Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Pszczoła bardzo się cieszę, że wszystko dobrze po wizycie
Co do hemoroidów to ja byłam u proktologa, ale on wtedy jeszcze nic nie widział, mimo, że ja czułam że coś jest na rzeczy. Kazał mi brać czopki Posterisan i Diosminex. Faktycznie czytałam, że to można. Diosminex zaczęłam brać niedawno, bo to jest na wzmocnienie żył, więc stwierdziłam że wybiorę, bo teraz może i są małe te hemoroidy i nie dokuczliwe, ale przy porodzie mogą wyjść większe.. Więc biorę to na wzmocnienie To są leki bez recepty.
Jangwa to ja Ci zazdroszczę! Bo mój kręgosłup nie daje rady z tymi balonami! -
Dzięki Kasienka. Jak coś to wykupie ten lek. U mnie sa dosyć spore i bolące ale czytałam ze najpierw można próbować polewa zimna woda. Tak wczoraj zrobiłam u dziś jakby mniej mi dokuczaly. Nie wiem czy to po tym czy nie. Zobaczę jeszcze jak nie znikną to wykupie te czopki.
-
Oj trochę źle Ci napisałam, bo Diosminex to tabletki Posterisan to czopki na 10 dni Te czopki są właśnie raczej takie przy objawach, ja je wybrałam i już mi nie dokuczają. Ale że są nadal to mam nadzieję, że ten diosminex pomoże. Diosminex bierze się 30 dni, dlatego ja już zaczęłam, żeby zeszło mi się po porodu Ja widziałam jak moja ciocia po porodzie cierpiała przy hemoroidach, nie mogła do dziecka wstać z bólu, więc wolałam się zabezpieczyć, skoro już od samego ciężaru brzucha mnie dopadły. O zimnej wodzie nie słyszałam, ale dziękuję- jak coś wypróbuje
-
Ok dziękuję Ci bardzo Kasienka za wskazówki. Chyba masz rację żeby wziąć się za to jeszcze przed porodem bo co będzie po takim wysiłku. Moja mama też męczyła się z tym po porodzie i męczy się do tej pory. Okropienstwo takie dopadnie i o.
Tulisia no juz bardzo niedługo ciąża strasznie szybko mija a te tygodnie po 30 tc to mi lecą jak szalone juz niebawem niunia będzie z nami a Ty Tulisia juz 11 tydzień. Dopiero co wstawialas zdjęcie testu.Tulisia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhey
Ja dzisiaj miałam wizytę u mojej Pani ginekolog, u nas wszystko oki, badania w normie, tylko znowu hematokryt mam obniżony i jeszcze mam się ratować dietą chociaż i tak już uważam na te żelazo, a jak nie to leki będę brała, tętno dzidziuś miał 153, i mam skierowanie na glukozę na następną wizytę zrobić.
Z tymi stanikami to ja np miałam taki rozmiar jak w zaawansowanej ciąży więc jakiś wielkich zmian nie było, góra jeden rozmiar większa niż przed ciążą. Co do kroju to właśnie te z miękkimi miseczkami są wygodne ale ja np zawsze noszę na fiszbinach, tylko miseczka miękka, a o sportowych też słyszałam że dobrze się sprawdzają.kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jej...ja jeszcze nie wzięłam się za pranie i prasowanie... Najpierw muszę posegregować te rzeczy co mam i wtedy zacznę. Jejuś, jak już bym chciała mieć wszystko przygotowane... rzeczy poukładane do komody, łóżeczko skręcone i już na swoim miejscu a dopiero w październiku to planuję zrobić ...
-
Kehlana jestem pewna że niebawem do nas dolaczycie zobaczysz, nim się obejrzysz a będziesz chodziła z brzuszkiem
Azande ja też miałam obniżony hematokryt. Nie brałam żadnych leków. Trochę zmieniłam dietę ale też nie jakoś bardzo i samo się unormowalo. Mam nadzieje ze i u Ciebie tak będziekehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
kehlana_miyu szybciej niż myślisz! Nie obejrzysz się a będziesz kompletować wyprawkę
Też patrzyłam na Tulisi suwaczek, że to już zaraz genetyczne... ale leci ten czas!
Azande mi też te wyniki skakały skakały, ale nic nie brałam, jadłam normalnie i się uspokoiło.
A ja kupiłam Dziedzicowi pampersy za małe... ehhh i musiałam lecieć wymieniać, bo kupiłam dla wcześniaków.kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Heh Kasienka ja też właśnie ostatnio kupiłam paczkę pampersow jedynek Ale na razie jedna paczkę, mała, taka żeby do szpitala spakować bo niedługo musze się za to wziąć w sumie już mam wszystko do torby tylko jeszcze czekam na zamówione podkłady poporodowe
-
nick nieaktualnyJa już mam dwie paczki 2-jek bo były w Lidlu w promocji hehehe, i też planuje kupić tylko jedną paczkę jedynek do szpitala a potem od razu dwójek będę używać, na początek kupuję Pamersa ale ogólnie z córcią głównie jechałam na Dadach z biedronki i teraz też tak planuję o ile będą Michasiowi pasować
-
Ciocia tez mi radziła przejść na 2 bo są tańsze a niewiele większe A Dada to też Pampers tylko produkowany dla Biedronki Znam mnóstwo dzieci na nich wychowanych
Wyśle Wam bardzo fajną stronę, myślę że warto się zapoznać Tutaj są akurat chusteczki, ale na stronie jest też wiele innych produktów. I okazuje się, że najdroższe- najgorsze
http://www.srokao.pl/2015/06/analiza-chusteczki-nawilzane.html -
To jak myślicie ile 1 kupić bo juz sama nie wiem? Mam też pytanie jeśli chodzi o herbatki z liści malin. Czy zamierzacie je pić? Nam położna zalecił od 36 tc pić. Wiec to już niebawem i tak się zastanawiam. Zaszkodzić chyba nie zaszkodzą wiec może warto
-
Ciocia mi mówiła że jedną. Ale ja kupiłam dwie, bo skoro Antek ma być taki mały to niech będą dwie, a potem przejdę na 2
Oooo dobrze, że powiedziałaś o tej herbatce. Całą ciążę patrzyłam, żeby tych liści malin właśnie w składzie nie było, ale przed porodem warto. To ja zacznę ciut przed obroną w 37 tygodniu, żeby nie wywołać wilka z lasu -
nick nieaktualnyJa nie piłam z córcią tej herbatki, zdałam się a naturę i swój organizm, poród miałam moim zdaniem lekki i szybki i mam nadzieję że teraz też będzie taki.
Pszczoła możesz kupić dwie albo jedną to już nie ma większej różnicy, kup dwie paczki 1 jak będziesz spokojniejsza a potem 2 ki i już, dziewczyny mam wrażenie że za bardzo się stresujecie takim szczegółami jak ilość paczek pampersów czy wystarczająca ilość ciuszków. Wszystko się samo ułoży, wierzcie mi. : -
nick nieaktualnyAzande przy pierwszym maluszku to takie szczegoly niestety sa wazne nie wiemy jeszcze czego sie spodziewac, jak wyglada opieka nad maluszkiem i co tak naprawde bedzie nam potrzebne
Ja juz nie pamietam jakie mam pieluszki, ale kupilam chyba 2 paczki 1, bo Maja wg usg miala sie urodzic ok 2500. Wojtus napewno bedzie wiekszy, ale pieluszki raczej sie nie zmarnuja