X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline, Annak, Vertigo,
    Tak miałam takie kłucia, ale nie w podbrzuszu tylko raczej po lewej i prawej stronie brzucha, samo podbrzusze sporadycznie. Tak na prawdę, te kłucia albo takie właśnie sekundowe jakby prądy (co prawda nie był to ból, tylko uczucie, że po prostu coś jest co jakiś czas) to mogły mieć różne podłoże (Annak też mówiła, że takie coś odczuwa :-P wiem, że się nie porównuje, ale jednak). Nie neguję tego co napisała Vertigo, bo na pewno ma racje i zgadzam się z tym, że może to być niebezpieczne. Tylko kurcze zauważyłam, że przez ostatnie kilka dni mało piłam wody, jak tylko wczoraj wypiłam ponad 1,5 L wody + herbatki to poprawiło mi się diametralnie w ciągu wczorajszego dnia już o 16-17 - było o niebo lepiej, a dziś to już fantastycznie, nie szczypie nie piecze, mocz oddaję normalnie. Konsultowałam wczoraj z dwoma ginekologami, dziś oddałam mocz na posiew, a w poniedziałek idę na kontrolę do gina sprawdzić czy z szyjką wszystko OK może jakiś wymaz z pochwy. Biorę od dziś Furaginę + Urosept + to co wczoraj czyli sok z żurawiny + żurawina + herbata z żurawiny, dużo wody i zobaczymy. Jeśli się okaże, że coś wyjdzie niepokojącego to wtedy najwyżej antybiotyk, a jeśli wszystko wyjdzie dobrze to myślę, że będzie dobrze i ominie mnie antybiotyk (jak ja nienawidzę się nimi szprycować). Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze, a zwłaszcza z moją Ukochaną Dzidzią. Tak jak pisałam wcześniej, parę moich koleżanek miały takie infekcje bezobjawowe, że były bakterie w moczu i w sumie nic nie brały, a dzieci zdrowe i donoszone. Po prostu pewnie to wynika z tego, że jestem antylekowcem i nigdy nie brałam antybiotyków ot tak sobie na wyrost, nawet pamiętam taką sytuację, że miałam bardzo rozpulchnione gardło i poszłam do lekarza a on mi od razu antybiotyk - nie wzięłam, bo widziałam poprawę następnego dnia i samo przeszło (co prawda nie była wtedy w ciąży). Ale mam nadzieję, że mój organizm jest na tyle silny, że zwalczy to dziadostwo! Oczywiście wszystko jest i będzie pod stałą kontrolą i obserwacją lekarza.
    Ufff...

A tak w ogóle to życzę Ci Jacqu z całego serca, abyś w te Twoje urodziny była już w dwupaku!! Nie miałaś problemu z zajściem to myślę, że i teraz jak dałaś organizmowi odpocząć nie będzie problemu tym bardziej!! <3

Pysia87,
    Ah te bakterie dziadowskie!! Pysia pij też baardzo dużo wody, żeby wypłukać te dziady, a żurawina ma takie właściwości, że ponoć bakterie nie przeczepiają się do ścianek i łatwo można się ich pozbyć.

Jagna,
    No na USG na pewno już będzie śliczny pęcherzyk, a może i coś więcej? :)

Wszystkie staraczki, które zamierzają się bzykać i te, które oczekują na testowanie - moje ciążowe kciuki && mocno zaciśnięte i czekamy na kolejne pozytywne wieści listopadowe. A widzicie, jednak listopad to fajny miesiąc, a jaki szczęśliwy dla niektórych z Was ;) oby listopad zebrał więcej dobrych "żniw" :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 11:19

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Evita Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Hihi, to by mnie zaskoczyła, bo ja nie miałam na nogach butów z obcasem wyższym niż 2-3 cm i w życiu nie miałam w rękach szminki :-D
    Ale, jak wiadomo, moja córka potrafi mnie nieźle zaskoczyć ;-)

Promyczku,
    O ranyyy...
    Dziękuję! <3

Właśnie dlatego że Ty się nie malujesz to ona będzie. Jakoś się trzeba zbuntować co nie? Poza tym to Twoja corka a nie mała Ty także Cię pewnie będzie zaskakiwać nie raz swoim indywidualizmem. :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak - no jeśli obrazek poprawił Ci chociaż odrobinę samopoczucie to się cieszę :)

O to kto zakłada klub rzygających na święta? :P

W kolejce do zrobienia czeka taki oto krasnal erosoman nagus na ważce :P Czy ktoś też uważa, że taki obrazek jest nieco zboczony? :P :D

07a02925f935a3a2med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 11:33

Niebieskaa, Evita, promyczek 39, Arleta, Gaduaaa lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq chętnie dołączyłabym do tego klubu, ale mnie wiem czy się uda i czy w ogóle będzie szansa. Chciałabym odczarować listopad też dla siebie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 11:56

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarku - też nie wiem czy się uda i nam, wszystko zależy od poniedziałku ;) No i potem czy uda się zaciążyć od razu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 11:58

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie listopad od 3 lat jest najgorszym miesiącem ;/
    1 poronienie 24.11
    2 poronienie 26.11
    3 poród w 22tc dokładnie to 31.10 wieczorem ale tylko dlatego że pogoniłam lekarzy z oksytocyną (zależało mi żeby nie urodzić 1.11)

w tym roku oczywiście listopad znów szykuje mi pełno znaków zapytania:
    14 dc pęcherzyk grafa 11mm
    17 dc 12,5
    już z lekarką orzekłyśmy że słabo to zmierza (zawsze owu 18-20dc) ale 17 dc było już jajo 18, 19 mm
    ale...pokazało mi się dużo płodnego śluzu i bóle brzucha które na okres wakacji bardzo zanikły
    dziś 24 dc i...na usg widać pęknięty pęcherzyk. Wielki szok i wiele znaków zapytania? Lekara mówi że wyglądał książkowo po owulacyjnie(zapomniałam spytać o endometrium)czyżby cykl płata mi figle?
    niestety nie mogłam mieć usg w 21 dc bo był 1.11 a napewni bym więcej wiedziała.
    Oby listopad wkońcu się dla mnie odmienił. za 10 dni test

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie.Na razie jakis nieprawidlowosci nie widac,endo ładne.
    Dalej na dupku i lutinusie jedziemy.
    Za tydzien w sobote kolejna wizyta,powinno juz byc widac co nieco.
    Bety jeszcze nie ma,czekam bo to dzis najwazniejsze.Brzuch tak juz nie boli,moze dlatego ze przestalam sie denerwowac,łykam wiecej magnezu.Cycki na nowo zaczynają bolec,a tyle co przestaly bolec pięc dni temu...cóz w koncu w ciàzy jestem.
    Jak na razie od wczoraj przestalam sie martwic ze moze byc cos nie tak,jakis spokój mnie ogarnia i pewnosc ze bedzie dobrze.Moze dlatego ze ten brzuch swiruje ale zupelnie inaczej niz przy ostatniej ciàzy.

Niebieskaa, Justa87, Alisa, Elaria, M@linka, promyczek 39, annak, Dorola31, kiti, Evita, Arleta, sy__la lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszko,
    Wiem, że to brzmi jak jakaś szarlataneria albo duchologia, ale ja naprawdę w jakiś szalony sposób wierzę, że listopad odmieni wszystkie nasze troski i zmartwienia.
    Bardzo chcę, żebyś i Ty trafiła do grona dziewczyn, które zaczną wierzyć w ten miesiąc, po tym jak właśnie on przyniesie im dobre wiadomości.
    Bardzo dużo przeszłaś... To się nie mieści w głowie, że jedna osoba daje radę dźwigać tyle. Czas, żeby los się dla Ciebie odwrócił. Będę mocno trzymać za to kciuki i mocno temu kibicować.

Jagusia,
    Jakiś skan wrzuciłam na oko i jak spojrzałam na Twój post, to pierwsze rzuciło mi się w oczy słowo "nieprawidłowości". Prawie zawału dostałam! Ale potem doczytałam resztę i widzę, że jest dobrze!
    Prawdę mówiąc, nie brałam innej opcji od uwagę, bo aktualnie mam wrażenie, że już zawsze we wszystkich naszych sprawach będzie dobrze.
    Ja już dzisiaj nie mogę się doczekać przyszłej soboty. Liczę, że zaprezentujesz nam wtedy piękne foto dwóch dorodnych mieszkanek w Twoim brzuchu :-) Tak jak już kiedyś pisałam, bliźniaków jeszcze u nas nie było, a więc Twoje dzieciaczki będą tu miały specjalny status :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 13:42

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagusia no nie mogło być inaczej :) Czekamy jeszcze na niebotycznie wysoką bete :p
    i ja dołączam do nie mogących się doczekać soboty :)

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Madera2000 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaa walcze!
    Moze nie w najblizszych cyklach bo sie diagnozuje ale od nowego roku na pewno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 13:51

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMara zniknela na dobre?

• annak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    KammaMara zniknela na dobre?

No, na to wygląda...
    W każdym razie, przestała się odzywać jakiś tydzień temu, albo i dłużej.
    Niepokoi mnie to. Nie wyobrażam sobie, że ktoś, kto był tak aktywny na forum, mógłby nagle zniknąć bez pożegnania, dlatego cały czas mam obawy, że coś jest nie tak.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, ale mialam takie mysli i przy nadziei i przy kammie teraz. Ze moze nie zniknela tak nagle..ze moze stalo sie cos innego:( tfu tfu...glupoty pisze

Aniaaaaaaaa chce wiecej slyszec o Avie, czekam na nowe usg, ubranka, gadzety i wszystko wszystko:D Och jaki masz cudowny stan ducha teraz! mhmhmh takie dobre wiadomosci sa potrzebne na tym watku, nie tylko dlatego ze wspieraja i daja sile, ale po prostu my ciezarne musimy otaczac sie dobrymi wibracjami, dostarczac naszym maluchom duzo radosci i wlasnie Ava nam dostarczyla porcje endorfin:D

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tO fAktycznie dziwne ze tak zniknęla ...a moze jeszcze wroci

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma ma ostatni wpis temperaturowy na wykresie z wczoraj, więc raczej wszystko jest ok, tylko do nas nie pisze.
    Natomiast Nadzieji nie ma już od dawna i cicho na wszystkich watkach ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 14:36

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • annak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Kamma ma ostatni wpis temperaturowy na wykresie z wczoraj, więc raczej wszystko jest ok, tylko do nas nie pisze.

Serio...?
    To trochę przykro mi się zrobiło.
    To znaczy cieszę się, że u niej wszystko dobrze, ale przykro mi, że tak zniknęła bez słowa i pozwoliła nam się martwić...
    No cóż...

Ikarzyca wrote:
    Natomiast Nadzieji nie ma już od dawna i cicho na wszystkich watkach ;(

Nadzieję próbowałam wyśledzić na jakichś innych wątkach, ale też doprowadziło mnie to do wniosku, że zniknęła. Mam nadzieję, że po prostu odechciało jej się być tu online i tyle. Że ma się dobrze i czeka sobie na przyjście córki na świat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 14:55

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh napisałam jakiś czas temu do faceta który zn się na mutacjach min MTHFR, dzis zadzwonił do mnie i zrył betert!!! sam ma dzieci z ZD i autyzmem...po pierwsze chce zebym zrobiła panel badan getycznych który wysyła się do UK i wtedy dobiera leki, i mimo ze wyniki mojej tarczycy sa ok tzn w normach to ja mam problem z autoimunnoloiczna choroba tarczycy! i pewnie jelita tez będę mieć chore...maz na mnie krzyczy ze nie powonnam się tak zaglebiac...ale ja nawet nie chciałm, to ten facet...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • annak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    ehhh napisałam jakiś czas temu do faceta który zn się na mutacjach min MTHFR, dzis zadzwonił do mnie i zrył betert!!! sam ma dzieci z ZD i autyzmem...po pierwsze chce zebym zrobiła panel badan getycznych który wysyła się do UK i wtedy dobiera leki, i mimo ze wyniki mojej tarczycy sa ok tzn w normach to ja mam problem z autoimunnoloiczna choroba tarczycy! i pewnie jelita tez będę mieć chore...maz na mnie krzyczy ze nie powonnam się tak zaglebiac...ale ja nawet nie chciałm, to ten facet...

Hmm...
    Justa, ale czy ten facet to lekarz?

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie...prowadzi strone o ludziach ZD, pewnie wiele z nas czytała jego strony...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa... proszę Cię... i tak sobie dzwoni po ludziach, żeby z dobrego serca mówić im co mają robić i gdzie wysyłać swoje badania? Nie śmierdzi Ci to jednak trochę?

Wiele kobiet ma autoimmunologiczne zapalenie tarczycy i te kobiety rodzą dzieci (jestem na to dowodem, miałam to zapalenie po pierwszym poronieniu). A jelita dlaczego masz mieć chore? A za chwilę będą chore inne rzeczy. Czy to już nie zakrawa na paranoję trochę?

Coś jak Jerzy Zięba.... albo taka jedna u nas w mieście, co leczy raka ciecierzycą wszywaną pod skórę...

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ