Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Truskaweczka wiem, że dziewczyny stosują Multi-gyn i pisały, że pomaga. Można jeszcze rumianek. Co jeszcze można stosować nie pamiętam w tym momencie jestem potwornie zmęczona. Ale może ten żel pomoże? W ciąży bardzo często są jakieś infekcję- ja leczę już trzecią Dodatkowo biorę luteinę i przez to ciągle coś się do mnie przyplątuje.
Truskaweczko nie zamartwiaj się tak. Wierze, że będzie u Ciebie dobrze i Dzidzia ładnie rośnie! -
Truskaweczko ja ratowalam sie tym multiginem i provag doustnie przeszlo ale wrócilo po czasie i lekarz dał mi nystatyne. Na razie mam spokoj ale w ciazy infekcje to norma.
Spróbuj tego multi zalagodzi Ci dolegliwosci
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Dziewczyny gratuluję wizyt Wspaniale czyta się takie dobre wieści
Truskaweczko tak- Muli-gyn. Kosztuje ok 40 zł i jest super No i bez recepty. Na receptę polecam jeszcze pimafucin. Ja niestety miałam co chwila infekcję Chyba tantum rosa też może przynieść ulgę, ale ja to poznałam dopiero po porodzie
My niestety nie dostaliśmy się dziś do neurologa, bo musiała Pani wziąć awaryjny urlop Ale wczoraj byliśmy na badaniu dna oka i wszystko super Ale Antek płakał i ja płakałam z nim! Masakra, takie rozpórki w oczkach dobrze, że nie bolało... Zdecydowaliśmy się zrobić te badanie z moczu, które miało być drogie, ale rozstrzygnie, czy Antek chorował czy nie. Więc jutro będziemy rano łapać siuśki
Dziewczyny jak macie możliwość to pod koniec ciąży zbadajcie jeszcze raz toxo i cytomegalię!!!! Dobrze radzę... to co my teraz przechodzimy to masakra!!! Ciągle lekarze (oczywiście wszędzie płacimy, mąż liczył że już z tysiaka poszło na to) i wykluczamy wszystko. A gdybym miała badaną tą cytomegalię i na początki i na końcu ciąży to by tego nie było. Toxo faktycznie miałam kilka razy badane w ciąży i na koniec też. Z resztą teraz się dowiedziałam, że jest zalecenie badania kilka razy, ale cholera gdybym wiedziała... -
nick nieaktualnyMysiu, Monilia gratulacje tak się cieszę, ze wasze chłopaki tak pięknie i zdrowo rosną
My wczoraj byliśmy na wizycie u neonatologa. U Wojtusia wszystko jak należy i wazy juz 4100 moja gadułka rosnie w oczach
Pytalam się pani doktor o szczepienia. Powiedziała ze oczywiście skojarzone i najlepiej 6w1 zrobic, bo są najbezpieczniejsze i maja najlepszy, najbezpieczniejszy sklad. Chyba się w końcu na ta opcje zdecydujemy. A po 6 miesiącu rota i pneumokoki, tak nam pediatra zalecila.Mysia 15, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
Mysiu tak bardzo się cieszę że z synusiem jest wszystko dobrze i że zdrowo rośnie To naprawdę wspaniałe wiadomości. Dobry Bóg czuwa, abyście te Święta przeżyli w spokoju, choć wiem że pamięć o Majeczce na pewno będzie wracać. Choć jestem pewna że ona opiekuje się z góry swoim rodzeństwem i wstawia się za nimi. Kochana jeszcze raz gratulacje, niech chłopaczek wam rośnie
Truskaweczko ja tez stosowałam Multi -gyn acti gel. A gdy objawy się złagodziły to potem lactovaginal. Choć u mnie są to lekarstwa tylko na przeczekanie do wizyty. Zawsze paskudztwo wraca. A lekarz właśnie przepisuje mi nystatynę.
Kkasienko, uff to dobrze że badanie wyszło dobrze. I współczuję ci płaczu Antosia. dla każdej matki płacz dziecka, szczególnie taki u lekarza, rozdziera serce. Powodzenia życzę w łapaniu siusiu Może być wesoło. Znając życie i dzieci siusiu będzie wszędzie tylko nie w kubeczku
Mamo Mai, no to Wojtuś rośnie jak na drożdżach! Rety już ponad 4 kg! A taka kruszynka się urodziła Wycałuj go ode mnie
A u mnie świątecznych przygotowań ciąg dalszy. W poniedziałek ugotowałam bigos, wczoraj posmażyłam kotlety, a dziś biorę się za cista i ogarnięcie domu. Miłego dnia wam życzę!Mysia 15, lucy1983 lubią tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Dla mojego ukochanego Aniołka- Majeczki [*].
"Kiedy znów się spotkamy córciu,
po drugiej stronie tam,
opowiem Ci bajeczkę,
ramiona swoje dam.
Cichutko coś zanucę
i w czółko buzi dam.
Hen, hen wzlecimy razem,
tak dobrze będzie nam.
A gdy już noc nadejdzie
do snu utulę Ciebie.
Mamusiu - powiesz do mnie:
Jak dobrze jest nam w niebie."
Kiedyś córeczko się spotkamy i przytulę Cię bardzo mocno- czekaj na mamusię Skarbie.
Bardzo Cię kocham Aniołkulucy1983, monilia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMysiu jestem z Tobą w ten smutny dla Was bardzo dzień, oby Julka i synek pod serduszkiem pomogły Ci jakoś przeżyć tą smutną rocznicę
Truskaweczko ja nie miałam na szczęście infekcji ale jak mnie coś brało i czułam się podejrzanie to właśnie używałam Tantum Rosa do mycia.
Piszę tylko tak na szybko bo czasu brak, u nas cisza i spokój, jedziemy teraz na kontrolne ktg do szpitala, a potem jeszcze zakupy .Mysia 15 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mysiu, domyślam się że serce ci pęka na wspomnienie dnia sprzed roku, ale jestem pewna, że Majeczce jest w niebie cudownie i czas jej szybko zleci do spotkania z wami. Przytulam cię bardzo mocno!
Mysia 15 lubi tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Mysiu łącze się z Tobą w cierpieniu, ale pamiętaj o Tych którzy zostali, córeczka, synuś i o tym co będzie a bedzie tylko dobrze !
Kasienka, Tulisia, Azande
dzieki za podpowiedzi
dziś kupiłąm jakiś probiotyk w globułkach odbudowujący florę bakteryjną, i iladian gel, ponoc ma podobny skład do multi-gina, a tańszy (multi gin to 45zł -drogi), mam nadzieję, że przejdzie mi.
jak nie to kupie ten multi-gin, dziś jakby ciut lepiej po nocy z globułką, dlatego skusiłam się na tańszy zamiennik, sama nie wiem czy dobrze zrobiłąm teraz, no nic zobacze co bedzie.
-
Mysiu echo wyszlo ideanie. Mały rozrabial na USG
Maly gimnastyk z niego.
Pani doktor zrobila malemu cale polowkowe badanie oprocz echa bo mówiła że tak szybko mial. Rozwija sie super takze jestem szczesliwa ale nie chcialam Ci tu na forum pisac w takiej chwili w takim szczególnym dniu dla Was
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Tak się cieszę Kochana! To wspaniała wiadomość! I naprawdę świetna ta Pani Doktor, że zrobiła jeszcze raz połówkowe. Teraz tak jak napisałaś masz się cieszyć Kacperkiem i ciążą!
Wiesz, że myślałam o Was dzisiaj i trzymałam kciuki. To bardzo ciężki dzień dla mnie, ale nie zapominałam o Was.monilia84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczynki kochane! Wczoraj nie miałam czasu ani siły już nic pisać bo cały dzień zalatany i wypełniony świątecznymi przygotowaniami ale wszystko przeczytałam...
I z całego serca cieszę się z dobrych wiadomości
Korzystając z chwili ciszy w domu życzę Wam radosnego, cudownego i spokojnego Bożego Narodzenia w rodzinnej atmosferze, z Waszymi pociechami, dzieciaczkami w brzuszku, z pamiecią o naszych Aniołkach i z nadzieją, że wyśnione Fasolki wkrótce zamieszkają w brzuszkach Poza tym życzę Wam duuuuużo zdrówka, spokoju, radości, szczęścia na każdy dzień z Waszymi mężami, pociechami, bliskimi i w ogóle wszystkimi ludźmi
Wspaniałego Nowego Roku!!!
I dziękuję Wam że jesteścieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2015, 06:21
Tulisia, Mysia 15 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPoza tym melduję że po wizycie wszystko jest dobrze... Moja szyjka oficjalnie nie istnieje, rozwarcie na 2 paluchy, głowa mocno siedzi... Więc jak to mój gin stwierdził mogę iść biegać bo pępowina nie wpadnie pod głowę hehe... Z młodym wszystko tip top, mogę rodzić Tylko na ktg ani pół skurczu... Następne ktg za 6 dni mam u położnej, a potem zobaczymy...
A dziś zaczynamy 40 tydzień! Jak ten czas zlecuał...Tulisia, Mysia 15 lubią tę wiadomość