Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamo Mai życzę żeby Wojtusiowi szybko przeszedł katarek. Maluszki katar bardzo męczy.
Mam nadzieje, że jednak okaże się, że Wojtuś nie ma alergii. Ale to trzeba dokładnie sprawdzić. W aptekach jest mleko dla alergików np bebilon pepti- tylko na receptę, ale ono zawsze wydawało mi się jakieś takie rozwodnione, więc chyba lepiej, jeżeli się da, dawać normalne mleko. -
Tulisiu wspaniałe wieści
Zosieńka już taka duża super
Takie wieści sie cudnie czyta
Mamo Mai zdróweczka dla Wojtusia
Lucy czuje że powoli sie u Ciebie ruszy i to znienackaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 19:37
Tulisia lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Lucy ojj, u mnie po odejściu czopa zaczęło się ekspresowo
rano odszedł czopa, następnego dnia rano mała była już na świecie
także trzymam kciuki!!! :*
Tulisia super wiadomościZosia jaka juz duża
niech dalej pięknie rośnie nasza kolejna księżniczka
-
nick nieaktualnyTulisiu tak sie ciesze, ze wszystko w jak najlepszym porzadku
Zosia pieknie rosnie
a moze masz jakies zdjecie tej swojej kruszyny??? Cioteczki chetnie popatrza
Kasia myslalam o tym, zeby pojsc z ta alergia do innego pediatry, ale.... ten u ktorego bylam, jest najlepszym specjalista w mojej okolicy. Pacjenci przyjezdzaja do niego nawet z Torunia ponad 50km, a ten oan doktor ma juz chyba ponad 70 lat, ja sama od urodzenia sie u niego leczylam, tak jak cala moja rodzinanigdy nie postawil blednej diagnozy a nawet uratowal moja siostre
Dziekujemy za zyczenia zdrowka :*:*:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 22:11
-
Tulisiu gratulacje
Niech nasza Zosieńka rośnie zdrowo
Jejku jak to człowieka rozczula jak czyta: "waży już około 1300 g"
Bardzo dziękujemy za modlitwy
Mamo Mai oj to lepiej się go trzymajcie jak taki specjalistaPewnie wie co mówi, więc oby się nie potwierdziło i z czasem Wojtusiowi minęło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 00:07
-
Witajcie!
Dopadło mnie przeziębienie. Gardło boli, kaszlę, a tutaj nie ma jak przystopować. Jula, szkoła, angielski, pies i jeszcze mam przygotować poczęstunek w szkole na dzień babci i dziadka 14.01. Po prostu nie wiem jak to ogarnę szczególnie, że w przyszłym tygodniu mam zrobić badania i mam wizytę u endo i u gina. A czuję się źle.
Dobrze troszkę pomarudziłam.
Lucy Kochana co u Ciebie? Czy Beni decyduje się na wyjście?
Monilko nic nie napisałaś o wizycie u diabetologa. Co powiedział lekarz? A tak z ciekawości- jeżeli można zapytać- ile już przytyłaś?
U mnie długo waga stała w miejscu, aż się tym martwiłam. Teraz widzę, że nareszcie ruszyła w górę. Niewiarygodne, cieszę się, że tyję
-
Dzień Dobry
Mysiu mnie też rozkłada przeziębienie, staram się siedzieć w domku i nie wychodzić na długo na dwór, bo wolałabym się nie rozchorować. Od rana ból głowy ale już sobie kawkę sączę.
Co do wizyty u diabetologa to była ok. Ogólnie nie miała zastrzeżeń do diety i cukrów jedynie nocne są wysokie ale mam zmneijszyć ilość jedzenie i się okaże. Tam są dwie Panie jedna jakby pielęgnarka która widzę że zna sie na rzeczy, ona ogląda mój zeszyt co jem i zeszyt pomiarów a druga to lekarka ale chyba tylko od wypisywania recept na paski bo mówi że jak tak się będzie utrzymywać a norma jest do 120mg a ja mam czasem 124-130 max to mi insulinę da. Myślałam że ją wyśmieje, tamta pielęgniarka nawet o tym nie wspomniała, tylko kazała urozmaicić jeszcze dietę, więcej warzyw, jajek i mniej chlebka na kolacje drugą i będzie git. I jak na razie jest git, spadło do 101mg wieczorem, na czczo też nisko, także widać że kobieta zna się na rzeczy, a lekarka sama niech sobie bierzę insulinę.
Co do tycia Mysiu to u mnie w tym temacie szału nie ma. Dość kiepsko przybieram. Na początku miałam +1kg ale po zastosowaniu diety i spożywaniu większej ilości wody wyszło że schudłam. I w karcie ciąży mam od początku do ostatniej wizyty +0,3kg, ale to było przed świętami eheheheh
Wczoraj zważyła mnie ta pielęgniarka i powiedziała że ładnie jest wzrost, nie wiem ile ważyłam ostatnio u niej bo to w butach warzy, ale myślę że jest spokojnie +1kg.
W domu jak się ważę to patrząc na początek ciąży to wzrosło mi o 2kg spokojnie. Także cieszę się jak Ty z każdego wzrostu wagi bo niestety pamiętam że z Wiki nie przybierałam za wiele i znowu te porównania. Ale ja ważę bardzo dużo i duży wzrost wagi w moim przypadku nie jest dobry. Także czekam na przybywające kilogramy, chociaż na ciele nie jest to zauważalne oprócz bębenka
A jak u Ciebie sporo przytyłaś, pewnie nieMysia 15 lubi tę wiadomość
-
Cieszę się, że miałaś udana wizytę i mam nadzieję, że obejdzie się bez inuliny. Lekarze to chyba na wszelki wypadek wolą dać insulinę i mieć z głowy.
U mnie od początku ciąży +3,5 kg. Od ostatnich kilku tygodni coś się ruszyło. Ja też w ciąży z Mają nie tyłam w ogóle i dlatego teraz się martwiłam. To chyba nieuniknione, że będziemy cały czas porównywać. Ale cały czas sobie powtarzam, że to inna ciążą i inny Dzidziuś.
Życzę Ci zdrowia i mam nadzieję, że przeziębienie Ci minie. Ja chyba też schowam tę moją niezależność do kieszeni i poproszę rodziców żeby odwozili teraz Julę do szkoły przez dwa dni i wyprowadzali psa to może coś się podleczę. Ja już tak mam, że nie lubię absorbować rodziców. Uważam, że wychowali mnie i siostrę i to wystarczy. Teraz ja sama powinnam sobie poradzić z moją rodziną, dlatego nawet jak źle się czuję to staram się wszystko sama ogarnąć. Nie lubię przemęczać rodziców. dość już się w życiu napracowali. Mąż teraz akurat ma na dodatek same wyjazdy i nie ma go w tygodniu.
Udało ci się coś kupić dla Kacperka na wyprzedażach? Podobno są niezłe obniżki. Ja oczywiście nie miałam czasu jechać i łazić po sklepach. Może pojedziemy w sobotę, ale pewnie będzie już wszystko przebrane. Tylko w sklepie internetowym 5 10 15 kupiłam 3 szt bodów dla Małego i ubrania dla Julii na przyszły rok do szkoły. Była wyprzedaż -50% Lubię ich ubrania, ponieważ się nie odkształcają po praniu, nie farbują i są dobre gatunkowo. Ale normalnie bez obniżki jak dla mnie są bardzo drogie.
Czeka mnie jeszcze zakup butów dla Julii. Ortopeda zalecił buty z Bartka wyprofilowane. Są koszmarnie drogie, ale co zrobić. Wolę sobie nie kupić, a na zdrowiu dziecka nie będę oszczędzać.monilia84 lubi tę wiadomość
-
Monilko i Mysiu, życzę wam dużo zdrówka! Kurujcie się kochane, abyście szybko doszły do siebie.
Ja też tak do 20 tc łapałam jakieś przeziębienia, ale zauważyłam że odkąd mam chęć na owoce i zaczęłam jeść dużo jabłek i cytrusów, to tfu tfu jakoś te wirusy mnie omijają. Chyba coś w tym musi być, ze ta witamina c trochę chroni. Może sprawdzi się i u was? Jeszcze raz zdróweczka!Mysia 15, monilia84 lubią tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Mysia 15 wrote:Truskaweczko jak się czujesz?
dziekuje Mysiu, że pytasz:)
w sumie to średnio, albo nie mam siły, albo głowa boli, albo mnie mdli, ale bez wymiotów.
Mam nadzieję, że te wszystkie objawy to duży poziom hormonów, który utrzyma dzidziusia, boje się bo ostatnia ciąża zakończyłą się na etapie 12 tyg a mam 9,5 i już wariuje
gin państwowa mi usg nie robi a ja boje się, czy z dzidzią jest wszystko ok?
prenatalne mam 28.01 wiec na nich sie wszystkiego dowiem, ale na zawał padne na pewno, bo na ostatnich prenatalnych się okazało....
eh, ta i tamta ciąża się różniły tylko o 5 dni i tak ciężko jest ich nie porównywać.
ale się staram myśleć pomimo to pozytywnie, bo nie zależnie jak bedzie to zamartwianie się nie pomaga. ale same myśli i porównania przychodzą do głowy
a mam pytanie, czy Was też w okolicach 10 tyg pobolewał krzyż - raz mocniej a raz słąbiej i bolało podbrzusze, tak nieregularnie jak na @ ?
mam to już ze 2 tyg jak nic a podbrzusze z 1,5tyg, może się macica rozciąga, bo wkładając globułkę illadianu wyczułąm, że jest mega rozpulchniona - jak galaretka jakaś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 17:27
-
Tulisiu, już jesteś w 30 tyg ciąży, ale to zleciało super, taka duża dzidzia
Mysiu ja też nigdy sie nikogo nie proszę o pomoc, ale musisz poprosić rodziców, tu chodzi o zdrówko dzidziusia, a widzisz, że jeszcze poczęstunek do szkoły przygotowujesz. Ja też porównuje, jakoś nie można tego uniknąć...
Bardzo mało tyjecie dziewczyny ja już mam 1kg na + a to 9tyg, kurcze to przez mdłości jem co troche zeby mnie nie mdliło aż tak.
A i bierzcie prenalen - syrop jest dobry w smaku a może szybciej przejdzieTulisia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dziękuję wam za miłe słowa. Cieszę się, że cieszycie się ż mojego szczęścia
Truskaweczko, mnie krzyż nie bolał, ale podbrzusze mnie pobolewało. To chyba nie jest żaden niepokojący objaw. Jeśli ci przechodzi gdy się położysz i rozluźnisz to jest dobrzeprzynajmniej ja tak miałam
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Mysiu po wyprzedażach to tak szczerze nie chodzilam a dopiero zaczynam mu cos kupowac. Planuje jutro zrobic sobie spacer po galerii bo Klaudia ma na poludnie do szkoly takze do 15;30 mam czas na zakupy
Ciągle podchodze na spokojnie do zakupow dla niego a poza tym musze poczytac co warto kupic i w jakim rozmiarze to czasy niemowlęce przerabialam prawie 9 lat temu i nie jestem na bieżącoa nie chce pokupowac zbednych rzeczy.
Mamusie doradzcie ubranek w rozmiarze 56 mało kupowałyscie ??
Mój mały jest mały i raczej taki sie urodzi pewnie w granicach 3 kg czyli w 56 może mi pochodzi
Musze pokombinować. A Klaudia tez cjetnie sobie cos kupi ale ja to popoludniu wezme na shopingMysia 15 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonilko, Mysiu życzę Wam dużo zdroweczka :*:*:*
Monilia ja urodzilam Wojtka 19.11 i dopiero od kilku dni ubieram mu rozmiar 62, na przemian z 56 jeszczeja niby nie miałam dużo tych ciuszków malych, ale stale pralka chodzila za to
mysle ze po 4-5 sztuk z każdego rodzaju spokojnie wystarczy. Jeszcze jacyś goście może ci doniosą malutkie ciuszki???
monilia84, Mysia 15 lubią tę wiadomość
-
Dziekuje Mamo Mai
To po pare z kazdego rodzaju kupie.
Nam raczej nikt nie doniesie ciezko powiedziec ale już kupilam mala paczuszke z olx w piatek dojdzie troszke po Wiki mam, musze ogarnac piwnice i posegregowac to wtedy bede wiedziala na czym stoje