X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)

Ja juz po prywatnej wizycie lekarz sprawdzil wszystko i jest dobrze. Mam brac magnez dodatkowo, odpoczywac, przez 2tyg nie przytulac sie do meza, polezec troche i powinno byc ok. Powiedzial zeby sie nie stresowac, nie latac za duzo, na spokojnie wszystko robic bo to jest wysoka ciaza 7mies i trzeba sie oszczedzac. Wiec w nastepnym tyg do pracy nie pojde, zrelaksuje sie w domu.

U mnie pada deszcz, leze w lozku, moze poczytam bajke na glos malemu zebysmy mogli sie zrelasowac.

Milej niedzieli wszystkim! :-)

kehlana_miyu, lucy1983, Mysia 15, Tulisia lubią tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki witajcie!!! U nas są goście więc tylko na szybciutko weszłam zobaczyć co się u Was dzieje...

Majeczko, uważaj na siebie bardzo i odpoczywaj jaqk najwięcej. Ja na początku tamtego tygodnia też miałam spięty brzuch, ale porządnie odpoczęłam, leżałam o brałam magnez 2x300 mg i przeszło. Też nie brałam nospy bo tutaj takich rozkurczowych leków nie dają. Będzie dobrze tylko myśl pozytywnie i relaksuj się :)

Mamo Martynki - co u Ciebie kochana? Mam nadzieję że Wojtuś ma się dobrze a rozwarcie stoi w miejscu. Każdy dzień w środku to dzień wygrany. Oby było ich jak najwięcej :) trzymam mocno kciuki :)

Tulisia - jak się cieszę, że u twojej Fasolki wszystko dobrze i się ładnie rozwija. Buzia mi się aż cieszy :) niedługo genetyczne potem połówkowe i tak szybko to leci :)

Kkasieńka - ach jak fantastycznie że Antoś już taki spory i wszystko z nim dobrze :) na pewno jeszcze posiedzi trochę w brzuszku u mamusi :)

Kehlana - moje kciuki mocno zaciśnięte :) oby świeże wiruski od Tulisi i Anki zadziałały :)

Anka - jak samopoczucie??? Mam nadzieję że wszystko u Was dobrze :)

Mama Mai - wdychaj dużo jodu i ciesz się wakacjami ze zdrowiutkim synusiem :) ahhhh jak zazdroszczę :) dobrze że masz towarzystwo na spacerki jak mąż jest na kursie a może i on znajdzie trochę czasu dla Was :)

Mysiu - co u Ciebie??? Ostatnio cichutko u Ciebie... Jak wygląda sytuacja z powrotem do pracy???

Życzę Wam miłej niedzieli :) buziaki!

majeczka8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) super ze na wizytach wszystko dobrze! :)
    U nas zaraz się zacznie 5tc :D jeszcze 3 tyg i zobaczymy naszego kropka :)
    Czujemy się super nie mamy żadnych objawów :) jedynie brak @
    W piątek powtarzam badania mam nadzieje ze tsh juz będzie na dobrym poziomie.
    Mam pierwsza zachcianke :) zawsze lubiłam imbir marynowany z sushi a od 3 dni tak za mną chodzi ze masakra! Dobrze ze w Tesco znalazłam i zaopatrzylam się w dwa słoiczki :D różowy i biały omniomniom :) mam nadzieje ze w ciąży można go on jeść ;)
    Odstawiłam cole i inne gazowane ewentualnie 7 up szklanka. Sok pomidorowy, przeciery z owoców i warzyw, woda gazowana i niegaz z sokiem malinowo żurawinowym teraz u nas rządzą :) mogłabym jeść tonami słodkie a też raczej nie byłam cukrowa :)
    Jutro niestety do pracy :( kupiłam sobie serki wiejskie, owsianki, zrobię jakieś sałatki... myślę że dam radę ;)

Tulisia, lucy1983 lubią tę wiadomość

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka gratulacje teraz tak trzymaj zdrowa dieta i dobre samopoczucie ! :-)

anka418 lubi tę wiadomość

0r13dma.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to świetnie :) Zdrowe jedzenie to podstawa wszystkiego :) Co do imbiru to gdzieś czytałam, że nie można, ale pytałam mojego lekarza, bo na mdłości pomagała mi herbata z imbirem świeżym i powiedział, że mogę, więc popijałam sobie :) Kiedy macie wizytę? 11 czy 14? bo już mi sie zapomniało :)

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko, to super wieści! Odpoczywaj kochana ile możesz i póki możesz :)

Anka, to świetnie że samopoczucie dopisuje i cieszę się że na razie wszystko ok :) będzie tak dalej, zobaczysz! :)

majeczka8 lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy do domku :) wypisujemy się na własną prośbę, wiem że może pomyslicie że to nieodpowiedzialna decyzja, ale bardzo długo przemyślana i świadoma. Nic więcej z nami już nie zrobią, pomoc nam nie mogą, więc czekamy tylko na rozpoczęcie porodu, które może nastąpić dziś, jutro lub za tydzień. W domu będę miała komfort psychiczny i spokój, a do szpitala mamy 10 min gdyby się coś działo. Mam już dość szpitala,wysiadam psychicznie, tracę apetyt, jedyne co pozostalo to nadzieja ze Wojtek posiedzi w brzuszku jeszcze trochę. W domku będę miała moich chłopaków, swoje łóżko i myślę że będzie nam lepiej.

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama Martynki - w sumie się nie dziwie... w domu to w domu...a skoro masz tak blisko do szpitala to dobrze...w każdej chwili podjechać możecie gdyby coś się działo. Tylko dużo odpoczywaj i niech chłopaki Cie rozpieszczają :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamoMartynki jesli dobrze to przemyslalas a szpital masz blisko to faktycznie moze w domu lepiej poczujesz sie psychicznie a Wojtus grzecznie poczeka :-)
    Tylko lez w lozku nie chodz po domu bo to niewskazane. Ja dzis jestem w domku niby lepiej sid czuje ale brzuszek pobolewa czasem nie wiem moze to juz tak bedzie bo to 3 trymestr w koncu..

0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Martynki, ja myślę, że nie jest to nieodpowiedzialna decyzja. Skoro lekarze i tak nic nie mogą pomóc i nie podają żadnych specjalnych leków to leżeć i odpoczywać możesz równie dobrze w domu :) Tam na pewno będziesz mieć lepszy 'klimat' i opiekę najbliższych. Jeżeli to zadziała lepiej na twoją psychikę to popieram jak najbardziej.
    Kochana musisz teraz dbać o siebie dużo i dobrze jeść, żeby WOjtuś maksymalnie podrósł, do momentu kiedy zawita na ten świat :) Ale mam nadzieję, że jeszcze posiedzi troszkę w brzuszku u Ciebie.
    Kochana, pamiętam o Was w modlitwie! Trzymaj się Słońce!!!

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Martynki, to nie jest Twój pierwszy poród, więc wiesz czego się mniej więcej spodziewać, więc dlaczego nie... Zwłaszcza, że masz blisko do szpitala. Dbaj o siebie i Wojtusia, nie przemęczaj się w domu, żeby Wojtuś jeszcze trochę posiedział w brzuchu u mamy :) Trzymam mocno za Was kciuki! :D

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Martynki, w takim razie życzę, aby synek grzecznie posiedział jeszcze w brzuszku i dbaj o siebie! Masz być traktowana jak królowa :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo_Martynki, szpital potrafi dobić psychicznie, a Twoja psychika też jest ważna. Jeżeli masz blisko do szpitala, a w domu zajmą się Tobą odpowiednio i będziesz mogła grzecznie leżeć, to czemu nie? Ta moja koleżanka, o której Ci wcześniej pisałam, też tak zrobiła i w domu wytrzymała jeszcze z tym rozwarciem dwa tygodnie po wypisaniu się ze szpitala. Trzymamy tu wszystkie kciuki za Wojtusia!

Ja dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam test - na razie negatywny... :( Ale jest dopiero 10dpo, a zagnieżdżenie chyba było wczoraj (przynajmniej sądząc po temperaturze), więc nie tracę jeszcze zupełnie nadziei :)

KkasienkaA, majeczka8, lucy1983 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana trzymam mocno kciuki! Kiedy będziesz powtarzała test? Dawaj znać na bieżąco :D

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ambitny plan poczekać do czwartku, wtedy powinnam mieć termin @. Ale zobaczymy, jak wyjdzie :D

anka418 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana, może być za wcześnie, więc się nie poddawaj :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Martynki bdaj o siebie i malego :) w domu to w domu, teraz masz przy sobie meza to we wszystkim ci pomoze :) no i Igorek bedzie mogl sie zajmowac mamusia jak na duzego chlopca przystalo ;)

Kehlana zaciskam kciuki :*:*:* oby sie udalo :) wytrzymaj z testem chociaz do srody ;)

A ja dzis wpadlam do pepco :) kupilam Wojtkowi spodenki i bluzeczki po 9,99 :D najfajniejsza atrakcja moich wakacji to kupowanie ciuszkow dla malego :)

kehlana_miyu, lucy1983 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey :)
    MAmo_Martynki - myślę że skoro lekarz się zgodził żebyś wypisała się to lepiej Wam będzie w domu, zaciskaj nogi i trzymam kciukasy żeby Wojtek siedział w brzuchu jak naaaaaajdłużej :)

Mamo_Mai - to są bardzo przyjemne zakupy :)

Ja byłam z rana z córcią na basenie, ale się fajnie wymoczyłyśmy, a teraz mam roboty że hohoh bo przywiozłam od siostry dwie tony rzeczy dla Michałka, i muszę to wszystko poprać, poprasować, posegregować i jakoś ogarnąć :)

Tulisia, lucy1983 lubią tę wiadomość

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wpadłam w wir szukania wózka, bo okazało się, że mniej więcej miesiąc się czeka.. Kurcze czytam te opinie i czytam i stwierdzam, że nie ma dorbych wózków. Już jasna cholera mnie strzeliła z 5 razy i nadal nie wiem co mam wybrać... ehhh....

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam rozkmine... koleżanka namawia mnie aby odwiedziła ją w Danii ...i sama nie wiem czy lecieć czy nie ...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ