X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • annak Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Nie chcę mi się wierzyć, że wcześniej tak łatwo zachodziłas w ciążę a teraz jest to taaaaak bardzo trudne :-(

Kurczę, faktycznie...
    Nie pomyślałam o tym.
    Ale sy__la ma rację.
    Skoro tak źle z tym jajowodem i takie małe szanse na ciążę, to skąd tyle wcześniejszych ciąż?
    Oczywiście, nie wszystkie udało się utrzymać, ale były!
    Hmm, coś mi tu nie gra.

Alisko,
    Wiesz, że my z Tobą zawsze i wszędzie, w każdej sytuacji i w imię każdej decyzji. Ale ja przypominam sobie Twoją energię, iskrę w Twoim oku i przychodzi mi do głowy tylko jedna myśl: ona jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa!

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarku, szkoda, ze nie idziesz do J. 22.12, bo wyciagam Anie na wspolny obiad. Ania! ja juz mam apetyt, wiec czekam na propozycje jakiegos dobrego jedzonka.

Obys nie musiala do niej jechac, Ikarku, moze akurat tescik wczesniej Cie zaskoczy.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak samo uważam Aniu. Aliska jest silną babką i osobowosciowo i charakternie... myślę, że to emocje po wczorajszym wyniku badań, że za jakiś czas przeczytamy coś wspaniałego... :) tego bym chciała bardzo!

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Evita Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta negatywna. Chujowe te święta.

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:

Kuwa!
    Jedźcie gdzieś, pobądźcie ze sobą i zróbcie swoją magię.

k84 lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Ikarku, szkoda, ze nie idziesz do J. 22.12, bo wyciagam Anie na wspolny obiad. Ania! ja juz mam apetyt, wiec czekam na propozycje jakiegos dobrego jedzonka.

Obys nie musiala do niej jechac, Ikarku, moze akurat tescik wczesniej Cie zaskoczy.

22.12 już prawdopodobnie będzie @ więc i tak to na nic. A mam wyjątkowy kocioł w pracy i nie mam jak urwać jednego dnia.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Aguuuś Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Chciałam dołączyć do Waszego grona.
    Moje dzieciątko zasiliło grono Aniołków w 8tc. Była to pierwsza ciąża. Poronienie całkowite, obyło się bez zabiegu. Wczoraj na kontroli lekarz powiedział, że jest ok i najlepiej poczekać do @ i wtedy można się starać ale powiedział też, że jak zajdę teraz to nic złego się nie stanie. Wiem, że ten temat był poruszany ale może jest tu jakaś osoba w takiej sytuacji? Kiedy zaczęliście starania w 1 cyklu czy czekaliście?

f2w3rjjgr8ib3mwr.png

Aniołek 7t3d (*)
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitka to nie tak miało być :-(

Witaj Aguus. Przykro mi z powodu Twojej straty :-(
    Ja po poronieniu samoistnym mnie czekalam do @ tylko po 2 tyg wznowilismy starania.. jednak zaszlam dopiero w 7 cs. Myślę, że jeśli wszystko wróciło do normy to jak tylko macie ochotę baraszkowac to możecie, organizm i tak sam zdecyduje za Ciebie kiedy zajdziesz w ciążę :-)

Aniołek 7t5d [*]
  • roma Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitka, przykro mi :-(

Aguuuś, współczuję Twojej straty. Ja po poronieniach samoistnych też słyszałam od lekarza, że nie jest konieczna przerwa. Wszystko zależy od tego, kiedy będziesz gotowa również psychicznie.

Aguuuś lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:

fuuuuuuuuuuuuuuuck!

do dupy to wszystko;/
    walić te całe starania;/

Pewnie jutro dowiem się, że nie mam macicy, więc wiesz - solidarność:D!

przytulam mocno:**

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Aguuuś Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Evitka to nie tak miało być :-(

Witaj Aguus. Przykro mi z powodu Twojej straty :-(
    Ja po poronieniu samoistnym mnie czekalam do @ tylko po 2 tyg wznowilismy starania.. jednak zaszlam dopiero w 7 cs. Myślę, że jeśli wszystko wróciło do normy to jak tylko macie ochotę baraszkowac to możecie, organizm i tak sam zdecyduje za Ciebie kiedy zajdziesz w ciążę :-)

Dziękuję! Właśnie chciałam usłyszeć, że ktoś myśli tak jak ja i nie jestem jakaś dziwna, że od razu bym chciała zajść w ciążę. Zdaję siebie sprawę, że to może potrwać ale nadzieję trzeba mieć. Natura chyba wie lepiej i jak mam być w ciąży to będę.

U Ciebie widzę już 23tc GRATULUJĘ <3

f2w3rjjgr8ib3mwr.png

Aniołek 7t3d (*)
  • Evita Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to jestem mega wkurwiona. Mój M nie chce nigdzie jechać bo obiecał że będzie w pracy... Kurwaaaaaaaaa mać!

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitka :(

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• sy__la Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuuś wrote:
    Dziękuję! Właśnie chciałam usłyszeć, że ktoś myśli tak jak ja i nie jestem jakaś dziwna, że od razu bym chciała zajść w ciążę. Zdaję siebie sprawę, że to może potrwać ale nadzieję trzeba mieć. Natura chyba wie lepiej i jak mam być w ciąży to będę.

U Ciebie widzę już 23tc GRATULUJĘ <3
    Może potrwać, ale nie musi. Najwazniejsze żebyś była gotowa psychicznie :) Mamy tu koleżankę, która zaszła w cyklu zaraz po poronieniu a teraz już jest w 32 tc ;)

No tak jakoś u mnie zlecialo, dziękuję :)

Aguuuś lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Teraz to jestem mega wkurwiona. Mój M nie chce nigdzie jechać bo obiecał że będzie w pracy... Kurwaaaaaaaaa mać!

Też by mnie to dobiło:(
    Obraziłabym się pewnie na cały świat, choć wiem, że to żadne wyjście...

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitak - no qrwa, chooooyowo, serio myślałam, że będzie pozytywna. Na M też byłabym wqrwiona na Twoim miejscu :/

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Agugu Debiutantka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, niestety na różowej stronie.
    Aguuuś, byłyśmy w tym samym temacie Lipcówek 2017...
    Ja jestem świeżo po zabiegu, w 10 tc, ale ciąża obumarła podobno już ok. 7tc, niedługo po tym jak zobaczyliśmy dzidzie z serduszkiem na usg...
    Na razie odpoczywam, potem mam zamiar dokładniej się przebadać. Lekarze kazali 2-3 miesiące poczekać. Lepiej dłużej, bo jestem młoda (26l.) i mi się nie spieszy... Tyle, że w ciążę zaszłam po ok. 7 mies. staran, które i tak trochę odkładaliśmy, więc to nie jest tak, że mogę sobie czekać nie wiem ile :( na razie chcemy odpuścić do czasu miesiączki i ten pierwszy normalny cykl chyba też, i potem spróbować, czyli tak pewnie za 2 mies. :(

Aguuuś lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 7tc
  • roma Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agugu rozgość się, z nami raźniej.

Aguuuś lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agugu wrote:
    Witam się i ja, niestety na różowej stronie.
    Aguuuś, byłyśmy w tym samym temacie Lipcówek 2017...
    Ja jestem świeżo po zabiegu, w 10 tc, ale ciąża obumarła podobno już ok. 7tc, niedługo po tym jak zobaczyliśmy dzidzie z serduszkiem na usg...
    Na razie odpoczywam, potem mam zamiar dokładniej się przebadać. Lekarze kazali 2-3 miesiące poczekać. Lepiej dłużej, bo jestem młoda (26l.) i mi się nie spieszy... Tyle, że w ciążę zaszłam po ok. 7 mies. staran, które i tak trochę odkładaliśmy, więc to nie jest tak, że mogę sobie czekać nie wiem ile :( na razie chcemy odpuścić do czasu miesiączki i ten pierwszy normalny cykl chyba też, i potem spróbować, czyli tak pewnie za 2 mies. :(

Witajcie dziewczyny, przykro mi, że poznajemy Was akurat tutaj - ale rozgośćcie się :)

Agugu nie daj sobie nikomu wmówić, że jesteś za młoda - nie ma czegoś takiego jak odpowiedni wiek - starasz się i masz prawo do własnego tempa i nic nikomu do tego ile masz lat ( ani do oceny czy to jeszcze dużo czasu czy mało).

Nic mnie tak nie dobija jak tekst "jesteś młoda, masz jeszcze czas". W tym momencie jestem w stanie rozszarpać za takie słowa. Też mam 26 lat i bardzo żałuję, że nie zaczęłam wcześniej - i wkurza mnie niesamowicie takie pociesznie, bo równie dobrze zamiast walczyć o pierwsze dziecko mogłabym już myśleć o kolejnym.

Sama poczujesz kiedy jest "ten" czas i o ile nie ma poważnych medycznych przeciwwskazań - to od Ciebie zależy kiedy rozpoczniecie starania na nowo. Na forum przekrój dziewczyn jest bardzo szeroki - od takich które walczą latami, po takie które zaszły w ciążę przed pierwszą @ po poronieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 13:20

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitko :( :( :(

Agugu witaj...

Alisko to się juz nie starajcie tylko uprawiajcie seks bez zabezpieczeń kiedy najdzie ochota...

sy__la lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

‹‹ 1572 1573 1574 1575 1576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ