Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieskaa wrote:Gadulko!
Moj ginekolog z Wro dopiero odpisal. Ale pisze, ze ani farbowanie ani keratynowe prostowanie wlosow nie jest zakazane w ciazy.buuu
no ale to nic.. mój odrost już jest taki że wygląda jak ombrehehe
przetrzymam jeszcze i zrobię sobie na spokojnie w tym 2 trymestrze
za to kupiłam sobie lokówkę do dużych loków więc na Wigilię moje ombre z lokami zrobi piorunujące wrażenie heheheFabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:widzisz , a ja odmówiłam sobotniego fryzjera
buuu
no ale to nic.. mój odrost już jest taki że wygląda jak ombrehehe
przetrzymam jeszcze i zrobię sobie na spokojnie w tym 2 trymestrze
za to kupiłam sobie lokówkę do dużych loków więc na Wigilię moje ombre z lokami zrobi piorunujące wrażenie hehehe
Gadulko a probowalas juz ja? Ja sie zastanawiam nad babyliss za cale 119 zl. Tylko ze ja jakos nigdy nie umialam takiego se loka zakręcić. A ty masz ta co reklamują z jonizacja i z takimi dziwnymi okraglymi najladakmi?05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
KammaMarra wrote:Gadulko a probowalas juz ja? Ja sie zastanawiam nad babyliss za cale 119 zl. Tylko ze ja jakos nigdy nie umialam takiego se loka zakręcić. A ty masz ta co reklamują z jonizacja i z takimi dziwnymi okraglymi najladakmi?
zwykłą tylko na duży lok.. nawet nie wiem czy jest ceramiczna? Grosze kosztowała to wzięłam .. tak rzadko kręcę te włosy że spokojnie powinna mi starczyć
FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:wiesz co.. nie ja kupiłam Paris Hilton lokówkę
zwykłą tylko na duży lok.. nawet nie wiem czy jest ceramiczna? Grosze kosztowała to wzięłam .. tak rzadko kręcę te włosy że spokojnie powinna mi starczyć
Ja nie bardzo mam cierpliwość i do tego mam grube włosy. Prostowanie takie niedokladne zajmuje mi ok 2h a co dopiero wlos po włosie.
Wlasnie sie zastanawiam.
Ps. Dziewczyny doradzcie co moge kupic tesciowej na prezeny na gwiazdke i tacie ?05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
KammaMarra wrote:Ja nie bardzo mam cierpliwość i do tego mam grube włosy. Prostowanie takie niedokladne zajmuje mi ok 2h a co dopiero wlos po włosie.
Wlasnie sie zastanawiam.
Ps. Dziewczyny doradzcie co moge kupic tesciowej na prezeny na gwiazdke i tacie ?
kup im szczoteczki elektryczne do zębów jak nie majaFabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:o matko.. ja mam podatne włosy na co chcesz.. mogę sobie podkręcać końcówki nawet cienką prostownicą w ciągu kilku sekund
kup im szczoteczki elektryczne do zębów jak nie maja
Haha... Wiesz ze nie glupie !!
No moje byly cienkie a potem jak zaczęłam a raczej zmienilam sposób odżywiania zrobily sie tak grube !!!
Z mezem tez mam problem co mu kupic. Bo on wiecznie nic nir potrzebuje a jak cos chce to sam mowi i od razu kupuje..
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
nick nieaktualnyWitajcie,
wróciłam: drożność i SIS zrobione.
I ch..!
Drożność badana za pomocą soli oraz pianki. Jajowód lewy niedrożny (a z jajnika lewego 90% owulek), jajowód prawy drożny (owulka z tego jajnika raz na ....). Macica prawidłowa, endo również.
Owulka w tym miesiącu standardowo z lewego - niedrożnego.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cfccbd035212.jpg
Bolało mnie okropnie, choć dostałam u nich tabletkę.
Teraz zaczęłam krwawić.
Wyjścia dwa: albo za miesiąc, dwa powtórzyć HyFosy - albo laparoskopia za 4900zł. ( od razu zaznaczę, że nie biorę pod uwagę innego gina do wykonania tego zabiegu).
Poryczałam sobie w aucie w drodze powrotnej. Bo gdyby był niedrożny po stronie jajnika prawego - to trudno... ale lewy... to dla mnie koniec.
Także na ten czas Dziewczyny poddaję się.
Nie zapłacę 5 tys za laparo bo mnie nie stać, gwarancji też nie ma że będzie udrożniony.
No i wiadomo... starania odpuszczam.
p.s. Arletka: jajniki mamy - nie usunął
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 20:17
-
Alisko ale czy nie jest tak,że jajowód może przejąć funkcję tego niedrożnego? Gdzieś coś takiego czytałam - pamiętam bo mi się to niesamowite wydawało. A co to jest ta pierwsza metoda HyFosy? Ja się bardzo mało znam na tym a też rozważam ten kierunek diagnostyki.
Robiłaś badanie u Ludwina? Rozmawiałaś z nim jakie są rokowania? Bo przecież jest jeszcze prawy jajnik - i 10% owulek jest z niego!
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Alisa wrote:Witajcie,
wróciłam: drożność i SIS zrobione.
I ch..!
Drożność badana za pomocą soli oraz pianki. Jajowód lewy niedrożny (a z jajnika lewego 90% owulek), jajowód prawy drożny (owulka z tego jajnika raz na ....). Macica prawidłowa, endo również.
Owulka w tym miesiącu standardowo z lewego - niedrożnego.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cfccbd035212.jpg
Bolało mnie okropnie, choć dostałam u nich tabletkę.
Teraz zaczęłam krwawić.
Wyjścia dwa: albo za miesiąc, dwa powtórzyć HyFosy - albo laparoskopia za 4900zł. ( od razu zaznaczę, że nie biorę pod uwagę innego gina do wykonania tego zabiegu).
Poryczałam sobie w aucie w drodze powrotnej. Bo gdyby był niedrożny po stronie jajnika prawego - to trudno... ale lewy... to dla mnie koniec.
Także na ten czas Dziewczyny poddaję się.
Nie zapłacę 5 tys za laparo bo mnie nie stać, gwarancji też nie ma że będzie udrożniony.
No i wiadomo... starania odpuszczam.
p.s. Arletka: jajniki mamy - nie usunął
O kurde. A myślałam że to badanie przepycha jajowod. A nie ze tylko diagnozuje.
Przytulam! -
KammaMarra wrote:Haha... Wiesz ze nie glupie !!
No moje byly cienkie a potem jak zaczęłam a raczej zmienilam sposób odżywiania zrobily sie tak grube !!!
Z mezem tez mam problem co mu kupic. Bo on wiecznie nic nir potrzebuje a jak cos chce to sam mowi i od razu kupuje..
Kup mu w tym roku koszulkę z napisem supertata albo coś takiego. Na znak wiary w ciążę -
nick nieaktualnyEvita wrote:Alisko ale czy nie jest tak,że jajowód może przejąć funkcję tego niedrożnego? Gdzieś coś takiego czytałam - pamiętam bo mi się to niesamowite wydawało. A co to jest ta pierwsza metoda HyFosy? Ja się bardzo mało znam na tym a też rozważam ten kierunek diagnostyki.
Robiłaś badanie u Ludwina? Rozmawiałaś z nim jakie są rokowania? Bo przecież jest jeszcze prawy jajnik - i 10% owulek jest z niego!
Evitka, ja pierwsze słyszę o tym, że jajowód może przejąć funkcję niedrożnego. Nic Ludwin o tym nie mówił.
Wytłumaczysz mi to?
HyFosy - badanie drożności pianką kontrastującą. O wiele dokładniejsze badanie aniżeli solą. Pianka wypełnia jajowody.
Tak, badanie u Ludwina.
O rokowaniach nic nie mówił, dał mi dwie opcje. Ale kazał starać się.
Co to jest 10% Evitka....
-
nick nieaktualnyIkarzyca wrote:O kurde. A myślałam że to badanie przepycha jajowod. A nie ze tylko diagnozuje.
Przytulam!
Wiesz co Ikarku, mam napisane tak:
" jajowód prawy drożny, podejrzenie niedrożności jajowodu lewego (wynik stwierdzający niedrożność ma 70% pozytywną wartość predykacji, oznacza to, że
w okoł 30% przypadków jajowód może być drożny przy użyciu bardziej dokładnego
testu - laparoskopii). -
Alisa 10% wiem, ze to nie za dużo, ale to zawsze nie 0%... A z tym przejęciem funkcji to może namieszałam - ale na pewno to jest możliwe jak jeden jajowód np jest usunięty - nie wiem jak to może zadziałać ale na pewno coś takiego czytałam. Może warto jeszcze z Ludwinem pogadać co można zadziałać?Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Elaria wrote:Niebieska, ciekawość to nic złego. Jak jedziemy z mężem sami do Gdańska, to zawsze wypatrujemy tirówek, np. w Babim Dole (nazwa miejscowości nomen omen!)
I zawsze komentujemy ich "outfit" i czasem coś tam sobie pogadamy o wadach i zaletach takiej pracy, o kwestiach technicznych, finansowych itd... Lubimy takie rubaszne rozmowy na granicy dobrego smaku.
A propos disco polo, to 20 minut jazdy ode mnie jest co roku chyba największy festiwal Disco Polo, zawsze transmitują go w Polsacie. Ale jeszcze nigdy na nim nie byłam. -
nick nieaktualny
-
Aliska do dupy z tym wszystkim. Beznadzieja i niesprawiedliwość.
Nie znoszę takich informacji.
Powiedz mi tylko kochana jak długo tam Cię trzymali w tym szpitalu na tej drożności? Godzina i do domu? Ja idę pojutrze i mam niby 6 godzin tam siedzieć, a wcale nie biorę znieczulenia ogólnego, tylko na żywca.
Choć jak piszesz, że tak bolało, to się zastanawiam czy dobrze robię.
Kiedy Cię bolało?
I właśnie też jak Ikarek pisała, myślałam, że to badanie jest w stanie udrożnić jajowód w razie czego?
I jeszcze jedno pytanie, skąd wiesz, z którego jajnika masz więcej owulacji?
W sensie przez długi czas chodziłaś na monitoringi i stąd wiesz?