X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, jak to bylo, Alisko?

• annak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, zgadzam się z Niebieskaą! Jeśli jakieś miejsce szczególnie boli, to warto zmienić. Ja też tak robię. Jak przykładam igłę i czuję, że będzie bolało, to przesuwam ją. Czasem wystarczy spróbować kilka milimetrów obok i już jest dobrze.

Elaria,
    Powiem Ci, że naprawdę nie jest z tymi zastrzykami tak źle, jak może się wydawać. Ja się już przyzwyczaiłam.
    Jak czasem było mi trudno, to wyobrażałam sobie, że to jest trochę jak... karmienie dziecka w środku :-) I zawsze skutkowało. Pamiętam też ten zastrzyk dzień przed wizytą u lekarza w sierpniu, tą po wakacjach, na którą szłam jak po wyrok. Mówiłam wtedy do tego zastrzyku: "błagam Cię, żebyś nie był ostatni!".

M@linka lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• roma Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria, ja nie znam innego sposobu jak tylko wyłączyć myślenie. Po prostu biorę sprzęt, ściskam fałdę na brzuchu i kompletnie nie myślę tylko jak automat wbijam. Jak się zastanawiałam nad tym co mam zamiar zrobić to wpadłam w panikę i dostawałam histerii ;-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • annak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że tylko Wam zawdzięczam, że dzisiaj się jakoś trzymam. Tylko dzięki cudownym dzisiejszym wiadomościom na forum nie mam totalnego doła.
    Nie mogę już znieść tego ciężaru czekania...
    Do dzisiaj było ok, bo wiedziałam, że wyników i tak nie będzie. Ale od dzisiejszego wieczora, kiedy już zdaję sobie sprawę, że mogą nadejść, jest mi znów coraz trudniej.
    Informacje od Niebieskiej, Evitki i Jagny to jest to, co mnie trzyma na powierzchni... To jest to, co pokazuje, że jest jakaś sprawiedliwość.

Mało ten post wnosi, ale tak jakoś potrzebowałam się tym z Wami podzielić.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• sy__la Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś,
    O Rety!!! Jakie cudne wieści, śliczna beta... niech ta za dwa dni będzie 10 razy większa :) <3 Maluszki, rośnijcie zdrowo, niech Wasz Dziadziuś nad Wami czuwa <3

Evitka,
    Gratulacje dodatniego testu mrl!!! Nareszcie <3 ale co się nasmuciłaś to niestety Twoje, tylko że teraz smutki odchodzą na bok i zabieraj się do roboty z Mężulkiem :) Powodzonkoa!!!

Annak,
    Myślę o Tobie i Aurorze. Jestem z Wami w oczekiwaniu na (oczywiście pozytywne) wyniki amniopunkcji. Myślę, że stresik jest troszkę mniejszy od tego, który Ci towarzyszył wtedy kiedy czekałaś na wynika FISHa, hm??? ;)

A ja jak dzisiaj wyszłam z domu o 8 na badania krwi, tak do domu wróciłam o 21!!!
    Ciągle coś załatwiałam... a no i kupiłam sobie 1 bluzeczkę ciążową z rękawem 3/4 w H&M za... uwaga! za 39.90 zł - chyba tanio no nie? :P
    Przymierzyłam też spodnie ciążowe - super wygodne, ale za drogie - zamówię jakieś na allegro. Widziałam są trochę tańsze i pewnie też wygodne ;)

Evita lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisko,
    Nie trać jeszcze nadziei, jeszcze Twój mocz ma czas na wyprodukowanie bladziocha na teście ciążowym :-P wierzę, że coś jeszcze może się wydarzyć.

Reszta Dziewczyneczek oczekujących na testowanie - kciuki zaciskam jak najmocniej się da &&& ;)

Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    No, jak to bylo, Alisko?
    no srałam pod siebie - za przeproszeniem.
    Jak widziałam ta igła - jerunie... najchętniej to bym ją staremu w dupe wbiła a nie sobie w brzuch :-)

Ale potem, zrobiłam jak pisze Roma: spięłam żech poślady i bach. A potem raz za razem lepiej było.

sy__la, Elaria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Alisko,
    Nie trać jeszcze nadziei, jeszcze Twój mocz ma czas na wyprodukowanie bladziocha na teście ciążowym :-P wierzę, że coś jeszcze może się wydarzyć.

któż to wie... w jedyne co teraz wierzę to, że jutro ma być śnieg :-)

• nadziejaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Beta 185,70 yupiii!

Moje gratulacje!!!! Rośnijcie zdrowo ;)

Aniołek <3 7.10.2016. <3
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"

Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...

In vitro start kwiecień 2019
    Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
    Transfer 16.05
    7dpt beta 49 😍
    9dpt 151 😍
    11dpt 350 😍
    15dpt 2148 😍
    18dpt 6823 😍
    22 dpt mamy ❤️ 😍😍
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja mam pytanko techniczne...czy kupowalyscie gdzies stacjonarnie np w aptece prezetwatywy do pobierania nasienia? Szukalam w necie i sa tylko wysylkowo a ja musze miec na jutro. Moze ktoras taka juz kupowala i doradzi

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    Hej ja mam pytanko techniczne...czy kupowalyscie gdzies stacjonarnie np w aptece prezetwatywy do pobierania nasienia? Szukalam w necie i sa tylko wysylkowo a ja musze miec na jutro. Moze ktoras taka juz kupowala i doradzi
    Też chciałam to ogarnąć stacjonarne ale nie dało rady. Było w aptece przy tym lab w którym wykonywano badanie, ale lab i tak znajdowało się za daleko żeby potem transportować 'towar'

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 22:47

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Też chciałam to ogarnąć stacjonarne ale nie dało rady. Było w aptece przy tym lab w którym wykonywano badanie, ale lab i tak znajdowało się za daleko żeby potem transportować 'towar'
    to nie latwiej do kubka od razu?:P

Ja mam jutro kontrolne USG prosze trzymajcie kciuki niech cos urosnie...

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    któż to wie... w jedyne co teraz wierzę to, że jutro ma być śnieg :-)
    serio???
    Ja tam bym nie wierzyła, przecież ile razy się już pomylili Ci z pogody ;-P

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    to nie latwiej do kubka od razu?:P

Ja mam jutro kontrolne USG prosze trzymajcie kciuki niech cos urosnie...
    kciuki zaciśnięte na wszystkim co mam :-) jutro cały dzień będę trzymać, bo będę w domu ;-)

Aniołek 7t5d [*]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Jagna! SUPER! Hura hura! Czekam na 1 usg <3 :D
    juz w piatek doktorek chce mnie widziec,jade wiec bo jest jednym z wielu ojców którym chce pogratulowac,w koncu nie tylko mój chop sie do tego przyczynił

Evita, kiti lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniuk, nie wypytywałam cię, jak się czujesz w oczekiwaniu na wyniki, bo domyślam się, że po chwilowej uldze po pierwszych wynikach stres zaczyna się na nowo i im bliżej tej ostatecznej informacji, tym mocniej spirala się nakręca. Ja strasznie mocno przeżywam Twoje badanie, sama planuję nipt i obawiam się mocno o wynik, wciąż gdzieś podświadomie czuję, że idzie za pięknie tym razem, że gdzieś sytuacja się skomplikuje.
    Nie chce mi się wierzyć, że po tylu podglądach córci, kiedy nic nie wskazuje na jakiekolwiek problemy, mogłoby się okazać, że z Aurorką jest źle.
    Jestem z tobą, oczekuję niecierpliwie na wyniki i też się denerwuję.

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane bardzo mi miło za te wasze wpisy,teraz ochłonmy bo mozliwe ze jutro Ania otrzyma dobre wiesci,ja licze na takie.Nastał czas dobrych nowin,wiosny na wątku,z takim wsparciem nie moze byc zle.Aniu,prosze mojego tate by szepnął tam temu Najwyzszemu o ociupinke łask dla twej córeczki,naszego dzieciątka,niech wyniki bedą ostatecznie pozytywne i bys mogła juz do konca ciązy cieszyc sie w spokoju tym stanem.
    Mam nadzieje ze 15 dni oczekiwania o których pisałas to nie robocze..

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila sle wirusy na te twoje jaja,niech w koncu testy zaczną mówic prawde.

Dla reszty dziewczyn równiez rozsyłam wiruski,dzis najswiezsze ledwo potwierdzone,w duzym stęzeniu,za kazde dobre słowo którym mnie obdarzyłyscie daje moje blizniacze wirusy,niech sie wam darzy,mnoży i rodzi &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Kciukam za kolejne testowania,było sporo ovulek wiec zniwa bedą bogate <3

Gaduaaa, Elaria, Dorola31, kiti, promyczek 39, laila_25 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la wszystkiego co najlepsze kochana z okazji urodzin. Życzę Ci samych słonecznych dni wypełnionych po brzegi szczęściem. Niech się spełnią wszystkie Twoje marzenia. Sto lat!

sy__la lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla urodzinki dziś masz? No to co?? Balanga na forum! ;) wszystkiego dobrego kochana!

Ja właśnie wstaję i jadę na krzywą. Dietka czy nie dietka oto jest pytanie ;)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ