X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ostatnio odkryłam fruktoze ,do ciast ,no bo herbaty i tak nie slodze,a fruktoza jest dozwolona dla cukrzykow

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmoooo, juz 16 tydzien <3 ! kiedy kolejne usg, pokazesz nam jakies zdjecie maluszka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 19:57

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wy czasem nie przesadzacie z tym zakazem słodyczy? Nie będę namawiać do grzechu, ale zapewniam że coś słodkiego zjedzonego z umiarem nie zabije Wam dziecka i nie rozchwieje cukrów ;) miejcie dla siebie trochę litości :)

M@linka, sy__la, Magdzia88 lubią tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    a ja ostatnio odkryłam fruktoze ,do ciast ,no bo herbaty i tak nie slodze,a fruktoza jest dozwolona dla cukrzykow

Fruktoza to zło z tego co czytałam. Lepiej ksylitol lub stevia której osobiście nie lubię.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• ruda9215 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie jakieś takie skrajne przypadki kiedy kobiety późno dowiedziały się o ciazy?

Mojego męża szwagierka dowiedziała się że jest w ciazy z 3 dzieckiem w 4 miesiącu. Twierdzi że cały czas miała @. Jeszcze w kwietniu nawalila się jak dzwoń na urodzinach.. A we wrześniu urodzila zdrowa córkę.

To jest masakra co?

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• M@linka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz we wrześniu urodziła dziecko i znow jest w ciąży????

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Dziewczyny znacie jakieś takie skrajne przypadki kiedy kobiety późno dowiedziały się o ciazy?

Mojego męża szwagierka dowiedziała się że jest w ciazy z 3 dzieckiem w 4 miesiącu. Twierdzi że cały czas miała @. Jeszcze w kwietniu nawalila się jak dzwoń na urodzinach.. A we wrześniu urodzila zdrowa córkę.

To jest masakra co?
    Znam. Dziewczyna się dowiedziała o ciąży w 4-5 miesiącu. Nie miesiączkowala. Miała wycięta tarczyce. Lekarze twierdzili ze jest bezplodna. Do lekarza poszła bo myślała ze ma jakieś poważne problemy gastryczne. A to dziecko się ruszalo :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Teraz we wrześniu urodziła dziecko i znow jest w ciąży????
    Nie nie ;)

W kwietniu nie wiedziała jeszcze ze jest w ciaży. A we wrześniu urodzila zdrowa córkę.. ;)

Ale.. Mój były chłopak był ze stycznia a jego młodszy brat z grudnia tego samego roku więc nic mnie nie zdziwi już ;D

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria a nie możesz zjeść zdrowego słodyczami w ramach testów? Będziesz wiedziała jaki masz cukier pp i czy jest sens się aż tak męczyć. A od jednego wyższego cukru nic się nie stanie. Moja koleżanka z dramatyczną cukrzycą zjadala 1 krowke po każdym obiedzie. Normalnie by jadła paczkę dziennie ;)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Moje drogie przyjaciółki z forum ;) jeśli uważacie ze Wasze wykresu temperatur są pojebane, to zapraszam na mój. Zdaje się, że się przewrócił na bok ;)
    Za duzo wina :-) :-)

vertigo, Evita lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la będzie nam żal, jeśli nie będziesz mogła dołączyć, ale oczywiście zrozumiemy każdą Twoją decyzję.

A tak poza tym - Wasze zdrowie laski!
    Czerwone wino smakuje mi :-)

sy__la, Alisa lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie kisiel w kubeczku. Jak miałam niedawno chwilowe zaparcia to robiłam sobie taki kisiel i dodawałam 2-3 łyżki siemienia lnianego by się zaparzyło i problem zaparć zniknął.
    Teraz mi taki jeden kisiel został i jem go sobie "na kolację". Za godzinę zmierzę cukier, ciekawe, co wyjdzie.

ruda, mojego męża kuzynka dowiedziała się o ciąży w 5 miesiącu! To była jej 5 ciąża. Nauczycielka, dobrze sytuowani, żadna patologia. Miała nieregularne @. Dla mnie to niepojęte trochę, ale nie mam powodów by nie wierzyć, bo one są blisko z moją szwagierką i ta kuzynka nawet jej się wypłakiwała, że nie wyobraża sobie piątego dziecka, czwarte też było wpadką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 21:05

• M@linka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Elaria a nie możesz zjeść zdrowego słodyczami w ramach testów? Będziesz wiedziała jaki masz cukier pp i czy jest sens się aż tak męczyć. A od jednego wyższego cukru nic się nie stanie. Moja koleżanka z dramatyczną cukrzycą zjadala 1 krowke po każdym obiedzie. Normalnie by jadła paczkę dziennie ;)

Ja robię podobnie - jak chodzi za mną coś słodkiego to zjem małe co nie co do jakiegoś posiłku - zazwyczaj kawalątek domowego wypieku, lub jakiś slodycz z tych mało przetworzonych i cukry okej. Przez ten tydzień kontroli cukru miałam tylko jedno przekroczenie i to po posiłku który juz byl przetestowany jako dietetyczny, zdrowy i dla mnie bezpieczny.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• vertigo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam największe skoki po żelkach ;)

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa późno dowiedziała się o ostatniej ciąży, to była jej 3 ciąża, mówił, że zawsze miała takie średnie miesiączki więc nie przejęła się jak troche słabiej krwawiła. Regularnie miała krwawienia w terminach @, o ciąży dowiedziała się w połowie 4 miesiąca jak zaczęła ruchy czuć. Także moja jedna szwagierka jest jeszcze w gimnazjum a starsza jest 2 lata starsza od mojego męża ;)

Padam dziewczyny, nie jestem w stanie Was nadrobić, kolejny dzień działaliśmy na budowie, znowu przemarzłam. Jutro hydraulik na przyjść zakładać grzejniki.

Rośnijcie duże i zdrowe :)

M@linka lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Ehh.. dziewczyny :( nie wiem co robić, bo właśnie ciocia (mamy siostra) zadzwoniła i zaprosiła nas na imieniny 19.11 na godz. 17:00. A przecież my mamy spotkanie tego dnia ok. 13:00 i bardzo chcę w nim uczestniczyć !!! Z jednej strony nie umiem odmówić cioci bo mamy na prawdę bardzo dobry kontakt a przez to, że każdy zapracowany w ciągu zwykłego dnia to widujemy się w biegu na krótko i nawet nie ma jak pogadać. A z drugiej strony nastawiłam i nakręciłam się na spotkanie z Wami, bardzo chcę Was poznać.

Do dupy z tym wszystkim... :(

Sy_la nie zgadzam się :-)!! słyszysz

Ciotka nie ciotka, w rodzinie jest, była i będzie. I na pewno będzie inna okazja np. święta o:-)

A jeśli chodzi o nasze spotkanie druga taka okazja może się już nie powtórzyć. No, to widzimy się <3

Ikarzyca, Elaria, M@linka, sy__la lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syla, nie wykręcaj się sianem (ciotką). Dziewczyny były pierwsze! Odwiedź ciocię innego dnia!

Ikarzyca, sy__la, Evita lubią tę wiadomość

• sy__la Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co Wy na to, żeby przełożyć spotkanie na wcześniejszą godzinę??? np. 12?? :):)
    przyjadę na spotkanie z Wami i zdążę jeszcze do ciotki :)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    a co Wy na to, żeby przełożyć spotkanie na wcześniejszą godzinę??? np. 12?? :):)
    przyjadę na spotkanie z Wami i zdążę jeszcze do ciotki :)

ja dostosuję się :-)

sy__la lubi tę wiadomość

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja malo sie udzielam bo tylko sie wsciekam i wsciekam ostatnio :P Jest jeszcze wczesnie bardzo ale testowalam oczywiscie widze same negatywy które doprowadzaja mnie do szału..
    No nic czekam na wiecej dpo..

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
‹‹ 1368 1369 1370 1371 1372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ