X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć dziewczyny :) również życzę miłego początku tygodnia :)

Anak jestem bardzo ciekawa tego delikatnego sposobu przekazywania tej informacji.

Ruda każdy sposób wyrażania uczuć jest dobry... ważne że znasz na siebie spsób i trafnie go wykorzystujesz... może z biegiem lat Waszego małżeństwa i z ilością dośwadczeń zaczniesz o tych wszytskich uczuciach mówić :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Wyspane? Ja nie, bo chłop o 2 w nocy chciał się bzykac. Wniosek z tego, że po maratonach potrzebuje tydzień odpoczynku, optymalnie z wolnym dniem przed ;) muszę to uwzględnić przy kolejnym podejściu w przyszlym miesiącu ;)

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurrrwa mam całe, calusie, calutenkie usta w opryszczkach :(

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Dzień dobry. Wyspane? Ja nie, bo chłop o 2 w nocy chciał się bzykac. Wniosek z tego, że po maratonach potrzebuje tydzień odpoczynku, optymalnie z wolnym dniem przed ;) muszę to uwzględnić przy kolejnym podejściu w przyszlym miesiącu ;)
    ja wyspana :) hehe
    a ten Twój chłop to On się ze snu o 2 wyrywa dla bzykanka? czy On nie śpi po prostu o tej godzinie i przed snem jeszcze ?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Kurrrwa mam całe, calusie, calutenkie usta w opryszczkach :(
    łaaaaa... jakis zovirax?

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

Dziś już lepiej (na razie) się czuję ;) Trochem niewyspana, bo dzieciak 2 razy skopał kołdrę z łóżka i jeszcze raz do toalety wołała. Do tego to mogę wstawać, byle w majty nie sikała, co jeszcze czasem się zdarza, ale rzadko.

Odnośnie tej całej dyskusji czy poronienie coś dało - dało mi na pewno jedną pozytywną rzecz - uświadomiłam sobie, że mamy wspaniałą córkę i poronienie boli, bardzo, ale gdyby coś stało się temu dziecku które mamy już przy sobie... Jak Vertigo napisała kiedyś o tym. Świat by się zawalił całkiem, dopiero wtedy.

Jednak mam nadzieję, że uda nam się i może w przyszłym roku Ola będzie miała rodzeństwo? :D

Abby - a czy Wy coś tam ten tego, że przypadkiem tak niby mogłaby być ciąża? :P Bo wiesz, nie raz czytałam o tym, że dziewczynom jeszcze przed potwierdzeniem ciąży wyskakiwały opryszczki ;)

Miłego dnia Wszystkim ;)

Aha, no i bardzo się cieszę z wszelakich pozytywnych wieści z wizyt :) I trzymam kciuki za wizyty w najbliższych dniach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 08:13

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoviraxy stosuje od soboty bo tak myślałam że to to. Usta mi spuchly i bolały. A w nocy w końcu wylazly. Musze skomponować heviran.

Niestety sexu bez asysty mojego dziecka nie było. Na ciążę szans nie ma. I gdybym w ciąży dostała takiej opryszczki to bym na maxa zeswirowala.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Odnośnie tej całej dyskusji czy poronienie coś dało - dało mi na pewno jedną pozytywną rzecz - uświadomiłam sobie, że mamy wspaniałą córkę i poronienie boli, bardzo, ale gdyby coś stało się temu dziecku które mamy już przy sobie... Jak Vertigo napisała kiedyś o tym. Świat by się zawalił całkiem, dopiero wtedy.
    to prawda co piszesz ... ja jak poroniłam to jedyne o czym myślałam leżąc na tej kozetce to być w domu i móc przytulić moich chłopaków.... nie było w tym momencie nic więcej mi potrzeba tylko Oni.. że Oni są.... są zdrowi... i udało mi się Ich mieć...
    to są emocje nadrzędne...

• vertigo Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja wyspana :) hehe
    a ten Twój chłop to On się ze snu o 2 wyrywa dla bzykanka? czy On nie śpi po prostu o tej godzinie i przed snem jeszcze ?

Ty no właśnie tak mu odbiło, ostatni raz tak miał z 10 lat temu ;) psychiczny jakiś. Obudził mnie, pomacał po cyckach 2 razy i oburzony, że mnie w kroczu nie zalało. A ja się jeszcze w ogóle nie zdążyłam zorientować, że to on a nie np. mój synek dobijający się do cycków przez sen (czasem jak śpi ze mną, to ma takie wspomnienia z okresu ssaczego ;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Ty no właśnie tak mu odbiło, ostatni raz tak miał z 10 lat temu ;) psychiczny jakiś. Obudził mnie, pomacał po cyckach 2 razy i oburzony, że mnie w kroczu nie zalało. A ja się jeszcze w ogóle nie zdążyłam zorientować, że to on a nie np. mój synek dobijający się do cycków przez sen (czasem jak śpi ze mną, to ma takie wspomnienia z okresu ssaczego ;))
    Hiehiehie :)
    Mnie ogólnie coś nie zalewa :/ może minie?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    hahahah fajnie !
    tak na śpiocha :D pewno mu się coś przyśniło.. maszt się postawił aż Go obudziło i trzeba było zadziałać haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 08:54

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo - mojemu tak czasem "odbija", pójdzie chłopina w nocy do toalety i jak wróci to mu się zachce, ja rozespana i on oburzony, że mi się nie chce, no ja kto :P Ale jakiś czas już tak nie robi :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie poniedziałkowo ;)

Niestety nie odniosę się już do poprzednich postów, które naskrobałyście przez weekend bo jest tego po prostu za dużo, ale oczywistą sprawą jest to, że kibicuję Wszystkim wizytującym w najbliższym tygodniu, Elaria - wtorek i Annak - czwartek. Trzymam mocno kciuki Kochane ;) Kibicuję również wszystkim tym, które będą celować w jajko albo też testować czy są II kreseczki <3

Ja dziś o 5 pobudka, o 5:30 musieliśmy wyjechać od M. z domu (od teściów), bo mój M do pracy na 7:30 no to oczywiście musiałam z nim jechać do pracy i potem sobie wrócić do domku. Po 8 byłam już w domku i tak sobie Was czytam, nadrabiam... Ale coś mnie morzy i chyba się jeszcze zdrzemnę ;)

Vertigo ale był sexik w nocy? W końcu się zmoczyłaś? :-P
    Mój ma czasem takie napady nocne, że nagle się odwraca, łapie mnie za wszystko, całuje i bierze na śpiocha ;) często jest tak, że zanim się rozbudzę to już jest po hahaha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 09:15

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prosze sie ze mnie nie smiac...

ale patrzcie co znalazlam:

https://www.perinatalquality.org/wfWebCalculator.aspx

Przekopalam neta i znalazlam lekarza w Oslo, ktory wspolpracuje z Dania i wykonuje prywatnie badania prenatalne. Nie jest to oficjalne, bo ponoc lekarze nie moga prywatnie wykonywac takich badan, bynajmniej tak pisza laski. Zakladam, ze ma facet pojecie, polecany jest na forach internetowych, kiedy to babki w wieku 35 lat chcialy zrobic jakies nieinwazyjne badania, a nie dostaly skierowania bo w No dostaje sie skierowanie powyzej 38 r.z. Wiec jade do tego lekarza na badanie polowkowe (albo jakiekolwiek). Facet z prawie 20letnim doswiadczeniem, wiec to kolejny argument, ze powinien znac sie na tym co robi.

Wspierajaca mysl na poczatek tygodnia!

P.s. [email protected] teraz w 150 procentach Twoje momenty paniki.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Vertigo ale był sexik w nocy? W końcu się zmoczyłaś? :-P
    Mój ma czasem takie napady nocne, że nagle się odwraca, łapie mnie za wszystko, całuje i bierze na śpiocha ;) często jest tak, że zanim się rozbudzę to już jest po hahaha :)

to jest właśnie najlepsze, że ja miałam z tego ostatecznie przyjemność, a tego mojego coś tam zabolało i dalej już nie dał rady ;) hahaha ;) trzeba było poczekać cierpliwie, popracować trochę, a nie pchać na sucho ;)

sy__la lubi tę wiadomość

• vertigo Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Hiehiehie :)
    Mnie ogólnie coś nie zalewa :/ może minie?
    ja tak miałam po pierwszym poronieniu - jakaś blokada psychiczna czy coś? dopiero w 3 cyklu się odblokowałam jakoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    ja tak miałam po pierwszym poronieniu - jakaś blokada psychiczna czy coś? dopiero w 3 cyklu się odblokowałam jakoś
    O widzisz :) to czekam :) za 5 dni okres.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo kiedy testujesz? Się betujesz?

• vertigo Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Vertigo kiedy testujesz? Się betujesz?

w ogóle nie testuję przed terminem miesiączki, nigdy tego nie robiłam
    także termin mam na piątek, 3 dni wcześniej powinnam zacząć plamić
    jeśli nie będzie plamień i miesiączki, to testuję dopiero w weekend

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    w ogóle nie testuję przed terminem miesiączki, nigdy tego nie robiłam
    także termin mam na piątek, 3 dni wcześniej powinnam zacząć plamić
    jeśli nie będzie plamień i miesiączki, to testuję dopiero w weekend
    Aaa ok ;) to czekam :) obie mamy 9 dpo i wybacz ale trochę żyję Twoim cyklem :D next time jak Cię mąż w nocy zaatakuje sprawdź czy nie stoję gdzieś w kącie i nie kibicuje :D :D :D

‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ