X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Ania_Ruda to Ciebie też dopisuję i mamy wielką piątkę staraczek :-)

no z całym szacunkiem staraczek jest więcej!

sylvuś lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    no z całym szacunkiem staraczek jest więcej!
    dużo więcej..

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarku, Ruda Koteczce chodzi chyba teraz o dziewczyny mające teraz lub w najbliższych dniach przewidzianą owulacje. Tak mi się wydaje ;)

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, ze vertigo zniknela na dobre...ale jednoczesnie zniknela tez Hopeless...hmmm

vertigo, wrocisz jeszcze do nas?

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W związku z tym, że za dużo siedziałam na telefonie teraz wchodzę na forum tylko raz dziennie - wcześniej było odświeżanie co 5 minut przez cały dzień ;) Dziewczyny produkujecie jak szalone, co mnie oczywiscie cieszy, bo nasz wątek prosperuje najprężniej w całym dziale :D

Annak - mnie też się wydaje, że acard to pikuś w porównaniu z clexane, lecz doktorka podlała moje ziarenko niepewności - tak jak piszesz - pomęczę o to mojego gina.
    Elaria - ja mam termin na 20 lutego :) ale jak mi podpowiada bbf od 30 stycznia Dominiś będzie już "donoszony" :) czy czasami po dobrych wynikach nie miałaś zapodać suwaczka? :) ps. gratuluję kolejnego milowego kroku ciąży :)
    Kama wiem, że to marna pociecha lecz ja miałam w zaciążonym cyklu owólkę dopiero w 30 dc.
    Elmo - no u Ciebie też leci!!! <3 :)
    Romuś bardzo dobre postanowienie z tym niechamowaniem się :) ja też się nie chamuję i mam już wszystko :) ... śmieję się, że mały w brzuchu a już połowa mieszkania zagracona jego rzeczami od października. Oby Tobie kochana ziściło się jak najprędzej <3
    Syla i jak się dziś czujesz? Postanowiłaś iść skontrolować szyjkę? ps. witaj w 20tc :)
    Mamookruszka - przykro mi z powodu testu, ja też nie umiem niestety pocieszać w takich momentach :/ jak to annak pisała - nowy cykl, nowe szanse...
    Niebieska -witaj w 22 tc :) ps. jaka fajna dmuchana miska :)
    Asia -no tak kawał chłopa - jak to chyba Jagna napisała "kawał kurczaka na rosół" ;) co do invikty to w tej wrocławskiej naciągają na pewno... przekonałam się o tym na własnej skórze; trzeba miec na nich poprawkę niestety i dużo zależy na jakiego doktora się trafi...
    Bianka - fajnie, że się odezwałaś - no tak charakterna kobietka - wiem coś o braku czasu bo ja miałam charakternego facetka i nawet do toalety zrobić siusiu nie miałam czasu ;/ to ostatnie podrygi mej "wolności"- potem czeka mnie zapewne słodkie, wyczekiwane zniewolenie... ;)
    Coconue - Ty chyba też bierzesz encorton, do kiedy i w jakiej dawce?
    Alisa wow... nie spodziewałam się, że krzywa prosta ;) może być problemem... dobrze, że Cię kładą i zbadają wnikliwiej...

Dobrego wieczoru <3

ps. Evitko a co dziś u Ciebie?

Elmo13, Bianka4 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po.tak w skrócie Pęcherzyk 15mm bez szału tak pow.ale nie tracę nadziei ze jeszcze urośnie.
    A jeśli chodzi o moje wyniki to zapisał acard (juz sama włączyła biorę od tyg) Wit b6 kwas foliowy 5mg i prevenit. Pow ze moja mutacja jest ta łagodniejsza i nie widzi podstaw do clexane,aczkolwiek juz w ciąży będziemy badać homocysteine i w razie w będzie clexane.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia trzymam &&& za rośnięcie jajca :D

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    Ikarku, Ruda Koteczce chodzi chyba teraz o dziewczyny mające teraz lub w najbliższych dniach przewidzianą owulacje. Tak mi się wydaje ;)
    Dziewczyny wiem że jest nas starających się tutaj dużo więcej i nikogo nie chciałam pominąć. Po prostu samo tak wyszło zaczelysmy pisać które zaczynają starania w tym cyklu. Dla Genshirin i mnie a także innych dziewczyn to będzie pierwszy cykl po zabiegu lub po uzyskaniu zgody na rozpoczęcie starań.Jak również mają w najbliższym czasie lub już ovu.
    Jeśli ktoś poczuł się urażony to przepraszam.Trzymam kciuki za nas wszystkie.

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane pomóżcie , byłam dziś na usg i okazało się pęcherzyk żółtkowy za duży wynosi 4,85 w 7 tyg 1 dniu .. lekarz mówił że podejrzewa że ciąża może się zakończyć wnet ..serduszko biło dzidziuś odpowiedni co do wieku ..
    któraś tak miała i się udało utrzymać.. boję się bo 2 razy poroniłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 19:34

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka ja nie miałam tak nie mniej jednak trzymam bardzo mocno &&& żeby jednak wszystko było w porządku.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    dużo więcej..
    dużo,, dużo więcej ^_^

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Rozumiem, ze vertigo zniknela na dobre...ale jednoczesnie zniknela tez Hopeless...hmmm

vertigo, wrocisz jeszcze do nas?
    ja odebrałam to , że obie były na celowniku

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Ja juz po.tak w skrócie Pęcherzyk 15mm bez szału tak pow.ale nie tracę nadziei ze jeszcze urośnie.
    A jeśli chodzi o moje wyniki to zapisał acard (juz sama włączyła biorę od tyg) Wit b6 kwas foliowy 5mg i prevenit. Pow ze moja mutacja jest ta łagodniejsza i nie widzi podstaw do clexane,aczkolwiek juz w ciąży będziemy badać homocysteine i w razie w będzie clexane.
    tak czy inaczej chyba good news :)

Asia87 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    kochane pomóżcie , byłam dziś na usg i okazało się pęcherzyk żółtkowy za duży wynosi 4,85 w 7 tyg 1 dniu .. lekarz mówił że podejrzewa że ciąża może się zakończyć wnet ..serduszko biło dzidziuś odpowiedni co do wieku ..
    któraś tak miała i się udało utrzymać.. boję się bo 2 razy poroniłam
    nie pomogę czarnulka ... niestety , a chciałabym

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja odebrałam to , że obie były na celowniku

aha...ok... no coz...nie rozniecam ognia, bo nikt tego nie potrzebuje.

Mam nadzieje, ze jeszcze dadza znac:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za odpowiedzi , może jeszcze któraś się wypowie

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tak wczesnym etapie ciąży drgnięcie ręki lekarza powoduje przesunięcie o milimetry celownika a co za tym idzie duży błąd pomiaru. Jakbyś poszła do innego lekarza pewnie zmierzyłby inaczej.
    Jeśli ciąża jest zdrowa to się utrzyma. Na tym etapie nic nie możesz zrobić.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, a spróbuj na fiolecie zapytać.
    Ja miałam w 6 tygodniu podejrzenie pustego jaja. Nic w nim nie było widać. Koszmarek. Miałam zrobić 2x betę i progesteron i wyszły słabo, tzn. zdaniem lekarza, słaby przyrost bety i słaby progesteron. A tydzień później maluch się ujawnił i biło serduszko.

Anyway, nie dalej, jak wczoraj pisałam tu o moim odwlekaniu z poinformowaniem córki o ciąży. Bo ostatnią stratę bardzo przeżyła i chciałam powiedzieć na święta. No, a dziś dziecko przyniosło rewelacje ze szkoły. Koleżanka z klasy pytała ją, czy ja będę miała dzidziusia i jakaś starsza dziewczyna pytała o to samo na stołówce. Nie odpowiedziałam tak, ani nie. Powiedziałam, że pewnie ludzie zastanawiają się, dlaczego tak długo nie chodzę do pracy. Powiem wam, że wkurzyłam się i smutno mi się zrobiło. Jakoś nie umiem poczuć się pewnie w tej ciąży, chciałam poczekać do połówkowego usg. Hmmm :(
    No to będzie trzeba powiedzieć wcześniej. Jutro wizyta. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Może dostanę wreszcie jakieś ŁADNE zdjęcie z usg i wtedy powiem.

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Na tak wczesnym etapie ciąży drgnięcie ręki lekarza powoduje przesunięcie o milimetry celownika a co za tym idzie duży błąd pomiaru. Jakbyś poszła do innego lekarza pewnie zmierzyłby inaczej.
    Jeśli ciąża jest zdrowa to się utrzyma. Na tym etapie nic nie możesz zrobić.

;) dziękuję, mam teraz nadzieję w poniedziałek się okażę ..w tej ciąży biorę clexane , acard , duphason, .. myślałam że może w końcu się uda ..

_Hope_ lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, serio, ze tez ludzie sa tacy że plotkuja i wciągają w to dzieci. To Twoja sprawa kiedy powiesz córce i nie powinno być tak że ktoś ma domniemania i ja tym obarcza. No alez tym chyba nic nie da się zrobic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 20:07

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
‹‹ 1457 1458 1459 1460 1461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ