WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    No mnie w tej ciąży brzuch pobolewał w dole jakby na okres, tak ćmił już tydzień przed @. Także KAMMA, jest szansa jest szansa ;) Może ktoś Ci się tam gnieździ? :)
    Duphaston raczej nie powoduje bólu brzucha.

No czuje się jakby okres się zbliżał do dipy do tego pieką mnie suty.
    Nie nastaeiam się specjalnie tylko troszkę martwię tym cmieniem taki dziwny nie nazwałbym tego strike bólem .
    Zwalam na skutki uboczne tabletek nie chce się nakrecac a potem rozczarować.
    Szkoda mi kasy nawet na test ☺☺☺

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    No czuje się jakby okres się zbliżał do dipy do tego pieką mnie suty.
    Nie nastaeiam się specjalnie tylko troszkę martwię tym cmieniem taki dziwny nie nazwałbym tego strike bólem .
    Zwalam na skutki uboczne tabletek nie chce się nakrecac a potem rozczarować.
    Szkoda mi kasy nawet na test ☺☺☺
    nie przesadzaj...
    ja dziś kupiłam clearblue digital cyfrowy ... za 17 e!! i kuźwa aż mi go szkoda jutro bo wiem że zobacze NO PREGNANT... i wydam 17euro zajebisy napis.. który wiem dzis za darmoszkę ! haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 18:40

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo M@linka! Super wieści :) Pamiętam jeszcze jak Ty się bałaś o swoja ciaże, a teraz mi przyszło się mierzyć z tym okropnym uczuciem.

Vertigo, nie odszczekam, naprawdę marzę o tym, bo dziś już wogóle się nie czuję ciażowo, a chorobowo i schizy mam.

Gaduaaa, cały czas wierzę, że coś z tego będzie :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    nie przesadzaj...
    ja dziś kupiłam clearblue digital cyfrowy ... za 17 e!! i kuźwa aż mi go szkoda jutro bo wiem że zobacze NO PREGNANT... i wydam 17euro zajebisy napis.. który wiem dzis za darmoszkę ! haha

Gadluko za tyle kasy to zobaczysz drukowanymi ciąża mówię Ci ☺
    Ja poczekam dopiero 8 dpo

Gaduaaa lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa no z rańca najlepszy sikaniec, jeszcze za tyle kasiory to tylko z rańca hehe bo stężenie lepsze ;)

Kamma no to właśnie te bóle okresowe inne niż na okres ale bóle w dole brzucha i ćmienie to mi pachną ciążą ;-P jak nic ciąża, widziałam, że tempka Ci ładnie podskoczyła do góry. Tak sobie myślę, że jak była troszkę niżej to może była implantacja jakaś :-D ja tam jeszcze wierze w Twój cykl, że to on będzie szczęśliwy ;) pożyjemy - zobaczymy

Vertigo czy Ty czujesz @ bo masz jakieś plamienia już??? Czy to na pewno cykl przegrany? ;(

M@linka super wieści, oby taka nudna ciąża już Ci towarzyszyła do samego porodu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 19:43

Gaduaaa, M@linka lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa, w Norwegii ceny testów tez sa kosmiczne, jak zobaczyłam, ze i tak nie jestem na tyle cierpliwa, zeby czekac do dnia miesiączki to zamówiłam cała pakę na ebayu tych testów, których używałaś wczesniej, plus zrobiłam zapasy w aptece gemini. A nie chcesz poczekać kilka dni? Mi niestety w żadnej ciąży nie wyszedł pozytyw wczesniej niż w dniu spodziewanej miesiączki. W aktualnej ciąży tez był pozytywny w dzień okresu ale dopiero po godzinie;) Trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 19:49

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • roma Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszka88 wrote:
    Dziękuję za miłe przyjęcie:) moja Pani gin w ogole nie chciała po mojej stracie przeprowadzić żadnych badań to ja na niej wymogłam i zrobiłam podstawowe z krwi, tsh tarczycy i cukier. Wszystko wyszlo w normie wiec mam wrażenie, że to ja chyba panikuje. Pani doktor jedynie powiedziała na ostatniej wizycie, że zaprasza mnie na jesień na stwierdzenie kolejnej ciąży... jesień trwa a ja mam przeczucie, że wracam do starych długich cykli :(
    To jest niestety rutynowe podejście lekarzy - żaden nie zleca badań po pierwszym poronieniu, a jakbyś chciała zrobić prywatnie to trochę po kieszeni by szarpnęło niestety. Jak długie masz cykle? Na jakiej podstawie podejrzewasz, że możesz nie mieć owulacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 19:54

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Ty juz 17 tyg tak teraz patrze!a my razem na kwietniowka bylysmy chyba...

jatoszka lubi tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko pięknie ;) ja tam wierzyłam w Twojego Synka od początku.

Dorola super,mam nadzieje ze jutro i ja z takimi wiadomościami wpadnę.

Vertigo :(

M@linka lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Dorola31 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie wyszedł ewidentnie pozytywny owulacyjny - marzę o takich krechach na ciążowym :)

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Malinko pięknie ;) ja tam wierzyłam w Twojego Synka od początku.

Dorola super,mam nadzieje ze jutro i ja z takimi wiadomościami wpadnę.

Vertigo :(

Na pewno - nie ma innej opcji :)

Mnie zastanawia ten pozytywny test - nie ukrywam, że za bardzo się na tym nie znam i może tak właśnie ma być, ale gdzieś kiedyś czytałam, że po pęknięciu pęcherzyka poziom LH drastycznie spada i testy nie powinny już takie intensywne wychodzić. A w moim kreski obie są równo ciemne.
    Chciałam wstawić zdjęcie ale jakieś takie mało ostre mi wyszło.

Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Gaduaaa, w Norwegii ceny testów tez sa kosmiczne, jak zobaczyłam, ze i tak nie jestem na tyle cierpliwa, zeby czekac do dnia miesiączki to zamówiłam cała pakę na ebayu tych testów, których używałaś wczesniej, plus zrobiłam zapasy w aptece gemini. A nie chcesz poczekać kilka dni? Mi niestety w żadnej ciąży nie wyszedł pozytyw wczesniej niż w dniu spodziewanej miesiączki. W aktualnej ciąży tez był pozytywny w dzień okresu ale dopiero po godzinie;) Trzymam kciuki!
    Heh zaczęłam się bać tych z ebaya.. wiesz jutro z rana najpierw zrobię ten ebayowy jak coś mi zaswieci to sikne na clearblue.. A testowalas też przed @? Tymi ebayowymi? Jak to było??

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Dziewczyny, wróciłam od gina (15dc).
    I tak owulka była - jedno jajo to 20mm pękło. Drugie nie (to 18mm) ma obecnie 24mm. Gin powiedział, że mam się tym nie martwić, do miesiączki go nie będzie.
    Kolejny cykl bez Lametty! bo gin powiedział, że jajnik wygląda jakby napęczniały, nabrzmiały i nie chce go przestymulować.

Czy zdarza się, że pomimo podania Ovitrelle np. nie wszystkie jaja pękną? Czy to zaś ja mam takie "szczęście"??
    A może to kwestia np. zastrzyku na pęknięcie - dawki itd.?

Dzisiaj pytałam jeszcze mojego gina o inseminację domaciczną - nie ukrywam, że rozważam to bardzo mocno.
    Stwierdził, że tak ale po 3 nieudanych cyklach stymulowanych. Ale jakoś niespecjalnie pchał mnie w IUI. Powiedział, że ja w każdą ciążę zachodziłam naturalnie a IUI ma podobną skuteczność.

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Gaduaaa no z rańca najlepszy sikaniec, jeszcze za tyle kasiory to tylko z rańca hehe bo stężenie lepsze ;)

Kamma no to właśnie te bóle okresowe inne niż na okres ale bóle w dole brzucha i ćmienie to mi pachną ciążą ;-P jak nic ciąża, widziałam, że tempka Ci ładnie podskoczyła do góry. Tak sobie myślę, że jak była troszkę niżej to może była implantacja jakaś :-D ja tam jeszcze wierze w Twój cykl, że to on będzie szczęśliwy ;) pożyjemy - zobaczymy

Vertigo czy Ty czujesz @ bo masz jakieś plamienia już??? Czy to na pewno cykl przegrany? ;(

M@linka super wieści, oby taka nudna ciąża już Ci towarzyszyła do samego porodu ;)

Dzieki kochana. Dokładnie pozyjemy zobacxymy poki co kolega ma apteke wiec wzielam od niego opakowanie duphastonu bo koncze jutro.
    Ale mysle ze to chyba za wczesnie na test.
    Teraz sie brzuch uspokoil od rana. Zobaczymy na jak długo czuje go mniej.
    Ale ta mokrodc plus cmienie spowodowalo ze myślałam ze to okres iw pracy lukalam co chwilę w majty

Moze w pon skocze na krew. Bo teraz pewnie za wczesnie no chyba ze miesiaczka mnie wyprzedzi

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisko mój gin co do inseminacji to też tak póki co z dystansem podchodzi.
    Powiedział, że w ciąże zachodzę naturalnie i teraz też prędzej czy później zajdę, przy czym on myśli, że to już będzie raczej prędzej...
    Trzymam kciuki za to pęknięte jajo :)

Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola31 wrote:
    Alisko mój gin co do inseminacji to też tak póki co z dystansem podchodzi.
    Powiedział, że w ciąże zachodzę naturalnie i teraz też prędzej czy później zajdę, przy czym on myśli, że to już będzie raczej prędzej...
    Trzymam kciuki za to pęknięte jajo :)

Dla mnie i dla mojego M ta inseminacja byłaby uważam dobrym rozwiązaniem.
    Zaoszczędziłoby to nam stresu, celowania. A tak pyk i czekamy na efekty :-)

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola31 wrote:
    Na pewno - nie ma innej opcji :)

Mnie zastanawia ten pozytywny test - nie ukrywam, że za bardzo się na tym nie znam i może tak właśnie ma być, ale gdzieś kiedyś czytałam, że po pęknięciu pęcherzyka poziom LH drastycznie spada i testy nie powinny już takie intensywne wychodzić. A w moim kreski obie są równo ciemne.
    Chciałam wstawić zdjęcie ale jakieś takie mało ostre mi wyszło.

Ja w tym cyklu mialam monitoring i test lh wyszefl mi dizen i dwa przed owulacja. Tzn wyszrfl w niedizrlr i poniedziałek a we wtorek bylam na p9dgladzie i byl juz slad plynu w zatoce

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola tylko te z Rossmana zaklamuja okropnie wiec ja potem robilam z domowego laboratorium

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Ja w tym cyklu mialam monitoring i test lh wyszefl mi dizen i dwa przed owulacja. Tzn wyszrfl w niedizrlr i poniedziałek a we wtorek bylam na p9dgladzie i byl juz slad plynu w zatoce

he Kamma:-) pisz żesz to jakoś :-):-)

• sy__la Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma w pon to najlepszy dzień na test albo na bete. No a ten duphaston to bedziesz brać dalej czy jak? Bo mówiłaś, że w piątek powinnaś odstawić?
    Chociaż mi gin mówił, że jak będę brała dupka cały czas to jesli jest ciąża to ok, a jeśli nie ma to małpa i tak przyjdzie pomimo brania dupka. I faktycznie ja tak miałam, brałam dupka a w trakcie mi miesiączka przyszła. Także może lepiej bierz do tego poniedziałku? ;)

Alisko no jajo pękło, teraz nadzieja w żołnierzykach - mam nadzieję, że przetrwał ten jeden dzielny ;) a to drugie to się wchłonie. Ja przed cyklem szczęśliwym miałam na lewym jajniku dwa pęcherzyki po 18-19 mm po clo, które nie pękły, w 29 dc miały taką samą wielkość, okres dostałam normalnie, a w następnym zaszłam w ciążę i w niczym to nie przeszkadzało - pewnie się wchłonęły bo zaszłam z tego samego jajnika. A u Ciebie to może i nawet w tym cyklu będzie CUD ;) trzymam kciuki &&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 20:21

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
‹‹ 1243 1244 1245 1246 1247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ