitalne i kolejnego dnia po myciu daje się normalnie swoje, ale to u nas tak jest, moja córcia miała po porodzie założony kaftanik, na to cienkie śpioszki, czapeczkę i niedrapki (chociaż o niedrapkach też różnie piszą żeby nie zakładać itp)
Już kiedyś pisałam Wam że moim zdaniem nie powinno się zakładać dziecku bodów dopóki nie odpadnie kikut pępowinowy, one ściskają brzuszek i mogą urazić dziecko, a nawet dojść do odparzenia, troszkę lepsze są body rozpinane po całości i jak już planujecie zakładać body to wybierzcie te właśnie, wiem że niektórzy zakładają body za raz noworodkom, ale ja czekałam aż odpadnie kikut pępowinowy. -
Azande bardzo bardzo się ciesze ze na usg wszystko dobrze duzy juz chlopczyk z Twojego synka niech nam Michałek rośnie zdrowo :*
Ostatnio rozmawiałam z teściowa i mój mąż jak się urodził ważył 4 kg i mierzył kolo 60 cm. Jeśli mała by się wdala w tatusia to może być ciezko przy porodzie no ale damy rade choćby nie wiem co juz się nie mogę jej doczekaćlucy1983 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Truskaweczko strasznie mi przykro, że wszystko się tak pogmatwało w Twoim życiu... Jak nie urok to przemarsz wojsk Ale mam nadzieję, że szybko wyjdziecie na prostą. Bardzo się cieszę, że nas nie opuszczasz
Azande to same dobre wieści, super I gratuluję potwierdzonego syneczka Ale termin masz nieziemski U nas niestety w szpitalu zakładają to co da matka, więc nie chciałabym palnąć gafy na samym początkuTruskaweczka83 lubi tę wiadomość
-
My też już po USG, wszystko czego się Pani tknęła tą sondą było w porządku, więc kamień z serca Antoś jest ciutek (o dni dokładnie) mniejszy w każdym wymiarze, ale mnie to trochę cieszy, bo mamy większe szanse na naturalny poród Waży 1743g i nawet pokazał nam trochę buzi Łykał wody jak rybka
kehlana_miyu, Mysia 15, jangwa_maua, Truskaweczka83, majeczka8, Tulisia, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
Azande super wiesci i super ze Michalek pozostanie Michalkiem
Ja ide na usg w przyszlym tygodniu.
Truskaweczka jesli na prawde to wszystko cie tak meczy to odpusc sobie na pewien czas mysli o staraniach po prostu skup sie na sobie i corce
Lucy moze to faktycznie po opalaniu? Choc ja sie nie znam najlepiej idz do lekarza.
Kehlana kciuki zacisniete!
Truskaweczka83 lubi tę wiadomość
-
Azande w maju było wtedy potwornie zimno, a jak pech to pech mieliśmy wtedy popsute ogrzewanie w samochodzie i ledwo grzało.
Zgadzam się z Tobą, że body nie powinno ubierać się maluszkom dopóki pępuszek się nie zagoi. Ja Juli ubrałam tylko przy wyjściu ze szpitala żeby mieć pewność, że jej gdzieś kaftanik nie wyjdzie i nie będzie miała gołych plecków. -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za miłe słowa Bardzo się cieszę że wszystko dobrze z dzidzią, a kolejne usg mam za 10 tygodni, dopiero 26.10 (( tyle mnie czeka czekania
KkasieńkaA - ale super i duży już Wasz synek, kawał chłopa, my z mężem mieliśmy oboje nie całe 3 kg przy porodzie a nasza córcia 3670 gram i 56 cm -
Ja mam na stronie szpitala napisane z ciuszków dziecięcych: 5 kaftaników np typu body (56 lub 62 rozm), 3 pary śpioszków lub 3 pajacyki, 2 bawełniane czapeczki, dwie pary skarpetek. Tyle z ciuchów. Mają na trzecich zajęciach w szkole rodzenia jeszcze mówić dokładnie, ale już powiedzieli, żeby spakować osobną torebkę z 1 do pierwszego założenia.
A dopytywałam Was, bo nie chciałam, żeby mi Pani powiedziała patrząc na to co spakowałam, że co ja sobie w ogóle myślałam dając takie rzeczy dla dziecka, np że za mało...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 22:24
-
No ja właśnie tak myślałam o tym żeby spakować body na ramiączka lub z krótkim rękawkiem i do tego pajacyki. Plus oczywiście czapeczki, skarpetki i niedrapki. Ale dziewczyny tu body odradzają. A ja tak jak czytałam to dużo dziewczyn stosuje takie połączenie i teraz już sama nie wiem.
-
nick nieaktualnyJa tez chcialam od poczatku uzywac body u Wojtka w polaczeniu ze spioszkami czy spodenkami. No teraz to juz sie pogubilam a kaftanikow za duzo tez nie mam
Ja nie robie osobno 3d/4d, w czwartek mam echo serduszka i licze na chociaz krotkie nagranie z tego badania w 4d, z Majeczka dostalam plyte w tym samym gabinecie -
Azande i Kasienko- przekazujecie cudowne wiadomości bardzo się cieszę, że chłopaczki są zdrowi i że wszystko ok. No to Azande w twoim przypadku Święta będą gorące
Lucy i jak tam wysypka? Zmniejsza się coś?
Truskaweczko, decyzje, które podjęłaś na pewno nie były łatwe. Kieruj się trochę sercem, trochę głową. Mam nadzieję, że z czasem wszystko się poukłada i dzięki że mimo wszystko nas nie opuszczasz tęskniłybyśmy10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
nick nieaktualnyhey,
Dziękuję Tulisiu
Ja nie planuję dodatkowego usg 3d/4d, z córcią też nie robiłam.
Dziewczyny widzę że narobiłam zamieszania z tymi bodami, ja tylko piszę o swoim zdaniu a Wy możecie robić uważacie że będzie najlepiej dla Waszych bobasków. Może w szkole rodzenia u Kkasieńki coś będą mówić na ten temat, to nam przekaże.
Ogólnie body są bardziej wygodne i praktyczniejsze od kaftaników czy koszulek i ja bardzo dużo zakładałam córci body ale to aż odpadł ten kikut pępowinowy.
U nas w szpitalu jest ciepło, więc ja planuję wziąć ze sobą 3 takie zestawy: http://allegro.pl/komplet-spiochy-spioszki-kaftanik-56-nadruki-i5042429721.html , plus czapeczki i niedrapki. Do tego ewentualnie można nakryć kocykiem bobaska, albo zawinąć go w taki rożek. -
Jasne, że powiem Może coś będzie na 3 zajęciach, bo wtedy będzie o połogu, pobycie na oddziale z dzieckiem itd.
Mi ciocia opowiadała, że zakładała np body i do tego pajaca. Ona polecała body bo się po prostu nie ściąga dziecku na plecach i go nie uwiera. Ale też coś tam mi się kiedyś o uszy obiło, żeby uważać na pępuszek.
Ja dodatkowo nie robię, ale byliśmy na jednych targach gdzie było 4D to jeszcze gorzej było widać niż normalnie. Niedługo będą kolejne targi, też pójdziemy, bo będą robione portrety dzieci 4D, może tym razem się uda No i oczywiście za darmo