X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nadziejaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    No to kciuki! Może będzie niespodzianka na nowy rok ;)

Kochana całym sercem liczę na ta niespodziankę w nowym roku. Teraz to nawet lepiej ze musze czekać bo wykańczanie wnętrza domu i jego całe umeblowanie zaprzata mi głowę a chcemy się przeprowadzić wiec tez na to potrzeba siły a ja w nowym roku chce mieć głowę wolną od tych rzeczy żeby móc zająć się ważnymi sprawami :)

Aniołek <3 7.10.2016. <3
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"

Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...

In vitro start kwiecień 2019
    Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
    Transfer 16.05
    7dpt beta 49 😍
    9dpt 151 😍
    11dpt 350 😍
    15dpt 2148 😍
    18dpt 6823 😍
    22 dpt mamy ❤️ 😍😍
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejooo ja tez czekam na pierwsza @ i tez musze odczekac chwile,i potem bedziemy sie starac:) ciekawe ile jeszcze minie zanim przylezie ta małpolinda :P

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nadziejaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Nadziejooo ja tez czekam na pierwsza @ i tez musze odczekac chwile,i potem bedziemy sie starac:) ciekawe ile jeszcze minie zanim przylezie ta małpolinda :P

Przepraszam ze zapytam może mi uciekło a ile już czekasz na @ ? Lekarz mówił Ci coś na temat tego ile musicie odczekać ?
    U mnie przynajmniej wiadomo ze w tym cyklu powinna pojawić się w miarę o czasie i całkiem nie długo. Mam nadzieje ze u Ciebie tez nie będzie to trwało długo :)

Aniołek <3 7.10.2016. <3
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"

Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...

In vitro start kwiecień 2019
    Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
    Transfer 16.05
    7dpt beta 49 😍
    9dpt 151 😍
    11dpt 350 😍
    15dpt 2148 😍
    18dpt 6823 😍
    22 dpt mamy ❤️ 😍😍
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 1dc...2 dni wcześniej przyszła @,jakiś dziwny ten cykl był bo zawsze o czasie mialam...i znów to samo,ja pierdzielę,chyba zacznę się winkiem do owulki raczyć bo jak tak robiłam to się udawało...

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    A ja się witam w 1dc...2 dni wcześniej przyszła @,jakiś dziwny ten cykl był bo zawsze o czasie mialam...i znów to samo,ja pierdzielę,chyba zacznę się winkiem do owulki raczyć bo jak tak robiłam to się udawało...
    Może ovu mialas jakoś wcześniej? Witasz się w 1dc znaczy w 1 dniu ciąży :D

Arleta lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Arletko, ja jestem w 2dc. W grudniu HyFosy i SIS u Ludwina .

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Arletko, ja jestem w 2dc. W grudniu HyFosy i SIS u Ludwina .
    ..a przed tym ciąza :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Może ovu mialas jakoś wcześniej? Witasz się w 1dc znaczy w 1 dniu ciąży :D
    No niewiem właśnie,może tak było,cholercia
    A tym bardziej że nie było bzykanka codziennie tylko co 2-i dzień ale nie pamiętam od kiedy zaczęliśmy :) byłam pewna że owulkę będę mieć 16dc a tu takie coś!
    No powiedzcie same,jak ta wredna @ mogła mi to zrobić,no jak? ;)

nienawidzę tego czekania (tym bardziej że odczuwam presję żeby szybko zajść ze wzgl.na te moje niskie mlry) strasznie mnie to stresuje dlatego teraz wybieram terapię alko...:)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Polej polej ale wypij za mnie,niech tam jajca dojrzewajà juz powoli,powodzenia &&

Arleta lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa Alisa może Ludwin nam za jednym razem powycinał jajniki że nie mozemmy zaskoczyć haha

Alisa lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorry ale jedziemy na tym samym wózku,wez się go tam dopytaj dlaczego no dlaczego?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Juz trzymam kciukasy! Jak mniej więcej tygodniowo u Ciebie jest? będzie już szansa na <3?

Dziękuję <3 u mnie dziś równy 7 tydz. W ostatniej ciaży też byłam w 7t1d i biło serduszko 130/min a wielkość zarodka odpowiadała 6t4d... Obumarł jak miał wg usg 7t2d. Dlatego się boję, że ten się okaże znów mniejszy i znów będę schizować :/ U mnie cykl był chyba 28 dniowy więc o przesunięciu owu nie ma mowy.

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a niech stracę,pójdę jeszcze na monitoring,może jeszcze duphastonem się uraczę w II fazie..
    znacie mnie,muszę działać,działać jak coś nie idzie po mojej myśli
    mam tylko nadzieję żeby jakaś torbiel mnie nie dopadła

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejoo ,no zabieg mialam 11pazdzienika ,na razie czekam ,ale nie wiem kiedy przyjdzie .. my tez mamy odczekac niby 2 cykle,ale to tez nie wiem czy odczekamy heh

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fak, Dupek - miałam od dzisiaj brac ;/ No nic, wezmę od jutra.

Dziewczyny potrzebuje od Was kopa w dupsko. Takiego, żebym wyleciała w kosmos. Schizuje, wydaje mi się, że jajniki kłują i że jest owulka (a pewnie mam za ciasno zapięty pasek...), a nic na nia nie wskazuje (ani tempka, ani śluz, emocje).
    Nie umiem się skupić na pracy tylko ciągle obsesyjnie o tym myślę.

Chcę wrócić do momentu jak po prostu się udało, albo dojść do tego etapu znowu.

Wrrr. Zła jestem na siebie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 14:03

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nieeeee Alreta...co za wredna czarownica miesiaczka, kurde mialam mala nadzieje, ze to cholernie dlugie czekanie na kolejne starania zaskoczy Cie ekspresowa ciaza. Niech to! ale kolejna szansa juz za chwile.

Kopieeeeee Cie w dupsko Ikarku! Ale jak sama wiesz, nie jestes jedyna w tym gronie schizujacych bab, ja tez schizowalam...boshshs moj maz to mial juz mnie serdecznie dosyc. Wiec luzior...calkiem to normalne, a juz na pewno powszechne w naszym watkowym gronie.
    e2ab082bd1973a68med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 14:14

Ikarzyca, Arleta, sylvuś lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Fak, Dupek - miałam od dzisiaj brac ;/ No nic, wezmę od jutra.

Dziewczyny potrzebuje od Was kopa w dupsko. Takiego, żebym wyleciała w kosmos. Schizuje, wydaje mi się, że jajniki kłują i że jest owulka (a pewnie mam za ciasno zapięty pasek...), a nic na nia nie wskazuje (ani tempka, ani śluz, emocje).
    Nie umiem się skupić na pracy tylko ciągle obsesyjnie o tym myślę.

Chcę wrócić do momentu jak po prostu się udało, albo dojść do tego etapu znowu.

Wrrr. Zła jestem na siebie...
    słuchaj może owulacją się po prostu przesunęła, jakie masz te testy owulacyjne? bliskie pozytywu? Myślę,że powinnaś spokojnie czekać na pozytywny test i wtedy skok.
    Miałam podobnie w zeszłym cyklu, ale tak testowałam aż sobie wytestowałam chyba w 22dc i w 24dc skok.. Bywa i tak . Także głowa do góry.. popraw koronę i idziemy dalej !

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te testy to tak mocno orientacyjnie traktuje. Przeważnie jest ok 1/3 koloru testowej kreski - ale wydaje mi się że to zależy od skoncentrowana siuskow. No nic. I tak chyba muszę zacząć brać dupka. Chociaż boję się że zablokuje ta owulacje (wiem że nie powinien w dawce 2x1)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarku wlaśnie dziś dostając okres skończyły mi się (narazie) wszystkie te schizy wmawiające a to owulkę a to objawy przedciążowe,dosłownie wszystko jest w naszej głowie..,niewiem czy da się z tym coś zrobić..,ja to mam wręcz paranoję już..
    ciężko z tym przetrwać a dni ciągną sie jeszcze bardziej..

A Wy jak macie płodne to bzykanko codziennie czy raczej rzadziej?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak co drugi dzień to norma. Ale jak mamy siły i ochotę to i codziennie:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 14:36

Arleta lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
‹‹ 1347 1348 1349 1350 1351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ