Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHey
Kehlana - ściskam Cię, szkoda że się nie udało, ale kolejny cykl przed Wami, a ilu to był dniowy cykl? dobrze że chociaż @ dostałaś w terminie a nie spóźniała się bo wtedy byś dodatkowo czas traciła.
My kupiliśmy ten wózek Mai Cosi Mura 4, mam nadzieję że będzie nam dobrze służył, w zestawie była ta baza isofix i nosidełko maxi cosi, z tym że u nas nie można go zamontować i dupa hehehe
Ja piorę i prasuję, może to wcześnie bo jeszcze dużo czasu do Grudnia ale ja wolę zrobić to teraz póki jest ładna pogoda na suszenie i w miarę dobrze się czuję.lucy1983 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKehlana, szkoda że się nie udało w tym cyklu , ale z mojego doświadczenia wiem, że im bardziej człowiekowi zależy i się stara tym mniej wychodzi...
Musicie po prostu wziąć na luz i się cieszyć sobą i wszystko się uda. Może już w następnym cyklu
Wiem, że się stresujesz pracą, ale jesteś młodą, zaradną i inteligentną kobietą i masz duże doświadczenie i jak nie ta praca, to inną znajdziesz... Może zacznij się rozglądać za czymś innym, uaktualnij CV itp. zawsze mieć dobrze jakiś plan B w zanadrzu, który cię trochę uspokoi i oderwie od złych myśli... -
kehlana_miyu - trzymam kciuki za kolejny cykl !
Dziewczyny, które brały duphaston.Wiecie może czy długotrwałe stosowanie jest niebezpieczne? Ja biorę cały czas od około 10 tygodnia i lekarz mi jeszcze nie odstawiła (chociaż juz powoli chce odstawić). A koleżanka mi powiedziała, że duphaston jest niebezpieczny i, że truję Małą ale chyba bez powodu lekarz nie daje duphastonu ... -
nick nieaktualnyJangwa nie panikuj na zapas, lekarz nie zapisał by Ci żadnych leków gdyby nie było to konieczne, ja brałam 10 dni na początku tej ciąży, to był 4 tydzień chyba, gorzej mnie martwi że piłam wino nie wiedząc o ciąży, nie jakoś dużo no ale lampka to też jakaś tam ilość, ale mam nadzieję że mojemu syneczkowi to nie po szkodziło.
-
kehlana_miyu trzymam więc mocno kciuki za kolejny cykl! Bardzo mi się podoba rada lucy co do plany B Faktycznie jak dobrze sobie przemyślisz wszystkie opcje i przygotujesz się na nie to będzie łatwiej. Choć ja tam wierzę, że szybciutko się Wam uda
Jangwa ja brałam dupka też bardzo długo, bo do 20 któregoś tygodnia. Też myślę, że lekarz by go nie przypisywał tak o, gdyby był szkodliwy, a zauważ że dają go już od samego początku ciąży, a to jeżeli już wtedy dziecko jest narażone na czynniki zewnętrzne. Koleżanka bardzo niedelikatna, tak straszyć ciężarną
Dziewczyny a ja mam prośbę o radę. Do porodu został niecały miesiąc, ale chcę już kupić staniki do karmienia bo mam je w wyprawce szpitalnej. Powiedzcie mi, bo słyszałam różne opinie, czy wziąć rozmiar większę miskę, czy jak? Bo np moja ciocia mówi, że nie większe, takie same jak piersi są teraz, a znowu koleżanka mówi, że jej bardzo przybrały i miała dwa rozmiary większe. Czy to zależy od predyspozycji kobiety? Nie bardzo wiem co zrobić, a szkoda mi kupić, żeby zaraz wyrzucić... -
nick nieaktualnyKasia ja tez sie zastanawiam jak to zrobic ze stanikami do karmienia niby duzo piersi mi nie urosly, bo mieszcze sie w bielizne sprzed ciazy, ale jak przyjdzie nawal mleka, piersi zrobia sie obrzmiale i bolace to cos luzniejszego bedzie super. Ale znowu za luzna bielizna nie podtrzyma odpowiednio biustu a zwisajacych do pasa piersi nie chcialabym miec
Ja za to dzis dziewczyny troche spanikowalam. Jestesmy w tym Wladyslawowie, maly mniej sie od wczoraj ruszal i od 2 dni mam tak mokre majtki, jakby mi woda ciekla... poszlam do przychodni i mowie ze chce zeby mnie gin jakis zobaczyl bo sie boje ze to moze wody plodowe sie sacza, a pani w rejestracji mowi do mnie, ze trzeba bylo do szpitala jechac. Ale w koncu sie zlitowala, gin mnie przyjal i okazalo sie, ze mam infekcje dal mi globulki na to. Z Wojtusiem za to wszystko ok, na usg tak sie ruszal ze lekarz nie mogl go pomierzyc i wg niego wazy juz praktycznie 900g, a tydzien temu wazyl tylko 630g!!! -
Kehlana tak mi przykro, że @ przyszła! Ale Kochana jesteś przecież na początku chorobowego- jeszcze macie dużo czasu na to, aby się udało zafasolkować i na pewno się uda!!! Trzymam mocno kciuki!!
-
nick nieaktualnyWitam się dziewczynki
Mamo Mai - dobrze że poszłaś do lekarza, bo teraz na wszystko trzeba uważać... a jak fajnie, że Wojtuś tak ładnie urósł duży chłopak będzie
Kkasieńka - ja też się zastanawiałam jak to będzie z tymi stanikami... Normalnie mam B, teraz noszę C/D i kupiłam teraz 2 staniki z opcją do karmienia na D. W sumie używam je też teraz bo są wygodne i nie uciskają a dobrze trzymają... Jak nie masz żadnego to może kup jeden taki co teraz by ci pasował. bo piersi przecież ci się już powiększyły i jeden o rozmiar większy, żebyś przy nawale miała luz... Do tego dochodzą jeszcze wkładki laktacyjne.... Teraz to sama nie wiem, może i 2 rozmiary większy by się przydał. Ciężki orzech do zgryzienia. Może nasze mamy pomogą?
Jangwa - zależy jak się czujesz, ja sama bym chyba się nie zdecydowała na samolot, ale w sumie przeciwskazań nie ma, dopiero po 34 tyg. nie wolno latać... -
Aaaale cisza!!!
No dobra biorę się w końcu za pranie Bo wszyscy już z przerażeniem patrzą na mój brzuch, który się strasznie opuścił... Jak tylko mnie coś zaboli to wszyscy drętwieją Chyba czas się szykować.
Ale kurcze mam jeszcze obronę pracy podyplomowej 26 września!
Ja gdzieś o tych stanikach przeczytałam, że jak się mało przytyło (ja 5 kg na razie) to trzeba od obwodu odjąć 5 cm i wziąć większą miskę niż teraz... Ale ja poproszę tą Panią w sklepie chyba, żeby wlazła ze mną do tej przebieralni i mi pomogła.. A jeszcze o laktacji będzie teraz we wtorek w szkole rodzenia to poczekam może coś powiedząWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 10:48
lucy1983 lubi tę wiadomość
-
Raczej odpuszczę sobie ten wyjazd, bo sama nie jestem w 100% do tego pomysłu przekonana.. Z resztą mój gin na urlopie do końca miesiąca a 4.09 bym miała lot i nie zdążę załatwić wizyty.
KkasienkaA - no już Ci mało czasu zostało jeszcze chwila, a ciąża donoszona i będziesz mogła rodzić i w końcu Antoś będzie z wami . Ciekawe czy zdążysz się obronić czy Synuś pokrzyżuje plany . Ja od października ostatni semestr podyplomówki i ciekawe czy jakąś prace tez będę musiała pisać (pewno tak, ale nic jeszcze nie wiem ) .. -
Dziewczyny, szkołą się nie martwcie, na pewno jakoś ogarniecie miałam koleżankę na licencjacie, która pisała egzamin (tak w ogóle napisała na 5 ) a za dwa dni urodziła syna profesor na egzaminie miał pot na twarzy bał się żeby akcja porodowa się nie rozpoczęła akurat przy nim
lucy1983 lubi tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Jangwa dobrze robisz z tym lotem Lepiej na spokojnie odpuścić, przecież kiedyś będziesz mogła lecieć już z Maluchem
No zobaczymy co Antek powie na moje plany no ja mam nadzieję, że poczeka, bo bronić się później mi się nie uśmiecha. No szczerze mówiąc to na innych kierunkach moje koleżanki nie miały pracy, tylko np egzamin że siadali wszyscy i odpowiadali. No takie różne inne formy. Ja bym wolała, bo szczerze pisanie pracy dla mnie to tylko papierologia, wiele nie wnosi... Ale cóż, no muszę ją skończyć i to najlepiej do tego weekendu
Tulisiu ja właśnie na taką reakcję ze strony komisji liczę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 11:21
Tulisia, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie te wasze suwaczki cos nie dzialaja kasia jest w 33tc, jangwa w 27, lucy w 22 i juz nie wiem ktora jest w ktorym...
Ja staniki do karmienia kupie chyba o rozmiar wieksze. A powiedzcie szukacie takich z fiszbinami czy bez? Miekkie czy usztywniane?? -
Mama Mai wszystkie tygodnie napisałaś dobrze
Ja kupię bez fiszbin bo tak mi mówi mama, która opowiadała że przez fiszbiny dostała takiego zapalenia, że szok. Jak to wspomina to ma taką minę, że aż się boję... Ja z racji tego, że biustu nie mam małego nigdy nie nosiłam bez fiszbin, czy miękkich, więc muszę chyba założyć i zobaczyć... Koleżanka mi mówiła, że znowu dla niej najlepsze były sportowe, najwygodniej i dobrze trzymały. -
nick nieaktualnyNo ja wlasnie mam dylemat, na jaki sie zdecydowac. Od kilku lat nasze tylko miekkie staniki ale z fiszbinami. W ciazy z Maja kupilam jeden stanik do karmienia bez fiszbin. Jest mieciutki super sie nosi nawet teraz w tej ciazy. Ale nie chce za czesto bez usztywnienia chodzic, bo boje sie ze mi biust obwisnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 11:35
-
Witajcie dziewczyny
Jeśli chodzi o biustonosz to ja już sobie jeden kupiłam. Tez nie wiedziałam jaki ale radzono mi wziąć o rozmiar większy. Teraz noszę G wiec kupiłam H. I jest to usztywniany. Mam zamiar kupić jeszcze zwykły bawełniany ale nigdzie nie mogę znaleźć takich rozmiarów. Na codzień będę nosić ten miękki ale jak przyjdą święta albo jakieś wyjście do ludzi to chce mieć cycki na swoim miejscu
Ja tez piore i prasuje. W zasadzie to już kończę. Jeszcze ze dwie pralki mi zostały. Trzeba się trochę ostac przy tej desce ale jakoś daje rade zaraz idę wstawiać kolejne pranie.
Ja wczoraj miałam wizytę u gina. Wszystko ok. Szyjka nadal długa i zamknięta. Zrobił mi posiew w kierunku paciorkowcow. Wynik ma być za parę dni. Kolejna wizyta za 3 tyg. Juz chyba ostatnia. Zrobię wtedy sobie usg.
Najgorsze ze dopadł mnie hemoroidy.myslalam ze uda mi się przejść ciążę bez nich a tu o także zgaga, rwa kulszowa, ból kręgosłupa itd itd i jeszcze hemoroidy. Wszystkie książkowe dolegliwości. Czasami juz chce być po no ale jeszcze miesiąc i będzie ciąża donoszona.kehlana_miyu lubi tę wiadomość