X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Niebieska, możesz wkleić, o jakie tipi chodzi? Bo mnie się kojarzy z zabawą w Indian. A do czego to służy przy maluszku? Bo dla kilkulatka to rozumiem - kryjówka, baza itd, a dla niemowlaka?
    Alez oczywiscie, ze tipi nie sluzy niczemu innemu niz wystrojowi pokoju i zaspokojeniu potrzeb estetycznych mamy. Chociaz moj maz mowi, ze on chetnie bedzie sie tam chowac:D Moja lista podzielona jest na rzeczy "wieksze" typu wozek, lozeczko, rzeczy potrzebne maluszkowi "mniejsze": ciuchy i milion innych rzeczy, rzeczy dla mamy i do szpitala, ale tez rzeczy do wystroju pokoiku - ten fragment listy mam od "przed drugim poronieniem".
    4f10aa358b995346med.jpg

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • annak Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagusia,
    Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
    Dużej liczby wyhodowanych jaj i takiej samej liczby wspaniałych dzieci!
    Życzę Ci także, abyś na swojej drodze spotykała jak najwięcej osób takich... jak TY. Tak cudownie pozytywnie zakręconych, naenergetyzowanych, szalonych, ciepłych i pomocnych.
    Ściskam Cię urodzinowo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 21:28

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• vertigo Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitko, dziękuję Ci za Twoje słowa. Są bardzo mądre. Wiem, że mam bardzo dużo, znaczenie więcej niż inne mamy, więcej niż większość z Was. Nie urazilas mnie. Chcę, żeby mój mózg przestał myśleć w ten sposób. Bardzo tego chcę. Żeby nie stracić tego co mam. Tylko nie wiem jak to zrobić. Może potrzeba czasu?

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagusia najlepszosci!!

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Jagusia,
    Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
    Dużej liczby wyhodowanych jaj i takiej samej liczby wspaniałych dzieci!
    Życzę Ci także, abyś na swojej drodze spotykała jak najwięcej osób takich... jak TY. Tak cudownie pozytywnie zakręconych, naenergetyzowanych, szalonych, ciepłych i pomocnych.
    Ściskam Cię urodzinowo!
    wazne by były dojrzałe,niech idzie na jakosc nie na ilosc :-)
    Dzis juz trzeci dzien stymulacji,powoli cos w jajnikach sie dzieje,czuje gniecenie..licze na krótką stymulacje :-)
    Dzis rano kiedy robiłam zastrzyki mój mąz jak wszedł do kuchni tak szybko wyszedł byle nie widziec tych strzykawek i mojego brzucha skutego i z trzema siniakami.Trzy zastrzyki dziennie w szybkim tępie zrobią mi z brzucha sito :-) oby efekt był zadawalający

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie ze moge swiętowac w waszym towarzystwie,nie czuje sie samotnie..màz w pracy niestety ale jestescie wy :-)
    Wspaniale zyczenia

500-500-productgfx-d3f352cee6570bb277dc05bd1b6eae97.jpg

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super zdjecia,róznice widac bo na tym drugim brzuszek idzie w góre :-)
    a twoje giry są całkiem spoko

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna kochanie wszystkiego naaaaajlepszego:) właśnie wychylam za Ciebie łyk herbaty z konfiturą wiśniową;) życzę Ci spełniania marzeń, nie tylko tych ciążowych, po prostu szczęścia i wiele radości na co dzień:*

Pysia o to spodziewamy się okresu tudzież ciąży w podobnym czasie;) ja dziś jestem w 19dc a cykle mam zwykle około 28 dni, więc teoretycznie koło 17.10 powinnam testować. Ale nie testuję - cierpliwie poczekam.

Niebieska świetny obrazek z ojojaniem, bardzo mi się spodobał:)
    Taaak trochę się wyrwałam z ciążowych rozterek (za to wpadłam w te zawodowe;)), poukładałam sobie wszystko w głowie i czułam się gotowa żeby do Was wrócić nie marudząc ciągle o swoim nieszczęściu...chociaż wiem, że Wy dużo potraficie znieść;) ale nie chciałam Was nadwyrężać:) co nie znaczy, że nie będę zawodzić za tydzień jak dostanę okres, ale postaram się tak bardzo nad sobą nie użalać:)

Evitka dzięki Kochana za Twój komentarz:) od razu się uśmiechnęłam po przeczytaniu Twoich słów na temat tej firmy;) Choć każda sytuacja ma dwie strony i też trochę powinnam zainteresować się bardziej gdzie aplikuję, a nie tylko przeczytać ogłoszenie. Na szczęście w przeogromnej większości przypadków sprawdzam firmę albo po prostu już ją znam i wtedy składam dokumenty.

vertigo daj sobie czas na chwilę słabości, to też jest potrzebne. Nie możesz być zawsze wszędzie perfekcyjna. Wewnętrzny spokój wróci, ale niestety nie zawsze wraca natychmiast wtedy, kiedy tego chcemy.

Pysia87 lubi tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna zycze ci konca oczekiwan na dzidziusia. Owocnego konca ;)

Ostatnio mam strasznie duzo pracy podczytuje was troszke... jesli cos przegapiam z gory przepraszam.

Asiu ja juz mam kres cierpliwosci czuje ze codzienne testowanie wariowanie nadciaga...

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, a to jeśli maluszek będzie miał na tyle duży pokój, że tipi się zmieści, to spoko, niech sobie stoi i czeka na dzikie zabawy, albo służy mężowi ;-)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacie! Nie czuj wyrzutów sumienia (albo czegoś w tym guście) z powodu "marudzenia o swoim nieszczęściu" (to Twoje słowa, nie moje:)!), daj sobie prawo do puszczenia wszystkich żalów i rozterek swiata (choćby tylko na tej stronie)! Skrzacie, jak widziałam Cie przez 1,5 h to nigdy przenigdy nie określiłabym Cie jako "marudzącej, jęczącej, zmęczonej życiem kobity", wręcz przeciwnie, moje wrażenie to wrażliwa, pogodna i uczuciowa osoba. Nie marudzisz tylko dzielisz sie zwątpieniem, brakiem nadziei, rozczarowaniem, smutkiem, ale działasz! Szukasz możliwości i dróg dla siebie, pytasz, sprawdzasz, nie siedzisz z założonymi rękami i nie biadolisz: ale jestem biedna i pokrzywdzona. Mam nadzieje, ze niedługo zobaczysz jakies światełko:) pisz tutaj o wszystkim i kiedy tylko będziesz miała potrzebę.
    Pytanie z innej beczki: nie miałaś przypadkiem iść na badanie drożności jajowodów? Chyba o takim badaniu wspominałaś.

skrzat1988 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacie, miło mi, że ktoś jedzie ze mna nactym wózku ;) Ja też raczej nie testuje, jak już coś to w terminie z tym, że ja teraz jestem na etapie stabilizacji cyklu, bo dopiero ostatni był wzorowy 28 dni. Powatpiewam tym razem w owulację, chociaż śluz był. Zreszta, ja we wszystko już powatpiewam. :) Trzymam natomiast najbardziej kciuki za Ciebie, bo należy Ci się, żeby sprawy Ci się poukładały. :)

skrzat1988 lubi tę wiadomość

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dzień dobry porannie..
    Temp w miejscu :( kupa, dupa... owulacji nie było.. - Pięknie... Nic tylko się załamac

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska dzięki kochana:):* myślę, że za tydzień będziecie miały ze mną dużo roboty z pocieszaniem i stawianiem do pionu jak dostanę ten przeklęty okres;)

Pysia ja też we wszystko wątpię;) ale natura jest jedną wielką zagadką i wszystko jest możliwe:) trzymam zatem kciuki i za Ciebie i za siebie;)

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkie zasmucone zwatpione i z zakręcona nadzieja na też Was ojojuje ....
    Jagienko trochę spóźnione ale bardzo życzę Ci spełnienia marzeń szczególnie jednego małego wrzeszczacego bobaska :) pamiętaj kobieta jest najbardziej plodna w miesiącu swoich urodzin ;) wiec ....
    Gadula może to jeszcze nie koniec cyklu może jednak później ale owu wystąpi i mnie była bardzo późno ale się udało wiec dopóki nie ma @ wszystko jest możliwe

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj z ciekawości zmierzylam temp i też jestem głupia bo jest wysoka jak w 2 fazie. Nic nie kumam z tego.

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska widzę ze mamy ze sobą coś wspólnego :p ja też zawsze mam tysiąc list dotyczących wszystkiego :p ale Ciebie i tak chyba nie pokonam. A tipi świetna sprawa.ja materiał i drewno juz mam ale nie mogę się zabrać do uszycia :p choć ostatnio widziałam taki fajny namiocik dla mnie prostszy do uszycia i tez ładny :)

Dziewczyny każda z nas ma prawo do słabości i gorszych dni. Choć czasem ppalamy entuzjazmem dajemy siłę innym to mamy chwile słabości. Ja chyba jestem teraz w momencie pozytywnego myślenia dlatego śle Wam swój entuzjazm!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 10:51

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo nie sugeruj się jednorazowa tempka. Czekaj cierpliwie na usg kiedy masz?

Córcie ur. 28.02.18r.

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadua rzuć termometr w kat i odpuść ten cykl.mysl ze owu nie będzie i korzystaj z przyjemności a może ona Cię zaskoczy tak jak mnie ostatnio i jednak będzie później, a na luzie na pewno zaskoczy. Tak wiem mogę sobie gadac :p ale życzę Tobie tego strasznie

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Córcie ur. 28.02.18r.

• Evita Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 będziesz szyła tipi? Wow! Ja też chcę! :) A gdzie kupiłaś drewienko na stelaż? Jakieś wskazówki jak to uszyć? Ja chcę dla kota mojego ponieważ dzieci nie mam... Albo sama tam będę siedzieć :)

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
‹‹ 1110 1111 1112 1113 1114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ