X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka ja też Cię podziwiam! Mój to potworny bałaganiarz! I takie pakowanie przez niego na pewno skończyłoby się u nas mega kłótnią! On nie rozumie po co coś układać porządnie gdy można to zwinąć w kłębek i wrzucić do szafy- jaka oszczędność czasu. Ja z kolei jestem pedantyczna, lubię porządek i w większości przypadków właśnie przez jego bałaganiarstwo wybuchają u nas kłótnie. Trochę się zmienił odkąd jesteśmy razem, ale to jeszcze nie to co bym chciała.
    Ale teściowa też nie ma zbyt czysto w mieszkaniu, wiec on chyba jest do bałaganu przyzwyczajony.

U nas zimno i wietrznie. Jula już złapała katar.

Szczepionek nadal nie ma- może słyszałyście w Wiadomościach o tym mówili. Dzieci urodzone w 2010 powinny być zaszczepione w maju, a szczepionek do tej pory nie ma. I nie wiadomo kiedy będą. Rząd oczywiście nie widzi w tym problemu.

Kasieńka, Majeczka, Tulisia- ja już od poniedziałku trzymam kciuki za Wasze wizyty piątkowe! Czekam na dobre wiadomości!!!

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u nas nadal brak jakiś dokuczliwych objawów :) juz niedługo wizyta serduszkowa... na samą myśl mi niedobrze i ręce się trzęsą :( co do wagi... narazie jestem na 0 ale... juz w jedna parę spodni jeansów się nie mieszcze... jak by przez biodra? Jem w zasadzie tyle samo co przed ciążą ale częściej. Jak zjem za dużą porcję to czuje ciężar na żołądku :)

Gratuluję donoszonych ciąż! Juz niedługo zobaczycie swoje bąbelki! :)

Miłego dnia :*

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu dzięki za kciuki i również trzymam za twoją :)

Mysia 15 lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Kasiu, niech mąż ładnie pakuje pod Twoim czujnym okiem ;) hehe :)

No słyszałam o tych szczepionkach ... niby kary za nie szczepienie dziecka, a sami nie potrafią zagwarantować tych szczepionek :/ Polska...

anka418 - jutro będzie na pewno piękne serduszko ! :) Trzymam mocno, mocno kciuki ...

Za wszystkie wizyty trzymam kciuki :D Ja muszę czekać jeszcze tydzień :( i mam nadzieję, że z USG a i umówię się jakoś na 31 tydzień na to 3 USG to i może jakieś 3D zdjęcie da się jeszcze zrobić twarzyczki :D

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa ja mam wizytę dopiero w poniedziałek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pakować się, pakować, zobaczycie jaka to wielka torba tego wszystkiego się uzbiera, hehehe :)

Mamo_Mai - oby szybko naprawili Wam auto, ja mieszkam na wsi i bez auta jak bez ręki.

Ja mam z moją w tym roku tylko bilans 4-latka, szczepienie dopiero za rok na 5-lat. Myję okna sobie i mam super zadanie na trening cierpliwości, rozplątywanie firanek - makaronów. Porażka :( A z dzidziusiowych spraw, zamówiłam 3 komplety do szpitala dla Michasia i czapeczki do tego. Teraz kocyki jakieś planuję kupić i pościel do łóżeczka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande nie boisz się myć okien w ciąży? Dużo osób mi mówiło żeby tego unikać :)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 - źle przeczytałam :D no tak :) ale tak czy inaczej będzie wszystko dobrze ;)

Mi kuzynka doradzi co spakować na pewno, a co ewentualnie mogą mi donieść na oddział :) więc mam nadzieję, że w mała torbę się zmieszczę :)

anka418 lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande ja tez mieszkam na wsi, do najblizszego miasteczka prawie 4 km a rowerem troche bym sie bala jechac. Niby lekarz pozwolil, ale ja nie moge sie przelamac :/
    Poza tym dokuczaja mi bole spojenia lonowego, pije wapno ale wcale nie widze poprawy...

Mysiu slyszalam o tym braku szczepionek, podobno to producent ma jakies problemy i nie jest w stanie ich dostarczac na bierzaco. Ale co maja zrobic rodzice??? Rece opadaja jak sie tego slucha....

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bałam się myć okna w ciąży- mąż mył. I bałam się jeździć rowerem ;)

Mamo Mai współczuję braku samochodu. Ja też bez samochodu sobie nie wyobrażam życia- trochę to przykre, ponieważ dawniej poruszałam się tylko autobusami i wszędzie zdążyłam i faktycznie dużo więcej książek przeczytałam niż teraz. Obecnie jadę autobusem po kilka przystanków z Julą jako atrakcja dla niej ;)

Ania wiesz, że wszystkie tutaj trzymamy kciuki za Twojego maluszka! Musi być dobrze!!!

Azande mam nadzieję, że w przyszłym roku już nie będzie problemu ze szczepionkami!

Jangwa czas do wizyty szybciutko zleci! Też bym chciała zobaczyć zdjęcia buziaczka Twojego Skarbu! :D

anka418 lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wizyta umówiona :) tak więc 23.09 na 18:00 mam USG :) oby Malutka ładnie się ułożyła i dała sobie zrobić ładne zdjęcie :)

lucy1983, anka418, Mysia 15 lubią tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie boję się, słyszałam że nie można rąk długo trzymać u góry, ale ja biorę sobie taką małą drabinkę i myję tak żeby nie podnosić rąk do góry, tak samo do firanek/zasłonek robię, na razie nie zleciałam, na szczęście nie myję ich codziennie. Kiedyś Wam pisałam że ja też straszna pedantka, muszę mieć czyściutko a nic mnie tak nie wkurza jak ślady po muchach na oknach. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze, z córcią też myłam okna i było oki. Ale nie martwcie się w Grudniu już myć nie będę. :)

anka418, Mysia 15, lucy1983 lubią tę wiadomość

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuję umyć u Antka w pokoju tylko. Mam nadzieję, że pójdzie mi to sprawnie i szybko :)chociaż tak z grubsza, bo faktycznie cały pokoik przygotować i zostawić brudne okno... :/

Kurcze a jeszcze później będą się czepiać, bo jest przecież ten cholerny kalendarz szczepień... i jeszcze wpadną na pomysł, żeby robić dzieciom więcej szczepionek na jednej wizycie. ehhh...

A ja dziś chciałam kupić staniki do karmienia, bo tylko tego mi brakuje... i nic! Wszędzie tylko z fiszbinami... A jak mówię, że potrzebuję 70 J to załamują ręce w ogóle. Nie wiem co zrobię :( :( :(

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że spokojne i nie na raz mycie okien raczej nie zaszkodzi. :) Nas teraz czeka wymiana okien w domu w trzech pomieszczeniach więc czekają mnie gruntowniejsze porządki i mycie okien będzie nieuniknione. Ale zamierzam myć jedno na dzień więc chyba mi nic nie zaszkodzi :)

Kkasienka co do staników to ja chodzę do brafitterki i ona zawsze znajdzie mi odpowiedni biustonosz. Tylko niestety mniej niż 100 zł nigdy nie kosztuje :/ ale coś za coś. Tym bardziej że mam odwrotny problem niż ty, bo biust mam mały a obwód pod nim już duży i też mi było ciężko znaleźć odpowiednią bieliznę.

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka ja kupiłam taki biustonosz http://allegro.pl/show_item.php?item=5628620956
    tylko ja rozmiar 75H. Wczoraj doszedł u jestem zadowolona z niego. Widzę że mają rozmiar do I. Może akurat taki by wystarczył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 17:37

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ciocia też mówiła, że jej koleżanki zamawiały przez allegro, ale dziś przymierzałam jeden, niby rozmiar idealny, ale tak mnie cisnęły ramiączka i obszycia misek, że czuła się jakbym miała tego pajączka ściągającego na plecach :(
    Jutro jadę do ZUS-u wyjaśnić parę spraw, a obok jest jakiś sklep z brafittingiem, więc sprawdzę.

A jak nie to chyba zaryzykuję te allegro... Bo tych fiszbin się trochę boje, wszyscy mnie nastraszyli, że krzywdę można sobie przez nie zrobić :(

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawialam tez przez internet staniki do karmienia i bylam zadowolona. Ja nosze teraz 70F, ale zaczyna robic sie za maly i trzeba bedzie wymienic :/

Nie wiem jak to jest karmic piersia, ale dopoki mialam laktacje to normalnie nosilam staniki z fiszbinami. Jak piersi robily sie troche bardziej nabrzmiale to zakladalam bez fiszbin. Ale teraz jak pojawi sie nawal to mozliwe ze lepszy bedzie ten drugi. Sama nie wiem ile sztuk kupowac tej bielizny, do najtanszych te staniki nie naleza, a jak juz mam kupowac i uzywac ich do konca laktacji to chce wybrac jakies ladne kolorowe, a nie takie zwykle biale szmaciaki....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 18:16

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jakiś z fiszbinami na pewno planuję kupić, na wielkie wyjścia, bo cycków na stole nie będę opierała :D :D :D
    Ale np moja mama od fiszbin dostała ostrego zapalenia, więc wolę nie ryzykować. A z resztą w tych stanikach chodzi się non stop i śpi także, więc powinny być dobrze dobrane. Z grawitacją nie ma żartów :D

Ja na razie chciałam tylko dwa kupić np czarny i biały, zobaczę czy mi podpasują i jak coś to zawsze mogę dokupić. :)

lucy1983, Mama_Mai lubią tę wiadomość

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy macie duże cycki :P hehe :P mi nic się nie ruszyło :( chociaż sprawdziłam to jak w grudniu kupowałam staniki w triumphie to o dziwo wyszło 75E :P a mam wrażenie, że mam jakieś większe C ewentualnie małe D. Ale pewno co producent to inaczej wychodzi :P z resztą jak schudłam to i cycki się zmniejszyły, bo teraz jakby trochę za duże te staniki były ...

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruszam z 65/70 B :p

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ