Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzisz Monilko jak pięknie Kacperek rośnie- a martwiłaś się, że jest malutki, a tu proszę jaki duży już chłopczyk!!! Gratuluje dobrych wiadomości!!
monilia84 lubi tę wiadomość
-
KkasienkaA wrote:
Truskaweczko a może masz łożysko na przedniej ścianie i dlatego tak kiepsko odczuwasz ruchy? Ja co prawda też miałam na przedniej, ale słyszałam że tak się zdarza. Ja też w pepco szaleję Tylko tam to trzeba iść jak tylko wchodzą rzeczy, bo zaraz nie ma A ten komplet z truskawką widziałam- super
Tak włąśnie na przedniej ścianie mam, niby lekarka powiedziała to nic nie ma wspólnego, ale są różne ciąże i czasem łożysko zastawia jednak, mam nadzieję ,że u mnie tak jest, i chciałabym, żeby malutka wiecej rosła, ja tyje jak szalona a ona bardzo mało inne dziewczyny mają ponad 715gr w moim dniu ciąży a u nas tylko 576, ale to ogólnie mieści się w normach, wiec nie ma co panikować.
W Pepco tanie i fajne te rzeczy
-
monilia84 wrote:Hejka
Witamy się po wizycie, mały rośnie sobie dość dość tzn, waży 2890g ale widziałam że coraz gorzej mu się mierzyło bo mały duży a miejsca w macicy malutko
Moja szyjka zamknięta ale już skrócona także wszystko ok, czekamy na rozwój sytuacji
Kolejna wizyta za 2 tygodnie
Może do 3 kg dobijecie jeszcze nic nigdy nie wiadomo.
Przepraszam za pytanie, ale czy Ty dużo przytyłaś?
Ja już prawie 10kg - ledwo 24 tydzień a moja mała bardzo malutka, boje się, że ponad 30 przybędzie mi
A to w parze z wagą dziecka nie idziemonilia84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Truskaweczko na dzien dzisiejszy przytylam ok 5kg nasza waga nie wiele ma wspólnego z waga dziecka bo z Klaudia przytylam 15kg a mała ważyła tylko 2900g Twoja Nikolka tez nadrobi. Mój Kacperek byl zawsze najnizej siatki centylowej teraz niby odbil ale wydaje mi sie że troszke to moze byc bład pomiarowy bo w 3 tyg prawie 1kg nie przybrałby. Chyba że ostatnio zle go pomierzyl bo byl bardzo nisko ponizej siatki.
Mamo Mai dziekuje za ciepłe słowa
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Witamy się po wizycie, mały rośnie sobie dość dość tzn, waży 2890g ale widziałam że coraz gorzej mu się mierzyło bo mały duży a miejsca w macicy malutko
Moja szyjka zamknięta ale już skrócona także wszystko ok, czekamy na rozwój sytuacji
Kolejna wizyta za 2 tygodnie
Monilko, Twój maluch wcale nie jest już taki mały! I już lada dzień będziesz go mogła przytulićmonilia84 lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
monilia84 wrote:Truskaweczko na dzien dzisiejszy przytylam ok 5kg nasza waga nie wiele ma wspólnego z waga dziecka bo z Klaudia przytylam 15kg a mała ważyła tylko 2900g Twoja Nikolka tez nadrobi. Mój Kacperek byl zawsze najnizej siatki centylowej teraz niby odbil ale wydaje mi sie że troszke to moze byc bład pomiarowy bo w 3 tyg prawie 1kg nie przybrałby. Chyba że ostatnio zle go pomierzyl bo byl bardzo nisko ponizej siatki.
Mamo Mai dziekuje za ciepłe słowa
Wow super - 5 kg marzenie
A 3 kg dziecko to ideał do porodu
Wiem coś o tym rodziłam 4250 - pierwszy poród, mała była taka krótka jakby 5kg ważyła!!!
Łatwo nie było, ale udało się, wiec super!
Kurde musze przestać jesć a nie potrafie, co chwilę umieram z głodu...
Cukier co rano w okolicach 60 na czczo, a tak tyje... -
Hejka
Jedno marzenie spełnione - udało mi sie donosić ciążę oby dalsze marzenia też się pospełniały
Mysiu dziękuje
Kehlana nio synuś ruszył z wagą bardzo mnie to cieszy
Do naszego oficjalnego spotkania 22 dni to już tak malutko
Mysiu u Was to do 27.04 już wogóle tylko 11 dni i będziesz tuliła syneczka do Siebie
Truskaweczko strasznie niski masz ten cukier na czczo powinno się mieć od 70-90, diabetolog nie dał Ci jakiś zaleceń żeby np później jeść kolacje ???Mysia 15 lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Kehlana i Monilko - gratuluję jeszcze raz udanych wizyt
Teraz kompletnie nie mam głowy do OF. Choć staram się czytać raz na parę dni, ale żeby odpisywać, to brak mi czasu i siły wybaczcie. Staram się za to być na bieżąco na fb
Nasza córcia skończyła już 3 tygodnie i już się powoli wszystko normuje, ale jednego nie mogę jej darować: jest bardzo ciężka do usypiania! Na samym początku pięknie zasypiała jak kamień przy piersi, potem z dnia na dzień cos jej się odwidziało i zaczęła w moim ramionach choć na siedząco, a teraz trzeba ją nosić i duźdać! A wczoraj wieczorem przeszła samą siebie: o 19.30 jest kąpiel, potem toaleta, potem cycuś i spać, ale gdzie tam. Zasnęła na 5 minut przy piersi a potem usypiałam ja do 23.00 na rękach! W tym czasie oczywiście zmiana pieluchy, znowu cyc bo zgłodniała i w końcu padła. Nie ukrywam że w takich momentach zaczynam wątpić w życie Nie wiem czemu nasze dziecko tak ma.monilia84, Mysia 15, lucy1983 lubią tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Tulisiu my rozumiemy, że nie masz teraz czasu na OF.
Myślę, że Zosieńce z czasem unormuje się spanie. Trzeba tylko czasu. Teraz jest ciężko, ale z każdym dniem powinno być lepiej
Tulisiu życzę Ci dużo siły i wytrwałości! Buziaczki dla Zosieńki!!Tulisia lubi tę wiadomość
-
Jedno marzenie spełnione - udało mi sie donosić ciążę oby dalsze marzenia też się pospełniały
Truskaweczko strasznie niski masz ten cukier na czczo powinno się mieć od 70-90, diabetolog nie dał Ci jakiś zaleceń żeby np później jeść kolacje ???
Monika życzę z całego serca szczęśliwego porodu
Nawet moja ginka nie zareagowała a jak spytałam o krzywą - że niskie te cukry, to powiedziała, że dobrze, a ja głodna jestem jak WILK!!!
Nie potrafię od około 20 tyg się opanować już, jem dużo i waga już 11 kg na +
Załamana jestem!
To straszne, zwłaszcza, że dziecko słabiutko przybiera a ja jak szalona, do diabetologa nie mam skierowania ani nic:/
Może jakoś się uporam, postaram się nie jesć słodyczy, bo potrafię całą czekoladę na raz pożreć, nie dobrze.
Pójdę prywatnie za 2 tyg to spyta, innego gina co sądzi o tym.
monilia84 lubi tę wiadomość
-
Tulisia godzina 23 to bylo kiedys moje marzenie nam Kornelia usypiala kiedys o 1-2 w nocy na rękach dopiero teraz to się w miarę reguluje i juz udało się ze 22 i mała śpi ale nadal na oddziale zasypia najpóźniej ale i tak się ciesze bo w porównaniu z tym jak było wcześniej to teraz jest super. Na rękach usypia ale to kwestia bardziej przytulenia i polulania chwile. Jak była noworodkiem to nie było opcji żeby inaczej zasnęła jak nie lulajac na rękach. Ani przy cycu ani w wózku. Wszystko się z czasem normuje Tulisia
-
Mysia 15 wrote:Tulisiu my rozumiemy, że nie masz teraz czasu na OF.
Myślę, że Zosieńce z czasem unormuje się spanie. Trzeba tylko czasu. Teraz jest ciężko, ale z każdym dniem powinno być lepiej
Tulisiu życzę Ci dużo siły i wytrwałości! Buziaczki dla Zosieńki!!Mysia 15 lubi tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
pszczoła10 wrote:Tulisia godzina 23 to bylo kiedys moje marzenie nam Kornelia usypiala kiedys o 1-2 w nocy na rękach dopiero teraz to się w miarę reguluje i juz udało się ze 22 i mała śpi ale nadal na oddziale zasypia najpóźniej ale i tak się ciesze bo w porównaniu z tym jak było wcześniej to teraz jest super. Na rękach usypia ale to kwestia bardziej przytulenia i polulania chwile. Jak była noworodkiem to nie było opcji żeby inaczej zasnęła jak nie lulajac na rękach. Ani przy cycu ani w wózku. Wszystko się z czasem normuje Tulisia10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
nick nieaktualnyTulisiu wszystko sie unormuje Zosience najwazniejsza jest rutyna u takiego maluszka.
Chociaz ja sie nie wymadrzam, mi sie trafilo grzeczne dziecko, ktore po kapieli i butli zasypia na cala nic. Jak znajomi sie pytaja o nasze noce i odpowiadam, ze od prawie 2 miesiecy Wojciech przesypia noce to nikt mi nie wierzy u nas kapiel jest ok 18.30, pozniej mleczko i spankoTulisia lubi tę wiadomość