Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTulisiu rozumiem twojego meza, ale wydaje mi sie, ze w tej pierwszej czesci porodu powinien brac udzial. Pomoze ci w liczeniu skurczy, a przeciez nie musi sie do ciebie dotykac czy sie do ciebie odzywac. Moj tak wlasnie robil, siedzial z kompem na kolanach, nie zblizal sie do mnie bo wiedzial, ze moglby za to oberwac mimo wszystko sama jego obecnosc mi tak strasznie pomogla, a i wolal polozne jak cos sie dzialo.
Oczywiscie decyzja jest wasza ale na taki kompromis moglby sie zgodzic -
Ja po wizycie... oczywiście znów mi nie zrobiła USG ech... ale wszystko dobrze, wyniki lepsze niż ostatnio. Pobrała mi wymaz na te paciorkowce i zobaczymy jaki wynik będzie. Ogólnie lekarz i położna stwierdziły, że dobrze w ciąży chodzę, bo żadnych żylaków, puchnięć itd
-
nick nieaktualnyJangwa ciesze sie, ze wyniki sa dobre. Szkoda, ze nie udalo sie malutkiej podejrzec. Dobrze ze poszlas na te targi ostatnio:)
A moj Wojtus sie jakis taki leniwy zrobil ostatnio. Kopie, rusza sie ale tylko wtedy, kiedy ma na to ochote. Juz sie boje, jak to bedzie, jak zacznie ten swoj charakterek testowac na mnie niby ma "stale" pory pobudek ale nimi tez nie zawsze sie przejmuje -
No całe szczęście, że na tych targach byłam.
Maja ma różne dni...raz leniwo i mało co się rusza, a czasami tak brzuch mi się wypycha , że doliny i pagórki same widać ostatnio jak mnie podbrzusze pobolewało to delikatnie "podnosiłam" brzuch do góry, tak mnie okopała,że hohoh nie spodobało jej się, a za chwilę czkawkę miała. Śmiałam się, że się dziewczyna zdenerwowała, że aż czkawki dostałaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 12:49
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas niby jest napisane że od 32 tyg co dwa tygodnie wizyta, a od 36 co tydzień, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.
Mamo_Mai - kiedy masz teraz wizytę? ja mam w Czwartek za tydzień, ale to sama wizyta bez usg, no ale powie mi jak szyjka, zobaczymy jak badania wyszły i posłuchamy serduszka. Usg mam już 26.10, więc niedługo. Dzisiaj rano miałam skurcze to chyba te B-H, ale nie długo jakieś 2-3.
Jangwa - a Ty masz już skurcze przepowiadające?
Kehlana - jak kiedy zaczynasz nową pracę?
Dzisiaj przygotowałam komodę dla Małego, córcia ponosiła wszystkie ubranka i inne rzeczy a ja je poukładałam. Rzeczy do szpitala mam już w jednym miejscy, schowane do półki, w razie czego tylko je wrzucę do torby i gotowe. -
nick nieaktualnyAzande wizyte mam juz srode poprosze lekarza, zeby pomierzyl Wojtka bo sie martwie, ze ostatnio byl taki malutki.
U mnie od kilku dni coraz czesciej pojawiaja sie twardnienia brzucha. Dzis to wogole mialam okropny dzien bylam kompletnie nie do zycia, przelezalam w lozku calutki dzien. W poludnie poczulam jakis dziwny niby bol w dole brzucha, wzielam nospe i przeszlo. Wydaje mi sie ze to Wojtek tam cos ucisnal, ale zapobiegawczo nospa nie zaszkodzi. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Azande - ja żadnych skurczów nie czuję czasem brzuch się napnie, ale nie jest to jakieś mocne... ostatnio bardziej boli mnie krzyż i coś czuję, że podczas porodu bóle krzyżowe mnie nie ominą
Mama_Mai - to się pobawisz na weselu fajnie a do północy na pewno wytrzymasz -
nick nieaktualnyHey
U mnie znowu dzisiaj rano skurcze B-H, podobno w drugiej ciąży są bardzie odczuwalne, ale tak jak wczoraj, chwilę tylko trwały i przeszło.
Dzisiaj rano tak fajnie czułam Michasia, przebudziłam się gdy mąż wstawał i położyłam się na plecach i poczułam takie dwie kulki jak mi się przesuwają w te i z powrotem po brzuchu, to pewnie były stópki albo kolanka.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAzande u mnie do grudniowego terminu zostalo tylko 50 dni
Moj Wojtek tak fajnie przesuwa lapkami juz od 2-3tygodni super uczucie i widok
Mi wczoraj wieczorem bardzo twardnial brzuch, doslownie co chwilke, a miedzy twardnieniami jeszcze maly sie mocno ruszal chyba sobie juz cwiczy porod -
Azande wrote:
Kehlana - jak kiedy zaczynasz nową pracę?
W poniedziałek zamierzam pogadać z managerem o tym, czekam na zrobienie testu Jeżeli jedna kreska, to spróbuję tak ustawić, żeby zacząć pracę 9 listopada, jeżeli dwie... no cóż, wtedy będę kombinować
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualny
-
kehlana - mam nadzieję, że będzie zielony finał czekamy na kolejną fasolke
Mi pozostało 39 dni ... ojjj...malutko a ja daleko w polu ale dziś zacznę ogarniać ten bałagan po malowaniu i powoli zacznę pranie i prasowanie... po drodze torbe jeszcze spakuje -
nick nieaktualny
-
kehlana_miyu wrote:W poniedziałek zamierzam pogadać z managerem o tym, czekam na zrobienie testu Jeżeli jedna kreska, to spróbuję tak ustawić, żeby zacząć pracę 9 listopada, jeżeli dwie... no cóż, wtedy będę kombinować
Kochana trzymam kciuki za Zielonego Kropka!!!