X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka, u mnie nic nie przerywa.

Kamma! bedzie dobrzeee!!!! nie bierzemy innej opcji pod uwage.

KammaMarra, Sylwiu lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma, musi być dobrze! Innej opcji nie bierzemy w ogóle pod uwagę ;-)

KammaMarra lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Gadulko!
    Moj ginekolog z Wro dopiero odpisal. Ale pisze, ze ani farbowanie ani keratynowe prostowanie wlosow nie jest zakazane w ciazy.
    widzisz , a ja odmówiłam sobotniego fryzjera :( buuu
    no ale to nic.. mój odrost już jest taki że wygląda jak ombre :) hehe
    przetrzymam jeszcze i zrobię sobie na spokojnie w tym 2 trymestrze :)
    za to kupiłam sobie lokówkę do dużych loków więc na Wigilię moje ombre z lokami zrobi piorunujące wrażenie hehehe

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    widzisz , a ja odmówiłam sobotniego fryzjera :( buuu
    no ale to nic.. mój odrost już jest taki że wygląda jak ombre :) hehe
    przetrzymam jeszcze i zrobię sobie na spokojnie w tym 2 trymestrze :)
    za to kupiłam sobie lokówkę do dużych loków więc na Wigilię moje ombre z lokami zrobi piorunujące wrażenie hehehe

Gadulko a probowalas juz ja? Ja sie zastanawiam nad babyliss za cale 119 zl. Tylko ze ja jakos nigdy nie umialam takiego se loka zakręcić. A ty masz ta co reklamują z jonizacja i z takimi dziwnymi okraglymi najladakmi?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Gadulko a probowalas juz ja? Ja sie zastanawiam nad babyliss za cale 119 zl. Tylko ze ja jakos nigdy nie umialam takiego se loka zakręcić. A ty masz ta co reklamują z jonizacja i z takimi dziwnymi okraglymi najladakmi?
    wiesz co.. nie ja kupiłam Paris Hilton lokówkę :) zwykłą tylko na duży lok.. nawet nie wiem czy jest ceramiczna? Grosze kosztowała to wzięłam .. tak rzadko kręcę te włosy że spokojnie powinna mi starczyć :)

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    wiesz co.. nie ja kupiłam Paris Hilton lokówkę :) zwykłą tylko na duży lok.. nawet nie wiem czy jest ceramiczna? Grosze kosztowała to wzięłam .. tak rzadko kręcę te włosy że spokojnie powinna mi starczyć :)

Ja nie bardzo mam cierpliwość i do tego mam grube włosy. Prostowanie takie niedokladne zajmuje mi ok 2h a co dopiero wlos po włosie.
    Wlasnie sie zastanawiam.

Ps. Dziewczyny doradzcie co moge kupic tesciowej na prezeny na gwiazdke i tacie ?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Ja nie bardzo mam cierpliwość i do tego mam grube włosy. Prostowanie takie niedokladne zajmuje mi ok 2h a co dopiero wlos po włosie.
    Wlasnie sie zastanawiam.

Ps. Dziewczyny doradzcie co moge kupic tesciowej na prezeny na gwiazdke i tacie ?
    o matko.. ja mam podatne włosy na co chcesz.. mogę sobie podkręcać końcówki nawet cienką prostownicą w ciągu kilku sekund :)

kup im szczoteczki elektryczne do zębów jak nie maja :D

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    o matko.. ja mam podatne włosy na co chcesz.. mogę sobie podkręcać końcówki nawet cienką prostownicą w ciągu kilku sekund :)

kup im szczoteczki elektryczne do zębów jak nie maja :D

Haha... Wiesz ze nie glupie !!

No moje byly cienkie a potem jak zaczęłam a raczej zmienilam sposób odżywiania zrobily sie tak grube !!!
    Z mezem tez mam problem co mu kupic. Bo on wiecznie nic nir potrzebuje a jak cos chce to sam mowi i od razu kupuje.. :(

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    wróciłam: drożność i SIS zrobione.
    I ch..!
    Drożność badana za pomocą soli oraz pianki. Jajowód lewy niedrożny (a z jajnika lewego 90% owulek), jajowód prawy drożny (owulka z tego jajnika raz na ....). Macica prawidłowa, endo również.
    Owulka w tym miesiącu standardowo z lewego - niedrożnego.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cfccbd035212.jpg

Bolało mnie okropnie, choć dostałam u nich tabletkę.
    Teraz zaczęłam krwawić.

Wyjścia dwa: albo za miesiąc, dwa powtórzyć HyFosy - albo laparoskopia za 4900zł. ( od razu zaznaczę, że nie biorę pod uwagę innego gina do wykonania tego zabiegu).

Poryczałam sobie w aucie w drodze powrotnej. Bo gdyby był niedrożny po stronie jajnika prawego - to trudno... ale lewy... to dla mnie koniec.

Także na ten czas Dziewczyny poddaję się.
    Nie zapłacę 5 tys za laparo bo mnie nie stać, gwarancji też nie ma że będzie udrożniony.
    No i wiadomo... starania odpuszczam.

p.s. Arletka: jajniki mamy - nie usunął:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 20:17

• Evita Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisko ale czy nie jest tak,że jajowód może przejąć funkcję tego niedrożnego? Gdzieś coś takiego czytałam - pamiętam bo mi się to niesamowite wydawało. A co to jest ta pierwsza metoda HyFosy? Ja się bardzo mało znam na tym a też rozważam ten kierunek diagnostyki.

Robiłaś badanie u Ludwina? Rozmawiałaś z nim jakie są rokowania? Bo przecież jest jeszcze prawy jajnik - i 10% owulek jest z niego!

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Witajcie,
    wróciłam: drożność i SIS zrobione.
    I ch..!
    Drożność badana za pomocą soli oraz pianki. Jajowód lewy niedrożny (a z jajnika lewego 90% owulek), jajowód prawy drożny (owulka z tego jajnika raz na ....). Macica prawidłowa, endo również.
    Owulka w tym miesiącu standardowo z lewego - niedrożnego.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cfccbd035212.jpg

Bolało mnie okropnie, choć dostałam u nich tabletkę.
    Teraz zaczęłam krwawić.

Wyjścia dwa: albo za miesiąc, dwa powtórzyć HyFosy - albo laparoskopia za 4900zł. ( od razu zaznaczę, że nie biorę pod uwagę innego gina do wykonania tego zabiegu).

Poryczałam sobie w aucie w drodze powrotnej. Bo gdyby był niedrożny po stronie jajnika prawego - to trudno... ale lewy... to dla mnie koniec.

Także na ten czas Dziewczyny poddaję się.
    Nie zapłacę 5 tys za laparo bo mnie nie stać, gwarancji też nie ma że będzie udrożniony.
    No i wiadomo... starania odpuszczam.

p.s. Arletka: jajniki mamy - nie usunął:-)

O kurde. A myślałam że to badanie przepycha jajowod. A nie ze tylko diagnozuje.

Przytulam!

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Haha... Wiesz ze nie glupie !!

No moje byly cienkie a potem jak zaczęłam a raczej zmienilam sposób odżywiania zrobily sie tak grube !!!
    Z mezem tez mam problem co mu kupic. Bo on wiecznie nic nir potrzebuje a jak cos chce to sam mowi i od razu kupuje.. :(

Kup mu w tym roku koszulkę z napisem supertata albo coś takiego. Na znak wiary w ciążę

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kamma robilas drugą bete?A Genshirin?

Czekam na wyniki, jak będą dam znać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Alisko ale czy nie jest tak,że jajowód może przejąć funkcję tego niedrożnego? Gdzieś coś takiego czytałam - pamiętam bo mi się to niesamowite wydawało. A co to jest ta pierwsza metoda HyFosy? Ja się bardzo mało znam na tym a też rozważam ten kierunek diagnostyki.

Robiłaś badanie u Ludwina? Rozmawiałaś z nim jakie są rokowania? Bo przecież jest jeszcze prawy jajnik - i 10% owulek jest z niego!

Evitka, ja pierwsze słyszę o tym, że jajowód może przejąć funkcję niedrożnego. Nic Ludwin o tym nie mówił.
    Wytłumaczysz mi to?

HyFosy - badanie drożności pianką kontrastującą. O wiele dokładniejsze badanie aniżeli solą. Pianka wypełnia jajowody.
    Tak, badanie u Ludwina.
    O rokowaniach nic nie mówił, dał mi dwie opcje. Ale kazał starać się.
    Co to jest 10% Evitka....

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    O kurde. A myślałam że to badanie przepycha jajowod. A nie ze tylko diagnozuje.

Przytulam!

Wiesz co Ikarku, mam napisane tak:
    " jajowód prawy drożny, podejrzenie niedrożności jajowodu lewego (wynik stwierdzający niedrożność ma 70% pozytywną wartość predykacji, oznacza to, że
    w okoł 30% przypadków jajowód może być drożny przy użyciu bardziej dokładnego
    testu - laparoskopii).

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Skrzaciku, jak u Ciebie?
    Kamma, Genshirin jak samopoczucie? Wyślijcie tu trochę świeżych ciążowych wirusków ;-)

Ja jak na razie nie mam żadnych specjalnych objawów. Chociaż mam dużego smaka na ryby w puszkach ;)

Coco śliczny brzusio :)

• Evita Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa 10% wiem, ze to nie za dużo, ale to zawsze nie 0%... A z tym przejęciem funkcji to może namieszałam - ale na pewno to jest możliwe jak jeden jajowód np jest usunięty - nie wiem jak to może zadziałać ale na pewno coś takiego czytałam. Może warto jeszcze z Ludwinem pogadać co można zadziałać?

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Niebieska, ciekawość to nic złego. Jak jedziemy z mężem sami do Gdańska, to zawsze wypatrujemy tirówek, np. w Babim Dole (nazwa miejscowości nomen omen!) :D I zawsze komentujemy ich "outfit" i czasem coś tam sobie pogadamy o wadach i zaletach takiej pracy, o kwestiach technicznych, finansowych itd... Lubimy takie rubaszne rozmowy na granicy dobrego smaku.

A propos disco polo, to 20 minut jazdy ode mnie jest co roku chyba największy festiwal Disco Polo, zawsze transmitują go w Polsacie. Ale jeszcze nigdy na nim nie byłam.
    Elaria masz na myśli Kobylnicę? Jeśli tak i wnioskując po odległości w jakiej od niej mieszkasz, to jesteśy sąsiadkami:) Chyba, że mieszkasz 20 min w inną stronę ;)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz Evitka, do rozważenia będzie jeszcze comiesięczna stymulacja by jednak wymuszać te owulki. No i poniekąd zwiększać szanse

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska do dupy z tym wszystkim. Beznadzieja i niesprawiedliwość.
    Nie znoszę takich informacji.

Powiedz mi tylko kochana jak długo tam Cię trzymali w tym szpitalu na tej drożności? Godzina i do domu? Ja idę pojutrze i mam niby 6 godzin tam siedzieć, a wcale nie biorę znieczulenia ogólnego, tylko na żywca.
    Choć jak piszesz, że tak bolało, to się zastanawiam czy dobrze robię.
    Kiedy Cię bolało?
    I właśnie też jak Ikarek pisała, myślałam, że to badanie jest w stanie udrożnić jajowód w razie czego?
    I jeszcze jedno pytanie, skąd wiesz, z którego jajnika masz więcej owulacji?
    W sensie przez długi czas chodziłaś na monitoringi i stąd wiesz?

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
‹‹ 1568 1569 1570 1571 1572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ