X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła bardzo się cieszę, że wszystko dobrze po wizycie :)
    Co do hemoroidów to ja byłam u proktologa, ale on wtedy jeszcze nic nie widział, mimo, że ja czułam że coś jest na rzeczy. Kazał mi brać czopki Posterisan i Diosminex. Faktycznie czytałam, że to można. Diosminex zaczęłam brać niedawno, bo to jest na wzmocnienie żył, więc stwierdziłam że wybiorę, bo teraz może i są małe te hemoroidy i nie dokuczliwe, ale przy porodzie mogą wyjść większe.. Więc biorę to na wzmocnienie :) To są leki bez recepty. :)

Jangwa to ja Ci zazdroszczę! Bo mój kręgosłup nie daje rady z tymi balonami!

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kasienka. Jak coś to wykupie ten lek. U mnie sa dosyć spore i bolące ale czytałam ze najpierw można próbować polewa zimna woda. Tak wczoraj zrobiłam u dziś jakby mniej mi dokuczaly. Nie wiem czy to po tym czy nie. Zobaczę jeszcze jak nie znikną to wykupie te czopki.

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj trochę źle Ci napisałam, bo Diosminex to tabletki :) Posterisan to czopki na 10 dni :) Te czopki są właśnie raczej takie przy objawach, ja je wybrałam i już mi nie dokuczają. Ale że są nadal to mam nadzieję, że ten diosminex pomoże. Diosminex bierze się 30 dni, dlatego ja już zaczęłam, żeby zeszło mi się po porodu :) Ja widziałam jak moja ciocia po porodzie cierpiała przy hemoroidach, nie mogła do dziecka wstać z bólu, więc wolałam się zabezpieczyć, skoro już od samego ciężaru brzucha mnie dopadły. :) O zimnej wodzie nie słyszałam, ale dziękuję- jak coś wypróbuje :D

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła, fajnie że wizyta przebiegła bezproblemowo i że wszystko z wami ok :) Uświadomiłam sobie dziewczyny, że wy niedługo będziecie rodzić! Matko, ale to zleciało :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziękuję Ci bardzo Kasienka za wskazówki. Chyba masz rację żeby wziąć się za to jeszcze przed porodem bo co będzie po takim wysiłku. Moja mama też męczyła się z tym po porodzie i męczy się do tej pory. Okropienstwo takie dopadnie i o.

Tulisia no juz bardzo niedługo :) ciąża strasznie szybko mija a te tygodnie po 30 tc to mi lecą jak szalone ;) juz niebawem niunia będzie z nami :-) a Ty Tulisia juz 11 tydzień. Dopiero co wstawialas zdjęcie testu.

Tulisia lubi tę wiadomość

wff2ej284uclkyvx.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wg terminów to pszczoła Ty jesteś następna w kolejce do przywitania Maleństwa na świecie :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No według terminów to tak :-) ciekawe jak będzie w rzeczywistości, niedługo się dowiemy :-)

wff2ej284uclkyvx.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła, super że na wizycie wszystko ok :) Oj, faktycznie zleciało! Dopiero co był styczeń i pierwsze z nas zachodziły :) Żeby tylko mi i pozostałym nielicznym staraczkom udało się do Was szybko w końcu dołączyć!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey
    Ja dzisiaj miałam wizytę u mojej Pani ginekolog, u nas wszystko oki, badania w normie, tylko znowu hematokryt mam obniżony i jeszcze mam się ratować dietą chociaż i tak już uważam na te żelazo, a jak nie to leki będę brała, tętno dzidziuś miał 153, i mam skierowanie na glukozę na następną wizytę zrobić.

Z tymi stanikami to ja np miałam taki rozmiar jak w zaawansowanej ciąży więc jakiś wielkich zmian nie było, góra jeden rozmiar większa niż przed ciążą. Co do kroju to właśnie te z miękkimi miseczkami są wygodne ale ja np zawsze noszę na fiszbinach, tylko miseczka miękka, a o sportowych też słyszałam że dobrze się sprawdzają.

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pranie i prasowanie, mam dużo rzeczy od siostry. Jak już będę miała wszystko poprasowane to posegreguję te ciuszki i wtedy mniej więcej będę wiedziała czego i ile mam i co ewentualnie muszę dokupić.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej...ja jeszcze nie wzięłam się za pranie i prasowanie... Najpierw muszę posegregować te rzeczy co mam i wtedy zacznę. Jejuś, jak już bym chciała mieć wszystko przygotowane... rzeczy poukładane do komody, łóżeczko skręcone i już na swoim miejscu a dopiero w październiku to planuję zrobić ...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana jestem pewna że niebawem do nas dolaczycie :) zobaczysz, nim się obejrzysz a będziesz chodziła z brzuszkiem :-)

Azande ja też miałam obniżony hematokryt. Nie brałam żadnych leków. Trochę zmieniłam dietę ale też nie jakoś bardzo i samo się unormowalo. Mam nadzieje ze i u Ciebie tak będzie :)

wff2ej284uclkyvx.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu szybciej niż myślisz! Nie obejrzysz się a będziesz kompletować wyprawkę :D

Też patrzyłam na Tulisi suwaczek, że to już zaraz genetyczne... ale leci ten czas!

Azande mi też te wyniki skakały skakały, ale nic nie brałam, jadłam normalnie i się uspokoiło. :)

A ja kupiłam Dziedzicowi pampersy :) za małe... ehhh i musiałam lecieć wymieniać, bo kupiłam dla wcześniaków. :)

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Kasienka ja też właśnie ostatnio kupiłam paczkę pampersow jedynek :) Ale na razie jedna paczkę, mała, taka żeby do szpitala spakować bo niedługo musze się za to wziąć :) w sumie już mam wszystko do torby tylko jeszcze czekam na zamówione podkłady poporodowe

wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam dwie paczki 2-jek bo były w Lidlu w promocji :) hehehe, i też planuje kupić tylko jedną paczkę jedynek do szpitala a potem od razu dwójek będę używać, na początek kupuję Pamersa ale ogólnie z córcią głównie jechałam na Dadach z biedronki i teraz też tak planuję o ile będą Michasiowi pasować

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocia tez mi radziła przejść na 2 bo są tańsze a niewiele większe :) A Dada to też Pampers tylko produkowany dla Biedronki :) Znam mnóstwo dzieci na nich wychowanych :)

Wyśle Wam bardzo fajną stronę, myślę że warto się zapoznać :) Tutaj są akurat chusteczki, ale na stronie jest też wiele innych produktów. I okazuje się, że najdroższe- najgorsze :)
    http://www.srokao.pl/2015/06/analiza-chusteczki-nawilzane.html

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak myślicie ile 1 kupić bo juz sama nie wiem? Mam też pytanie jeśli chodzi o herbatki z liści malin. Czy zamierzacie je pić? Nam położna zalecił od 36 tc pić. Wiec to już niebawem i tak się zastanawiam. Zaszkodzić chyba nie zaszkodzą wiec może warto

wff2ej284uclkyvx.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocia mi mówiła że jedną. Ale ja kupiłam dwie, bo skoro Antek ma być taki mały to niech będą dwie, a potem przejdę na 2 :)

Oooo dobrze, że powiedziałaś o tej herbatce. Całą ciążę patrzyłam, żeby tych liści malin właśnie w składzie nie było, ale przed porodem warto. To ja zacznę ciut przed obroną w 37 tygodniu, żeby nie wywołać wilka z lasu :)

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie piłam z córcią tej herbatki, zdałam się a naturę i swój organizm, poród miałam moim zdaniem lekki i szybki i mam nadzieję że teraz też będzie taki.

Pszczoła możesz kupić dwie albo jedną to już nie ma większej różnicy, kup dwie paczki 1 jak będziesz spokojniejsza a potem 2 ki i już, dziewczyny mam wrażenie że za bardzo się stresujecie takim szczegółami jak ilość paczek pampersów czy wystarczająca ilość ciuszków. Wszystko się samo ułoży, wierzcie mi. :

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande przy pierwszym maluszku to takie szczegoly niestety sa wazne ;) nie wiemy jeszcze czego sie spodziewac, jak wyglada opieka nad maluszkiem i co tak naprawde bedzie nam potrzebne :)
    Ja juz nie pamietam jakie mam pieluszki, ale kupilam chyba 2 paczki 1, bo Maja wg usg miala sie urodzic ok 2500. Wojtus napewno bedzie wiekszy, ale pieluszki raczej sie nie zmarnuja ;)

‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ