Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
inessa wrote:Anna piszac z komórkiu chyba sie pomyliłam bo powinno byc hematolog!!!!!
Inessa,
Zabawne z tym he(ma/pa)tologiem bo ja za Tobą powtórzyłam hepatologa, choć też miałam na myśli hematologa
Tak czy owak, i tak nie pomyślałabym, że powinnam do niego iść. Zresztą podobnie jak do immunologa. Gdyby nie czytanie Was tutaj, na Ovu, to byłabym jak dziecko we mgle...
* * *
Bardzo mi przykro z powodu tej adopcji... Szczególnie, że wszystko szło dobrze, a doszło do takiego punktu. Szkoda, że czasem tak trudno jest uszczęśliwić jakieś dziecko i jednocześnie siebie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 23:14
-
Inesko, o adopcji to się w ogóle nie wypowiadam. Siostra mojego taty ,bogata itd miała taki problem z tym I Wiecie co ,doszło do tego ,że poprostu znaleźli kobietę która ma dużo dzieci, wtedy miała 9 i zapłacili jej żeby po urodzeniu oddala dziecko. Zapłacili lekarzowi i ciocia miała normalnie kartę ciąży itd tak jak by to była jej ciążą. Straszne ,ale tylko tak są szczęśliwi. Ich syn nie wie nic. Z resztą nikt prawie. Mały jest podobny do wujka. ..
Nadzieja ,plamienie to z różnych powodów może być np infekcja. ..
Dziewczyny, tyle tych badań różnych macie. .ja te podstawowe, cytologia, toxo. Przeciwciała, tsh, cukier. ..Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Co tj ta celiakia ? Uczulenie na gluten. .. a coś więcej . Jak się dowiaduje o tym ? Moje rodzeństwo od urodzenia ma uczulenie, ale nie wiedzą jaka to choroba, poprostu jak zjedli coś z gkutenem to wymioty ,biegunki tygodniowe, przestali by wwidzieć ov rosnąć, więcej nie wiem bo mają ponad 20 lat i nikt nie robi nic w tym kierunku, tylko dieta całe zycieTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Ala celiakie wykrywa się na podstawie badań z krwi, priv nie są za tanie
Ja w tym cyklu dupa, odpuszczam starania.. wczoraj płakałam z tego powodu cały wieczór, tak mi na tym bardzo zależało...
Wrócił niesamowity ból pleców ( już 2 tyg trwa, 2 dni był spokój ) i mimo leków przeciwzapalnych, smarowania maściami dupa
pewnie bez zastrzyków się nie obejdzie, a po tym po przeszłam nie zaryzykuje
Znów zbiera mi się na płacz jak tylko o tym pomyślęMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Malika czy jest jakaś szansa, że pamiętasz co Ci wtedy przepisano na mono? byłoby cudownie wziąc antybiotyk i mieć już spokój! moja ciocia ma też to samo co ja, całe życie chucha i dmucha na te nerki.. i też masa badań nic nie wykryła.
czekam na wyniki posiewu, może w końcu się coś wyjasni.. ale ogólny i osad to już mam i masakra tam jest ale nie ma się co dziwić, jak umierałam wczoraj z bólu. nie, nie umierałam - @ jest gorsza!!!
co nie zmienia faktu, że furaginę musze jeszcze z tydzień brać. a że akurat @ będzie, to się wydłuży. urolog kazał brać przy każdym okresie furaginę, tak zapobiegawczocóreczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
Bomblica wrote:Malika czy jest jakaś szansa, że pamiętasz co Ci wtedy przepisano na mono?
Przez pół roku mnie leczyli na wszystko inne tylko nie na to co trzeba. Były tabletki, zastrzyki... Dopiero jak mi się morfologia posypała to trafiłam do hematologa i ten zlecił badania w kierunku mononukleozy i wyszło że przebyłam.
Niestety zbyt wiele czasu upłynęło, nie jestem w stanie powiedzieć co to były za leki, które wtedy brałam.
Martynka30 wrote:Wrócił niesamowity ból pleców ( już 2 tyg trwa, 2 dni był spokój ) i mimo leków przeciwzapalnych, smarowania maściami dupa
alka89,
Podsyłam link na stronę Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Tu masz opisane szczegółowo jskie badania wykonać.
[url]http://www.celiakia.pl/diagnoza/ [/url]Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 12:45
Synek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
nick nieaktualnyHej zycze Wam dobrej niedzieli
alka u mnie w pamietniku jest duzo o celiaki zakreslone na niebiesko aby łatwiej było znalesc no i jest o róznicach pomiedzy celiakia a nietolerancja na gluten oraz alergią bo to 3 rózne choroby!!!
Martynko a masz mozliwosc pochodzenia na rehabilitacje,na masaże???
pytam bo masaze ale takie specjalistyczne na kregosłup są naprawde super!
ja choruje od lat na kregosłup jestem po operacji kregosłupa i naprawde polecam masaze i wiesz super jest rehabilitacja w basenie bo wtedy odciazasz kregosłup a leki no cóz ile mozna brac prawda?! zdrowka CI zycze! -
nick nieaktualnyalka89 wrote:Inesko, o adopcji to się w ogóle nie wypowiadam. Siostra mojego taty ,bogata itd miała taki problem z tym I Wiecie co ,doszło do tego ,że poprostu znaleźli kobietę która ma dużo dzieci, wtedy miała 9 i zapłacili jej żeby po urodzeniu oddala dziecko. Zapłacili lekarzowi i ciocia miała normalnie kartę ciąży itd tak jak by to była jej ciążą. Straszne ,ale tylko tak są szczęśliwi. Ich syn nie wie nic. Z resztą nikt prawie. Mały jest podobny do wujka. ..
Nadzieja ,plamienie to z różnych powodów może być np infekcja. ..
Dziewczyny, tyle tych badań różnych macie. .ja te podstawowe, cytologia, toxo. Przeciwciała, tsh, cukier. ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 14:03
-
Inessa, może wyda się to śmieszne, ale jestem fizjoterapeutką: mąż mnie masuje, ćwiczę, mam fizykoterapię...
Samemu ciężko pomóc... na basen nie mogę chodzić, mam tendencję do przeziębień jajnikówMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
mieszkam w małym mieście, wszystko co priv się pozamykało, a na nfz do końca roku nie ma już miejsc... kiedyś chodziłam na masaże do faceta, ale powiedziałam sobie nigdy więcej, było mi wręcz gorzej...
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
nick nieaktualnyMartynko współczuje z serca bo domyslam sie co to za ból
chciałabym cos podpowiedziec ale juz nie mam innej propozycji bo co ja moge proponowac fizjoterapeutce ja zmagałam i zmagam sie nadal z bólami ale obecnie sa mniejsze po operacji( bola mnie odcinki niezoperowane ale jakos da sie zyc) a lekarz zalecił CI jakąs wogóle rehabilitacje,jakis rezonans?
nie wiem jaki odcinek Cie boli ale jak miałam problem z odcinkiem ledzwiowym bardzo mi pomogły borowiny okłady z nich a i one pomagaja tez na jajniki,jajowody ja po nich zaszłam w ciaze -
Inessa a widzisz o borowince zapomniałam
Mnie boli krzyż i idzie w górę na lędźwiowy i piersiowy i rozchodzi się na żebra
A wiesz, że się mówi, że szefc bez butów chodzi?
Lekarz przepisał mi leki, dzwoniłam do swojego gina i mówił, żeby raczej ten cykl odpuścić przy tych lekach
Zapomniałam dodać, że u nas ostanie przytulanko było w 9dc ( piątek), cykle mam 29 dniowe, zdarzały mi się wcześniejsze owulacje... więc boję się...
Wiem, że plemniczki mogą trochę przetrwać, zwłaszcza, że użyłam specjalistycznego żelu na okres starań...możliwe że mogą przetrwać np 5 dni?
Wg mnie owulka by była 16,17,18 wrześniaMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
gdzieś ostatnio czytałam, że mogą, o ile wystrzeliły w śluz wodnisty/rozciągliwy. jak posucha, to nie popływają no i za kwaśno dla nich. śluzik chroni przed kwasem
że to tak obrazowo opiszę aczkolwiek moim zdaniem 5 dni to przesada, nie wiem jakie by to musiały być supermeny te plemniki. tzn z mojego punktu widzenia, bo ja jak mam 1-2 dni rozciągliwca plus przed tym 1 wodnisty to jest wszystko.
więc chyba też to zależy od kobiety i jej produkcji śluzu
aha jaki to żel? bom ciekawa, jeśli jakiś by pomagał, to ja chętna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 10:45
córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
serio? i dopiero w środe owulka? masz tyle rozciągliwca? dla mnie to szok bo ze mnie jest skąpośluzowiec generalnie.
no to teraz nie wiem co Ci powiedzieć.. a owulację czujesz (w sensie jajnik bolący)czy określasz tylko na podstawie temepratury i śluzu?córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
Wiesz co 2 cykl mam taki śluzowy, ale pomimo śluzu w tamtym cyklu nie zaszłam w ciążę
Nie na razie nic nie czuję,pierwszy raz zaczęłam mierzyć temperaturę, zawsze to na opieraliśmy się na testach owulacyjnych albo po prostu na żywioł...
Teraz biorę leki NLPZ to najprawdopodobniej będę miała zablokowaną owulację...
Bomblica przykro mi z powodu córeczki (*)
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Dziewczyny jestem po badaniach i z gastroskopii wyszła mi bakteria Heliobacter Pyroli i na pewno znowu czeka mnie leczenie antybiotykami, moje pytanie brzmi takie, za kilka dni owulacja i czy mogę starać się o dziecko czy lepiej poczekać miesiąc i od października się starać, z mężem rozmawiałam i mówiłam ze może lepiej nie ryzykować i poczekać, a co Wy na to ?