X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Kasieńka gratuluje piąteczki super :) teraz rozdział pewien masz zamknięty

Lucy wszystkiego Najlepszego z okazji 1 pierwszej rocznicy ślubu :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :) Ja jeszcze się nie umówiłam na wizytę ale planuje dzisiaj tam zadzwonić, bo dzisiaj mam 5t2d a na wizytę pewnie z 2 tyg będę czekała :)
    Idę do innego gina bo z tego nie byłam zadowolona, ani ze szpitala w którym urodziła Wiktorię, kiedyś twierdziłam że nie ważne w którym szpitalu się rodzi a dziś wiem że gdyby przy moim pierwszym pobycie w szpitalu zareagowali że ilość wód mi się zmniejsza i nie wypuścili mnie po paru dniach Wiki mogłaby żyć i nie wrócę tam :(

Wybrałam lekarza z Żor, nie wiem czy będzie lepszy czy nie ale spróbuje, on pracuje w Szpitalu w Rudzie Sl. a tam parę moich koleżanek urodziło - szczęśliwie także zobaczymy :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey ho, witam się poniedziałkowo i w nowym tygodniu :)

KkasienkaA - gratuluję, teraz ,,tylko" czekanie na narodziny synka Wam zostało :)

Lucy - gratuluję rocznicy i Majeczce też przy okazji :)

Monila - trzyma kciuki za udaną wizytę, ale na pewno będzie wszystko oki, daj znać na kiedy uda Ci się umówić

u nas wszystko po staremu, nie wiem czy schudłam czy co ale mam wrażenie że brzuch mi się zmniejszył, waga powoli idzie w górę, już mam 6 kg na plusie :( Mały się kręci cały czas więc jestem o niego spokojna i odliczam dni do 21.09. :)

monilia84, Tulisia, lucy1983 lubią tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka8 - teoretycznie szansa na zamieszkanie by była. Wiadomo, że kokosów by nie było, ale skromnie i z pomocą moich rodziców dalibyśmy radę... ale jakoś widocznie mu nie zależy, bo do tego nie dąży ... a ja naciskać nie będę.

Ja już nie mogę się też doczekać wizyty... mam nadzieję , że USG mi zrobi ...
    U mnie powoli waga też w górę . Wyrównałam wagę z przed ciąży więc jestem na 0 tak jakby :P

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jnagwa zazdroszcze wagi :) ja przytylam juz prawie 6kg :/ probuje sie ograniczac, ale jak siostry zjezdzaja sie w domu to zawsze jemy jakas pizze, frytki czy inne tego typu pysznosci i waga leci w gore jak szalona :D

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to co prawda jestem dopiero w 12 tyg, ale odkąd się dowiedziałam że jestem w ciąży to schudłam 3,5 kg :) Cieszy mnie to bo sporo ważę, a przecież dużo czasu przede mną :)

U nas leje deszcz i bardzo dobrze. Gospodarze podejrzewam wznoszą oczy ku niebu i dziękują Bogu :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuś Tulisia, ale czas szybko leci :) już 12 tydzień :) no ja też chudłam na początku,a szczególnie po pobycie w szpitalu i przebojach z żołądkiem. Więc dopiero jak na razie zrównałam się z wagą. Mam nadzieję, że dużo kilogramów mi już nie przybędzie :P

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie poniedziałkowo :)

Dziękuję pięknie za Wasze życzenia :) Wielkiego świętowania nie było, bo mąż wczoraj cały dzień w pracy :( ale w sobotę było miło :)

U mnie też 5 kg na plusie, choć staram sięnie objadać za wiele i ruszać, no ale z moimi skłonnościami do tycia, to nic dziwnego... Zrzucać będziemy po ;)

Ja dzisiaj w domu, robię 'home office' ale jakoś mi nie idzie... Plecy bolą, gardło drapie... Mąż się przeziębił i mam nadzieję, że mi nic nie sprzedał w nocy :( Na razie piję dużo herbaty bo u nas chłodnawo, choć od jutra ma być znowu 20 stopni... Zobaczymy ;)

Miłego dnia dziewczynki :)

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa rozumiem ze nie chcesz naciskac ale moze jak zostanie ojcem to zmieni poglady i bedzie chcial z wami zamieszkac :-)

Dziewczyny ja przytylam 12kg ..wy przy mnie jestescie pewnie jak modelki :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 22:58

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ja 11 kg wiec tez jak czytam dziewczyny to szacuneczek ;) ale szczerze mówiąc ja sobie tak założyłam na początku ciazy że jak 15 czy 16 kg przytyje to będzie ok, oby nie 30 ;)
    U mnie dzisiaj dziwne skurcze. Zaczęły się popołudniu i co raz mnie łapią tak ze się wyprostować nie mogę. Zobaczymy co to dalej będzie ale najprawdopodobniej to dalej te przepowiadajce tylko mocniejsze. Jutro pakuje torbe nie ma bata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 23:26

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła, to ty jeszcze nie spakowana? :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie, bo kilka dni byłam u mamy i tak wyszło ale dziś juz torba będzie stała zwarta i gotowa ;)

wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey

Pszczoła u Ciebie to już ciąża donoszona, fajnie Ci :) Powodzenia przy pakowaniu, to niezła operacja logistyczna i pokaż koniecznie mężowi co i jak żeby potem wiedział. :)

U nas mega jesienna pogoda i to tak w tej Polsce albo upały 30 stopni i susza albo deszcze i zimno.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka8 - no zobaczymy jak będzie jak już Maleństwo na świecie się pojawi ...

Po niektórych nawet nie widać tych 12 czy 15 kg :) ja planowałam przytyć tak do 10 kg :P

U mnie pogoda też niemiła :( zimno, deszczowo ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 09:36

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaże mężowi :) przy nim będę się pakować żeby potem wiedział co i jak :)
    A z pogoda to właśnie tak jest. Albo upał albo leje i zimno. Dlaczego nie może być tak np 23 stopni :)

wff2ej284uclkyvx.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 - i jak, torba spakowana? :)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe nie ;) czekam na męża jak wróci z pracy i będziemy pakować razem :)

jangwa_maua lubi tę wiadomość

wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia kochane :)

U mnie dzis zimno i mgliscie na dworze. Samochod nadal w naprawie, jestem uziemiona w domu, nawet do Majki nie mam jak jechac... czasem pozyczymy samochod od rodzicow, ale to dla mnie okropne, ze nie moge odwiedzac corci tak czesto jak bym chciala :(

A dzis rano na znalazlam 1 ciazowy rozstep na biodrze, jest jeszcze malutki, ale urosnie. Mam nadzieje, ze na tym 1 sie skonczy ;)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny :)

Jeszcze raz bardzo dziękuję za wszelkie gratulacje :)

Ja też się przymierzam do torby, tylko my się umówiliśmy, że ja popakuje paczuszki, podpiszę wszystko (np pierwsze ubranko, czy pierwsza moja kąpiel), wszystko przygotuje, a mąż spakuje, ja popatrzę. Jest mega przejęty tą funkcją :D

Mama Mai, a ja pierdoła ostatnio ciągle zapominam wkładu do znicza, żeby zajechać na cmentarz. Kurde... Ale mi teraz przypomniałaś to zaraz spakuje, bo jadę kupić staniki i do Ikei po parę pierdół.
    Współczuję Ci bardzo braku samochodu, bo ja wiem, że to wygodne, bo niby autobusy mam, ale nie wyobrażam sobie teraz życia bez mojego samochodziku... Albo w ogóle jakiegoś. Ale też np zdaję sobie sprawę, że duuużo więcej czytałam jeżdżąc autobusami, bo po prostu miałam na to czas :/

Ja już przeciery pomidorowe zrobiłam, oczywiście jak to ja tak poparzyłam rękę, że mi skóra zeszła... Mam nadzieję, że to serio bujdy i Antek blizny nie będzie miał! Popsiukałam tym octaniseptem, który kazali w szkole rodzenia kupić i stwierdzam, że się w nim zakochałam! Cudowny środek! Natychmiast zniknął ból i pieczenie i do tego ślicznie się goi :)

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia podziwiam, ze dajesz mezowi spakowac torbe :) moj maz to wszystko by wrzucil tak, ze musialabym zabrac ze 3 torby :D jemu to nie robi roznicy jak to jest ulozone, a ja w tej kwestii jestem pedantka ;)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kochana ja mu na to nie pozwolę! Mój zdecydowanie też taki jest, mimo że ma lepszy zmysł przestrzenny. Nie po to stałam tyle godzin i prasowałam :D Będę siedziała z boku i moim perfekcyjnym okiem doglądała :D

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ