X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    Ehh dziewczyny...czuję się okropnie:( Proszę pocieszcie.

Miałam przed chwilą telefon, kobieta oddzwoniła w związku ze stanowiskiem na jakie składałam aplikację. Chciała porozmawiać, nawet było ok, ale spytała czy widziałam ich stronę internetową. No i musiałam odpowiedzieć zgodnie z prawdą, że nie widziałam:/ Próbowałam się jakoś ratować, no ale już byłam spalona. Powiedziała, że nawet bym się nadawała na jakieś tam stanowisko, ale jest rozczarowana, że się nie interesowałam ich firmą. I ma kobitka świętą rację.
    Ale wiecie...ja pracy szukam już od 3 miesięcy, dziennie wysyłam po 5 CV, wiem, że może nie powinnam iść na ilość ale na jakość. Choć bez doświadczenia to ta jakość by mi bokiem wyszła. I już czasami po prostu się nie wczytuję w filozofię firmy itd. tylko czytam treść ogłoszenia. Jeśli jest po mojej myśli to składam. Ehh, mam nauczkę na przyszłość. Ale jestem na siebie strasznie zła, że przez swoją głupotę ciągle mam jakieś problemy. Na każdej rozmowie jestem zestresowana i nie potrafię się dobrze zaprezentować. Chodziłam na różne warsztaty, które miały mi pomóc to przezwyciężyć, ale nie widzę specjalnych postępów. Z takim wizerunkiem to ja żadnej pracy nie dostanę:(
    Skrzacie kiedy ty uwierzysz w siebie? Już czas..!

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a ja mam w planie winko na wieczór i jakoś starego zachęcić :) żeby nie myślał że tylko z automaty armię wytrzelić i tyle.. :)

Dla faceta i z automatu spoko :D moj tak mowi haha

Gaduaaa lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Ja tam inofem pije :)
    Czyli co pic? Ja juz zglupialam hehe...

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby niech mąż pociesza twoja smutna :p

Ja tam się gole do zera :)

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d22a767833d0.jpg

Czy któryś jest w ogóle pozytywny? Bo dziś chyba już po piku.. Eh nigdy nie miałam tak długo takich mocnych testów.. Od lewej pierwszy to z dzis.. I tak kolejno

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa, na moje oko to żaden test nie jest pozytywny.

Skrzacie, no troche kiepsko powiedzieć, ze sie nie zaglądało na stronkę, ale ja miałam od razu skojarzenie, ze ta firma moze słaba jest skoro pyta o znajomość strony. Bo gdyby byli mocnym, arcyciekawym miejscem to wiedzieliby, ze ludzie pieją z zachwytu na widok ich strony:D jejkuuu jak ja szukałam swojej pierwszej pracy w przedszkolu w No (na takie stanowiska składają miliony ludzi, stanowisk jest sporo, praca mało atrakcyjna pod wieloma względami) to zdarzyło mi sie wysłać maile ale zatytułować
    maila inna nazwa przedszkola, albo w liście motywacyjnym była inna nazwa przedszkola... ale siara! Podejrzewam, ze miejsce, ktore mnie przyjęło otrzymało prawidłowa aplikacje:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Skrzacie kiedy ty uwierzysz w siebie? Już czas..!

Nie wiem...zawsze miałam problem z poczuciem własnej wartości;/ Ten ogon się nigdy ode mnie nie odczepi. Ehh...

Niebieska dzięki za pocieszenie;) dobrze wiedzieć, że nie ja jedyna takie wtopy zaliczam:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 20:49

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mi nigdy nie wychodziły dwie identyczne.. Zawsze były jaśniejsze

Eh chyba doła złapałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 20:55

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie pociesze cie. Skrxaaaatku

Skończyłam dwa kierunki studiów zawsze pasek w ogilnioakou potem studia ale dla moich rodziców zawsze byłam ta druga , bo raptem skończyłam hr i rachunkowość i finanse a nie to omija siostra prawo, do tego odwieczny problem z prąca, z deszczu pod rynne jak to mówią , w ubiegłym roku zwolnienia grupowe i zostałam bez pracy z dnia na dzień , straciłam swoją wartość z dnia na dzień , po pół roku i wysłaniu 550 cv do 8 miejscowości wreszcie znalazłam prace . I potem kupiliśmy mieszkanie ciąża i co znowu pod górkę poronienie. Ale tedoswiadczenia powodują że jestem silniejsza . Nikt we mnie nie wierzył prócz mojego męża, nikt. Zawsze ta druga gorsza, siostra tez porobiła to skakał obok niej jak kolo jaka, a ja no przecież zdarza się. W rodzinie przyjęło się ze to my wiecznie mamy pieniądze a siostra czy męża brat nie i to oni wymagają pomocy to nic ze 7 lat starsi ale wiesz co czuje się dumna ze sama z mężem doszłam do tego co mam bez niczyjej pomocy. Dopiero teraz widzę ze coś znaczenie dla mojej mamy bo sama porobiło i wie przez co przeszłam . Wspiera mnie teraz codziennie dzwoni mówi pyta jak się czuje każe jeździć do lekarza itd. Ale wcześniej zero. A wiesz kto zatracić moja wartość moja własna siostra która wiecznie mi dokuczają dobija itd.
    Co do pracy jako hr zWsze mowie ze każda praca ma swojego pracownika . Nie przekreślaj tego ze nie wiedziałas nic o firmę mialas prawo . Jesteś wartościowa mądra piękna powtarzaj to sobie . Jak będziesz chciała mogę napisać ci ładnie cv i list motywacyjny bo wiem na co sama zwracam uwagę także głową do góry świat stoi przed takimi silnymi babokami jak my !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 20:59

skrzat1988 lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po szczepieniach. Mama mówi ze byłam dzielna, dopiero zaczęłam płakać przy trzecim wkuciu, za to mamie łezki poleciały juz przy pierwszym ;)

Ogólnie trzecie wkucie było najgorsze, niby pielęgniarka mówiła ze mała się napiela, bo bardzo krew poleciała, musieli dwa razy zmienić jej gaze :( może stąd ten płacz. Była dzielna :)

Lekarka ją badała i mówiła żeby kupić emolienty bo ciemieniucha jej wychodzi, do tego mam odstawić nabiał a ja jej mówię że wogole nie jem nabiału, to ta ze musimy zmienić mleko bo między brwiami schodzi jej skóra i według niej to skaza białkowa. Mamy kupić Bebilon Pepti DHA na receptę. Boje się zmieniać mleko, żeby nie pojawiła się kolka :(

A i mam kupić Nurofen na gorączke, może się pojawić ale nie musi. Mamy obserwować. Oby nie miała. Tylko ten Nurofen to w czopkach.

Waży juz 5060 ;)
    Teraz wymeczona zasnęła.

A to obiecane zdjęcia :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ace2e78d483.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4cbec13ced6.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/756fa205d011.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad1c7e3b4910.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a1de45d202d.jpg zapohttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/80dcbaa7a3e2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 21:17

Magdzia88, Elmo13, Elaria, Coconue, sylvuś, Niebieskaa, Jacqueline, Natikka123, Evita lubią tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu matka, robiłam te zdjęcia dwa tygodnie temu. Ogólnie w ciąży ważyłam 74 kg masakra bo przed ciążą miałam 48 ;)
    Teraz 7 tygodni po porodzie ważę 57 kg więc zostało mi jeszcze kilka kg do zrzucenia, no ale brzuch jeszcze został, póki co muszę poczekać za wizytą u ginekologa, którą mam za dwa tygodnie i jak wyrazi zgodę to biorę się za ćwiczenia, jestem po cc więc nie mogę sama decydować :(
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea3839b481b9.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3cb0c0ee77a.jpg

Kadabra lubi tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma bardzo Ci dziękuję za Twój post! wiedziałam, że wśród Was znajdę pocieszenie i takie właśnie "ojojanie" prawdziwych przyjaciółek! tego mi było trzeba;)
    Bardzo Cię rozumiem Kamma, bo u mnie w domu, co prawda nie było faworyzowania wśród rodzeństwa, ale zawsze mogłam coś zrobić lepiej. Co z tego, że dostałam dobrą ocenę, jak mogłam jeszcze lepszą, albo wygrać olimpiadę albo być drugim Einsteinem. Zawsze towarzyszyła mi chora ambicja, jak dostawałam gorszą ocenę to płakałam i nie widziałam nadziei, żeby ją poprawić, dla mnie sprawa już była przegrana. Miałam do siebie pretensje, że mogłam coś lepiej, bardziej itd.
    I takie "przeambicjowanie" w wychowaniu jest tragiczne, właśnie teraz zbieram tego plony. Jestem strasznym wrażliwcem, otoczenie ma na mnie ogromny wpływ, nie myślę o sobie dobrze, cały czas widzę swoje braki zamiast dobrych stron. Żeby się przez to przebić będę musiała włożyć w to mnóstwo pracy. Już zaczęłam nad sobą pracować, ale widzę, że to będzie długa i ciężka droga...o odnalezienie utraconej wiary w siebie.
    Kamma bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki, żeby Twoje plany i marzenia się spełniały, mam ogromną nadzieję, że do końca roku będziemy nosiły w sobie swoje dzieciątka:)
    Jeśli chodzi o CV to ostatnią wersję baaaardzo długo dopracowywałam, wydaje mi się, że jest ok, ale jeżeli miałabyś czas i ochotę po prostu rzucić na nie okiem i może dać jakieś wskazówki to chętnie skorzystam:* (priv)

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d22a767833d0.jpg

Czy któryś jest w ogóle pozytywny? Bo dziś chyba już po piku.. Eh nigdy nie miałam tak długo takich mocnych testów.. Od lewej pierwszy to z dzis.. I tak kolejno

Gaduaa jak dla mnie to żaden z tych testów nie jest pozytywny :( kreska testowa powinna być tak samo intensywna jak kontrolna albo nawet bardziej bordowa od kontrolnej. A od którego dnia cyklu robisz te testy?? No ale jak się uprzeć, to ten 1 od prawej jest najmocniejszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 21:31

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Gaduaa jak dla mnie to żaden z tych testów nie jest pozytywny :( kreska testowa powinna być tak samo intensywna jak kontrolna albo nawet bardziej bordowa od kontrolnej. A od którego dnia cyklu robisz te testy?? No ale jak się uprzeć, to ten 1 od prawej jest najmocniejszy.
    Tylko mi nigdy nie wychodziły tego samego koloru.. Zaczęłam 12dc i właśnie ten pierwszy od prawej jest z 12 dc

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    Kamma bardzo Ci dziękuję za Twój post! wiedziałam, że wśród Was znajdę pocieszenie i takie właśnie "ojojanie" prawdziwych przyjaciółek! tego mi było trzeba;)
    Bardzo Cię rozumiem Kamma, bo u mnie w domu, co prawda nie było faworyzowania wśród rodzeństwa, ale zawsze mogłam coś zrobić lepiej. Co z tego, że dostałam dobrą ocenę, jak mogłam jeszcze lepszą, albo wygrać olimpiadę albo być drugim Einsteinem. Zawsze towarzyszyła mi chora ambicja, jak dostawałam gorszą ocenę to płakałam i nie widziałam nadziei, żeby ją poprawić, dla mnie sprawa już była przegrana. Miałam do siebie pretensje, że mogłam coś lepiej, bardziej itd.
    I takie "przeambicjowanie" w wychowaniu jest tragiczne, właśnie teraz zbieram tego plony. Jestem strasznym wrażliwcem, otoczenie ma na mnie ogromny wpływ, nie myślę o sobie dobrze, cały czas widzę swoje braki zamiast dobrych stron. Żeby się przez to przebić będę musiała włożyć w to mnóstwo pracy. Już zaczęłam nad sobą pracować, ale widzę, że to będzie długa i ciężka droga...o odnalezienie utraconej wiary w siebie.
    Kamma bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki, żeby Twoje plany i marzenia się spełniały, mam ogromną nadzieję, że do końca roku będziemy nosiły w sobie swoje dzieciątka:)
    Jeśli chodzi o CV to ostatnią wersję baaaardzo długo dopracowywałam, wydaje mi się, że jest ok, ale jeżeli miałabyś czas i ochotę po prostu rzucić na nie okiem i może dać jakieś wskazówki to chętnie skorzystam:* (priv)

Służę pomocą kochana ☺☺☺☺☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 21:36

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocoo piekny brzuszek. ..
    Blondiii malutka urocza i ty tez dobrze wygladasz;)

Mam pytanie do bardziej doswiadczonych....
    Dzis zaczynam 18tydz..ruchow nie czuje jeszcze...
    Od pon mam klucia w spojeniu lonowym...kluje jakby w srodku w kosci...od 2 dni mam wrazenie ze momentami boli mnie tylek jakby kosc ogonowa...bola mnie uda...do kolan...w pachwinach tez....lekarza mam dopiero w srode...a mam schizy mega....dzis to mam wrazenie ze cale biodra bola plecy boki...nie wiem...
    Miala ktoras tak?

Boje sie ;(

Pisalam do lekarza
    Ciezko mu stwierdzic bez badani kazal brac nospe i wapno przez 2 dni jak nie ulzy to sie zglosic na badanie....

Jak zwykle weekend......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 21:38

blondyna5555 lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Tylko mi nigdy nie wychodziły tego samego koloru.. Zaczęłam 12dc i właśnie ten pierwszy od prawej jest z 12 dc

A może jakbyś zaczęła robić w 10 dc to może np. w 11 były szczyt? Bo wyraźnie widać, że od tego z prawej kolejne bledną.

Aniołek 7t5d [*]
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    A może jakbyś zaczęła robić w 10 dc to może np. w 11 były szczyt? Bo wyraźnie widać, że od tego z prawej kolejne bledną.
    Tylko gdzie skok temp?

• sy__la Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna śliczniusia ta Twoja córunia :) taka słodka, że napatrzeć się nie mogę <3 A Ty widzę szybko dochodzisz do siebie, pięknie wyglądasz, no a wiadomo brzuszek musi się wchłonąć a na to jest niestety potrzebny czas :)

blondyna5555 lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • annak Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

Gaduaaa,
    Formalnie to jest tak, jak pisze sy__la, że kolor powinien być co najmniej tak ciemny jak kreski kontrolnej.
    Ale realnie to różnie bywa. Bo moje dziecię w brzuchu jest właśnie z takiej słabszej kreski :-)
    Więc ja już tym testom do końca nie dowierzam (w sensie - traktowałabym poważnie nawet takie bladziochy).

A dodam, że robiłam je dzień w dzień (nawet nie wiem, czy nie po 2 razy dziennie czasem), od bardzo wczesnego dnia cyklu. Przed każdym testem ZAWSZE zgodnie z instrukcją nie piłam 2 godziny (co mnie doprowadzało do szału). A i tak blade były. I owulka też była. No i dzieć jest :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 21:59

Gaduaaa lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 1104 1105 1106 1107 1108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ