X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dziś termin i na razie cisza ... :D ale do 23:59 ma czas aby w terminie się pojawić :D hehe :)

pszczoła - może i znak :) zobaczymy ;)

Mysia 15, lucy1983 lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa - trzymamy wszystkie kciuki za Was, a dzisiaj to termin z OM? Jaki masz termin z pierwszego USG?

A ja spakowalam torbę do szpitala, miałam to zrobić 1.12 ale zrobilam dziś :)

Mysia 15, Tulisia lubią tę wiadomość

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa czekamy z zapartym tchem!!!

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande Ty też już masz bliziutko do godziny Zero! Ależ ten czas leci!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilko Kochana na pewno będzie tym razem dobrze. Musi być! I nasze córeczki będą mieć ziemskie rodzeństwo!
    O której masz wizytę?

monilia84 lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziałam wczoraj Julii, że będzie mieć braciszka. Bardzo się ucieszyła, tylko wieczorem zadała mi pytanie, które mnie powaliło: "Mamusiu a co zrobimy jeżeli braciszek tez będzie chciał zostać w niebie?".

Z całych sił wierzę, że Bogu wystarczy już jeden Aniołek Majeczka i nie będzie potrzebował kolejnego. Że ten Maluszek zamieszka z nami na ziemi.

Ale takie rozmowy są bardzo trudne.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Mysiu :( zacznę zaraz płakać. Z Julki przecież taka mała istotka, a potrafi ubrać w słowa to co my dorośli boimy się powiedzieć na głos. Kochana, tym razem musi być dobrze, po prostu musi! Przytulam was bardzo mocno! :*

Mysia 15 lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande widze ze jestes super zorganizowana :-)
    ja tak srednio bylam przygotowana ale najwazniejsze sprawy mialam ogarniete..wszyscy w szpitalu mnie pytali a to twoje pierwsze dziecko? Ja ze tak..a oni a to dlatego wszystko nowe jest dla ciebie i stresujesz sie przy drugim bedziesz bardziej zrelaksowana ;-P

jakkolwiek to rozumiec mysle ze przy drugim dziecku ma sie juz spore doswiadczenie choc pewnie tak samo czlowiek sie martwi o dziecko i wogole o caloksztalt ;-)

Jangwa mysle ze urodzisz kilka dni po terminie..tak mi sie przynajmniej wydaje ;-)

Moj synus pol nocy nie spal plakal marudzil ..nie wiem czy to kolka ale spinal sie jakby kupe chcial zrobic wiec nie wiem zatwardzenue? Teraz spi slodko a ja ogarniam rzeczy wokol..
    brakuje mi czasu teraz to dzien jest za krotki :-D

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko, oby u twojego synka to był jednorazowy incydent. Jestem niedoświadczona jako matka, ale tak mi się zdaje że jeśli dzidziuś w miarę spokojnie prześpi noc, to nawet jak w dzień dokazuje to nie jest źle. Tak to sobie wyobrażam - te noc jako odpoczynek i odfolgę :) choć mogę się mylić :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Mysiu az mnie ciarki przeszly..dzieci sa bardzo madre i rozumieja wiecej niz nam sie wydaje..
    Trudne pytania trudne odpowiedzi...tak jak Tulisia mowi dziecko powie glosno to o czym my tez moze myslimy ale trzymamy to gleboko w sobie..
    sciskam Ciebie i Julke mocno! Bedzie dobrze! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 11:18

0r13dma.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisiu troche rozmawiam z kuzynka ona ma doswiadczenie i mowi ze to moga byc kolki ale pewnosci nie ma..mam nadzieje ze tak nie bedzie czesto bo nie spac w nocy i dziecko placze to jest ciezko.. tez chce sie plakac :-(
    czytalam o kolkach i niby one dziecku krzydy nie robia i mijaja po kilku miesiacach..
    ale patrz jak ci maluszek placze okrutnie bo go boli brzuszek..rece opadaja..

0r13dma.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś termin wg OM. Z pierwszego USG nic mi lekarz nie mówił o terminie, a tylko nastraszył ... Ale na jutro mam termin z USG III trymestru, na kolejny dzień z genetycznego, a z połówkowego na 2.12 :P

Ojej, na pewno ciężko patrzeć jak Maluszek męczy się z bólem brzuszka :(

Mysiu- tym razem Julia będzie miała braciszka na ziemi. Będzie silny i zdrowy :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Monilko Kochana na pewno będzie tym razem dobrze. Musi być! I nasze córeczki będą mieć ziemskie rodzeństwo!
    O której masz wizytę?

Mysiu wizyta czwartek godz.15:00 czyli praktycznie po pracy :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Klaudii planujemy powiedzieć w czwartek jeśli wszystko będzie ok :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno będzie wszystko dobrze!!! Już trzymam kciuki od wczoraj!

monilia84 lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kochane dziewczynki, bedzie wszystko dobrze! :* Julcia i Klaudusia juz niedługo będą miały zdrowe rodzeństwo na ziemi :) teraz już nie ma innej opcji. Limit nieszczęść wyczerpany. Czekamy na zdrowe kochane maleństwa :)

U mnie Kornelka tez miewa wieczory i noce gdzie płacze a wręcz piszczy, spina się, nawet przy piersi się kręci, macha nóżkami i płacze. Wtedy zginam jej nozki i przyciskam do brzuszka i masuje brzuch okreznymi ruchami. Czesto pomaga i malutka robi kupke. Rozmawiałam z położną i mówiła ze to raczej nie kolka bo przy kolce to powtarza się co wieczór i dziecko nie może się uspokoić tylko płacze przez kilka godzin. A u mnie taka ciężka noc zdarza się co jakiś czas. A tak ogólnie to ladnie śpi. Zasypia zazwyczaj kolo 23-24 i śpi do jakiejś 6 z jedną pobudka na amu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 13:10

monilia84, Mysia 15, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero był początek roku i wątek nowy a teraz co chwila rodzi się kolejne maleństwo :)

Tulisia, majeczka8, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka u Ciebie termin też tuż tuż, prawda? Wszystko przygotowane? Jak się czujesz???

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa - szkoda że nie udało się urodzić przed terminem, ale z tych dat co piszesz to myślę że najpóźniej za 4 dni urodzisz. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko na pewno świetnie dajesz sobie radę :) a to że taki maluch nie przesypia całych nocy to chyba normalne moim zdaniem... Bo i nakarmić trzeba i przewinąć... No i taki maluch nie ma jeszcze za bardzo wyczucia czasu czy to dzień czy noc. Jeśli chodzi o te bóle brzuszka, spinanie czy kolki to nam położna też dawała takie rady jak mówi Pszczoła: ręcznik zwinięty w rulon podłożyć pod nóżki żeby były blisko brzuszka, tak jak w brzuszku u mamy, wtedy się tak brzuszek nie napina... Można też nóżkami robić rowerek blisko brzuszka i masować. No i też ogrzewanie poduszeczkami z pestkami może ciś pomóc i kładzenie na brzuszku. Możesz coś niecoś popróbować ;) Nie mówiąc już o jakichś kropelkach czy czopkach jak carum carvi...

‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ