Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnywitajcie dziewczynki
wlasnie zaczelam prac ubranka dla synusia w nastepnym tygodniu jade po torbe do siostry i zaczynam sie pakowac nie chce na ostatni moment tego robic bo remont u nas jest i jak maz skonczy kuchnie to bedzie trzeba wszystko czyscic i moze mi czasu nie starczyc na wszystko
A to juz tylko 59 dni zostalo ! niby duzo ale szybko zleci -
nick nieaktualnykkasienko ja juz zdaje sobie sprawe ze jak synus zacznie raczkowac to go nie uchronie bo mam pieska i to tu zostawi klaczek to tam. A przeciez nikt co 5 min nie bedzie chodzil z miotelka i zbieral klaczki :p ale jak to moja mama mowila my z rodzenstwem jak bylismy mali to ile razy zdarzylo nam sie jesc piasek na dworze i jakos zyjemy i jestesmy zdrowi
-
O widzicie a ja nadal prasuje ale ze względu na to żeby ładniej wyglądało a pieluchy tetrowe żeby były miękkie. Ale chyba ubranka sobie jednak odpuszczę i tylko to co mocniej pogniecione po praniu albo na wyjście będę prasować bo zwyczajnie brak mi czasu. Dziś Kornelia dostała marchewe ale bylam w szoku. Bo po pierwszej próbie później juz otwierała buzię jak się łyżeczka zbliżała i taka była zadowolona po jedzonku
pełna_nadziei, Mysia 15, jangwa_maua, monilia84, Mama_Mai lubią tę wiadomość
-
Pełna nadziei lepiej spakować wcześniej niż później
Ja pieluchy też prasuję, bo ładniej wyglądają.
O Pszczoła to pierwsze koty za płoty!!! To super, że Kornelce się spodobało My zapisaliśmy sobie w kalendarzu na 16.04 pierwsze jedzenie Bo niby kończy 6 miesięcy 13, ale 12 mamy szczepienie, więc wolę chwilkę odłożyć No i mąż będzie w domu, żeby nie przegapić takiego momentu -
O to napisz jak tam Antos zareagował na coś innego niż mleczko u nas tez był mąż ja karmiłam a mąż robił zdjęcia tak mi się spodobało ze bym dała więcej no ale powolutku trzeba no nic.. jeszcze wiele wspólnych obiadów przed nami Kornela pierwszy tez raz piła dziś wodę z niekapka no i nie było żadnego problemu a butelkę cały czas wypycha językiem. Dziwne ale cały czas będziemy próbować
-
A jaką wodę dajesz? Bo właśnie się ostatnio zastanawiałam jaką dać Wzięłam do ręki nałęczowiankę i na niej jest np że od 1 roku dopiero
Kurcze to Kornelka już zaraz będzie wszystko "siama" robiła W sumie jak będzie piła z niekapka to butla jej już nie potrzebna
Ja planuję kupić kubek doidy i bidon z rurką, właśnie przed chwilą szukałam na allegro Muszę też jechać do Ikei po fartuszki
Oj zazdroszczę Wam, nie mogę się już doczekać, aż Antoś będzie zjadł Na razie przeżuwa tylko ząbka, coś mu się chyba w buzi nie zgadza -
A ja zazdroszczę ząbka ciekawe ile my jeszcze poczekamy na ta białą perełke a odczuwasz jakoś tego ząbka przy karmieniu?
My mamy kubek niekapek umee. Na allegro kupiłam. Szybko zalapala o co w tym chodzi ale np potem mleczko chciałabym podawać z butelki dlatego staram się żeby pila tez z butelki. U nas mąż kupuje w stokrotce wodę baby zdrój.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 18:27
-
nick nieaktualnyJa Wojtusiowi robie mleko na przegotowanej wodzie z kranu (trzymam ja w termosie), a zeby schlodzic to dolewam wode zrodlana z nestle.
Slyszalam, ze maluszkom nie powinno sie podawac mineralnej, nie pamietam dolkadnie czemu na grudniowych mamusiach tez wiekszosc uzywa wlasnie wody zrodlanej.
Pszczola tez zazdroscimy Kornelce pierwszego posilku :* my niby juz mozemy, bo na mm mozna wczesniej wprowadzac, ale ja jestem ostrozna w tym temacie poczekam az bedzie po chrzcie i po szczepieniuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 19:45
-
Pszczoła nie odczuwam, bo Antek ma go chyba pod językiem, bo to dolna jedynka Ale jak gryzie moje palce to jakby mnie igłą kuł tak boli!!!
O mineralnej też czytałam, nawet kobieta karmiąca nie powinna mineralnej tylko źródlaną. Ja np piłam żywca, ale już jak ją widzę to mnie rzuca... kupiliśmy teraz dzbanek filtrujący dla nas- zobaczymy czy się sprawdzi
My też mieliśmy czekać do chrzcin, ale Antek już pożera wzrokiem nasze jedzenie i jak ja jem to on też przebiera buzią, aż mi go szkoda... Ale z drugiej strony boję się, że będzie miał jakąś alergię, albo rewolucje...
Pszczoła a czy Wy już jeździcie w spacerówce? Bo ja się tak ostatnio zastanawiałam, czy nie zabrać i nie wozić go na leżąco (bo sam jeszcze nie usiadł), ale w końcu jeszcze wzięłam gondolę... -
my mamy dzbanek filtrujący bo u mnie w mieście jest straszna woda ale ja i tak jej nie pije tylko kupuje sobie cisowianke. Ale np do kąpieli Kornelci filtruje wodę także latam od kuchni do wanienki z 6 razy albo jak zupę gotuje to tez filtruje wodę.
Spacerowe wzięliśmy w bagażnik na święta i w lany poniedziałek poszliśmy do kościoła ze spacerówka i od tamtej pory na spacer biorę spacerowke bo jak Kornelcia śpi to biorę na płasko a jak się obudzi to lekko jej podnoszę oparcie i taka jest zadowolona. Wszystko ogląda. Dziś byliśmy tez na zakupach i wzięliśmy Kornele w spacerowke to tak się rozglądala po półkach ze szok myślę że już nie wrócę do gondoli, chyba że trafi się jakiś zimny dzień, ale to tez nie wiem bo małej jest ciasno, ledwo się mieści.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 17:02
-
nick nieaktualny
-
Moim zdaniem nie ma sensu kupować drugiego zestawu. Przecież takiemu maluszkowi to we wszystkim ładnie. Mój chrzesnusk w ogóle nie mial takiego specjalnego stroju i nawet nie zwróciłam na to uwagi. Ja bym przygotowała jakieś ładniejsze body i spodenki. U mnie Kornelcia ulala na sukieneczke i po zdjęciach przebralam ja w zwykłą bawełnianą sukienkę.
-
No właśnie my się przeszliśmy na spacer w spacerówce w poniedziałek i było bardzo przyjemnie Choć te wielkie pasy tam mnie denerwowały... Ale Antek był bardzo zadowolony! Ja mu w gondoli opuszczam budę, żeby sobie patrzył, bo on już nie chce tylko leżeć... Spojrzałam na pogodę i taka średnia miała być dlatego jeszcze nie wzięłam spacerówki (bo czeka u rodziców), ale chyba jednak przy najbliższej okazji zabierzemy
Mamo Mai ja biorę jakiś awaryjny ładniejszy strój Choć nie bardzo chyba będę coś miała, ale jak coś to kupię coś najtańszego i takiego co wykorzystam jeszcze bez problemu Zawsze się może zdarzyć awaria, więc chyba przygotuję nawet ze dwa
Wy macie 17.04, dobrze kojarzę? -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, bo w sumie nie pisałyśmy, ale my z Miniaturką się znamy Razem studiowałyśmy parę lat temu. Ponownie nasze drogi zeszły się niestety przez poronienie... I tak znalazła się tutaj z nami i oczywiście magiczne forum- jest ciąża
Tak tylko chciałam Wam napisaćpełna_nadziei, Mama_Mai, monilia84, Mysia 15, jangwa_maua, majeczka8, Tulisia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, doszedł detektor i po długich poszukiwaniach znaleźliśmy serduszko!!! Uff, uspokoiłam się Teraz mam nadzieję, że doczekam bez sprawdzania do USG w środę
KkasienkaA, Mama_Mai, pszczoła10, Mysia 15, pełna_nadziei, jangwa_maua, majeczka8, Tulisia lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015