X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    A ja przed chwila zauwazylam sluz wymieszany z krwia takie plamki . jak to interpretować?
    Chyba jakieś szaleństwa hormonalne.? Na implantacje za szybko. ;)

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Chyba jakieś szaleństwa hormonalne.? Na implantacje za szybko. ;)

A moze zblizajaca sie owulka. Bynajmniej kolezanka tak ma... Jutro sie dowiem bo jade do ginki

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo za bardzo poszalelismy wczoraj gehe

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny, bardzo współczuję Wam Waszych strat :(

Kamma - nijak to interpretować, nie wsłuchuj się tak i nie wpatruj, widocznie pękło jakieś małe naczynko - jutro się wyjaśni; bzykaj się radośnie ;)

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Witam nowe dziewczyny, bardzo współczuję Wam Waszych strat :(

Kamma - nijak to interpretować, nie wsłuchuj się tak i nie wpatruj, widocznie pękło jakieś małe naczynko - jutro się wyjaśni; bzykaj się radośnie ;)

Haha... Bzykam bzykam maz bzyka ja bzykam... Normalnie full wypas.
    A jak twoja owulka???

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Haha... Bzykam bzykam maz bzyka ja bzykam... Normalnie full wypas.
    A jak twoja owulka???

a kto to wie ;) nie szukam jej ;) sama mnie znajdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    A moze zblizajaca sie owulka. Bynajmniej kolezanka tak ma... Jutro sie dowiem bo jade do ginki
    Ja strasznie przepraszam. Ale muszę. Inaczej się udusze. Bynajmniej nie jest synonimem przynajmniej :)
    A krew to może jeszcze po okresie coś albo otarcie po seksach ;)

Evita lubi tę wiadomość

• ruda1985 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam pytanko i prośbę.... może na tym wątku mi ktoś pomoże :) pierwsza ciąża była zakończona CC, druga (malenstwu przestało bić serduszko w 18tc) siłami natury. Czekam teraz na testowanie 16.10 o ile @ nie przyjdzie. U mnie pewnym oznakowanie ciąży była zawsze duża ilość kremowego śluzu. Bez wkładki się nie obeszło. Teraz też jest, ale że dosłownie powiem tylko w środku. Od kiedy jest go więcej, bo nie pamiętam dokładnie od kiedy tak miałam przy poprzednich ciazach.Możliwe jest, że po porodzie SN będzie go mniej? Może głupie pytanie ale schizuję już

Ruda1985
    08.04.2011 moje największe szczęścia. Bliźniaki - chłopcy
    [*] 15.06.2016 Mój Aniołek - córeczka Alicja 18tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a po poronieniu ogólnie Ci wrócił normalny sluz? Ja w drugiej ciąży miałam go trochę mniej niż w pierwszej ale był.

• vertigo Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda1985 wrote:
    Hej dziewczyny. Mam pytanko i prośbę.... może na tym wątku mi ktoś pomoże :) pierwsza ciąża była zakończona CC, druga (malenstwu przestało bić serduszko w 18tc) siłami natury. Czekam teraz na testowanie 16.10 o ile @ nie przyjdzie. U mnie pewnym oznakowanie ciąży była zawsze duża ilość kremowego śluzu. Bez wkładki się nie obeszło. Teraz też jest, ale że dosłownie powiem tylko w środku. Od kiedy jest go więcej, bo nie pamiętam dokładnie od kiedy tak miałam przy poprzednich ciazach.Możliwe jest, że po porodzie SN będzie go mniej? Może głupie pytanie ale schizuję już

Po porodzie zmienia się też anatomia pochwy, może jest więcej zachyłków, zakamarków. Może jeszcze gospodarka hormonalna się nie wyrównała. A może to po prostu tak, że każda ciąża jest inna, tak jak każde dziecko jest inne. Sugerowałabym nie rozmyślać... trzeba zrobić test - tak obecność tego śluzu jak i jego brak o niczym nie świadczą. Ciąża może być a może jej nie być. Jeśli dotąd byłaś w ciąży 2x, to jednak jest to statystycznie zbyt mało razy, żeby powiedzieć, że coś jest oznaką ciąży u Ciebie na pewno i nie warto się nakręcać; względnie pewną oznaką ciąży jest test dodatni i brak miesiączki.

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki abbh. Tak wiem wiem swiruje.
    Zobacze jak moje jaja jutro na podgladzie urlop wzięty. Dyrektor obrażony jest dobrze. Hah

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma miej w nosie dyrektora;)

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam dzis wolne wiec poczytałam pobieżnie co tam skrobiecie. Jutro napisze więcej dziś tylko odp co do mojego wykresu. Udostępnienie dla wszystkich to możecie sobie podejrzeć. Elaria napisałam tu do Was a temp na wykresie jeszcze wtedy nie uzupełniam teraz już wszystko jest. Niestety dziś tez spadek. Właśnie wyglądało to obiecująco i chyba tez to mnie tak nakręciło :( no trudno. Elaria dzięki Kochana chciałabym aby i u mnie Groszek objawił się później ale ja już straciłam nadzieje, może za miesiąc ...

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    Kamma miej w nosie dyrektora;)

Mam. Wiesz w korpo nie wolno brac w9lnego chorowac a ciaza przekresla powrot. Polska Polska Polska

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • roma Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, takie milczenie jest do Ciebie nie podobne. Martwię się...

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Po porodzie zmienia się też anatomia pochwy, może jest więcej zachyłków, zakamarków. Może jeszcze gospodarka hormonalna się nie wyrównała. A może to po prostu tak, że każda ciąża jest inna, tak jak każde dziecko jest inne. Sugerowałabym nie rozmyślać... trzeba zrobić test - tak obecność tego śluzu jak i jego brak o niczym nie świadczą. Ciąża może być a może jej nie być. Jeśli dotąd byłaś w ciąży 2x, to jednak jest to statystycznie zbyt mało razy, żeby powiedzieć, że coś jest oznaką ciąży u Ciebie na pewno i nie warto się nakręcać; względnie pewną oznaką ciąży jest test dodatni i brak miesiączki.
    Vertigo co u Ciebie???

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak czasami wyjeżdża na weekendy do rodziców do innego miasta i wtedy mniej się udziela, może teraz też dopiero wraca w takiego weekendu i wieczorem się odezwie:)

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Asia jaki piękny wykres... aż dziw że tempka spadła - chociaż podobno w okolicy 10dpo spada na trochę żeby znów się podnieść. W każdym razie może następny cykl się uda? Szczęście przeważnie wpada znikąd ;)

Witajcie nowe dziewczyny - rozgośćcie się na tym najwspanialszym wątku wśród tych najtrudniejszych ;)

Elaria - czyli nie robisz usg?

Asia87 lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Mam. Wiesz w korpo nie wolno brac w9lnego chorowac a ciaza przekresla powrot. Polska Polska Polska
    Z tym się nie zgodzę, ze w korpo nie wolno brać wolnego a ciążą przekreśla powrót. Właśnie w takich firmach jest znacznie łatwiej bo biorą na zastępstwo i już a po powrocie z macierzyńskiego masz nadal pracę. Bynajmniej w mojej firmie tak jest i dużo u nas młodych kobiet to i ciężarnych... Przyzwyczaili się już ;) ja nie narzekam..

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jsk pracowalam w korpo gdzie byl zagraniczny kapital i wlasciciel to tak a teraz pracuje w Polskoej i niestety tak nie jest

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ