Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, mam już komplet wyników badań i tak - przeciwciała antyfosfolipidowe w klasie igg ujemny, igm wątpliwe, krążący koagulant tocznia w normie, b12 w normie, kwas foliowy w normie ale wykryto mutacje mthfr 667 wiec zażywam kwas foliowy w formie metylowanej, przeciwciał przeciw jądrowych nie wykryto. Poza tym prolaktyna 27 a norma do 29.2 i tsh 2.1, norma niby 0.4-4.2 ale chyba jednak trochę za wysokie... Moja ginekolog uważam ze jest bardzo dobrym lekarzem, ale twierdzi ze nic złego tu nie widzi, że żeby się niczym nie suplementowac tylko w 2 fazie cyklu powtórzyć prolaktyna i prolaktyna z obciążenie, progesteron i tsh. Mówi ze podstaw do nadkrzepliwosci w moich wynikach nie widzi. Chciałam jednak mimo wszystko skonsultować wyniki z wami bo wiem, że też ptrzechidzilyscie lub przechodzące te drogę i może podzielcie się ze mną jakimiś cennymi spostrzeżeniami
-
nick nieaktualnyM@linka wrote:Niebieska hehe ale uśmiechnęłam sie do siebie czytając Twoja próbę wyobrażenia sobie mojej osoby
Powiem Wam ze trochę boje się jechać na to spotkanie. Z obawy, ze może spotkać mnie coś typu ja przyjadę a nikogo nie bedzieM@linka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia Ruda wrote:Dziewczyny, mam już komplet wyników badań i tak - przeciwciała antyfosfolipidowe w klasie igg ujemny, igm wątpliwe, krążący koagulant tocznia w normie, b12 w normie, kwas foliowy w normie ale wykryto mutacje mthfr 667 wiec zażywam kwas foliowy w formie metylowanej, przeciwciał przeciw jądrowych nie wykryto. Poza tym prolaktyna 27 a norma do 29.2 i tsh 2.1, norma niby 0.4-4.2 ale chyba jednak trochę za wysokie...
-
nick nieaktualnyIkarzyca wrote:Właśnie, właśnie - Evitka dobrze prawi
Póki co mam na liście 8 osóbprzyda się więcej
Na liście są:
M@linka,
Evita,
Roma,
Alisa
Coconue,
AnnaK (tym razem z Wrocławia)
Sy_la (aż z Łodzi!)
No i ja jeszcze.
To jak? Kogo jeszcze dopisać? -
No właśnie Kamma zaniepisała. Może jakaś załamka ją dopadła a jak przejdzie to się odezwie jeszcze do nas. Miałyśmy razem jak coś jechać do Katowic i czuję się trochę poniekad wystawiona
ale jak coś to przyjadę pociągiem
Super Alisa ze Ty będziesz na 100%
Dziś bbf informuje mnie, ze przekraczamy granicę przezywalnosci płoduwiem, że to naciągane ale i tak krzepi
Moje dziecko w brzuchu spokojne jest. Mało go czuję ostatnio-może z raz dziennie. I nakręcam się oczywiście...
Natomiast starsze dziecko rozkaszlane i zasmarane od soboty
Wczoraj kupiliśmy wózek. Mam nadzieję ze się nie pośpieszyliśmy.
Spokojnego, pełnego refleksji i zadumy dnia Wam życzę.
-
nick nieaktualnyAlisa wrote:Asiu, jak dla mnie Tsh do zbicia ( w okolice 1), prolaktyna mogłaby być niższa.
-
Kurde ale mi też ochotę ciągle robicie na to spotkanie...kurde M@linka nawet będzie..
a wlaśnie kochana pochwal się tu szybko tym wózeczkiem -
Dzień dobry dziewczyny. Witam się z Wami w listopadzie, który u mnie przyniósł deszcz. Dziś pierwsze serduszkowanie po @. Maz wraca do formy
Nie mierze tempki bo kot mi gdzieś wyniósł termometr. ;(
17 stycznia lecimy na tydzień do szkocji. Będą tam dni płodne... ;d już się cieszę na ten czas.Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
nick nieaktualny
-
roma wrote:Niebieska, nic się nie martw - prześlemy fotkę i będziesz mogła pozgadywać
Trzymam kciuki za jutrzejsze badanie i wyczekuję niecierpliwie dobrych wieści!
Gaduaaa a faszerujesz Małża czosnkiem i innymi dobrodziejstwami natury? Zarzuć Mu też jakimś ibupromem - działa przeciwzapalnie (paracetamol niestety nie). Jak mój mąż choruje to się czuję jakbym miała dwoje dzieci w domu. Sam się nie potrafi apteczką obsłużyć i nie odróżnia apapu od czopków. Wszystko trzeba podać do ręki, ehhh...
flegaminkę pije od wczoraj.. bo mu zalega wszystko i się nie chcę odkrztusić...
i dziś mu zrobię właśnie syrop z czosnku, cytryny, miodu i imbiru... może się weźmnie bo jak nie to antybiotyk...FabianCyprian
Tymuś
-
Ania Ruda wrote:Nie robiłam ale zamierzam zrobić w tym tyg również. Dzięki
całe mnóstwo jest tych badań, trzeba rozkładać w czasie...
ale jak się już dowiemy to możemy w koncu powalczyć..
tylko widzisz,już pisałam o tym,mi właśnie białko c i s wyszło w Diagnostyce dobrze a gdzie indziej (w podobnym czasie bo musiałam powtórzyc) zle,niekiedy jest to wina osoby albo metody.. -
annak wrote:O, Gaduułko (znowu ten problem z odmianą
),
Przykra sprawa, że małża tak sieknęłoale za to super, że spędziłaś dzień ze swoimi młodzieżowcami. To chyba bardzo oczyszczające po tym wszystkim, co?
A jak Twoje samopoczucie? Małpiszon się rozkręcił, czy może już sobie poszedł całkiem?FabianCyprian
Tymuś
-
Ania zrób sobie jeszcze te NK,to ważne badanie bo są bardzo grozne
Niewiem czy pisałam ale mi wlasnie wyszły te nk tylko pod inną nazwą i nawet nie wiedziałam że cały jeden test to właśnie te nk..niestety szczepienia nie mogą ich poprawić dlatego mam ten encorton i mam wielką nadzieję że zadziała
Ps.coś mnie trochę cycek boli ale to i tak za wcześnie na jakieś objawy (to tak to jest jak niekiedy dziewczyny piszą że każdy objaw mógłby być zarówno ciążowy jak i przedmiesiączkowy..)..nie nakręcam się..do miesiączki 10dni -
nick nieaktualnyArleta wrote:Ania zrób sobie jeszcze te NK,to ważne badanie bo są bardzo grozne
Niewiem czy pisałam ale mi wlasnie wyszły te nk tylko pod inną nazwą i nawet nie wiedziałam że cały jeden test to właśnie te nk..niestety szczepienia nie mogą ich poprawić dlatego mam ten encorton i mam wielką nadzieję że zadziała
Ps.coś mnie trochę cycek boli ale to i tak za wcześnie na jakieś objawy (to tak to jest jak niekiedy dziewczyny piszą że każdy objaw mógłby być zarówno ciążowy jak i przedmiesiączkowy..)..nie nakręcam się..do miesiączki 10dni -
nick nieaktualnyM@linko, pokaż model wózeczka, jaki kupiliście.
Gadua, ja ja nie mogę odkrztusić flegmy to mąż mi oklepuje plecy kilka razy. Dłoń ułożona w łódkę i klepie niezbyt mocno od dołu płuc w górę. Mi to pomaga, czuję, jak się wszystko odrywa.
Pytanie z innej beczki dla brzuchatek, jak sobie radzicie z seksem w ciąży? Jest coś, czy ten temat nie istnieje? Moje libido jest słabe w tej ciąży, do tego ciągle ta luteina wypływa, nie mam wcale śluzu rozciągliwego, nawet przy podnieceniu, więc nie jest to pełen komfort. Mam nadzieję, że po odstawieniu lutki będzie lepiej.Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Elaria wrote:M@linko, pokaż model wózeczka, jaki kupiliście.
Gadua, ja ja nie mogę odkrztusić flegmy to mąż mi oklepuje plecy kilka razy. Dłoń ułożona w łódkę i klepie niezbyt mocno od dołu płuc w górę. Mi to pomaga, czuję, jak się wszystko odrywa.
Pytanie z innej beczki dla brzuchatek, jak sobie radzicie z seksem w ciąży? Jest coś, czy ten temat nie istnieje? Moje libido jest słabe w tej ciąży, do tego ciągle ta luteina wypływa, nie mam wcale śluzu rozciągliwego, nawet przy podnieceniu, więc nie jest to pełen komfort. Mam nadzieję, że po odstawieniu lutki będzie lepiej.
kiedyś dzieci tak oklepywałamFabianCyprian
Tymuś
-
http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=15779
Ania tu jest fajnie wszystko opisane,ja nk robiłam w tescie IMK (trzeba się zorientoać gdzie robią bo nie wszędzie )