X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    a co Wy na to, żeby przełożyć spotkanie na wcześniejszą godzinę??? np. 12?? :):)
    przyjadę na spotkanie z Wami i zdążę jeszcze do ciotki :)

No ja i tak będę od 12 czekać. Knajpe otwierają o 13 wiec tylko zjeść możemy później :)

sy__la, M@linka lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam 2 przypadki i późnym dowiedzeniubsie o ciąży jedna znajoma młoda była ok17 lat dowiedIala się ok 5 miesiąca i drugą też jakoś tak ale już była mężatką i ze mieli gospodarstwo to latem mieli dużo roboty i przy siebie i żniwa dopiero potem się okazało a to już 5 miesiąc a że dlugonsie starali a miała jakieś problemy to się nie spodziwala.
    Ruda a cobcie tak to zaciekawiło ?

Niebieska tak już Lecialo ... wizytę mam 21.11 a co do zdjęć to ja caly czas z telefomnu pisze i nie wiem czy z telefonu się da wkleić?.. jeslibmi ktoś podpowie jak to chętnie jak nowe dostanę bo ostatnio tylko ja pendrive dostałam .

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla, a jak do ciotki przyjdziesz trochę później, to cię nie wpuści? Czy to pociąg, co odjeżdża punkt 13? Powiedz cioci, że masz plany na ten dzień i przyjdziesz z miłą chęcią, ale deczko później. Jakbym była czyjąś ciocią to by dla mnie nie był problem.

laila, no weź... testujesz od 7 dpo? No i po co? Wdech i wydech... spokój! Poczekaj do 15 dpo.

laila_25 lubi tę wiadomość

• sy__la Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak kombinuję, że jak wcześniej byśmy się spotkały to wcześniej wrócę, a do ciotki i tak przyjadę np. na 18. Więc de facto wolny czas w Katowicach będę miała od 12:00 do 15:30 - 16:00. Bo około 2,5 godziny będę wracać spod galerii do ciotki.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syla, nie wiedziałam, że masz tyle drogi do przejechania. Ja na spotkanie się nie wybieram, mieszkam na Kaszubach, więc musiałabym jechać ze 12 godzin :D

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    No właśnie tak kombinuję, że jak wcześniej byśmy się spotkały to wcześniej wrócę, a do ciotki i tak przyjadę np. na 18. Więc de facto wolny czas w Katowicach będę miała od 12:00 do 15:30 - 16:00. Bo około 2,5 godziny będę wracać spod galerii do ciotki.

Ja myślę że zalapiesz się na całe spotkanie bo podrozniczki będą jeszcze wracać więc przyjeżdżaj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 22:58

sy__la lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    syla, nie wiedziałam, że masz tyle drogi do przejechania. Ja na spotkanie się nie wybieram, mieszkam na Kaszubach, więc musiałabym jechać ze 12 godzin :D

Przyjedziemy do Ciebie jak urodzisz :)

sy__la, Evita lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    No ode mnie spod domu do dworca w Katowicach mam 195 km do przejechania. Akurat dla mnie taki dystans to nie dystans, bo wsiadam w auto i jadę (uwielbiam jeździć/prowadzić). Ale ciekawe jaka będzie też pogoda, bo dziś to śnieg nawalał. Myślę, że 3,5 godziny spotkania to jak na 1 raz to i tak sporo, choć na pewno mało, jeśli będzie nas 10 czy 15 osób.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 23:03

Ikarzyca lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • annak Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la,
    Masz być i już!
    Nie po to jedziemy skądś tam, żeby się zobaczyć, a tu już jakieś wykręty.
    Ciocia poczeka. Impreza na pewno jeszcze będzie trwała o 19:00 czy o 20:00.

Ja to się nastawiam na dłuuugie spotkanie! Więc mi tu nie mówcie o żadnych szybkich ucieczkach do domu :-P

Na marignesie: ja już poprzestawiałam różne sprawy i planuję dojechać do Katowic przed 12:00, żeby nie stracić ani sekundy z naszego spotkania :-)

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• M@linka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dziś wizytujemy u diabetologa i ginekologa :)

Ikarku - priv

Bianka4 lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...

przepraszam Was, ale ostatnio straciłam totalnie wenę do pisania.. humor...
    owulacji nie ma.. temp stoi jakby się zawiesiła...
    straciłam entuzjazm,wiarę..
    nie będę Wam smucić codziennie jaką mam fatalną temp i jak mi z tym źle, więc wole nic nie pisać..
    czekam na rozwój sytuacji w zawieszeniu i tyle...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • roma Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę na 12.

Ikarzyca, sy__la, M@linka lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa to zupełnie tak jak ja.

W sumie to mi dobrze z tym moim milczeniem, nawet za mną nie tęsknicie ;) a poza tym teraz będziecie żyć spotkaniem i później pewnie będziecie wspominać i będę i tak czuć się wyobcowana. No ale napisze co u mnie.

Dziś 3dc, @ opóźniła się, na ostatnim teście pojawiła się jednak blada kreska znowu, więc postanowiłam pójść na bete, oczywiście jakaś nadzieja jeszcze się tliła, no ale beta 12,52 więc nie pozostawiła złudzeń kolejna ciąża biochemiczna, nauczona doświadczeniem nie powtarzałam bo i po co, czekałam na @ pojawiła się 18dpo. Mam taki mętlik w głowie, nie wiem co robić, to jest nienormalne, poronienie, a później 2 biochemiczne. Jutro powinnam zacząć clo, wiecie niby @ po biochemicznej powinno traktować się normalnie, jako „spóźnioną” a i tak mam opory. W sumie do Gina nie chce mi się dzwonić i wszystkiego tłumaczyć :( eh o wszystko zapytałam tylko nie o taką ewentualność. Masakra.

Nie przynudzam dłużej, to tak gdyby któraś była ciekawa co u mnie. A i na ten listopad też jestem wściekła, tyle nas było starających, testujących i z tego „mojego grona” nikomu się nie udało!? WTF

Trzymam kciuki za kolejne grono, bo widze,że się zbiera!

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Dzień dobry...

przepraszam Was, ale ostatnio straciłam totalnie wenę do pisania.. humor...
    owulacji nie ma.. temp stoi jakby się zawiesiła...
    straciłam entuzjazm,wiarę..
    nie będę Wam smucić codziennie jaką mam fatalną temp i jak mi z tym źle, więc wole nic nie pisać..
    czekam na rozwój sytuacji w zawieszeniu i tyle...

Gaduko kochana! Nie smutaj - zawsze jest ktoś, kto ma tak samo jak Ty, dokładnie w tej samej chwili (tutaj polecam się ja Ikarek - spójrz na mój super hiper wykres ;/), także raz jeszcze - nie smutaj - owulacja w końcu musi przyjść - bardzo w to wierzę i tym samym ojojojojojojjojojowuję Cię (bo też mi smutno z tego powodu) :) Poza tym wiesz jak jest - jedna za wszystkie wszystkie za jedną - tylko jak piszemy tu wszystkie i o wszystkim to forum ma sens :)

ASIU - nastepna! Dziewczyny - każda z Was jest tak samo ważna tutaj na forum.
    Zaczynaj z CLO, tak jak zlecił lekarz. Też nie odczarowałam listopada - szykuję się na grudzień :) Co do biochemicznej - pogadaj z lekarzem przy okazji i nie miej oporów - walcz o następny udany cykl a potem tylko kochaj swojego chłopa!
    Wiem, że łatwo się pisze - sama mam momenty załamki, ale potem mi się przypomina, że same kreujemy swój los - czarne myśli przyciągają złe chwile - a skoro masz aż taką moc sprawczą - to myśl pozytywnie i to przyciągnie dobre momenty.

a tu dla wszystkich na poprawę humoru:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd8c168d6b06.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 08:40

Gaduaaa, Niebieskaa, sy__la, Asia87, Evita lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:

W sumie to mi dobrze z tym moim milczeniem, nawet za mną nie tęsknicie ;) a poza tym teraz będziecie żyć spotkaniem i później pewnie będziecie wspominać i będę i tak czuć się wyobcowana. No ale napisze co u mnie.

Dziś 3dc, @ opóźniła się, na ostatnim teście pojawiła się jednak blada kreska znowu, więc postanowiłam pójść na bete, oczywiście jakaś nadzieja jeszcze się tliła, no ale beta 12,52 więc nie pozostawiła złudzeń kolejna ciąża biochemiczna, nauczona doświadczeniem nie powtarzałam bo i po co, czekałam na @ pojawiła się 18dpo. Mam taki mętlik w głowie, nie wiem co robić, to jest nienormalne, poronienie, a później 2 biochemiczne. Jutro powinnam zacząć clo, wiecie niby @ po biochemicznej powinno traktować się normalnie, jako „spóźnioną” a i tak mam opory. W sumie do Gina nie chce mi się dzwonić i wszystkiego tłumaczyć :( eh o wszystko zapytałam tylko nie o taką ewentualność. Masakra.

Nie przynudzam dłużej, to tak gdyby któraś była ciekawa co u mnie. A i na ten listopad też jestem wściekła, tyle nas było starających, testujących i z tego „mojego grona” nikomu się nie udało!? WTF

nawet nie wiem co Ci napisać.. to wszystko mnie przerasta...
    straciłam już wszystkie reguły, wymówki ... argumenty...
    wszystko jest takie trudne..

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Gaduko kochana! Nie smutaj - zawsze jest ktoś, kto ma tak samo co Ty dokładnie w tej samej chwili (tutaj polecam się ja Ikarek - spójrz na mój super hiper wykres ;/), także raz jeszcze - nie smutaj - owulacja w końcu musi przyjść - bardzo w to wierzę i tym samym ojojojojojojjojojowuję Cię (bo też mi smutno z tego powodu) :) Poza tym wiesz jak jest - jedna za wszystkie wszystkie za jedną - tylko jak piszemy tu wszystkie i o wszystkim to forum ma sens :)

ASIU - nastepna! Dziewczyny - każda z Was jest tak samo ważna tutaj na forum.
    Zaczynaj z CLO, tak jak zlecił lekarz. Też nie odczarowałam listopada - szykuję się na grudzień :) Co do biochemicznej - pogadaj z lekarzem przy okazji i nie miej oporów - walcz o następny udany cykl a potem tylko kochaj swojego chłopa!
    U Ciebie jakieś ruchy chociaż ta temp wykazuje a u mnie totalna zwiecha...
    dzięki za słowa pocieszenia :)
    do dupy to wszystko.. do dupy...
    za długie dla mnie te cykle... po prostu wymiękam.. :(
    widzę, że też robisz testy.. a jakie Ci wychodzą? pokażesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 08:34

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:

Asiu! Ty wiesz ze ja do Ciebie palam żywym uczuciem od początku. Nawet nie wiem co Ci napisać. 3 poronienia :( straszne to :( mocno trzymam kciuki za cykl z clo!
    I pisz! Nie tylko Ty nie jedziesz na to spotkanie.
    Mocno Cię tulę!

Ikarzyca, Asia87 lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    U Ciebie jakieś ruchy chociaż ta temp wykazuje a u mnie totalna zwiecha...
    dzięki za słowa pocieszenia :)
    do dupy to wszystko.. do dupy...
    za długie dla mnie te cykle... po prostu wymiękam.. :(
    widzę, że też robisz testy.. a jakie Ci wychodzą? pokażesz?

No testuję, ale raczej nie sugeruję się testami - bo mam jakieś badziewne ;/
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/504768650489.jpg
    ten jest z 11.11.2016 i jest najmocniejszy jaki miałam - robiłam wtedy tez rossamnowy i wyszedł troszkę mocniejszy ale wciąż nie taki sam jak kreska testowa (kolor ten sam, ale z kolei dużo cieńsza kreska).

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/504768650489.jpg
    ten jest z 13.11.2016 i już krecha taka jak zwykle - takie krechy mam praktycznie cały cykl jak mało piłję i mam stężone siuśki.

No więc zrobiłam aż dwa razy zdjęcie, bo stwierdziłam, że inaczej to wygląda na fotach i eliminują się ewentualne "zwidy". Ale gdybym miała sugerować się tylko nimi to raczej byłoby jeszcze gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 08:51

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta priv.

dzień dobry :-)

zrobiłam sobie glukozę i insulinę na czczo.
    HOMA IR = 1,4.

Krzywą sobie zrobię w przyszłym tygodniu.

Chciałabym metę i zastanawiam się czy gin mi ją włączy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 09:04

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Cześć dziewczyny. Dziś wizytujemy u diabetologa i ginekologa :)

Ikarku - priv
    M@linka to jakies poszerzone badanie ginekologiczne czy normalna wizyta?
    Czekamy na relacje,oby wszystko bylo ok &&

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1369 1370 1371 1372 1373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ