X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA mi się bardzo podoba camarelo carmela i pewnie camarelo kiedyś kupie ;) a spacerowka stokke lub quinny, podobają mi się kubełkowe :)

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    hey :)
    MAmo_Martynki - myślę że skoro lekarz się zgodził żebyś wypisała się to lepiej Wam będzie w domu, zaciskaj nogi i trzymam kciukasy żeby Wojtek siedział w brzuchu jak naaaaaajdłużej :)

Mamo_Mai - to są bardzo przyjemne zakupy :)

Ja byłam z rana z córcią na basenie, ale się fajnie wymoczyłyśmy, a teraz mam roboty że hohoh bo przywiozłam od siostry dwie tony rzeczy dla Michałka, i muszę to wszystko poprać, poprasować, posegregować i jakoś ogarnąć :)
    Nie mogę się doczekać aż ja dobrnę do etapu ubranek :) to będzie rozkoszne :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa, a jak samopoczucie? Może zapytaj lekarza, co myśli o takim wyjeździe? Bo pewnie leciałabyś samolotem?

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka ja juz ze 4 wozki lubilam i bylam pewna ze kupie a potem opinie lub na zywo ogladanie i zmienilam zdanie..obecnie nie mam faworyta..
    A znajomi to mi mowia zebym sie zastanowila czy nie lepiej kupic duza gondole bo dziecko zima sie urodzi a potem fajna spacerowke osobno..no i ja chwilowo przestalam szukac wozka i czekam az mnie oswieci i zdecyduje szybko :-)

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybor wozka to chyba najtrudniejsza czesc calej wyprawki :/ ja pamietam jak szukalismy dla Majki, to szperalam w necie, czytalam opinie, ogladalam w sklepach. Ale decyzje ostatecznie podjal moj maz :) ja to bym wybierala i przebierala a on wszedl do sklepu, pokazalam mu kilka modeli i on bez namyslu mowi "bierzemy ten" ;) no i padlo na xlandera :)
    Mi sie podobaly jeszcze wozki bebecar, duze solidne i cholernie drogie...
    Ale wtedy patrzylam na inne kryteria niz w tej ciazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey
    My też jesteśmy na etapie wózka, z tym że my chcemy kupić jakiś używany i głównie patrzę na spacerówkę żeby była praktyczna bo gondoli nie będę używać za długo, poza tym mam wózek po córce i z gondolą a spacerówka nie nadaje się do niczego w nim.
    Ten Camarelo ma ładną, dużą gondolę i ogólnie jest bardzo ładny wizualnie, ale spacerówkę ma taką średnią, no ale jeśli komuś chodzi głównie o gondolę to jest super.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia - z tego co pamiętam to moja gin jest na urlopie... czuje się dobrze, ale jakoś nie do końca jestem przekonana do tego pomysłu ...jakieś mam obawy, że mogę się gorzej poczuć czy coś...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wózka to ja od kuzynki odkupuje Jedo bartatina... i planuje zainwestować w lepszą spacerówkę, bo z gondoli maluszki szybko wyrastają...

lucy1983 lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa ja tez mialam ochote gdzies poleciec oderwac sie itd ale ostatecznie zrezygnowalam.. wszystko zalezy od tego jak sie czujesz i jak bardzo chcesz tam leciec..czy to bliska kolezanka czy to spotkanie jest wazne dla ciebie? Wiesz kobiety w ciazy lataja samolotami i ja tez chetnie bym sie gdzies wybrala ale jak mowie u mnie zakonczylo sie na planach ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 10:39

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA kupiłam Jedo Fynn Memo i jestem super zadowolona :) Gondola duża 80 cm i do tego składana, do czerwca na pewno starczy, a spacerówka też jest fajna, można rozłożyć zupełnie na płasko, podnózek regulowany, budka z dodatkową osłoną i przewiewną siatką. I ma duże pompowane koła z lekką amortyzacją, co przy skrętnych kołach nie jest standardem. Był też wyposażony w folię, moskitierę, fajną torbę i podkładkę ceratową. I cena też ok jak na takiej klasy wózki :) I dostaliśmy adapter do maxi cosi za darmo :)

Ja patrzyłam też na Riko Nano, Roan Bass i Bebetto Luka. A byłam zakochana w Stokke i Teutonii, ale przekonał mnie rozsądek i trzy razy niższa cena ;) Wstawię wam fotki na fb w wolnej chwili :)

Kkasieńka my wzięlismy wózek prosto ze sklepu, więc czasem nie trzeba czekać :)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podobał NAVINGTON Caravel, ale zobaczyłam go w sklepie na żywo i już takiego wow nie było :P Jakoś w ogóle większość tych nowoczesnych wózków mi się nie podoba ...

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wsparcie :* w domu odzylam momentalnie, czuje się dobrze, żadnych dolegliwości nie mam, więc lezymy ile się da :) trochę mniej się będę udzielać, ale poczytam Was na koniec dnia żeby być na bieżąco.

lucy1983, jangwa_maua, majeczka8, KkasienkaA, kehlana_miyu, Mysia 15, Mama_Mai lubią tę wiadomość

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Martynki to super, że się dobrze czujecie :) To dawaj od czau do czasu znać jak tam, żebyśmy się nie martwiły :) I pogłaszcz Wojtusia od cioć :)

Ja rozważam poważnie 3 modele:
    1. Riko Brano (to nowszy Nano)
    http://www.sportline.riko.pl/produkty/brano-ecco/
    2. Jedno Nevo to jest nowość i trochę ciężko go kupić
    http://jedo.pl/pl/#/nevo/memo/
    3. Bebetto Torino
    http://bebetto.eu/produkt/30/torino-s-line

I za chiny nie mogę się zdecydować... :( Byłam oglądać w smyku te, że tak powiem z wyższej półki za ok 3 tys i nie rozumiem dlaczego wszystkie są takie niskie... porażka... :/

Znowu moi rodzice zakochali się w tym: http://expander.czest.pl/produkty/mondo-ecco/ ale ja wizualnie zupełnie nie mogę się do niego przekonać, mimo że opinie ma dobre...

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi chyba tym razem nie wyszło :( Właśnie zaczęłam plamić :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana a to nie za wcześnie na @? Może to plamienie implantacyjne, skoro mówiłaś, że wczoraj była implantacja to może jednak się przesunęła? Kochana, a jeżeli to faktycznie @ to jesteśmy cały czas z Tobą, czekamy na kolejny cykl i wierzymy mocno, że się uda! :)

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może tak jak KkasienkaA mówi, ze to implantacyjne... póki typowej @ nie ma szansa jest :)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Popłakałam pod prysznicem i trochę mi lepiej. Na @ trochę wcześnie, ale zawsze rozpoczyna mi się takim brązowym plamieniem i tego samego dnia albo następnego rano rozkręca się w krwawienie, więc nadziei nie mam.

Myślę, że reagowałabym lepiej na to chwilowe niepowodzenie, w końcu nie może mi się udawać za każdym razem w pierwszym cyklu starań :) gdyby nie kłopoty z pracą, które ciąża by rozwiązała. Więc jak tylko zaczynam myśleć, że się nie udało to od razu zaczynam się denerwować, co z pracą i tak się cała spirala stresu nakręca :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu - będzie dobrze, jak nie ten cykl to następny na pewno będzie Twój ! :) Tylko na spokojnie, spontanicznie i będzie dobrze :)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana tylko spokojnie :) moze jest tak jak mowi Kasia ze to tylko implantacyjne? To bylo pierwsze o czym pomyslalam czytajac twoj wpis. Ja nadal trzymam kciuki z calych sil zacisniete za zielonego kropka :*

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana, nawet jeśli teraz się nie udało, to spójrz na co innego: dwa razy zachodziłaś w ciążę i za każdym razem udawało się bardzo szybko więc tym razem też tak będzie. A że nie w pierwszym cyklu starań? No cóż, tak czasem bywa :) Wiele z nas zna ten ból, gdy wiemy że nic z tego w tym cyklu. Ale nowy cykl to nowa szansa i tego się trzymaj. :)

lucy1983, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ