Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamo Mai tak bardzo mi przykro. Takiemu człowiekowi powinna ręka uschnąć. Jak można tak robić? U nas też niestety kradną z grobów. Majusi na święta kupiłam znicz choinkę, na drugi dzień jej nie było. Często się to u nas na cmentarzu zdarza
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć
BYŁaM DZIŚ U MOJEJ GIN NA NFZ
niby wszystko jest ok, ale:
dzidzia się nic nie ruszała, znów...ginka się tym zmartwiła...
zawsze była wieksza o 5 dni, a teraz mniejsza...
wg BDP(główka) wychodzi 17t0d- mniejsze o 4 dni...
wg FL(kość udowa) wychodzi 16t4d - mniejsze o 7 dni...
niby wymiary mogą się zmieniać, wiec w sumie nie ma co się stresować.
i łożysko z przedniej ściany nisko przemieściło się na tylną!!!
miałyście tak kiedyś???
wiec powinnam czuć już ruchy, a tu nic...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 15:30
-
Hejka
Truskaweczko ja mam łożysko na ścianie tylnej i tez dość późno czułam ruchy, pewnie za niedługo poczujesz kochana
A co do wymiarów, mój Kacperek też najpierw był większy a później zwolnił i rośnie w miarę z terminem OM.
Co do BDP to u Nas od samego początku ma bardzo nisko tzn. mniej niż OM a FL różnie rośnie raz zgodnie z OM a raz wolniej niż OM.
Ja nie biorę do głowy wymiarów, które lekarz mierzy jeśli troszkę odbiegaja to tak ma być widocznie, żadne dziecko nie rośnie równo, a na takim etapie jak Ty jesteś to wystarczy 2mm różnicy i już jest mniejszy.
Na pewno Nikolka zdrowo rośnie
Mysiu trzymam kciuki za jutrzejszą wizytkęTruskaweczka83 lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Truskaweczko tak jak Monilla napisała- wystarczy 1mm różnicy w pomiarach i już wszystko się zmienia. Nawet starszy aparat do usg i już robi się różnica. U mnie Hubert też nie rośnie idealnie wymiarowo- najbardziej było to widoczne na echu serca. Niektóre wymiary mieściły się idealnie w normie, a niektóre były poza skalą. Tak jak Monilka nie patrzę na te wymiary. Każde dziecko rośnie w swoim tempie. Mój gin mówi to samo- nie ma dzieci rosnących książkowo.
Czy Twoja pani doktor mówiła, że zauważa coś niepokojącego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 15:41
monilia84 lubi tę wiadomość
-
monilia84
dziekuje
dobrze, że mi napisałaś - wiec nie ma się co martwić - musi być dobrze
trzymam kciuki za Wasze wizyty dziewczyny
Ide robić naleśniki z danio - mniammonilia84 lubi tę wiadomość
-
Mysia 15 wrote:Truskaweczko tak jak Monilla napisała- wystarczy 1mm różnicy w pomiarach i już wszystko się zmienia. Nawet starszy aparat do usg i już robi się różnica. U mnie Hubert też nie rośnie idealnie wymiarowo- najbardziej było to widoczne na echu serca. Niektóre wymiary mieściły się idealnie w normie, a niektóre były poza skalą. Tak jak Monilka nie patrzę na te wymiary. Każde dziecko rośnie w swoim tempie. Mój gin mówi to samo- nie ma dzieci rosnących książkowo.
Czy Twoja pani doktor mówiła, że zauważa coś niepokojącego?
nie, nic takiego nie mówiła w sumie
tylko mówiła, że nie rusza się, że inne się ruszają u niej na usg - ale może jest spokojne poprostu a to usg z którego korzysta ma chyba 30 lat...naprawdę...
a może śpi jak się denerwuje, lub biegne do lekarza - męczę się a Nikola śpi w tedy poprostu. Czekam na te ruchy i sama zobaczę czy ruchliwe czy nie, ale kiedy one bedą??? już nie mogę się doczekać.
a łożysko pomaszerowało na inną ścianę
przeskoczyło chyba -
No widzisz Kochana. Na pewno Nikolka rośnie zdrowo. I może być po prostu spokojnym dzieckiem. Nie każdy przecież lubi ruszać się na zawołanie na usg. Ja pierwsze ruchy poczułam w 18 tc (17t3d) i mam nadzieję, że Ty też już niedługo poczujesz
Truskaweczka83 lubi tę wiadomość
-
Truskaweczko, nie martw się. Jeżeli nawet Nikolka ,,odbiega od norm", to zauważ że są to dosłownie pojedyncze dni. A co do ruchów to doskonale cię rozumiem że nie możesz się doczekać ja sama czekałam na nie jak na zbawienie. Spojrzałam że u ciebie dopiero 17 tc i 4 dni więc masz mnóstwo czasu, a jednocześnie uważam ze jeszcze trochę i poczujesz pierwsze smyrnięcia
Truskaweczka83 lubi tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Truskaweczko, nie martw się! Ja podobno niemal w ogóle się nie ruszałam, mama musiała trącać brzuch pod koniec ciąży, żeby łaskawie jakiś kopniaczek otrzymać. Po prostu byłam leniwym dzieckiem, jako niemowlę też nie wykazywałam za dużo aktywności Z moim bratem z kolei mama się czuła jakby całą drużynę piłkarską nosiła Dzieci po prostu już na tym etapie mają różne temperamenty Skoro serduszko ładnie bije, to na pewno wszystko jest ok!
Truskaweczka83, lucy1983 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
dzieki dziewczyny
bo martwiłam się tym małym leniuszkiem
ile razy te matki muszą się stresować o to dzieciątko- a to za małe, a to mało ruchliwe, ciągle coś, jedna dziewczyna napisała mi, że u niej bliźniaki - szły równo aż do teraz jedno od drugiego o 5 dni nagle wieksze, wiec albo kwestia pomiaru, uchwycenia dziecka na monitorze też, bo przecież lekarza ręka też zadrży na usg i może pomiar o milimetr/dwa wyjść inny - tak jak piszecie a to już różnica w wieku.
dobrze, że jest forum ile ja bym się nastresowała czytając informacje typu:
-za małe dziecko na usg - itd... w googlach.
A tak to zawsze mnie ktoś uspokoi
-
Witamy sie po wizycie, mały troszke przybral 1460g ja nic nie przybralam ale lekarza to nie martwi. Maly dalej posladkowo. Jedynie moja szyjka rozpulchniona i mam sie oszczedzac. Wizyta za 3tyg
Mysiu czekamy na Twoje info z wizytyDomiBW, kehlana_miyu, Tulisia, Mysia 15, lucy1983 lubią tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Kurcze, dziewczyny, bylam 1,5h temu w toalecie i troche brudzilam tak na brazowo, nieduzo tego bylo, nie wiem czy to nawet plamieniem nazwac, tyle co troche sladu na papierze i bieliznie teraz poszlam drugi raz, jest juz czysto, ale zdenerwowalam sie jak nie wiem najgorsze jest to, ze jestem dzisiaj w Warszawie na szkoleniu, wracam poxnym wieczorem i na lekarza nie mam szans, a telefon w ktorym mam numer do mojej ginki sie rozladowal
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
monilia84
to dobrze, że dzieciątko przybiera, a że Ty nie to się nie przejmuj, ja zaś troszkę za bardzo tyje, mam nadzieję, że ta szyjka wytrzyma do porodu = trzymam kciuki!
kehlana_miyu
a bierzesz luteine czy coś?
być może to brudzenie bo za mało progesteronu.
nie denerwuj się, to wcale nie musi nic złego oznaczać!
jutro postaraj się dostać do lekarza.