X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam już komplet wyników badań i tak - przeciwciała antyfosfolipidowe w klasie igg ujemny, igm wątpliwe, krążący koagulant tocznia w normie, b12 w normie, kwas foliowy w normie ale wykryto mutacje mthfr 667 wiec zażywam kwas foliowy w formie metylowanej, przeciwciał przeciw jądrowych nie wykryto. Poza tym prolaktyna 27 a norma do 29.2 i tsh 2.1, norma niby 0.4-4.2 ale chyba jednak trochę za wysokie... Moja ginekolog uważam ze jest bardzo dobrym lekarzem, ale twierdzi ze nic złego tu nie widzi, że żeby się niczym nie suplementowac tylko w 2 fazie cyklu powtórzyć prolaktyna i prolaktyna z obciążenie, progesteron i tsh. Mówi ze podstaw do nadkrzepliwosci w moich wynikach nie widzi. Chciałam jednak mimo wszystko skonsultować wyniki z wami bo wiem, że też ptrzechidzilyscie lub przechodzące te drogę i może podzielcie się ze mną jakimiś cennymi spostrzeżeniami ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Niebieska hehe ale uśmiechnęłam sie do siebie czytając Twoja próbę wyobrażenia sobie mojej osoby :)

Powiem Wam ze trochę boje się jechać na to spotkanie. Z obawy, ze może spotkać mnie coś typu ja przyjadę a nikogo nie bedzie ;)
    Ja na 100 będę :-)

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ruda wrote:
    Dziewczyny, mam już komplet wyników badań i tak - przeciwciała antyfosfolipidowe w klasie igg ujemny, igm wątpliwe, krążący koagulant tocznia w normie, b12 w normie, kwas foliowy w normie ale wykryto mutacje mthfr 667 wiec zażywam kwas foliowy w formie metylowanej, przeciwciał przeciw jądrowych nie wykryto. Poza tym prolaktyna 27 a norma do 29.2 i tsh 2.1, norma niby 0.4-4.2 ale chyba jednak trochę za wysokie...;)
    Asiu, jak dla mnie Tsh do zbicia ( w okolice 1), prolaktyna mogłaby być niższa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Właśnie, właśnie - Evitka dobrze prawi

Póki co mam na liście 8 osób :) przyda się więcej :)
    Na liście są:
    M@linka,
    Evita,
    Roma,
    Alisa
    Coconue,
    AnnaK (tym razem z Wrocławia :))
    Sy_la (aż z Łodzi!)
    No i ja jeszcze.

To jak? Kogo jeszcze dopisać?
    Kamma chyba miała jeszcze być. Ino na tą chwilę milczy..

• gama Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, ja miałam tsh 2,4 i jak widać nie było przeszkodą:)

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Kamma zaniepisała. Może jakaś załamka ją dopadła a jak przejdzie to się odezwie jeszcze do nas. Miałyśmy razem jak coś jechać do Katowic i czuję się trochę poniekad wystawiona ;) ale jak coś to przyjadę pociągiem :)

Super Alisa ze Ty będziesz na 100% :)

Dziś bbf informuje mnie, ze przekraczamy granicę przezywalnosci płodu :) wiem, że to naciągane ale i tak krzepi ;)

Moje dziecko w brzuchu spokojne jest. Mało go czuję ostatnio-może z raz dziennie. I nakręcam się oczywiście...

Natomiast starsze dziecko rozkaszlane i zasmarane od soboty :|

Wczoraj kupiliśmy wózek. Mam nadzieję ze się nie pośpieszyliśmy.

Spokojnego, pełnego refleksji i zadumy dnia Wam życzę.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Asiu, jak dla mnie Tsh do zbicia ( w okolice 1), prolaktyna mogłaby być niższa.
    Właśnie też mi się tak wydaje, dlatego w piątek powtarzam, mam już receptę ale najpierw dr mi kazała powtórzyć w okolicy 21dc. Natomiast co myślicie o pozostałych wynikach? Chyba nie ma podstaw do clexane, acardu itd?

• Arleta Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja mam np włączony clexane z powodu trombofili,dokładnie białko c i s,robiłaś to?

KaasiaK lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale mi też ochotę ciągle robicie na to spotkanie...kurde M@linka nawet będzie..

a wlaśnie kochana pochwal się tu szybko tym wózeczkiem :)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• ruda9215 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. Witam się z Wami w listopadzie, który u mnie przyniósł deszcz. Dziś pierwsze serduszkowanie po @. Maz wraca do formy ;)
    Nie mierze tempki bo kot mi gdzieś wyniósł termometr. ;(

17 stycznia lecimy na tydzień do szkocji. Będą tam dni płodne... ;d już się cieszę na ten czas. ;D

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Ania ja mam np włączony clexane z powodu trombofili,dokładnie białko c i s,robiłaś to?
    Nie robiłam ale zamierzam zrobić w tym tyg również. Dzięki ;) całe mnóstwo jest tych badań, trzeba rozkładać w czasie...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Niebieska, nic się nie martw - prześlemy fotkę i będziesz mogła pozgadywać ;-)
    Trzymam kciuki za jutrzejsze badanie i wyczekuję niecierpliwie dobrych wieści!

Gaduaaa a faszerujesz Małża czosnkiem i innymi dobrodziejstwami natury? Zarzuć Mu też jakimś ibupromem - działa przeciwzapalnie (paracetamol niestety nie). Jak mój mąż choruje to się czuję jakbym miała dwoje dzieci w domu. Sam się nie potrafi apteczką obsłużyć i nie odróżnia apapu od czopków. Wszystko trzeba podać do ręki, ehhh...
    oj tak faceci to masakra jak są chorzy...
    flegaminkę pije od wczoraj.. bo mu zalega wszystko i się nie chcę odkrztusić...
    i dziś mu zrobię właśnie syrop z czosnku, cytryny, miodu i imbiru... może się weźmnie bo jak nie to antybiotyk...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ruda wrote:
    Nie robiłam ale zamierzam zrobić w tym tyg również. Dzięki ;) całe mnóstwo jest tych badań, trzeba rozkładać w czasie...
    no dokładnie ale warto się porządnie zdiagnozować żeby wiedzieć co w nas siedzi ..
    ale jak się już dowiemy to możemy w koncu powalczyć..:)
    tylko widzisz,już pisałam o tym,mi właśnie białko c i s wyszło w Diagnostyce dobrze a gdzie indziej (w podobnym czasie bo musiałam powtórzyc) zle,niekiedy jest to wina osoby albo metody..

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    O, Gaduułko (znowu ten problem z odmianą ;-)),
    Przykra sprawa, że małża tak sieknęło :-/ ale za to super, że spędziłaś dzień ze swoimi młodzieżowcami. To chyba bardzo oczyszczające po tym wszystkim, co?
    A jak Twoje samopoczucie? Małpiszon się rozkręcił, czy może już sobie poszedł całkiem?
    maupiszon na wylocie... końcóweczka... fertilman zamówiony... i będziemy za tydzień zaczynali testować owu... zobaczymy jak sie tym razem potoczy :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) kłaniam się nisko.. tego smutnego dnia....

• Arleta Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zrób sobie jeszcze te NK,to ważne badanie bo są bardzo grozne

Niewiem czy pisałam ale mi wlasnie wyszły te nk tylko pod inną nazwą i nawet nie wiedziałam że cały jeden test to właśnie te nk..niestety szczepienia nie mogą ich poprawić dlatego mam ten encorton i mam wielką nadzieję że zadziała
    Ps.coś mnie trochę cycek boli ale to i tak za wcześnie na jakieś objawy (to tak to jest jak niekiedy dziewczyny piszą że każdy objaw mógłby być zarówno ciążowy jak i przedmiesiączkowy..)..nie nakręcam się..do miesiączki 10dni

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Ania zrób sobie jeszcze te NK,to ważne badanie bo są bardzo grozne

Niewiem czy pisałam ale mi wlasnie wyszły te nk tylko pod inną nazwą i nawet nie wiedziałam że cały jeden test to właśnie te nk..niestety szczepienia nie mogą ich poprawić dlatego mam ten encorton i mam wielką nadzieję że zadziała
    Ps.coś mnie trochę cycek boli ale to i tak za wcześnie na jakieś objawy (to tak to jest jak niekiedy dziewczyny piszą że każdy objaw mógłby być zarówno ciążowy jak i przedmiesiączkowy..)..nie nakręcam się..do miesiączki 10dni
    Arleta, mogłabyś napisać czym dokładnie są testy nk;)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko, pokaż model wózeczka, jaki kupiliście.

Gadua, ja ja nie mogę odkrztusić flegmy to mąż mi oklepuje plecy kilka razy. Dłoń ułożona w łódkę i klepie niezbyt mocno od dołu płuc w górę. Mi to pomaga, czuję, jak się wszystko odrywa.

Pytanie z innej beczki dla brzuchatek, jak sobie radzicie z seksem w ciąży? Jest coś, czy ten temat nie istnieje? Moje libido jest słabe w tej ciąży, do tego ciągle ta luteina wypływa, nie mam wcale śluzu rozciągliwego, nawet przy podnieceniu, więc nie jest to pełen komfort. Mam nadzieję, że po odstawieniu lutki będzie lepiej.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    M@linko, pokaż model wózeczka, jaki kupiliście.

Gadua, ja ja nie mogę odkrztusić flegmy to mąż mi oklepuje plecy kilka razy. Dłoń ułożona w łódkę i klepie niezbyt mocno od dołu płuc w górę. Mi to pomaga, czuję, jak się wszystko odrywa.

Pytanie z innej beczki dla brzuchatek, jak sobie radzicie z seksem w ciąży? Jest coś, czy ten temat nie istnieje? Moje libido jest słabe w tej ciąży, do tego ciągle ta luteina wypływa, nie mam wcale śluzu rozciągliwego, nawet przy podnieceniu, więc nie jest to pełen komfort. Mam nadzieję, że po odstawieniu lutki będzie lepiej.
    można też wspomóc oklepywaniem... pewnie :)
    kiedyś dzieci tak oklepywałam

• Arleta Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=15779

Ania tu jest fajnie wszystko opisane,ja nk robiłam w tescie IMK (trzeba się zorientoać gdzie robią bo nie wszędzie )

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

‹‹ 1283 1284 1285 1286 1287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ