X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Evita Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się dziś nie dowiem - pani powiedziała że ma dziś wolne i cała uczelnia więc nikt mi nic nie powie..Ponoć wyniki są już wysłane ale zanim przyjdą... Jak nie dojdą do środy to mam dzwonić. Kocham Polske- tydzień przed jakimkolwiek świętem na wszelki wypadek wszyscy przestają pracowac....

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • annak Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Nic się dziś nie dowiem - pani powiedziała że ma dziś wolne i cała uczelnia więc nikt mi nic nie powie..Ponoć wyniki są już wysłane ale zanim przyjdą... Jak nie dojdą do środy to mam dzwonić. Kocham Polske- tydzień przed jakimkolwiek świętem na wszelki wypadek wszyscy przestają pracowac....

O nieee...
    Przykro mi, Evitko. To samo przeżywałam 10 dni temu, jak mieli do mnie zadzwonić w czwartek z wynikiem FISH i nie zadzwonili. Szlag człowieka trafia.
    A dzisiaj miałam to samo odczucie co Ty (a propos świąt w Polsce), jak próbowałam się umówić na wizytę. Lekarzy nie ma, pań na recepcji nie ma. nikogo nigdzie nie ma. Ja wiem, że ludzie potrzebują wolnego, ale faktem jest, że u nas ciągle są jakieś długie weekendy i pół świata przez to sparaliżowane.

Nie wiem... może dzisiaj tak na wszystko patrzę, bo mam fatalny nastrój.

To czekamy z Tobą, kochana do środy, może ten początek listopada będzie dla nas wszystkich szczęśliwy.

Cudem udało mi się umówić wizytę dzisiaj na 17:00.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• vertigo Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u nas dzisiaj też dupny nastrój, przestaje mi się chcieć :( Może po Świętach mi się poprawi. Póki co jest tak sobie, mam duży spadek wiary w powodzenie :(
    Trzymam kciuki za wszystkie Wasze wizyty i wyniki :)

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • annak Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo,
    Dawno Cię nie było... Myślałam wczoraj o Tobie.
    Jak zobaczyłam Twój nick, miałam nadzieję, że napiszesz, że wszystko super. A tu dzisiaj znów dzień kupy :-(

Gamma,
    To Ty chyba teraz następna w kolejce!
    To już zaraz...
    Trzymamy kciuki! Dawaj nam znać koniecznie!

Maggda,
    A co u Ciebie?! Zamelduj się, bo mam wrażenie, że wieki Cię nie było!
    Jak Ty? Jak Agatka?

Paula,
    Pewnie, że pamiętamy.
    Nie mogę uwierzyć, że jesteś już na tym etapie ciąży...
    Synkowe gratulacje!

Magdzia,
    Dobrze Cię tu widzieć!
    I jeszcze z takimi gabarytami.
    Trzymasz się jakoś? Kompletujesz wyprawkę? ;-)

Niebieskaa,
    Kochana, no jak mogłybyśmy zapomnieć o Twoich ważnych datach!
    Ja i tak ciągle się martwię, że mi czyjeś ważne wydarzenia gdzieś umknęły. Koniecznie się z nimi przypominajcie, Dziewczynki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 11:39

gama lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak co ty nic nie mam procz czapeczki z pepco zakupuonej we wrzesniu na symbol wiary w malego !
    Nic wiecej nie mam ...teraz polowkowe 9.11 wiec moze wtedy sie odwaze.

Sciskam cie mocno i Twoja Aurorke kochana !!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 11:48

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, Paolina, Gama, dobrze widzieć te wasze suwaczki i brzuszki zaraz obok informacji, że straty miałyście w styczniu, lutym. Jakoś tak pocieszyło mnie dzisiaj, że smutny rok, jednak pięknie się zapętla :)

M@linka - no własnie, obiecałaś zdjęcia brzuchola - nie każ nam czekać do 19.11 bo i tak nie wszystkie Cię zobaczymy :D, a wszystkie są ciekawskie jak tam piłeczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 11:51

Magdzia88, gama lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Annak co ty nic nie mam procz czapeczki z pepco zakupuonej we wrzesniu na symbol wiary w malego !
    Nic wiecej nie mam ...teraz polowkowe 9.11 wiec moze wtedy sie odwaze.

Sciskam cie mocno i Twoja Aurorke kochana !!!!!!!!

Kupiłaś czapeczkę na początku ciąży? umknęła mi ta informacja - ale to chyba świetny pomysł na podtrzymanie wiary w ciążę :D Też tak zrobię :)

Magdzia88 lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Kupiłaś czapeczkę na początku ciąży? umknęła mi ta informacja - ale to chyba świetny pomysł na podtrzymanie wiary w ciążę :D Też tak zrobię :)
    Tak jakos w 14 tc kupilam czapeczke...postanowilam z paolina91 ze po wizycie jak bedzie dobrze obie cos kupimy ...mialysmy w tym samym czasie lekarzy. ona odważyla sie na body z lidla....a ja na czapeczke z pepco;) jako symbol wiary w szkrabow !

Ikarzyca, Niebieskaa, Dorola31 lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • annak Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd ja to znam...
    Ja postanowiłam, że jak tylko dostanę wyniki amniopunkcji i będą dobre, to natychmiast jadę kupić coś dla Aurory. Pierwszy prezent.

Magdzia88, Niebieskaa, Dorola31, Evita, sy__la lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może postąpię podobnie po pozytywnych badaniach prenatalnych?

Niebieskaa, Magdzia88, Dorola31, Evita lubią tę wiadomość

• Arleta Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Kurde kurde cholera!
    a Ty dzwoniłaś do tej babki na komórkę? kurcze przecież ona ma to wszystko u siebie w komputerze bo mi kiedyś kazała dzwonić po 20 jak będzie w domu..
    a pocztą to przecież długo idą! nie no...

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• gama Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Magdzia, Paolina, Gama, dobrze widzieć te wasze suwaczki i brzuszki zaraz obok informacji, że straty miałyście w styczniu, lutym. Jakoś tak pocieszyło mnie dzisiaj, że smutny rok, jednak pięknie się zapętla :)

właśnie! dobrze piszesz Ikarku:) niech to będzie iskierka dla Staraczek:)

_ a wszystkie Aniołkowe Mamy!
    jutro mamy święto naszych Aniołków:) Wszystkich Świętych = czyli Tych, co juz są w niebie Szczęśliwi:)

piekę ciasto dyniowe

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Evita Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na komórkę dzwoniłam. Nie wiem może babka była gdzieś na cmentarzu, w każdym razie powiedziała że ma wolne i mam dzwonić w środę. Powiedziałam jej w jakiej jestem sytuacji ale się nie przejęła...

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niech ją...

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ja mam w pracowniczym kalendarzu zapisane: 1.11, zamowic prezent dla Chrupka!!!
    Po badaniu nie ustawilam sobie zadnej roboty, bo niezaleznie od przebiegu badania i tak nie bede mogla sie skupic na niczym wiecej niz papierologii i ewentualnym zamawianiu prezentow chrupkowych:D

Nie moge sie doczekac tego badania, bo sobie postanowilam, ze wtedy zaczne mowic otwarcie w pracy i powiadomie moja paczke z Pl. Dopytuja, kiedy przylece do Pl i juz nie mam jakie usprawiedliwienia wymyslac, czemu jeszcze nie wpadlam. Przyzwyczajeni, ze latam co 1,5-2miesiace, a tu nagle cisza....nie oglaszam sie: przylatuje!idziemy na impreze:D

Evitko, niecierpliwie sie razem z Toba i strasznie frustrujace jest to czekanie, brrrr. To kiedy mozesz oczekiwac w koncu tych wynikow?
    Edit: widze, ze masz dzwonic w srode.

Jak dostalam list z data jutrzejszego badania to moja pierwsza mysl: to zle wrozy miec badanie w taki dzien. Ale moj maz stwierdzil, ze wrecz przeciwnie, ze nasze babcie i Jego tato beda czuwac nad tym, zeby wizyta byla udana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 13:04

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupial wtedy zgodnie z umowa z Magdzia te body w lidlu a potem to sie zaczelo... Mam juz baaardzo duzo ciuszkow. Mama mi cos kupuje od czasu do czasu. A ja przepadam na wszystkich promocjach. -50% w Smyku, -30% w 5.10.15 no i ostatnio z lumpka tez wrocila z torba rzeczy dla Malucha. Mam dobra kolezanke ktora od zawsze ma problemy hormonalne, nieregularne mieseczki itp ostatnio wyszlo ze ma PCOS ale leczy sie i od grudnia planuja starania nooo i ona ostatnio dala mi trzy ksiazki o ciazy i niemowlakach zebym poczytala bo ona kupila juz dawno na przecenach/kiermaszach bylam w szoku ze ma takie rzeczy. To powiedziala ze przeciez tez chce byc kiedys mama wiec sobie kupila na przyszlosc. No i zarazila mnie tym optymizmem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 13:21

Magdzia88 lubi tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczęliśmy ostro działać :) testujemy 14.11 dopiero bo teraz dni płodne :)

M@linka, Ikarzyca, Arleta, Evita lubią tę wiadomość

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ruda wrote:
    My zaczęliśmy ostro działać :) testujemy 14.11 dopiero bo teraz dni płodne :)

Ja też jakoś koło 14.11 mam termin okresu. Ale jakoś ten cykl trochę po macoszemu potraktowaliśmy, 3x w okolicach owulacji. Naprawdę, nie byłam w stanie wysilić się na nic więcej. I znów trochę żalu do siebie, że obstawiona lekami, mąż też na dopalaczach, a ja to marnuję, bo mi się...nie chce;]

Evitka do dupy, że dziś nie dostaniesz tych wyników;/ Nadwyrężają Twoją cierpliwość i nerwy, za takie przeboje to teraz nie ma innej opcji, żeby wyniki były co najmniej zajebiste;)

annak też już myślę o Twoich zbliżających się wynikach:*

Niebieska trzymam kciuki za połówkowe! :)

Jagna moja kochana, za Ciebie trzymam kciuki u rąk i stóp, bo Twoje dwie krechy dałyby mi ogromnego kopa w moich staraniach:) także ten tego..też trochę pasożytuję na Twoim szczęściu:D

Niebieskaa lubi tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis podjęłam dwie ważne decyzje...wzięłam urlop i później ide na l4 żeby odciąć się od pracy i zadzwoniłam do ośrodka adopcyjnego ... az glowa mnie boli!

Ania Ruda, ruda9215, M@linka lubią tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło Justa, to faktycznie, ważna data :)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
‹‹ 1281 1282 1283 1284 1285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ