X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam sobie dzisiaj progesteron. Wynik 14,50 przy normie labu dla fazy lutealnej 1,2-15,9 ng/ml. To chyba wystarczająco wysoki? Widziałam wpisy, że potrzeba ok 25, ale to chyba przy innych normach?

Tulisia lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Super wieści Tulisiu :) gratulacje prze ogromne :) Ciekawe czy u Was będzie chłopczyk czy dziewczynka :)
    No ciekawe :) ale jest mi to absolutnie bez różnicy :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Tulisia, gratulacje kochana! Banan na buzi się udziela, bo ja też mam odkąd przeczytałam Twoje nowiny! :)
    Kochana, jestem pewna i ściskam kciuki, żebyś za niedługo dzieliła się z nami takimi samymi nowinami :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Ja zrobiłam sobie dzisiaj progesteron. Wynik 14,50 przy normie labu dla fazy lutealnej 1,2-15,9 ng/ml. To chyba wystarczająco wysoki? Widziałam wpisy, że potrzeba ok 25, ale to chyba przy innych normach?
    Kochana, ja miałam taki wynik przy normie do 25, a to był ten udany cykl! Więc myślę, że u ciebie jest super! :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia kochana bardzo sie ciesze razem z Toba! :-D
    Juz za chwile genetyczne ojej tygodnie pieknie leca :-)
    Sciskam mocno i tez sie usmiecham od ucha do ucha :-D

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisiu no to super :D Oj faktycznie, dopiero co gratulowałyśmy ciąży, a tutaj już genetyczne... Ale ten czas leci! Ale świetnie, że wszystko dobrze :) A dobrze pamiętam, że na L4 jesteś już? Jak tam w ogóle się czujesz? :)

kehlana_miyu Kochana nie znam się zupełnie, bo nigdy go nie badałam... Ale Tulisi post brzmi obiecująco dla Was, więc nieustannie trzymam kciuki :)

My dziś mieliśmy drugie USG te ostatnie ważne, tym razem u mojego lekarza. Wg niego Antek waży 2089, a w pn ważył 1743 :) U niego jakoś wszystko zawsze wychodzi wyższe niż jak robimy u innych USG. No ale powiedział, że Antek będzie ważył ok 3200 do porodu i że z tego co sądzi to mi się będzie dobrze rodziło, więc postanowiłam trochę szybciej wyjechać do tego szpitala w razie porodu, bo może szybko pójść, a on taki Mały to jeszcze mi wypadnie po drodze :D :D Nagrałam sobie USG, tak jak Mama Mai :D Ale mój wstrętny telefon zacinał!!!! No jakaś pamiątka zawsze jest :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 19:59

Mysia 15, majeczka8, kehlana_miyu, Tulisia lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    Dziewczyny, a ja już po wizycie. Frędzelek rośnie - ma już prawie 3 cm, serduszko pięknie bije i w ogóle jest ok :) Za 3 tygodnie genetyczne. Cały czas mam banana na buzi :)

Kochana pamiętałam, że masz dzisiaj wizytę i trzymałam bardzo mocno kciuki!!! Mnie też się buzia cieszy gdy czytam co napisałaś :D :D :D To takie wspaniałe wiadomości! Tak bardzo się ciesze Słonce!! :D Ależ Twój Frędzelek już jest duży! I za 3 tygodnie genetyczne- ależ ten czas leci! Nie mogę wprost uwierzyć!!! Jeszcze raz gratuluję!!! :D

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka i u Ciebie wspaniałe wiadomości!! Bardzo się ciesze Kochana! Wprost w głowie mi się nie mieści, że Twój Synek już jest taki duży- pamiętam jak gratulowałyśmy pozytywnego testu, potem się martwiłyśmy Twoimi plamieniami, krwawieniami. A tutaj proszę- już 2089 waga. Gratuluje Słońce :D :D :D

Jula ważyła 3050. W szpitalu byłam ok 20-ej, a Julę urodziłam o 3.10. Więc w sumie chyba nie tak źle. Były dziewczyny, które rodziły dużo dłużej. Ale Tobie Kochana życzę dużo szybszego porodu niż mój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 21:06

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Martynki mysle ze jestes juz na etapie ze gdyby Wojtus uparl sie przyjsc na swiat to bylby wczesniakiem ale to nie problem bo w dzisiejszych czasach medycyna jest mocno rozwinieta. Powiem ci ze ja dzis tez wyladowalam w szpitalu..rano brzuch mi sie napinal (tz byl taki pospinany) no ale poszlam do pracy, tam z godzinami zaczelo sie pogarszac w porze obiadowej mialam taki bol ze stac nie moglam. Zwolnilam sie i pojechalam do szpitala, wyslali mnie na oddzial porodow na badania. Wiecie co widzialam tam mamy po porodzie z pielegniarkami i nowo narodzone dzieci jak przechodzili do innych sal! Niesamowite to bylo:) no ale mnie brzuch nadal bolal wiec zaczeli mnie badac myslac ze moze to jakies skurcze i wtedy ja sobie pomyslalam o tobie MamoMartynki ze ty przynajmniej przekroczylas 30tydz a ja jeszcze jestem ponizej 30tyg..i wystraszylam sie no ale zbadali mnie nic nie stwierdzili.. wrocilam do domu mam odpoczywac i nie stresowac sie a jesli znowu cos poczuje mam wrocic do szpitala..takze tez nie wiem o co chodzilo oby to sie wiecej nie powtorzylo..lekarze sa troche dziwni w takich sytuacjach jakby nie potrafili postawic diagnozy troche bezradni ;-)

0r13dma.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka gratuluje wizyty Antos pieknie rosnie :-D same dobre wiadomosci na naszym forum :-) :-)

0r13dma.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka odpoczywaj! Mam nadzieję, że już taki ból i napięcie Ci się nie przydarzy. Najlepiej by było żebyś troszkę odpoczęła od pracy, zrelaksowała się, ale nie wiem czy to u Ciebie możliwe. Czy możesz iść na L4? Odpoczywaj ile możesz Kochana! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 21:27

majeczka8 lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko o jejku... Czytałam Twój post z zapartym tchem, ale wytworzyłaś emocje! Dobrze, że poszłaś do szpitala i nic złego się nie dzieje... A nie możesz iść już na L4? I tak długo pracowałaś, a to już prawie 30 tydzień...

Ja dziś powiedziałam do lekarza: "no to oby się jeszcze nie pchał na ten świat", na co lekarz mi powiedział, że gdyby chciał się pchać to by po prostu się urodził, bo jest już na to gotowy. Powiedział, że oczywiście byłby wcześniakiem i lepiej niech posiedzi, ale jak coś to będzie już z nami. Też pomyślałam o Tobie Mamo Martynki jak to mówił :D

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia gratuluję :) niech kropeczka rośnie duża i zdrowa.
    Kasienka Twój synek to już duży chłopczyk, cieszę się że tak ładnie rośnie i przybiera na wadze. Ja bym chciała żeby Wojtek do porodu dociagnal do 2kg.

Kehlana czekamy z Wojtkiem na fasolkowa koleżankę lub kolegę :) Trzymamy kciuki.

A Ty Majeczka nie strasz nasz, to już chyba najwyższy czas na l4 i troszkę odpocząć i zwolnić tempo:)

Wczoraj była u mnie mama, przyjechała prosto ze sklepu żeby pokazać mi ubranka dla Wojtka, bo musiałamuzupełnić garderobę o mniejsze rzeczy. Wszystko przesliczne I takie malutkie, znalazla nawet jeden komplet w rozmiarze 44. Niby taka drobnostka, appoprawila humor, a kolejna dobra wiadomość to taka ze rozwarcie stoi w miejscu :)

Tulisia, Mysia 15, kehlana_miyu, lucy1983 lubią tę wiadomość

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kkasienko, jestem już na l4 a czuję się raz lepiej raz gorzej - jak to w ciąży, zresztą same wiecie :) Twoje wiadomości są super. I jak duży chłopaczek! Ponad 2 kg! Naprawdę się cieszę :)

Majeczko tez myślę tak jak dziewczyny, może czas zwolnić kochana? :) Oby to już się nie powtórzyło! :/

Mamo Martynki, to super że rozwarcie się nie powiększa! :) Jest szansa, że Wojtek jeszcze trochę posiedzi w maminym brzuszku :)

Dziękuję wam dziewczyny za gratulacje i miłe słowa. Bardzo dużo dla mnie znaczą :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze musze zwolnic wczoraj w szpitalu uswiadomilam to sobie i maz tez sie przerazil i juz mi zapowiedzial ...usiadz na tylku i koniec :-D
    Sytuacje mam taka.. zmienilam date urlopu na wczesniej i za miesiac zaczynam urlop macierzynski a do tego czasu jesli bede sie zle czuc bede zostawac w domu a remont jakos sie zrobi ja tam co najwyzej bede wydawac polecenia z lozka..
    Serio to mocno przezylismy wczorajsza sytuacje, musimy juz kupic wyprawke bo maz przerazil sie ze gdybym ja tam zostala to jakby on to wszystko sam kupowal..
    umowilam dzis poznym wieczorem prywatna wizyte..jestem ostatnia bedzie pozno wiec napisze wam jutro rano..spalam dobrze cala noc ale teraz po przebudzeniu brzuszek twardy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 09:15

0r13dma.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Martynki też ostatnio widziałam właśnie taki rozmiar gdzieś to taaakie maleństwo było, że aż nie mogłam wzroku oderwać :) Wojtuś teraz będzie szybko przybierał na wadze, więc ani się obejrzysz a będzie miał 2 kg :)

Majeczko to dobrze, że podjęliście taką decyzję :) Bo teraz to już taki moment, że od nas za dużo nie zależy, tylko od tego małego człowieka, którzy rządzi i dyktuje i układa nam nasze życie :) Wiesz co ja jak się budzę to zawsze mam twardy brzuch, ale któraś z dziewczyn też tak miała i pytała lekarza, to z tego co pamiętam powiedział to po prostu po spaniu i ułożeniu we śnie tak jest. A nie mówili w szpitalu, żebyś wzięła nospę jak napięcie będzie niepokojące? Bo nam powiedziała babka w szkole rodzenia, że jak się brzuch napnie i długo nie puszcza to żeby wziąć relaksującą kąpie, wziąć nospę i jak dopiero po tym nie mija to konsultować z lekarzem.

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko - obyś spokojnie doczekała urlopu i odpoczęła w domku :)

Mamo_Martynki - super wieści, każdy dzień jest na wagę złota, też ostatnio w ciucholandzie weszło mi takie maleństwo w rękę :)

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki :-)
    Kasienka poki co brzuszek mi sie spina caly dzien, lekow zadnych mi nie dali bo mowia ze trzeba odpoczac nie przemeczac sie itd a jesli dzidzius zechce przyjsc wczesniej to i tak nic nie zrobia..choc lekarz byl spokojny i na grafie sprawdzali przez pol godz bicie serca i ruchy i mowia ze jest pieknie..to ja nie wiem czy z ich punktu widzenia 7miesiac to juz wszystko ok jakby doszlo do porodu? Wiecie nie mam doswiadczenia no ale chyba lepiej jakby maly zostal w brzuszku.

czy Megi urodzila w 32tyg? Jak ona i Jagodka sie czuja??
    Mamo Martynki trzymam za was kciuki oby Wojtus zostal jeszcze w brzuszku :-)
    Teraz tak mysle ze macie racje wszystko moze sie zdazyc lepiej uwazac na siebie i dmuchac na zimne. Jestem sama sobie przykladem ;-)

0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka wypoczywaj jak najwiecej :* dobrze ze przyspieszylas sobie wolne :)

A ja pozdrawiam was z Wladyslawowa :) to taki nieplanowany urlop :) moj maz mial oplacony kurs instruktorski windsurfingu juz od ubieglego roku i okazalo sie, ze ostani kurs zaczal sie wczoraj, wiec przyjechalismy :)
    Dobrze, ze sa ze mna moje siosyry,bo meza nie bedzie cale dnie!!! Wczoraj skonczyl o 22!!! A najgorsze jest to, ze ci instruktorzy stwierdzili, ze zajecia maga sie konczyc o 17 a moga sie skonczyc i o 23!!!! A zaczynaja o 8.30 rano i nic nie mozemy sobie zaplanowac, nawet wspolnej kolacji :/

Mysia 15, kehlana_miyu, majeczka8, lucy1983 lubią tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia - gratuluję udanej wizyty ! :)

mama Martynki - dobrze, że rozwarcie już się nie powiększa :) lepiej niech Wojtek posiedzi jeszcze trochę w brzuszku :)

majeczka8 - odpoczywaj dużo i dbaj o Was ;)

Mama_Mai - takie spontany są bardzo fajne tylko szkoda, że mąż ciągle na zajęciach. Ale pewno trochę czasu i dla Ciebie znajdzie ;)

majeczka8, Tulisia lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ