X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak byłam u Endo to była dziewczyna w ciąży dość daleko już i lek aż ją dopiero skierował jak miała ok 3 wcześniej jak miala 2.5to nie wlaczyl żadnego leczenia trochę dziwne ale tak mówiła bo siedziala obok i wyniki pokazywała .
    Ja mam jutro wizytę przed południem u gina a po pół u endo też mam stracha ale mam takie mdłości ze mama nadzieję że jest ok już nie mama siły w pracy siedzieć masakra ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 15:54

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Magdziu, a co u Ciebie poza tym? jak tam dzidziol sie ma?
    dzieki ze pytasz...
    19go mialam wizyte bo l4 mi sie konczylo. nie wiem czy pisalam czy nie ale nie mial w planach robic usg sprawdzil infekcje i tyle ale ja go poprosilam i zerknol na serduszko- mowil zee ok- wiec nie wiem ile teraz cm ma ...teraz wizyta 12 pazdziernika

pare dni po wizycie mialam wrazenie ze mam zapalenie pecherza....pilam przez weekend sok z zurawiny - uspokoilo sie a dzis odebralam wynik moczu i w sumie chyba ok jak dla mnie.

rosne...mam +4 kg.
    nie bylam nigdy szczupla jakos specjalnie.. no ale chyba juz widze brzuszek...w kurtke sie nie dopinam :)
    jakies lumpy musze nawiedzic...bo kupowac nowa kurtke na miesiac to bez sensu...
    ogolnie czuje sie dobrze odkad zaczelam II trymestr.
    ale nadal zmagam sie ze stanem psychicznym i lękami...chociaz uwazam ze i tak juz ciut wyluzowalam...
    dalej lykam duphaston2x1...tez zastanawiam sie czy jest potrzeba..narazie kazal brac...
    dzis odebralam TSH podskoczylo..w czwartek mam endo pewnie zwiekszy dawke euthyroxu..

lykam od czasu do czasu nospe- i mam straszne wyrzuty sumienia...chociaz na prenatalnych jak bylam...( u innego lekarza- ordynator stary wyga -opinie super) kazal lykac nospe 3x1 nawet jak mnie brzuch nie boli..... ???????? nie robie tego !! nie odwazylam sie !
    wystarczajace mam wyrzuty ze lykalam juz nie raz !

dzis plecy bola w odcinku piersiowym...moze wina malego stanika;)?

magnez tez lykam...i pregne plus

czy ten duphaston nie zaszkodzi???? biore go na "wszelki wypadek" od poczatku i tak nadal mam go lykac - poki lozycko sie nie wykształci w 100% tak tylko napomknol...nigdy nie mialam wyniku tego co sprawdza ze masz za malo progesteronu

syfiozo mam na twarzy :) cera straszna :)

u was ok?

elmo !!! trzymam kciuki :):) !

p.s jstem na etaie 4.5 cm 5 wrzesnia na prenatalnych teraz prawie polowa pazdziernika wiec mam nadzieje ze u Ciebie groszku dobrze!!!! i ladnie sobie rosnij

Malinko...milo czyta sie Twoje pozytywne slowa :)

aaaa i ani jeden lekarz nie puscil mi jeszcze serduszka na glos.... szkoda....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 16:18

M@linka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co Wam powiem, to Wam powiem... ale własnie doszłam do wniosku że.. zazwyczaj mam owulację 16-17dc... co wypada na 6-7 październik.. a 7 października ma urodzin mój dziadek który zmarł..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa sprawdzam kurczę sprawdzam i nie wiem czy to potrzebne ale jak czytam, ze i Wy sprawdzacie to ja też ;) szkoda ze lekarz nie widzi takiej potrzeby
    musze sobie zapłacić za te badania. Sknerus jestem.

Magdzie Ty juz 15 tydz !!! Leci leci!!!

A ja juz prawie półmetek. Przytylam 6 kilo. Tez czuje sie teraz super. Dominik tylko mógłby częściej mi dawać znać bo tesknie za tymi kopniaczkami. Badanie mam za tydzień w środę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 17:25

Coconue, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• gama Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    co Wam powiem, to Wam powiem... ale własnie doszłam do wniosku że.. zazwyczaj mam owulację 16-17dc... co wypada na 6-7 październik.. a 7 października ma urodzin mój dziadek który zmarł..

no i dziadek przekaże życie dalej:)

Gaduaaa, M@linka lubią tę wiadomość

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i pozdrawiam znad brzuszyska:) w środę wizyta

M@linka, Gaduaaa, sy__la, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Gaduaa sprawdzam kurczę sprawdzam i nie wiem czy to potrzebne ale jak czytam, ze i Wy sprawdzacie to ja też ;) szkoda ze lekarz nie widzi takiej potrzeby
    musze sobie zapłacić za te badania. Sknerus jestem.

Magdzie Ty juz 15 tydz !!! Leci leci!!!

A ja juz prawie półmetek. Przytylam 6 kilo. Tez czuje sie teraz super. Dominik tylko mógłby częściej mi dawać znać bo tesknie za tymi kopniaczkami. Badanie mam za tydzień w środę.
    Aj bo są lekarze i lekarze... ja bynajmniej się pewniej czuje jak mam wszytsko pod kontrolą... :)

• maggda Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane.
    U mnir nastroj caly czas taki sam...
    Ale sa i pozytywy w weekend maz bierze sie za malowanie wiec cos sie ruszy ;)
    A zeby bylo fajniej to chcialam kupowac malej komode na ciuszki juz mialam klikac kupuje ale biore ciastko do buzi,gryz i co ???
    No kurwa pol zeba mi odpadlo gornej 2 calkiem zajebiscie. KOCHAM TEN WRZESIEN

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Witam was kochane.
    U mnir nastroj caly czas taki sam...
    Ale sa i pozytywy w weekend maz bierze sie za malowanie wiec cos sie ruszy ;)
    A zeby bylo fajniej to chcialam kupowac malej komode na ciuszki juz mialam klikac kupuje ale biore ciastko do buzi,gryz i co ???
    No kurwa pol zeba mi odpadlo gornej 2 calkiem zajebiscie. KOCHAM TEN WRZESIEN
    o matko,... faktycznie u Ciebie ten wrzesień nie należy do dobrych... oby kolejny miesiąc był lepszy :)

• maggda Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA USMIECH CZAROWNICY
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ff04fbaf678.jpg

M@linka, Magdzia88, sy__la, sylvuś lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda ojaaaa jak nie urok to sraczka :-\ na szczęście zęba da sie nadbudować.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    UWAGA USMIECH CZAROWNICY
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ff04fbaf678.jpg

Wymiata ;) możesz dzieci straszyć. W sam raz na zbliżający sie Halloween

maggda, Magdzia88 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• maggda Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo chyba wssystkie dziewczyny pouciekaly ze strachu ;)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda heh, co Ty za twarde ciastka jadasz? :-P Na szczęście da się zęba odbudować, ale to wiadomo koszty... no ale zamówiłaś tą komodę dla Dziecka czy odkładasz na później a teraz ząb? :)

M@linka fajnie się czyta Twoje posty - teraz one napawają duuuużym optymizmem :) oby tak dalej do końca ciąży, a Dzidziol jeszcze pewnie da Ci popalić kopniaczkami, jak nie w dzień to w nocy :-P

Vertigo skoro już tak znasz te swoje cykle i jesteś pewna w 100% że to @ nadchodzi to trudno, nowy cykl - nowe nadzieje jak to mówią. Teraz to już tylko czekać na koniec małpiszona i do dzieła z Chłopem... może w nocy na śpiocha się uda, tak spontanicznie bez wyliczania dni płodnych itd... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 21:04

M@linka lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No magda powiem ci ze jak otwarlam twoje zdjecie to mi się zablokowal tel . I nie mogłam cofnąć zdjęcia haha

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la najpierw zab. komoda w nastepnym miesiącu ;)

sy__la lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kiedyś podczas snu się jedynka ukruszyła tak w rogu. Obudziłam się rano i jak językiem dotknęłam zęba to strasznie mnie kuło coś w język, spojrzałam do lustra a tam kawałka jedynki nie miałam... to było dobre 15 lat temu (tak mi się wydaje) i do tej pory jak mi dentysta zrobił to się trzyma i nie ma śladu.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la, no na pewno @ nadchodzi, nie ma mowy, żeby to było coś innego. Umówiłam się z kumpelą na monitoring w przyszłym miesiącu, nie mam siły się bzykać co 2 dni. A jak w przyszłym miesiącu nie wypali, to przestaję mierzyć i sprawdzać, bo to mnie niepotrzebnie bardzo mocno spina potem, że trzeba koniecznie w ten dzień, tu i teraz i natychmiast. Chcę się tylko upewnić, że jest ta owulacja w konkretnym momencie i kiedy mniej więcej działać, w końcu musi chyba zaskoczyć, skoro 4 razy zaskoczyło.

EDIT: ja mam do tego inne podejście też, ja miałam nie mieć w ogóle tego dziecka, mąż nie chciał. Dla mnie jego przełamanie się jest milowym krokiem, reszta to tylko kwestia czasu. Na zmianę jego zdania nie miałabym żadnego wpływu jakby się uparł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 21:39

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    U mnie już plamienie dzisiaj, także książkowy cykl. Trzymajcie kciuki za następny :)
    Buuu :( bardzo jestem ciekawa jutrzejszej temp. Jak się utrzyma albo pójdzie do góry a Ty nie będziesz w ciąży to jesteś jedną z dziewczyn które mają ciążowe wykresy w każdym cyklu.

• vertigo Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Buuu :( bardzo jestem ciekawa jutrzejszej temp. Jak się utrzyma albo pójdzie do góry a Ty nie będziesz w ciąży to jesteś jedną z dziewczyn które mają ciążowe wykresy w każdym cyklu.

Zobaczymy :)

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ