X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,mozna do was dolaczyc?
    ja jestem dzis 19 dzien po poronieniu samoistnym,przedwczoraj wieczorem mialam silny bol lewego jajnika i wczoraj nad ranem tez,zrobilam test ovu i duga kreska byla ale bledsza od pierwszej duzo,niemyslalam ze tak szybko bedzie.nie sprawdzam innych objawow,ale test ovu zrobilam jeszcze wieczorem i juz wogole byla bladziutka,choc jeszcze ciut widoczna .To znaczy ze ovulka byla kilka dni temu?nie dostalam sie do mojego polskiego lekarza ,(mieszkam w UK)jestem zarejstrowana dopero na 26 listopad to za 3 tyg,pewie juz bedzie po pierwszej miesiaczce.doc. powiedzial ze jesli dalej chcemy sie starac i jestesmy gotowi to zeby jeden cykl odczekac,tydzien temu robilam test ciazowy wyszedl negatywnie,wiec mysle ze wszystko(tutaj niema zadnej kontroli po) jest ok,jednak ten bol jajnika mnie martwi,czy u was tez tak bylo,przy pierwszej owulacji?przedtem czulam czasem owulacje,ale nigdy nie az takim bolem.
    Pozdrawiam :)

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • verka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 15:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    hej,mozna do was dolaczyc?
    ja jestem dzis 19 dzien po poronieniu samoistnym,przedwczoraj wieczorem mialam silny bol lewego jajnika i wczoraj nad ranem tez,zrobilam test ovu i duga kreska byla ale bledsza od pierwszej duzo,niemyslalam ze tak szybko bedzie.nie sprawdzam innych objawow,ale test ovu zrobilam jeszcze wieczorem i juz wogole byla bladziutka,choc jeszcze ciut widoczna .To znaczy ze ovulka byla kilka dni temu?nie dostalam sie do mojego polskiego lekarza ,(mieszkam w UK)jestem zarejstrowana dopero na 26 listopad to za 3 tyg,pewie juz bedzie po pierwszej miesiaczce.doc. powiedzial ze jesli dalej chcemy sie starac i jestesmy gotowi to zeby jeden cykl odczekac,tydzien temu robilam test ciazowy wyszedl negatywnie,wiec mysle ze wszystko(tutaj niema zadnej kontroli po) jest ok,jednak ten bol jajnika mnie martwi,czy u was tez tak bylo,przy pierwszej owulacji?przedtem czulam czasem owulacje,ale nigdy nie az takim bolem.
    Pozdrawiam :)
    Cześć Asiu, witamy Cie serdecznie. Bardzo nam przykro z powodu Twojej straty :( jednak mysle, ze dobrze trafiłaś jesli chodzi o ten wątek! Dziewczyny sa super, i każda z nas przeszła cos równie strasznego wiec mozesz byc pewna ze spotkasz sie z totalnym zrozumieniem. Jesli chodzi o testy ovu, nie jestem ekspertem, ale wydaje mi sie, ze one działają na innej zasadzie niż ciążowe - tj. Wykazują owulacje wyłącznie jesli kreska testowa jest grubsza od kontrolnej. Słabsze kreski testowej niestety o niczym nie świadczą :(

AsiaPoli, M@linka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    ehhh napisałam jakiś czas temu do faceta który zn się na mutacjach min MTHFR, dzis zadzwonił do mnie i zrył betert!!! sam ma dzieci z ZD i autyzmem...po pierwsze chce zebym zrobiła panel badan getycznych który wysyła się do UK i wtedy dobiera leki, i mimo ze wyniki mojej tarczycy sa ok tzn w normach to ja mam problem z autoimunnoloiczna choroba tarczycy! i pewnie jelita tez będę mieć chore...maz na mnie krzyczy ze nie powonnam się tak zaglebiac...ale ja nawet nie chciałm, to ten facet...
    Justa, olej hochsztaplera. Poza ryciem beretu nic tak nie wskórasz.

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiapoli witaj kochana ,szkoda ze tutaj ,ale dobrze trafilas:*

Jagna super ,beta cudna :)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiuPoli,
    Witaj w naszym gronie.
    Strasznie przykre, że jesteś kolejną dziewczyną, która musi doświadczać straty. Wszystkie tutaj niestety doskonale rozumiemy, jak to boli...
    Ale dobrze, że trafiłaś na ten wątek, bo to jest cudowne i magiczne miejsce, na którym można znaleźć mnóstwo wsparcia i pomocy innych dziewczyn.

Co do tej owulacji bezpośrednio po poronieniu, to nie ma reguły. Jedne dziewczyny mają ją od razu, inne po jakimś czasie. U jednych dziewczyn cykle i objawy wyglądają tak jak przed ciążą, u innych inaczej (ja na przykład dopiero po poronieniach zaczęłam mieć prawdziwe objawy owulacyjne).

Natomiast nie wiem, czy nie jest tak, że testy owulacyjne reagują też na beta HCG...? Przepraszam, bo nie chcę wprowadzać Cię w błąd, ale takie "plotki" chodziły gdzieś kiedyś na forum. Były nawet dziewczyny, które próbowały tymi testami wykrywać ciążę. Gdyby tak było, mogłoby to oznaczać, że test zareagował Ci jeszcze na resztki beta HCG. Ale może to zbyt za daleko posunięta interpretacja z mojej strony.

Co do jasności / intensywności testów owulacyjnych, to Ania Ruda ma rację. Formalnie owulkę można stwierdzić, jeśli kreski są co najmniej równo ciemne. Choć wyjątki się zdarzają. Jednym z nich jest córka w moim brzuchu, która pojawiła się u nas po teście z jaśniejszą kreską owulacyjną.

Musisz się teraz obserwować i być świadoma, że część rzeczy może wyglądać nieco inaczej. Ale na pewno niedługo znowu będziecie mogli wrócić do starań, jeśli tylko będziecie na to gotowi.
    Uściski dla Ciebie!

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• vertigo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniuk - tak - oddalam się od kupy, bo mój mąż zaczyna żartować z robienia dzidziusia, co zmniejsza napięcie między nami. Dlaczego mężczyźni dojrzewają tak wolno?

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Evita Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAAAAAAGGGGGNNNNAAAAA!!!!! Tak się cieszę! Listopad jest the best!

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • annak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Aniuk - tak - oddalam się od kupy, bo mój mąż zaczyna żartować z robienia dzidziusia, co zmniejsza napięcie między nami. Dlaczego mężczyźni dojrzewają tak wolno?

Heh... dlatego ja od razu wzięłam sobie takiego 14 lat starszego :-)

Bardzo się cieszę, że proces odkupiania trwa.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, micha mi się cieszy! Kurde, bliźniaków to bym się bała ;-) Szkoda, że nie można wyspać się na zapas.

• annak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    JAAAAAAGGGGGNNNNAAAAA!!!!! Tak się cieszę! Listopad jest the best!

Evitka...
    Jeszcze, między innymi, TY nam to musisz udowodnić! :-D

Evita lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• verka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• vertigo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, super :) zaciskaj nogi :)

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • verka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• annak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verka wrote:
    Annak kochana jak wyniki? Bo ja nie na biezaco :(

Wczoraj przyszły. Wszystko dobrze. Córka zdrowa :-)
    Dziękuję, że pytasz!

laila_25 lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• verka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 15:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane podczytałam ostatnio troszke wpisy i bardzo sie ciesze z takich dobrych wiadomosci :D :D :D
    Witam nowe kolezanki, wspołczuje strat i zycze wiele sił i nadziei <3 <3 <3
    oj piszecie nieźle hyhy nadgonic z czytaniem Was graniczy z cudem :P
    tym bardziej,ze Gabrys bardzo mało spi w dzien.

Kochane pamietam o Was bardzo i wspieram swoja skromna pamiecia <3 <3 <3

U nas czas leci jak szalony Garbys wazy juz 5.900 rosnie :D
    chodzimy do specjalistów na szczescie jak do tej pory okazuje sie,ze wszystko jest ok. Mielismy podejrzenie lekkiego niedosłuchu ale w poniedziałek badania wykluczyły go uff
    mamy powtorzyc badania TSH i ft4 ze wzgledu na moje Haschimoto mimo,ze w szpitalu badania wyszly ok.
    No i mamy problem z kupka bo robi ja za gesta i ma problem z jej zrobieniem :( pediatra nam poleciła podawanie wody i soku jabłkowego rozcienczonego z woda oczywiscie wszystko w nieduzych ilosciach no i widzimy,ze jest troszke lepiej.
    A tu przedstawiam Wam Gabrysia któremu leci juz 5 miesiac ( 4 skonczone :D)

aaa a Gabrys uwielbia kapiele :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 20:46

promyczek 39, annak, Evita, Elmo13, Gaduaaa, Jacqueline, Niebieskaa, Pysia87, kiti, Justa87, M@linka, Kadabra, sy__la, sylvuś lubią tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verka wrote:
    Cudownie!!!! Wspaniale!!!
    Nawet nie wiesz jak sie ciesze, mocno trzymałam kciuki :)

Dziękuję bardzo.
    Z całego serca dziękuję! Czułam na maksa Wasze wsparcie.

A co do tego starania, o którym pisałaś, to myślę, że Twoje odczucia są znane wielu z nas... że po lekach, po stratach, po długiej walce, te wszystkie "starania" zaczynają wkurzać. A jeśli nawet nie, to na pewno człowiek traci wenę do nich.
    Ale nawet tym z nas, które miały do tego naprawdę kiepskie nastawienie, udaje się dopiąć celu ;-) Więc jestem pewna, że i u Was tak będzie!
    A jaki etap u Ciebie aktualnie? Bo dawno nie pisałaś (chyba, że mi coś umknęło w tym amoku z moją Avą...).

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesko :) Gabrys cudowny maluszek :♥

A ja mam dzis szczescie ,wizyta u genetyka juz jutro ,bo sie miejsce zwolnilo :)
    zobaczymy co mi powie

inessa, Niebieskaa lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    A tu przedstawiam Wam Gabrysia któremu leci juz 5 miesiac ( 4 skonczone :D)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/945c3a174bb5.jpg
    aaa a Gabrys uwielbia kapiele :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0c053f64035.jpg

Aaaa!!!
    Inessko, ale czad!
    Drugie zdjęcie - bomba! Gabryś jest boski!! <3 #love

Jakbyś szukała dla niego narzeczonej, to... ten tego...
    Jest taka jedna kandydatka. Aktualnie jeszcze w brzuchu. Zdrowa, silna babka. Docelowo będzie młodsza jakieś 10 miesięcy od Twojego syna. Czyli w sam raz :-D

Gratuluję!
    Cudownie, że ze zdrowiem Gabrysia wszystko dobrze. I dziękuję, że cały czas o nas pamiętasz.

inessa lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 1318 1319 1320 1321 1322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ