Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
hhehe,
mam nadzieje, że kiedyś też tego doświadczę
Coconue wrote:Ja w ogole pd zawsze uwazalam ze bahy w ciazy i matki z malymi dziecji to grupa specjalnej troski- istne wariatki.
A im dalej jestem w ciazy tym mocniej podpisuje sie pod tymi slowami)))
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Coco, ja mam tylko nadzieje, ze mi nie odbije jak niektorym moim kolezankom, ktore na pytania np. o prace, odpowiodaja historia o tym jak wracaja z pracy i odbieraja dziecko w przedszkolu,a w tym przedszkolu to jest tak i tak... brrr Panie Boze strzez mnie! Ale chyba mi to nie grozi, bo jestem dosc mocno tez ukierunkowana na siebie w roznych sferach.
Kamma...Ty nie zemdlej dzisiaj kochana z wrazen:) Trzymam kciuki!
Kamma i sy_la...rozmawialyscie o placuszkach z thermomixa i wiecie co...niedawno uzbieralam na kenwooda i kupilam go szybko zanim na dobre trzeba bedzie odkladac na maluszka. I haha...jeszcze nie rozgryzlam tej maszyny, na razie maz powoli sie przyucza i mi bedzie pokazywac co i jak. A robicie zupy w thermomixie? bo w kenwoodzie tez niby mozna cos na cieplo przygotowac, zobaczymy czy bede z tego korzystac. Na razie planuje zrobic ciastka i mam nadzieje ze ciasto ladnie sie wymiesza. Moj M cieszy sie poki co na wyrabianie ciasta do pizzy, bo czasem to nawet i on jest spocony po takiej robocie:PKammaMarra lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Cześć Niebieska
nie zemdleje, u mnie nastrój na nie, na prace na -nie, nie mam siły, mam chandrę, już w pracy mam luteinę w torebce, wiec o 12 odbiorę wyniki i jadę z tym koksem...
ile ją brać? przez ile dni?
Niebieskaa wrote:Coco, ja mam tylko nadzieje, ze mi nie odbije jak niektorym moim kolezankom, ktore na pytania np. o prace, odpowiodaja historia o tym jak wracaja z pracy i odbieraja dziecko w przedszkolu,a w tym przedszkolu to jest tak i tak... brrr Panie Boze strzez mnie! Ale chyba mi to nie grozi, bo jestem dosc mocno tez ukierunkowana na siebie w roznych sferach.
Kamma i sy_la...rozmawialyscie o placuszkach z thermomixa i wiecie co...niedawno uzbieralam na kenwooda i kupilam go szybko zanim na dobre trzeba bedzie odkladac na maluszka. I haha...jeszcze nie rozgryzlam tej maszyny, na razie maz powoli sie przyucza i mi bedzie pokazywac co i jak. A robicie zupy w thermomixie? bo w kenwoodzie tez niby mozna cos na cieplo przygotowac, zobaczymy czy bede z tego korzystac. Na razie planuje zrobic ciastka i mam nadzieje ze ciasto ladnie sie wymiesza. Moj M cieszy sie poki co na wyrabianie ciasta do pizzy, bo czasem to nawet i on jest spocony po takiej robocie:PNiebieskaa lubi tę wiadomość
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
jeżeli chodzi o termomixa to robię w nim wszystko
od zup, kremów, obiadów, wszystko dosłownie
ja ciasto na chleb w termomixie wyrabiam 3 minuty,
to urządzenie dla ludzi, którzy nie umieją gotować serio
przepisy są wgrane wiec tylko wrzuca się składniki:)
wszystkie przepisy są na nośniku więc jak dla mnie rewelacja,
a jakie driny wychodzą - ale się dzisiaj nawalę
męża nie ma, będę zapijać smutki !
Niebieskaa wrote:Coco, ja mam tylko nadzieje, ze mi nie odbije jak niektorym moim kolezankom, ktore na pytania np. o prace, odpowiodaja historia o tym jak wracaja z pracy i odbieraja dziecko w przedszkolu,a w tym przedszkolu to jest tak i tak... brrr Panie Boze strzez mnie! Ale chyba mi to nie grozi, bo jestem dosc mocno tez ukierunkowana na siebie w roznych sferach.
Kamma i sy_la...rozmawialyscie o placuszkach z thermomixa i wiecie co...niedawno uzbieralam na kenwooda i kupilam go szybko zanim na dobre trzeba bedzie odkladac na maluszka. I haha...jeszcze nie rozgryzlam tej maszyny, na razie maz powoli sie przyucza i mi bedzie pokazywac co i jak. A robicie zupy w thermomixie? bo w kenwoodzie tez niby mozna cos na cieplo przygotowac, zobaczymy czy bede z tego korzystac. Na razie planuje zrobic ciastka i mam nadzieje ze ciasto ladnie sie wymiesza. Moj M cieszy sie poki co na wyrabianie ciasta do pizzy, bo czasem to nawet i on jest spocony po takiej robocie:PNiebieskaa lubi tę wiadomość
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Niebieskaa wrote:haha co masz na mysli Coco? sprawdze za jakis czas czy mam tak samo:)
Wlasnie nie wiem jak to opisac... np. ta specjalna grupa dluzej przechodzi przez przejscie dla pieszych, dluzej sie nad czyms zastanawia jesli trzeba podjac szybko decyzje itpNiebieskaa lubi tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Dzień doberek, Dziewczyny.
Wczoraj cały wieczór spędziłam na spotkaniu z koleżankami. Fajnie było, ale po jakimś czasie nie mogłam już siedzieć... No i winka z nimi nie popiłam.
Elaria,
Widziałam wczoraj Twoje pytanie o badania. Odpowiem Ci dzisiaj, bo wczoraj już nic nie pisałam.
Jak zdrówko?
Kamma,
O której odbierasz te wyniki?
Coco,
Mój mąż w poniedziałek wylatywał służbowo z Polski (wczoraj już wracał) i w niedzielę się popłakałam na tę okoliczność. Także ten...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 08:06
-
A czuje się zwyczajnie
Tylko od jakiegoś czasu mamy bardzo dziwne objawy... Których nie wiem z czym wiązać. Od jakiegoś czasu z mojej pochwy... Wydobywa się powietrze ;o kiedyś tak miałam jak się ostro Kochalismy.. Ale teraz skąd to? Może gdzieś się przedziurawilam i powietrze mi ucieka..KammaMarra lubi tę wiadomość
Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
Hej Kochana,
odbieram około 12, ale po co?
Nie czuje się ciążowo, oprócz okresu zero objawów,
tylko się zbłaźnię, pomyślą sobie pewnie Bóg wie co te pielęgniarki...
w ogóle nie wiem po co je robiłam...
annak wrote:Dzień doberek, Dziewczyny.
Wczoraj cały wieczór spędziłam na spotkaniu z koleżankami. Fajnie było, ale po jakimś czasie nie mogłam już siedzieć... No i winka z nimi nie popiłam.
Elaria,
Widziałam wczoraj Twoje pytanie o badania. Odpowiem Ci dzisiaj, bo wczoraj już nic nie pisałam.
Jak zdrówko?
Kamma,
O której odbierasz te wyniki?
Coco,
Mój mąż w poniedziałek wylatywał służbowo z Polski (wczoraj już wracał) i w niedzielę się popłakałam na tę okoliczność. Także ten...05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
ruda9215, M@linka, Coconue, promyczek 39, Elmo13, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyAniuK, no to spokojnie czekam a odpowiedzi odnośnie badań. A zdrówko lepiej, dziękuję
Ruda, koniecznie odwiedź wulkanizatora
Niebieska, nawet jeśli czujesz się mocno ukierunkowana na siebie, nie łudź się, że po porodzie tak zostanie. Dzidziuś zmieni ci całkowicie optykę (jak to mówi Vertigo). Ale teraz możemy się trochę z tych "mamuś" pośmiać, nawet był taki profil na FB "beka z mamuś na forach", już zamknięta/zawieszona. Ale jest strona http://bekazmamus.pl/
Choć sama jestem mamą i przechodziłam etap "mamuśki" to lubię sobie poczytać na rozweselenie, choć czasem to przegięcie, co mamuśki wypisują... Na tej stronie galeria najciekawszych "przypadków" zarejestrowanych na bece z mamusiek http://www.papilot.pl/mama/beka-z-mamus-na-forach-zobacz-jakie-dziwne-rzeczy-wypisuja-mlode-mamy-w-internecie,30970,2
Hahaha, edytuję, bo rżę z tego wpisu i jednocześnie zastanawiam się, że facet zaczął spać w pampersach czy uciekł od tej "chorej" mamuśki. A jednocześnie przypomniałam sobie, że jak jeszcze mieliśmy jeden pokój i mój mąż zatrzeszczał łóżkiem, to obawa przed obudzeniem dziecka była taka, że prawie go nienawidziłam z powodu tego trzeszczeniaZmęczenie z niewyspania świeżo upieczonej matki odbiera rozum.
A propos, kiedyś ta celebrytka, Anna Mucha, wprost mówiła, że kobiety po porodach to są dziwne, bo tylko kupki i zupki je interesują. A sama co? Urodziła i promuje kocyki dla dzieci, a w wolnym czasie kręci gównoburze w necie, bo przewinęła dziecko na stole w lokalu, bo nie dysponowali przewijakiem. Ot, zmiana "optyki"Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 09:10
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Elaria wrote:AniuK, no to spokojnie czekam a odpowiedzi odnośnie badań. A zdrówko lepiej, dziękuję
Ruda, koniecznie odwiedź wulkanizatora
Niebieska, nawet jeśli czujesz się mocno ukierunkowana na siebie, nie łudź się, że po porodzie tak zostanie. Dzidziuś zmieni ci całkowicie optykę (jak to mówi Vertigo). Ale teraz możemy się trochę z tych "mamuś" pośmiać, nawet był taki profil na FB "beka z mamuś na forach", już zamknięta/zawieszona. Ale jest strona http://bekazmamus.pl/
Choć sama jestem mamą i przechodziłam etap "mamuśki" to lubię sobie poczytać na rozweselenie, choć czasem to przegięcie, co mamuśki wypisują... Na tej stronie galeria najciekawszych "przypadków" zarejestrowanych na bece z mamusiek http://www.papilot.pl/mama/beka-z-mamus-na-forach-zobacz-jakie-dziwne-rzeczy-wypisuja-mlode-mamy-w-internecie,30970,2
A propos, kiedyś ta celebrytka, Anna Mucha, wprost mówiła, że kobiety po porodach to są dziwne, bo tylko kupki i zupki je interesują. A sama co? Urodziła i promuje kocyki dla dzieci, a w wolnym czasie kręci gównoburze w necie, bo przewinęła dziecko na stole w lokalu, bo nie dysponowali przewijakiem. Ot, zmiana "optyki"
To wszystko przez hormony!!
My z moja przyjaciolka teraz tez tylko gadamy o kupkach, szczepieniach, poprawnym zapieciu dziecka w foteliku, wyprawce itp.Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
okaże się, że dupa czuje to
no thermomix świetna sprawa, fakt drogi wydatek bo 4800, ale warto...
on robi wszystko, lody, musy, zupki, przeciery, pasteryzuje itp., gotuje na parze, sosy, masła swoje, majonez swój,
wszystko bez tzw "EEE"
promyczek 39 wrote:dzIEn dobry dziewuszki
No to o 12 sie wszystko okaze Kamma.
a o tym termomixie to ja pierwsze slysze heh,musze sie mu przyjrzec,na razie jestem na etapie szybkowaru :05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
nick nieaktualny
-
też to samo mówiłam,
ale jak zrobiłam sama kubusie do picia,
masło, musztardę, keczup itd.
to stwierdziłam, że wow...
mój obiad 2 daniowy zajmuje mi 30-40 min...
też kocham gotować, ale nigdy nie wyjdzie mi samej takie ciasyto na pierogi czy inne rzeczy.
mąż kupił mi z myślą o dziecku ... bo można robić samemu słoiczki itd...
Elaria wrote:Za drogi ten sprzęt, właśnie poczytałam o nim. Prawie 5 koła za "garnek", jak kiedyś odkurzacz Rainbow też za kilka tysięcy. Jakby ten "garnek" kosztował 1000 zł, to bym się zastanowiła. Ale ja lubię gotować i improwizować w kuchni.05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj....