Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj, Tulisia, jak to szybko u Ciebie leci! Lada chwila i będziesz w drugim trymestrze
Mi ovufriend wyznaczył owulkę na 15dc, ale mi się wydaje, że kręci i ona była jednak później. Ciekawa jestem co wymyśli aplikacja w telefonie, ale ona wyznacza owulację dopiero po 5 dniach wyższych temperatur więc jeszcze chwilę poczekam. Strasznie bym się cieszyła jakby już w tym miesiącu udałoby mi się dołączyć do zafasolkowanych tutaj ale coś nie jestem przekonana do tego cyklu.
Mamo_Martynki, cieszę się, że skurczy brak i wszystko dobrze wygląda Dalej zaciskam kciuki, żeby Wojtuś posiedział grzecznie do lepszego terminu!Tulisia lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualny
-
kehlana_miyu Kochana trzymam mocno kciuki za ten cykl! I daj znać na kiedy Ci wyznaczyło, żebyśmy mogły odliczać do testu
Ale ja nie wiem jakie rzeczy spakować na pierwsze ubranie zaraz po urodzeniu... Pani Położna powiedziała, żeby spakować w torebkę z napisem 1 rzeczy, które mają być założone zaraz po urodzeniu... A ja nie wiem jaki rozmiar, ile, co... -
nick nieaktualnyKasia ja to chyba na takie pierwsze spakuje jakis pajac caly rozpinany albo body i spodenki i obowiazkowo czapeczke, chociaz mojej Mai w szpitalu polozne zalozyly swoja czapeczke. Jak juz bedzie ubrany to zawine w rozek zeby mial cieplutko i wydaje mi sie ze to wystarczy. Napewno biore rozmiar 56 bo u nas Wojtek ma sie urodzic przed terminem wiec nie licze na urodzenie koloska Majka wazyla 2965, mam nadzieje ze synek nie bedzie o wiele wiekszy
Doswiadczone mamy moze wy nam podpowiecie w co ubrac malucha zaraz po urodzeniu?? -
Ovufriend i moja apka w telefonie doszły do porozumienia i oba wyznaczyły owulkę na 17dc, co zdaje się też potwierdzać wynik testów owulacyjnych. Jeżeli tak było, to serduszka wypadają 2 dni przed, 1 dzień przed i 1 dzień po - szansa jest Trzymajcie kciuki za rezultat!!!
Do testowania jeszcze minimum tydzieńjangwa_maua, Tulisia, KkasienkaA, lucy1983 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
U mnie Jula gdy się urodziła dostała szpitalne ubranko. Kaftanik i była zawijana w taki rożek. Nie wolno było mieć swojego ubranka tylko pieluszki trzeba było mieć. Jula ważyła 3056 więc ubranka 56 były nawet troszkę za duże. Na wypis miałam spakowane kaftaniki, body, śpiochy i na to to takie półśpiochy- czyli takie spodenki ze stópkami- są wygodniejsze niż zwykłe spodenki, ponieważ maja taką nieobciskającą gumkę. Miałam też sweterek i kombinezonik i oczywiście czapkę. Był maj, a zimno było potwornie i padało.
Nie kupowałam dużo ubrań 56 i dobrze zrobiłam, ponieważ Jula jakoś tak szybko urosła, że okazywały się szybko za małe.
-
kehlana_miyu wrote:Ovufriend i moja apka w telefonie doszły do porozumienia i oba wyznaczyły owulkę na 17dc, co zdaje się też potwierdzać wynik testów owulacyjnych. Jeżeli tak było, to serduszka wypadają 2 dni przed, 1 dzień przed i 1 dzień po - szansa jest Trzymajcie kciuki za rezultat!!!
Do testowania jeszcze minimum tydzień
Kciuki zaciśnięte!!!! -
Mama_Mai wrote:Kehlana no jestem ciekawa tego cyklu u ciebie oby byl owocny bo swieze wiruski u nas zawsze na kogos dzialaja
Mysiu a co u ciebie?? Jak sie czujesz???
Ja nadal walczę. Ostatni cykl. Lekarz zapisał mi teraz duphaston po owulacji i mam do niego przyjść 25.08. @ powinnam dostać 29.08., ale jak to będzie z tym lekiem to nie wiem. I czy to coś pomoże- też nie wiem. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKkasieńka, widzisz, bardziej doświadczone dziewczyny ci doradziły Ja też planuję zabrać takie 2 zestawy na 56: body z długim rękawem i spodenki, albo kaftanik i śpioszki, ewentualnie cienki pajacyk bawełniany na to jeśli byłoby zimno. No i czapeczka i niedrapki. A na drogę pewnie kombinezon albo jakiś cieplejszy polarowy pajac i śpiworek albo kocyk.
Dasz radę kochana, nie stresuj się! -
nick nieaktualnyA ja mam problem.... Wczoraj wieczorem pojawiła mi się na dekolcie, szyi i rękach alergia skórna, skóra jest czerwona i mocno podrażniona. Myślałam że to od balsamu, którego użyłam rano, wzięłam wapno i miałam nadzieję, że przejdzie.... Niestety nic z tego a dziś jest jeszcze gorzej wszystko mnie swędzi i piecze, wapno nie pomaga nie wiem czy mogę coś wziąć na to czy po prostu czekać.
No i oczywiście jak na złość i gin i rodzinny na urlopie jak mieć pecha, to na całego...
Może któaś z was coś wie albo coś doradzi. Nie chcę panikować i jechać do szpitala, ale się jednak martwię -
Lucy ja też bym sprawdziła... Też miałam wysypkę, ale na brzuchu w 4 mies i poszłam do pierwszego lepszego gina i dostałam pimafucort... Po kilku dniach przeszło. Zrobili mi jeszcze próby wątrobowe, ale wyszły spoko.
Kehlana no to kciuki zaciśnięte i czekamy na test za tydzień!
Mysiu Kochana walczymy z Tobą! Ostatni już cykl? kurczaki to zaciskam wszystkie kciuki, żeby się udało!!!!
Mysia 15 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymam kciuki nadal za staraczki - za owocne starania
Ja mam dziś 13 rocznicę ślubu, jak dla nas pechową....
Mężowi popsuł się samochód, aż tak, że naprawa 2500zł - minimum
NIe da się nim jeździć, musze mu mój oddać - ja na razie nie potrzebuje go, ale gdybym potrzebowałą to muszę busem jeździć
Nie mam kasy na nic, na naprawę też nie, albo wezme 3 tyś pożyczki, albo naprawimy go dopiero w grudniu jak coś odłożymy
Ale pożyczka nie wchodzi w grę bo się zadłuże aż 8 tyś zł w sumie, wiec odpada, ja rocznie zarabiam 15000tyś, wiec to wiecej niż połowa mojej rocznej pensji
Co rok na rocznicę wyjeżdzaliśmy na 2 dni w góry - tylko w tym roku nigdzie
Nie mamy za co
Najgorsze wakacje jakie miałąm, na bezrobociu bez kasy, z długami, coraz gorzej
Dodatkowo myślę o zabezpieczeniun się przed ciążą, tabletek nie bede brała, mąż prezerwatyw nie założy, wiec pozostaje tylko stosunek przerywany, kiedy o tym myślę to mam łzy w oczach, nigdy nie myślałam,że bede się musiała zabezpieczać przed ciążą o której marzę...to chore, ale naprawdę to koniec, nie dam rady kolejny raz przeżywać poronienia, nie wytrzymuje już psychicznie starań, poza tym nie stać mnie na drugie dziecko, i to naprawdę nie stać... i mąż niby chce, ale nie przestanie pić, palić, grać, poprostu po przeanalizowaniu wszystkiego to koniec, ale z forum nie odejdę, zawsze bede podczytywać, i trzymać kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:22
-
nick nieaktualnyJak się do jutra rana nie poprawi, to wybiorę się prędzej do zastępstwa mojego gina, oni jednak lepiej się znają na tym co ciężarna może ewentualnie wziąć albo zlecą badania niż rodzinny... Ponoć loratadynę można brać na taką alergię, ale jakoś nie mam przekonania...
-
nick nieaktualnyhey
Lucy a może to do słońca jakieś podrażnienie? mi przyszła do głowy kąpiel w krochmalu czyli mące ziemniaczanej, takie kąpiele robi się dzieciom małym
Kehlana i Mysia - trzymam kciukasy bardzo bardzo mocno zaciśnięte
Truskaweczko - to szkoda z tym autem, my mieliśmy podobną historię rok temu, mężowi wyleciał sarna i pół przodu skasowane, naprawa 3 tysiące a my akurat przestaliśmy AC opłacać jak na złość
a co do starań o dzidzią to zdaj się na los, co ma być to będzieTruskaweczka83, Mysia 15 lubią tę wiadomość