Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyskrzat1988 wrote:Aliska do dupy z tym wszystkim. Beznadzieja i niesprawiedliwość.
Nie znoszę takich informacji.
Powiedz mi tylko kochana jak długo tam Cię trzymali w tym szpitalu na tej drożności? Godzina i do domu? Ja idę pojutrze i mam niby 6 godzin tam siedzieć, a wcale nie biorę znieczulenia ogólnego, tylko na żywca.
Choć jak piszesz, że tak bolało, to się zastanawiam czy dobrze robię.
Kiedy Cię bolało?
I właśnie też jak Ikarek pisała, myślałam, że to badanie jest w stanie udrożnić jajowód w razie czego?
I jeszcze jedno pytanie, skąd wiesz, z którego jajnika masz więcej owulacji?
W sensie przez długi czas chodziłaś na monitoringi i stąd wiesz?
Juz odpowiadam:
- wiesz ja byłam w prywatnym gabinecie na drożnościanie więc weszłam po 17 wyszłam o 18. Bo HyFosy trwa z 10minut.
- bolało w trakcie podawania pianki
- tak, po monitoringach wiem ze owulka częściej z lewego. -
nick nieaktualnyAliska, nosz.... to mnie zmartwiła Twoja sytuacja. Sytuacja nie jest beznadziejna, ale daleka do skakania z radości. Dziś się wypłacz, potem ochłoń, dajcie sobie czas na przemyślenia i ewentualne decyzje czy i co robić dalej. Przytulam cię i głaszczę, bo na pewno strasznie Cię dobiło to badanie.
MonaLiza, tak, chodzi o Kobylnicę. No proszę, to jednak jest ktoś z moich stron
Skrzacie, życzę Ci jutro powodzenia!! -
Aliska, przykro mi:(, ale kiedy lezalam w szpitalu z podejrzeniem pozamacicznej, to czytalam historie dziewczyn, ktore stracily jajowod z ktorego mialy owulacje, ale potem zaszly w ciaze tylko z pomoca tego drugiego jajowodu...hmmm...a nie bierzesz pod uwage laparaskopii w panstowwym szpitalu?cena ogromna:(
To badanie nie udraznia jajowodow, tzn. moze "przepchac" jajowod jesli zrosty sa malutkie, wtedy odczuwa sie bol, ale jesli jajowod jest niedrozny to plyn nie przejdzie przez niego. U mnie podczas zabiegu bylo widac na usg jak plyn (roztwor soli?chyba takie cos to bylo) szubciutko przeplywal przez jajowody i lekarz tez potwierdzil, ze gdyby byly jakies malutkie przeszkody to plyn moze to zlikwidowac.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Kuzwa Alisa,nie no,nie tego się spodziewałam...cholera jasna,rzeczywiście do dupy to wszystko...
ciekawa jestem jak długo masz niedrożny ten jajowód..bo pewnie niewiesz z którego zaszłaś w tej ostatniej ciąży...
żeby było śmiesznie ja praktycznie owulki cały czas też mam z lewego a w ostatniej ciąży miałam w maju jak nigdy z prawego właśnie..
no i tez mnie niepokoi właśnie ten lewy jajowód.. wogóle jakieś podobne jesteśmy Alisa "w tych sprawach"..
Alisko nie załamuj się kochana,może właśnie stymulacja zwiększy szansę na ten prawy...
-
Jacqueline wrote:wypiłam rano ulubioną kawę, było ok.
Pół godziny temu zjadłam dokładnie 4-5 małych pierogów z mięsem, popiłam herbatą, no porzygam się zarazMichałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
KammaMarra wrote:Dziękuję ze pytasz
Wiesz poki co to 4 tyg wiec tylko cycki mi przypominaja bo sa bardzo obolale. A tak to okej. Robie porządki w dokumentach w ciagu dnia sobie spie troszeczke. Odpoczywam na maxa. Ale sa tez minusy wczesniej jak pracowalam to nie zwracalam uwagi na objawy itd
Teraz siedzac w domu wiecej mysle...
No ale chyba czas zeby bylo dobrze prawda?Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualnypromyczek 39 wrote:No własnie Alisko a nie mozesz isc panstwowo?
- innym lekarzom nie ufam i dotknąć się nie dam;
- laparoskopia nie daje mi gwarancji udrożnienia jajowodu. A i jeszcze co może mi pogorszyć.
Także nie będę ryzykowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 22:07
-
Evita wrote:Alisa 10% wiem, ze to nie za dużo, ale to zawsze nie 0%... A z tym przejęciem funkcji to może namieszałam - ale na pewno to jest możliwe jak jeden jajowód np jest usunięty - nie wiem jak to może zadziałać ale na pewno coś takiego czytałam. Może warto jeszcze z Ludwinem pogadać co można zadziałać?
Alisko przykro mikurcze dosc juz tych zlych wiesci,dosc!
Antoś IVF,Julisia natural
-
Aliska - cholera, no choooooyowo
Ale może akurat niedługo trafi się owocna owulacja z tego dobrego? Trzymaj się
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Alisa ja tez mialam wiecej jajek z lewej strony,prawy leniwy.Na jednej tabletce clo moalam po 1 pecherzyku,kiedy bralam po 2 tabletki reakcja byla podwójna tyle ze jedno jajko z lewego jedno z prawego o podobnych parametrach.Nie pamietam ile mialas cykli stymulowanych,jakie dawki i jaki efekt był.Czy podczas stymulacji bylo jakies jajo z prawego?Antoś IVF,Julisia natural
-
Kamma wszystko będzie nudno normalne
Aliska bardzo mi przykro, ojojam i tule mocno
Mój wynik dzisiaj 533,4
Dobranoc wszystkimElaria, Evita, M@linka, Niebieskaa, Gaduaaa, Magdzia88, Elmo13, promyczek 39, kiti, Koteczka82, Natikka123 lubią tę wiadomość
-
Alisko strasznie mi przykro
to takie niesprawiedliwe! Niezmiennie &&&&& żeby prawy jajnik ruszył z kopyta i żeby się jednak udało w święta co nieco zmajstrować
Genshirin, piękny przyrost. Idealny wręcz. Cieszę się bardzo i dalej &&&&
Elaria, MonaLiza wychodzi na to, że całkiem nas sporo z Pomorza
Ikarku doczekamy się i my tak pięknej bety&&& żeby już niedługo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 23:01
-
roma wrote:Oj Sylcia, jestem teraz na innym etapie - nie jestem gotowa na naturalną ciążę, jakkolwiek to zabrzmi...Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]